آریا بانو

آخرين مطالب

ماهی کنجدی؛ غذا برای افرادی که بوی ماهی را دوست ندارند خانه داري

ماهی کنجدی؛ غذا برای افرادی که بوی ماهی را دوست ندارند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / اگر شما هم از طرفداران غذا‌های دریایی هستید در مطلب زیر برای شما طرز تهیه یک نوع غذای دریایی لذیذ را آماده کرده‌ایم.
ماهی کنجدی یکی از خوشمزه‌ترین انواع غذا با ماهی است. این غذای خوشمزه علاوه بر دوستداران غذا‌های دریایی حتی می‌تواند نظر افرادی را به خودش جلب کند که علاقه چندانی به گوشت ماهی ندارند. شما می‌توانید ماهی کنجدی را با انواع فیله ماهی مانند سالمون، قزل آلای صورتی، سی بس یا حتی با ماهی شیر درست کنید در ادامه طرز تهیه ماهی کنجدی به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه ماهی کنجدی (برای 4 نفر)
فیله ماهی تازه یا ماهی منجمد (ماهی دلخواه): 4 تکه بزرگ
بازار
تخم مرغ: 2 عدد
سرکه: 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری: 2 قاشق غذاخوری
آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
آرد ذرت: 1 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
کنجد: 3 قاشق غذاخوری
زعفران: به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
پودر سیر، پودر پیاز و پاپریکا: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
برنج، نان و سس: برای سرو ماهی کنجد
مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه: 70 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه ماهی کنجدی: 15 دقیقه
میزان کالری موجود در هر 100 گرم ماهی کنجدی سرخ شده با پوشش سوخاری: حدود 132 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه ماهی کنجدی در تابه
طرز تهیه ماهی کنجدی تا حدود زیادی شبیه ماهی سوخاری است و با استفاده از فیله انواع ماهی هم به صورت سوخاری و هم به صورت ساده در تابه، فر یا هواپز قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه ماهی کنجدی را آماده کنید
پیش از شروع مراحل طرز تهیه ماهی کنجدی بدون فر، فیله‌های ماهی را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آنها کاملا خارج شود. اگر فیله ماهی بر حسب اتفاق دارای استخوان یا پوست بود، لازم است پوست ماهی و استخوان‌ها را جدا کنید.
اگر ماهی تازه ندارید از فیله ماهی منجمد استفاده کنید. در این صورت صبر کنید تا یخ فیله ماهی باز شود. یک عدد لیموترش را هم بشویید و آب آن را بگیرید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: فیله‌های ماهی را طعم‌دار کنید
در این مرحله از طرز تهیه ماهی با رویه کنجدی، فیله‌ها را در ظرف مناسبی بگذارید. سپس، آبلیموی تازه، سرکه، نمک، فلفل سیاه، پودر پیاز، پودر سیر و پودر پاپریکا را به علاوه یکی دو قاشق زعفران دم کرده روی ماهی‌ها بریزید.
فیله‌ها را با دست ماساژ دهید تا همه قسمت‌های آنها کاملا به این مواد آغشته شود و ماهی مزه‌دار شود. سپس، درب این ظرف را ببندید یا با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال بگذارید. در این مدت، ماهی‌ها کاملا استراحت می‌کنند و طعم ادویه‌ها و باقی مواد حسابی به خوردشان می‌رود. 
مرحله سوم: آردها، نشاسته و کنجد را ترکیب کنید
حالا، آرد گندم، آرد ذرت، نشاسته ذرت و پودر سوخاری را در ظرف مناسبی (ترجیحا مسطح با عمق کم) بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. کنجد را نیز به این ترکیب اضافه کنید. این مواد خشک را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله چهارم: ادویه‌ها را اضافه کنید
اگر از پودر سوخاری اسپایسی و ادویه‌دار استفاده می‌کنید، نیازی نیست ادویه خاصی را به ترکیب آردی و کنجدی اضافه کنید. در غیر این صورت، بد نیست مقدار کمی پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه و پودر پاپریکا را نیز در این مخلوط بریزید و هم بزنید.
دقت کنید، با توجه به این که قبلا ماهی را با این ادویه‌ها طعم‌دار کردید، کافی است مقدار بسیار کمی از این ادویه‌ها را اضافه کنید تا طعم ادویه غالب نشود.
مرحله پنجم: تخم مرغ‌ها را هم بزنید
در این مرحله از طرز تهیه فیله ماهی با کنجد، تخم مرغ‌ها را در ظرف مناسبی بشکنید و حسابی هم بزنید تا زرده و سفیده آنها کاملا با یکدیگر ترکیب شده و از حالت لختگی خارج شوند.
مرحله ششم: قطعات ماهی را در تخم مرغ بغلتانید
حالا، قطعات ماهی مزه‌دار شده را از یخچال بیرون بیاورید و در تخم مرغ زده شده بغلتانید تا همه قسمت‌های ماهی به تخم مرغ آغشته شود. در این فاصله، مقدار کافی روغن را در تابه نچسب و عمیقی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود.
مرحله هفتم: ماهی‌های تخم مرغی را در آرد بغلتانید
در این مرحله نوبت به آغشته کردن سطح ماهی به ترکیب آردی و کنجدی می‌رسد. بنابراین، قطعات ماهی آغشته به تخم مرغ را در ترکیب آرد کنجدی بغلتانید. برای آن که سطح ماهی شما کاملا به این مواد آغشته شود، می‌توانید ماهی آغشته به آرد را دوباره در تخم مرغ و سپس در ترکیب آردی بغلتانید (یعنی در صورت تمایل، می‌توانید این روند را دو مرتبه تکرار کنید).
مرحله هشتم: ماهی کنجدی را سرخ کنید
تا الان، مطمئنا روغن شما حسابی داغ شده است. بنابراین، قطعات ماهی آغشته به آرد و کنجد را در روغن داغ بگذارید و هر طرف فیله‌ها را به مدت 3 الی 4 دقیقه سرخ کنید.
مرحله نهم: روغن اضافی ماهی را بگیرید
پس از گذشت این مدت و سرخ شدن قطعات ماهی، هر یک از فیله‌های کنجدی سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی خود را از دست بدهند.
توجه داشته باشید، لایه آردی اطراف ماهی‌ها روغن زیادی را جذب می‌کنند. بنابراین، انجام این مرحله برای برطرف کردن بخش قابل توجهی از این روغن مازاد الزامی است.
مرحله آخر: ماهی کنجدی را سرو کنید
بعد از دنبال کردن مراحل طرز تهیه ماهی کنجدی خوشمزه، وقت آن است که ماهی‌ها را در ظرف سرو بگذارید و با انواع سبزیجات تازه تزیین کنید.
شما به دلخواه می‌توانید ماهی کنجدی را با نان، برنج چلو یا برنج کته یا به تنهایی با انواع سس مثل سس تارتار سرو کنید.
طرز تهیه ماهی کنجدی به روش‌های دیگر
روش تهیه ماهی کنجدی در هواپز (ایر فرایر)
برای تهیه ماهی کنجدی در ایر فرایر، کافی است همه مراحل بالا را عینا دنبال کنید. سپس، هواپز را روشن کرده و روی دمای 190 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. قطعات ماهی آغشته به مواد را برای 12 دقیقه در این دستگاه بگذارید تا کاملا برشته و مغزپخت شوند. بهتر است در طول مدت پخت، فیله‌های ماهی را یک‌بار پشت و رو کنید.
روش تهیه ماهی کنجدی در فر
در صورت تمایل، می‌توانید ماهی کنجدی را به جای تابه در فر درست کنید. در این صورت، باید فر را از قبل به مدت 15 دقیقه روشن کرده و روی دمای 200 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
سپس، فیله‌های طعم‌دار شده و آغشته به مواد را برای 20 الی 30 دقیقه در طبقه میانی فر بگذارید تا کاملا مغزپخت شده و سطح آنها طلایی شود. اگر از فر برقی استفاده می‌کنید، لازم است دمای فر را روی 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ماهی کنجدی
در صورت تمایل، برای تهیه ماهی کنجدی به جای آرد سفید می‌توانید از آرد نخودچی، آرد بادام، آرد برنج یا آرد سیاه استفاده کنید.
در صورت تمایل، به جای پودر سوخاری آماده می‌توانید از پودر سوخاری خانگی استفاده کنید. برای این منظور، کافی است مقداری خمیر داخل نان باگت را خشک کرده و آسیاب کنید.
در صورت تمایل، می‌توانید ماهی کنجدی را بدون استفاده از انواع آرد، نشاسته، تخم مرغ و پودر سوخاری درست کنید.
در صورت تمایل، می‌توانید مقداری مغز گردو را آسیاب کرده و به ترکیب آرد و کنجد اضافی کنید.
چرا ماهی کنجدی را سوخاری می‌کنیم؟
با این روش، ماهی کنجدی شما بسیار خوشمزه می‌شود و بوی زهم آن هم کاملا از بین می‌رود. در ضمن، لایه سوخاری با قدرت بیشتری می‌تواند دانه‌های کنجد را در خودش نگه دارد.
چرا ماهی کنجدی سوخاری ترد نمی‌شود؟
برای آن که ماهی کنجدی سوخاری ترد شود، لازم است آن را با حرارت متوسط درست کنید. حرارت کم موجب نرم شدن بافت آردی تخم مرغی اطراف ماهی می‌شود. حرارت زیاد هم لایه آردی را به سرعت می‌سوزاند.
روش درست کردن ماهی کنجدی ساده چیست؟
برای تهیه ماهی کنجدی ساده و بدون آرد و تخم مرغ، کافی است ماهی طعم‌دار شده را فقط در کنجد بغلتانید و روی حرارت متوسط گاز در روغن سرخ کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1376018/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واریز 60 هزار میلیارد تومان از مطالبات فرهنگیان

اطلاعیه‌ خانه اندیشمندان علوم انسانی درباره اتفاقات اخیر

ضدایرانی‌ترین شخصیت تاریخ

ضایع شدن معاویه در منبر امام حسن (ع)

غذایی اصیل و خوشمزه که بی رقیب است!

مهم‌ترین علل بروز بلوغ زودرس

اشتباه رایج والدین در تربیت کودکان و راه‌های اصلاح آن‌ها

جهش بیمه دی در بازار سرمایه با مجوز افزایش 111 درصدی سرمایه شرکت

فردا 30 اسفند، اعتدال بهاری و آغاز رسمی نوروز 1404

برنامه فعالیت کتابخانه‌ها در تعطیلات نوروز

اولاد: تلاشم کسب سکو در دو ماده دیسک و وزنه در جهانی هند است

اینترمیامی به دنبال یک قرارداد تاریخی با یک دوپینگی!

فرانسه، کیلیان امباپه را نمی‌بخشد

ملی‌پوش اسپانیایی با 50 میلیون یورو در رئال

تورس: همیشه از سه‌گانه امسال حرف می‌زنیم

دیدار میرشاد ماجدی با مشاور وزیر امورخارجه درباره حضور اتباع در فوتبال

برپایی ایستگاه‌های توزیع افطار در ورزشگاه آزادی

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران خواستار شد: ضرورت تشکیل تیم مددکاری توسط فرزندان شاهد شاغل در بنیاد

چهره ها/ چهره خسته طور علی ضیا

«تاکسیدرمی» بدترین فیلم سال 1403 انتخاب شد!

آهنگ محمد معتمدی به نام «تا بهار دلنشین»

پیک نوروزی برای دانش‌آموزان حذف شد

کندوان و هراز‌ قفل شد

پیش‌بینی حدود 250 هزار تردد از مرز مهران تا پایان شب‌های قدر

ابهام در مصوبه جنجالی کنکور

(29 اسفند) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ کندوان و هراز‌ قفل شد

نماهنگ «همسایه با ماه» با صدای پویانفر

لطف بزرگ به پی‌اس‌جی با دستکاری تقویم!

واکنش ITIA به اتهامات انجمن جوکوویچ

اعتراض هواداران: مقایسه وینیسیوس و رونالدو ممنوع!

گذری بر بیانیه عجیب پرسپولیس؛ فرار از واقعیت با مقصر جلوه دادن تماشاگران!

شزنی خیلی زود با بارسا تمدید می‌کند

بودجه کمیته ملی المپیک و پارالمپیک اعلام شد

بزرگترین اشتباه فوتبالم رفتن از اتلتیکو بود

بهزاد فراهانی درباره «مهدی فتحی» تعارف نداشت/ او بازیگری مردمی بود

قیمت بلیت سینما مانند قیمت نان است!

ترانه کردی و زیبای «بهار» با صدای حسن زیرک

تعویض پرچم گنبد مطهر حرم امام رضا(علیه‌السلام)

زندگی با آیه‌ها اینگونه است

روایت ماجرایی عجیب در اردوهای راهیان نور

چند ترفند ناب آشپزی شما را شگفت‌زده می‌کند!

عوامل بروز مشکلات گردن

اینکه به مادرزن یا مادرشوهر بگوییم مامان خوبه؟

هوش مصنوعی جدیدی که قدرت استدلال مغز را شبیه‌سازی می‌کند

سخنان جالب دکتر قمشه ای

رستوران اسطوره یونایتد با بدهی هنگفت تعطیل شد

گل زیبای محمدرضا خلعتبری برای الوصل و شادی جالب با مارادونا

گل عجیب و بامزه سپاهان با اشتباه دروازه‌بان فجر سپاسی

سیوهای خلیفه دروازه‌بان آلومینیوم به بهانه دعوت به تیم ملی

انتقاد جواد خیابانی از بی توجهی به استقلال و پرسپولیس