آریا بانو

آخرين مطالب

سم خاموش در مغزها و خشکبار مانده / راه‌های تشخیص و پیشگیری از آلودگی آجیل‌ها پزشکي

سم خاموش در مغزها و خشکبار مانده / راه‌های تشخیص و پیشگیری از آلودگی آجیل‌ها
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در آستانه نوروز نسبت به احتمال آلودگی آجیل‌های نامرغوب به سم آفلاتوکسین هشدار داد.
دکتر عبدالعظیم بهفر با اشاره به افزایش مصرف آجیل در روزهای پایانی سال و همچنین در نوروز گفت: آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغزها و دانه‌های روغنی رشد می‌کند. این سم می‌تواند منجر به مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش خطر سرطان کبد شود.
وی با تأکید بر راه‌های تشخیص آجیل آلوده افزود: وجود لکه‌های کپک‌زده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از نشانه‌های ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است. با این حال، تشخیص قطعی این سم تنها از طریق آزمایش‌های تخصصی در آزمایشگاه‌های مواد غذایی ممکن است.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در سال‌های گذشته گفت: بررسی‌های انجام‌شده نشان داده است که در برخی نمونه‌های آجیل‌های فله‌ای و نگهداری‌شده در شرایط نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. در سال گذشته حدود 10 تا 15 درصد از نمونه‌های بررسی‌شده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی منجر به معدوم‌سازی یا بازگرداندن محصولات شد.
وی افزود: سازمان غذا و دارو به‌طور مستمر از طریق آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت، نمونه‌برداری از محصولات بازار را انجام می‌دهد. امسال نیز تیم‌های بازرسی از مراکز عرضه آجیل، به‌ویژه در روزهای پایانی سال، نظارت‌های ویژه‌ای را اجرا کرده‌اند. در صورت مشاهده آلودگی، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.
بهفر درباره خطرات مصرف آجیل آلوده برای گروه‌های حساس هشدار داد و گفت: افراد دارای بیماری‌های کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید بیشتر مراقب باشند. آفلاتوکسین در طولانی‌مدت می‌تواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروه‌ها در معرض خطر بیشتری هستند. توصیه می‌شود این افراد حتما از آجیل‌های بسته‌بندی‌شده استاندارد استفاده کنند و از مصرف مغزهای مانده یا مشکوک پرهیز کنند.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی با اشاره به روش‌های تشخیص علمی این سم گفت: آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت غذا و داروی مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و همچنین برخی آزمایشگاه‌های خصوصی معتبر دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو، قادر به انجام آزمایش‌های تخصصی برای اندازه‌گیری میزان آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایش‌ها عمدتاً برای تولیدکنندگان و واردکنندگان انجام می‌شود و مصرف‌کنندگان بهتر است با رعایت نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری کنند.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از مردم خواست در صورت مشاهده آجیل‌های مشکوک، موارد را گزارش دهند.
وی تأکید کرد: مصرف‌کنندگان می‌توانند از طریق سامانه 190 وزارت بهداشت یا مراجعه به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور، موارد را گزارش دهند. همچنین، بازرسان سازمان غذا و دارو از طریق گزارش‌های مردمی، روند بازرسی را سریع‌تر انجام داده و در صورت تأیید آلودگی، با متخلفان برخورد خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1373855/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هک پیوند ماهواره‌ای کوانتومی جدید چین غیرممکن است

تشخیص زودهنگام قوزقرنیه با یادگیری ماشینی

پروین اعتصامی مظهر شعر موزون و اخلاق‌مدار است

بی‌احترامی رونالدو صدای سعودی‌ها را درآورد

گفتگو با بازیکن 20 ساله تیم ملی پس از اولین دعوت

لیورپول بدون صلاح، فن دایک و آرنولد هم می‌برد!

بازی‌های تدارکاتی نیاز تیم ملی کبدی جوانان است

مخالفت کارتال با مرخصی بیشتر به بازیکنان پرسپولیس

اظهارات قاسمپور از برد مقابل جیدون کاکس آمریکایی و عکس معروف بعد از برتری‌اش

تمام گل‌های فینال‌های جام جهانی از 2002 تا 2022

ماجرای 80 هزار دلار فولاد که در فرودگاه ضبط شد!

ترس مهران غفوریان از مسابقه با کامران قاسمپور

پورسلمان: از بودجه فدراسیون برای اعزام شمشیربازان به روسیه هزینه نکردیم

پوریا شکیبایی: یکی به من گفت تو به گرد پای پدرت هم نمیرسی!

خوانندگی امیر جعفری در برنامه نوروزی سال 1373

از عشق حسن یزدانی به بوکس تا خبر ازدواج نعیمه نظام دوست در «نسیم 404»

روزگاری که هومن برق‌نورد، آزاده صمدی و بهنوش طباطبایی از بهار می‌گفتند

خوشحالی جناب خان از آزادی زندانیان

پوران درخشنده «مادر زمین» را می سازد

جیمز باند سابق بازیگر یک اقتباس ادبی شد

«بوی بهار» در روزهای پایانی اسفند شنیدنی شد

نزاع دسته جمعی منجر به قتل شد

آمادگی 270 هزار داوطلب و امدادگر هلال‌احمر برای نوروز

ادعای اعتماد درباره قتل کودک 5 ساله بر اثر تیراندازی ماموران

طنز؛ پنج خلاف بَیّن زلنسکی!

دوندگی عجیب بزهای کوهی روی صخره عمودی!

4گوشه دنیا/ رئیس پلیس آمریکایی متهم به سرپوش گذاشتن بر آزار و اذیت زنان شد

طعم لذیذ گاز زدن به ساندویچ؛ بندری گوشت

مدیریت قند خون در ایام روزه‌داری

افزایش طلاق عاطفی در ایران

زنگ آشتی با ریاضی برای کودکانمان

ماموریت بازگرداندن فضانوردان محبوس‌شده ناسا پرتاب شد

تصویر خیره کننده «شبح آبی» از خورشید گرفتگی در کره ماه

پشتکار یا شانس؟!

بخشی از کتاب/ شازده کوچولو

پرونده دربی جنجالی مادرید بسته شد

اعلام زمان احتمالی برگزای بازی معوقه بارسا

پیچیدگی تمدید قرارداد؛ یامال نباید مسی شود!

حاجی‌پور: فصل برای سجاد شهباززاده تمام شد

فاتح دروازه رئال مادرید در آستانه پیوستن به نساجی

حضور تیم امید بوکس در تورنمنت ارمنستان

برگ برنده پرسپولیس در بازی مافیا با تراکتور!

جان تازه در خط حمله پرسپولیس با عاشقان رونالدو!

دوبله جالب صحبت‌های هالند با محوریت عبدالله روا و شهر محل تولدش بروجن

فرانسه برنده توپ طلا را معرفی کرد

چهره ها/ تولد 37 سالگی بازیگر سریال «سه دونگ سه دونگ»

عجیب‌ترین سورپرایز دوران زندگی محسن کیایی!

خاطره جالب و شنیدنی هوتن شکیبا از پدرش

مفهوم رفاقت از زبان حدیث میرامینی

داریوش سلیمی: باعث ترک سیگار 67 نفر شدم!