آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه آش رشته خانگی با اصول نذری و نکات جاافتادن خانه داري

طرز تهیه آش رشته خانگی با اصول نذری و نکات جاافتادن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - نمناک / طرز تهیه “آش رشته” یکی از غذاهای مورد علاقه ایرانیان را در این مطلب برای شما ارائه کرده ایم. مقداری از پیاز و سیر و نعناع سرخ شده را به آش اضافه کنید و بقیه را برای تزئین روی آش نگه دارید.
آموزش درست کردن آش رشته برای 4 نفر
از جمله آش های معروف و اصیل ایرانی ، اش رشته می باشد که در ماه رمضان و ماه محرم به عنوان نذری طبخ می شود و طرفداران بسیار زیادی دارد. سبزی ها و میزان حبوبات بالایی که در این آش وجود دارد از نظر خواص ، آش رشته را بسیار مغذی و پر از خاصیت می کند که در کنار طعم خوشمزه آش رشته می توان از انتقال خاصیت های مواد به بدن نیاز لذت کافی را برد ، پس با این بخش از آشپزخانه نمناک همراه باشید تا به طرز پخت آش رشته بپردازیم.

آریا بانو



مواد لازم برای آش رشته
پخت آش را با آماده‌سازی مواد آش رشته شروع می کنیم : 
مواد لازم آش رشته
مواد لازم مقدار لازم
نخود 40 گرم
لوبیا قرمز 40 گرم
لوبیا چیتی 40 گرم
عدس ریز 50 گرم
پیاز متوسط 3 عدد
روغن به مقدار لازم
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
اسفناج 20 گرم
جعفری 20 گرم
تره 30 گرم
شوید 10 گرم
گشنیز 20 گرم
نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
رشته آش 70 گرم
سیر 2 حبه
کشک 2 قاشق غذاخوری
آرد 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه کامل آش رشته
مرحله اول :
برای تهیه آش رشته از شب قبل حبوبات آش رشته که شامل نخود و لوبیا و عدس می شود را در ظرف های جداگانه خیس کنید و چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
 عدس را نیز در ظرفی جداگانه بخیسانید. 
مرحله دوم :
پیاز ها را نیز پوست بگیرید و بشوِیید در ادامه پیاز ها را به صورت خلالی خرد کنید و برای اینکه موقع سرخ کردن له نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن کنید و با یک پارچه نازک روی آن را بپوشانید.
مرحله سوم :
نخود و لوبیا هایی که از شب قبل خیس کرده اید را درون قابلمه ای با 5 لیوان آب بپزید و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با کمک یک قاشق بگیرید و حرارت شعله گاز را کمتر کنید و در قابلمه را به طوری که کمی نیمه باز باشد روی قابلمه قرار دهید.
یک ساعت به نخود و لوبیا ها زمان دهید تا حبوبات به طور کامل پخته شوند.برای اطمینان حاصل کردن از پخت حبوبات می توانید یکی از نخود و لوبیا ها را با دست فشار دهید تا از نرم شدن و طبخ آن اطمینان حاصل کنید.
مرحله چهارم :
سبزی آشی را که از قبل تهیه کرده اید را پاک کنید سپس بشویید پس از آبکشی سبزی ها را به اندازه ای مناسب خرد کنید. سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش نشون نخواهد داد.
مرحله پنجم :
پس از حاضر سازی سبزی به سراغ آماده کردن پیاز هایی بروید بدین منظور پیاز هایی را که خلالی خرد کرده اید را در ماهیتابه ای مناسب با روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
در ظرف دیگری 4 قاشق غذا خوری روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود پس از داغ شدن روغن یک قاشق زردچوبه را به آن اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن نعناع را به آن اضافه کنید و سریع بعد از 10 ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود. باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.
برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده و نعناع خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعناع نسوزد.
مرحله ششم :
عدس و سبزی را با هم در قابلمه ای که می خواهید آش را تهیه کنید بریزید و اجازه دهید تا حدود 1 ساعت بپزند سپس لوبیا ها را به آن ها اضافه کنید و 5 لیوان آب جوش هم داخل قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا مواد با هم ترکیب شده به جوش بیاید.
بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سبزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.
مرحله هفتم :
بعد از این زمان داخل لیوانی 2 قاشق غذا خوری آرد معادل 20 گرم را با نصف لیوان آب به کمک همزن خوب مخلوط کنید تا آرد گلوله گلوله نشود در ادامه مخلوط را به مواد آش اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله هشتم :
بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغی را که از قبل تهیه کرده اید را به مواد آش اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ترکیب شوند. 
مرحله نهم :
در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم‌کم به صورت نامنظم در حالی که آش را به هم میزنید به مواد آش اضافه کنید و هم بزنید.
باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند.
در این فاصله نمک و ادویه دلخواهتان مثل فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و پس از گذشت یک ربع از روی شعله آش را بردارید.
مرحله نهایی :
دقت کنید آش تان رقیق باشد چون بعد از کمی سرد شدن آش غلیظ میشود.
و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن می باشد چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است.
برای تزیین میتوانید از نصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید.
نکات پخت آش رشته :
برای اینکه رشته های آش به هم نچسبند و مواد راحت تر در قابلمه پخته شوند باید گنجایش قابلمه بزرگتر از حجم آش رشته باشد.
برای زیبایی آش رشته ، سبزی آش باید درشت خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.
بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.
سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.
حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک آش شور نشود.
روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.
کشک باعث بریده شدن آش میشود ، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.
از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن آش میگذارد.
تره را جدا از سبزی های دیگر خرد کنید.
برای اینکه آش بدرنگ نشود هرگز موقع پخت در قابلمه را نگذارید.
مقدار حبوبات را داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.
اگر از آب قلم در آش استفاده کردید مقدار کره یا روغن را کمتر کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش رشته
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش رشته را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1363466/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویر روز ناسا؛ الگوی شش‌ضلعی قطب شمال زحل در نور فروسرخ

بیژن عبدالکریمی در برمودا؛ چاره‌ای جز گفتگو نداریم

مهمترین تمدید قرارداد تاریخ بارسا پس از مسی

صلاح از دنیای دیگری آمده است

پیروزی استقلال مقابل خیبر خرم‌آباد در لیگ بانوان

انصراف نبی از نایب رئیسی عابدینی در آستانه انتخابات فوتبال

برگزاری مراسم کلنگ زنی کمپ تیم‌های ملی بسکتبال

لغو دربی استقلال و پرسپولیس؛ زمان پیشنهادی جدید مشخص شد

داور دربی مشخص شد

بهرام افشاری و هوتن شکیبا در پشت صحنه «هفتاد سی»

«هفتاد سی» پرفروش‌ترین فیلم سال می‌شود؟

هشدار! خطر مصرف رنگ های غیرمجاز در شیرینی ها

آهنگ جدید/ مهراد جم «یهو چی شد» را منتشر کرد

برگزاری کنسرت «لیان» و قدردانی از وزارت فرهنگ

82 فقره برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب شهروندان

پلیس‌راه بم از تردد اتوبوس غیرمجاز حامل بیش از 80 دانش‌آموز جلوگیری کرد

تصادف جاده‌ای دلیل عمده مرگ‌ومیرهای 5 تا 29 ساله‌‌ها

اردبیل با دمای منفی 19 سردترین مرکز استان شد

کیفرخواست قتل عمد در پرونده قاتل جوان دانشجو

ترفند جالب برای برف روبی پشت بام شیروانی ها

وقتی داری کار میکنی یهو دوتا آهو میان تو خونت!

«نئو گاما» رقیب قدرتمند ربات انسان‌نمای تسلا

زرشک پلوی خوشمزه با مرغ قرتی

دستگاه تنفستان را با این گیاه خوشبو کنید

نقش استند قلبی هنگام سکته چیست؟

آنوریسم مغزی چیست؟

این تکنیک دوخت نامرئی نسل به نسل از قدیمها به ما رسیده

دیابت نوع 1 با پیوند سلول معکوس شد

ایلان ماسک: هشتمین پرواز آزمایشی استارشیپ 10 اسفند انجام می‌شود

سوال خاص کامران نجف‌زاده از فیلسوف معروف و پاسخ جالب او

روایتی از «کتابشویی»

آمار، دشمن طارمی در اینتر

کوهپایه‌زاده: بودجه ورزش معلولان عقب‌ماندگی تاریخی دارد

اعتراض النصر به داور روسی با ارسال یک سی‌دی!

تیم ملی هندبال ساحلی ایران رقبای آسیایی خود را شناخت

یک تغییر در رنکینگ جدید ATP

حضور 3 ملی‌پوش نوجوانان جودو در آنتالیا

دنیا به این زوج رئال حسادت می‌کند

آماده‌ترین نسخه سردار

3 کرنر 3 گل، اثر جدید «نیمار» در سانتوس

دی‌بروینه به دنبال ماندن در منچسترسیتی

تن‌فروشان شهر نو و ساکنان محله غم

مسعود فراستی: گوهر خیراندیش بهترین بازیگر زن جشنواره 43 بود

«سپنج»؛ برنامه ای که میزبان اندیشمندان و مفاخر ایران است

لوک خوش‌شانس از کجا آمد؟

چهره ها/ واکنش صابر ابر به توقف تاسیان/ یادها توقیف نمی‌شوند!

واکنش یک روزنامه نگار به توقف «تاسیان»/ باید از قوه قضائیه تشکر کرد

ماشین این چند بازیگر معروف چی بود بنظرتون؟

آهنگ جدید/ «جان جان» با صدای آرون افشار منتشر شد

شنیدن پیانویی که صدای سازهای ایرانی از آن ساتع می‌شود