آریا بانو

آخرين مطالب

یک دستور پخت تخم مرغ که به حفظ مواد مغذی آن کمک کند خانه داري

یک دستور پخت تخم مرغ که به حفظ مواد مغذی آن کمک کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / آب‌پز کردن بی‌نقص تخم‌مرغ کاری چالش‌برانگیز است، زیرا آلبومین (سفیده تخم‌مرغ) و زرده ترکیبات متفاوتی دارند و برای دستیابی به طعم و بافت ایده‌آل، نیاز است در دماهای مختلف پخته شوند اما متخصصان می‌گویند که سرانجام این معما را با تکنیکی به نام «پخت دوره‌ای یا متناوب» حل کرده‌اند. 
مطالعه‌ای جدید روش متفاوت به صورت جابجایی متناوب تخم‌مرغ بین آب داغ و ولرم را پیشنهاد می‌کند تا سفیده و زرده هم‌زمان و بدون نیاز به جدا کردن از هم به‌ بهترین حالت پخته شوند.
این روش پخت دوره‌ای نه‌تنها بافت و طعمی ایده‌آل به سفیده و زده می‌دهد، بلکه در مقایسه با روش‌های رایجی مانند آب‌پز کردن، مواد مغذی بیشتری در تخم‌مرغ حفظ می‌کند.
دکتر «ارنستو دی مایو»، نویسنده اصلی مطالعه، تاکید می‌کند که این آزمایش با تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی انجام نشده، بلکه در آشپزخانه منزل او صورت گرفته است و تنها چیزی که برای آن نیاز است، 32 دقیقه زمان و کمی صبر است.
تیم تحقیقاتی برای پیش‌بینی اینکه گرما چگونه در تخم‌مرغ انتقال می‌یابد، از مدلسازی ریاضی و برخی شبیه‌سازی‌ها استفاده کردند. این رویکرد به آن‌ها کمک کرد شرایط پخت ایده‌آل را هم برای سفیده و هم برای زرده، مشخص کنند.
دی مایو در این‌ باره توضیح داد که او و همکارانش عواملی مانند دمای آب و چگالی را وارد مدل کردند تا زمان‌بندی مناسب برای جابجا کردن تخم‌مرغ بین آب داغ و ولرم را تعیین کنند.
در این آزمایش، تیم تحقیقاتی تخم‌مرغ‌های تازه را به چهار روش مختلف پختند: آب‌پز سفت، آب‌پز نرم، پختن تحت خلا (در کیسه) و روش جدید پخت دوره‌ای. برای هر روش از 40 تخم‌مرغ استفاده شد. تخم‌مرغ‌های آب‌پز سفت به مدت 12 دقیقه پخته شدند، تخم‌مرغ‌های آب‌پز نرم 6 دقیقه و تخم‌مرغ‌های تحت خلا در دمای 65 درجه سانتی‌گراد پس از یک ساعت آماده شدند.
در روش پخت دوره‌ای، تخم‌مرغ‌ها به مدت دو دقیقه در آب جوش (100 درجه سانتی‌گراد) و سپس دو دقیقه در آب ولرم (30 درجه سانتی‌گراد) فرو برده شدند. این چرخه هشت بار تکرار شد و در مجموع 32 دقیقه طول کشید.
در روش‌های سنتی، دمای داخل تخم‌مرغ پیوسته افزایش می‌یابد اما در روش دوره‌ای دمای زرده تخم‌مرغ ثابت (67 درجه سانتی‌گراد) می‌ماند، در حالی که سفیده در آب داغ به دمایی بین 87 تا 100 درجه سانتی‌گراد و در آب ولرم به دمایی بین 30 درجه تا 55 درجه سانتی‌گراد می‌رسد.
به گزارش ایندیپندنت، طبق گفته دی مایو، این توزیع دینامیک حرارت به هر دو قسمت سفیده و زرده اجازه می‌دهد به بافت و قوام ایده‌آل برسند.
متخصصان تخم‌مرغ‌های پخته‌شده به روش دوره‌ای را بررسی و بافت، رنگ و طعم آن‌ها را با روش‌های دیگر مقایسه کردند. طبق نتایج به‌دست‌آمده، بافت سفیده آن‌ها مشابه تخم‌مرغ آب‌پز نرم بود، در حالی که زرده آن مشابه تخم‌مرغ‌هایی بود که تحت خلا پخته شدند. آنچه با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست.
متخصصان همچنین دناتوره شدن‌ــ تغییر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی‌ــ پروتئین‌ را بررسی و سطح پلی‌فنول‌ها (ترکیب‌های شیمیایی که به پیشگیری از آسیب سلولی کمک می‌کنند) و آمینواسیدها در زرده را ارزیابی کردند، زیرا این مواد حاوی مواد مغذی حیاتی‌اند. پخت دوره‌ای تخم‌مرغ در مقایسه با روش‌های دیگر، بالاترین سطح پلی‌فنول‌ها را حفظ کرد.
البته باید توجه داشت که این تغییرات در ترکیب مواد مغذی در روش دوره‌ای اندک بود و تخم‌مرغ‌ فارغ از روش پخت، منبع خوبی برای پروتئین و چربی‌های سالم است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1361443/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چت جی‌پی‌تی هر هفته میزبان 400 میلیون کاربر است

و آنچه می‌بری آخر به گور، مردن ماست

گل اول ذوب آهن به سپاهان توسط سبحان خاقانی

رونمایی از عصبانی‌ترین چهره دربی اصفهان!

گل دوم سپاهان به ذوب آهن توسط جواد آقایی پور

قلعه‌نویی در جمع دانش‌آموزان کم بضاعت

گل سوم سپاهان توسط رضا اسدی در دقیقه 77

شلیک تماشایی؛ گل اول فولاد توسط علی نعمتی در دقیقه 25

گل چهارم سپاهان به ذوب آهن توسط مهدی لیموچی

صعود سپاهان به صدر با برتری در دربی اصفهان/ملوان سرانجام برد

فولاد با غلبه بر هوادار به رختکن رفت

ژابی: لورکوزن می‌تواند هر تیمی در اروپا را ببرد

سند جدید استقلالی‌ها؛ چرا دربی پارسال لغو شد

از دربی مادرید تا تقابل لیورپول - PSG؛ اینتر به فاینورد خورد

تعطیلی 2 روز در هفته از سال آینده

بیش از 3 میلیون و 155 هزار نفر در ماه گذشته به سینما رفتند

عاشقانه های پدر دختری

سکانسی از فیلم سینمایی «پری»

نابرابری اجتماعی خشونت را در جامعه بالا می‌برد/ آموزش مسیری هموار برای کنترل خشم

فک پلمب اتاق عمل های بیمارستان آپادانا/ برخورد شدید با متخلفان

موسیقی شنیدنیِ «من دلم تنگه» از زانیار

کنکور ارشد و دکتری در سلامت و امنیت کامل برگزار شد

سه شرط انتظار امام زمان (عج)

تا حالا زایمان خرگوش دیده بودید!

هوش عجیب مورچه ها در حل پازل!

کروسان شکلاتی با بافتی نرم و خوشمزه

هشدار درباره علائم چشمی مرتبط با بیماری‌های تیروئیدی

ویژگی‌های زن ایرانی پس از ازدواج

آموزش کاردستی‌ زنبور عسل؛ سرگرمی و خلاقیت

چگونه کلان‌شهرها می‌توانند انرژی مصرفی خود را تامین کنند؟

دو خط کتاب/ دنیای سوفی

مسیر سخت رُم و منچستریونایتد در لیگ اروپا

لالیگا به سهمیه پنجم لیگ قهرمانان نزدیک‌تر شد

قرار نیست که همیشه اونجا بمونیم!

نصیحت و انتقال تجربه اکبر عبدی به جوانان

خیلی‌ چیزها هستش که تو ازش خبر نداری!...

یادنامه رادیویی برای منوچهر والی زاده

بی قراری همسر منوچهر والی‌زاده در مراسم تشییع

سکانسی نوستالژی از فیلم سینمایی «ضیافت»

عملکرد امیدوارکننده واکسن «mRNA» در درمان سرطان لوزالمعده

اجرای «سهراب پورناظری» در نقش جهان

استوری جدید معین زندی با آهنگ «کف تهرون»

احتمال برگزاری کنکور یک بار در سال از 1405

سخنگوی ستاد مدیریت بحران: در بارش های برف ایجاد خسارت قطعی است

ورود گرگ به یک منزل مسکونی؛ 3 نفر مصدوم شدند

ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌ها

وضعیت قرمز هواشناسی در 3 استان شمالی

بارش برف در دمای منفی 7 اردبیل

پنیر جالب کارتون تام و جری

وضعیت عجیب یک خیابان‌ پس از ترکیدن لوله اصلی آب