فوتوفن مصرف میوههای خشک
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - خراسان / خشک کردن میوهها یکی از روشهای نگهداری آنها به شمار میرود و یکی از سوالات پر تکرار خانوادهها این است که آیا قبل از مصرف باید میوه خشک را شست؟ این شستوشو به چه صورت باید باشد؟ بهخصوص که بسیاری از میوههای خشک هنوز به روش قدیمی و سنتی تولید میشوند و بیشتر این محصولات در معرض آلودگیهایی از قبیل گردوغبار محیط، فضولات احتمالی پرندگان و میکروبهای مختلف قرار دارند.
میوه خشک را باید شست؟
شستوشوی میوههای خشک قبل از مصرف، باعث حذف مناسب گردوغبار روی آنها و تا حدودی کاهش بار میکروبی شان میشود ولی حکم ضدعفونی شان را ندارد. چنان چه این میوهها در شرایط نامناسب بهداشتی خشک شده باشند یا در طول تولید و بستهبندیشان آلودگی ثانویه به میکروبهای بیماریزا پیدا کرده باشند مصرفشان حتی بعد از شستوشو هم میتواند احتمال خطر سلامتی از نظر عوارض گوارشی را داشته باشد. پس بهتر است این محصولات را از مراکز عرضه معتبر و مطمئن و ترجیحا کارخانهای خریداری کنیم. البته میوههای خشکی که در شرایط بهداشتی تولید میشوند از لحاظ عفونتزایی مشکلی ندارند. با این همه شستوشوی میوههای خشک بیفایده هم نیست چون میتواند گردوغبار، نمک، بعضی ترکیبات نگهدارنده احتمالی افزودهشده به میوههای خشک را حذف کند. همچنین خیساندن آنها در آب برای شست و شوی اصولیتر میتواند باعث جذب راحتتر آنها و بهبود کیفیت خوراکی آنها شود.
چطور میوه خشک را بشوییم؟
برای کاهش بار میکروبی میوههای خشک بهتر است شستوشوی اولیه توسط آب سرد باشد. سپس خیساندن کوتاه مدت حدود 5 تا 10دقیقهای در آب ولرم و تکرار دو یا سه بار آب کشی نهایی با آب سرد توصیه میشود.توجه داشته باشید که برای این دسته محصولات، استفاده از ترکیبات ضدعفونیکننده میوه و سبزی یا مایع ظرف شویی که عدهای ممکن است انجام دهند به هیچ وجه درست و اصولی نیست.
![]()
-
دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۶:۲۸
-
۱۷ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1359829/