آریا بانو

آخرين مطالب

«زال و رودابه» با دست خالی ساخته شد سیاسی

«زال و رودابه» با دست خالی ساخته شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / محمدعلی سجادی کارگردان انیمیشن «زال و رودابه» با اشاره به کم‌توجهی سینما به «شاهنامه» فردوسی گفت که این فیلم را تک نفره و با دست خالی ساخته است.
محمدعلی سجادی کارگردان انیمیشن «زال و رودابه» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، درباره زمان تولید این انیمیشن گفت: ساخت این انیمیشن را از بهار سال 1402 آغاز کردم.
وی درباره دلیل انتخاب این داستان از «شاهنامه» توضیح داد: ویژگی مهم انتخاب داستان «زال و رودابه» در وهله اول ضرورت ساخت این انیمیشن هم به دلیل زیبایی و جذابیت داستان بود و هم به دلیل اهمیت «شاهنامه» و ابیات و گفتگوهایی که در آن وجود دارد. این داستان حکیمانه و عاشقانه از تخیل و اسطوره و حماسه به بهینه‌ترین شکل ممکن استفاده کرده است تا نشان دهد باید فراتر از یک‌سویه‌نگری رفت و دریافت که جهان میوه آمیزش پدیده‌ها است.
 این انیمیشن رده سنی خاصی ندارد و همه افراد می‌توانند آن را تماشا کنند. هرکسی که «شاهنامه» را دوست دارد، می‌تواند نقاشی متحرک را ببیند و به صورت دیداری و شنیداری با داستان «زال و رودابه» آشنا شود.
اگر ما یک‌بار «شاهنامه» را بخوانیم یا داستانی از آن را ببینیم، باعث می‌شود قضاوت‌های درست‌تری داشته باشیم. نمونه این اتفاق همین داستان «زال و رودابه» استسجادی درباره کم توجهی سینما به داستان‌های «شاهنامه» بیان کرد: تمام کوشش من در این سال‌ها این بود که خودم «شاهنامه» را در حد توانم بفهمم و درک کنم تا از طرفی این کتاب مهم را به نسل جدید از طریق تصویر معرفی کنم. باید مکرر بگویم که متأسفانه در سینمای ما به «شاهنامه» بی‌توجهی شده و منابع تصویری اندکی درباره این متن کهن داریم. هرچند در حوزه منابع نوشتاری دستاوردی مهم حاصل شده است. بیشتر افراد در داخل و خارج از کشور درباره ضرورت و اهمیت این موضوع حرف می‌زنند، ولی اقدام خاصی صورت نمی‌گیرد یا اگر اثری درباره داستان‌های «شاهنامه» ساخته می‌شود، با حمایت دولتی و حکومتی است که آن پروژه را در مسیر هدفمندی شان هدایت می‌کنند.
وی با اشاره به اهمیت درک «شاهنامه» متذکر شد: بارها گفته‌ام که نداشتن شناخت از «شاهنامه» به ابهاماتی که ما از آن داریم دامن می‌زند. اغلب افراد به دلیل اطلاعات کمی که دارند، دست به قضاوت می‌زنند و «شاهنامه» را له یا علیه تفکرات خودشان تعبیر می‌کنند. اگر ما یک‌بار «شاهنامه» را بخوانیم یا داستانی از آن را ببینیم، باعث می‌شود قضاوت‌های درست‌تری داشته باشیم. نمونه این اتفاق همین داستان «زال و رودابه» است.

سجادی با اشاره به اسطوره‌سازی در سینمای جهان تصریح کرد: در سینمای جهان، در جایی که حتی اسطوره ندارند، مشغول اسطوره‌سازی هستند اما ما که هنوز در اسطوره‌ها دست و پا می‌زنیم و به آنها توجه نمی‌کنیم. سیاست ایدئولوژیک کشور این‌گونه است که همه چیز را دوقطبی کرده و فرهنگ هم از این مطلب آسیب دیده است. ما باید به تمام وجوه فرهنگی توجه کنیم. من به شخصه به چیزی به نام تقسیم‌بندی عرب و عجم اعتقادی ندارم همانطور که خود «شاهنامه» هم از این تقسیم‌بندی‌ها مبرا است و در داستان‌هایش به یک موضوع سرشتی و گوهری بشری اشاره می‌کند و به گونه‌ای به تلفیق فرهنگ‌ها باور دارد.
من باید با فیلم‌هایی که با بودجه کلان، تیم چندین نفره و 4-5 سال زمان ساخته می‌شوند، رقابت کنم. امیدوارم که این قضیه درک شود که انیمیشن «زال و رودابه» یک کار خلاقانه فردی است و در ادامه همان فیلم‌های سینمایی است که من طی سال‌های اخیر ساخته‌اموی درباره ساخت «زال و رودابه» به صورت انفرادی توضیح داد: من بخش تصویری این نقاشی متحرک را به صورت تک‌نفره انجام دادم، زیرا خوشبختانه هیچ حمایتی از هیچ کجا انجام نشد نه در اینجا نه در بیرون از اینجا. در واقع آغاز این پروژه با فیلم «بستور» (1399) رقم خورد و برای پاسخ به خویش و آزمون خودم فارغ از بایدها و نبایدها دست به این کار زدم زیرا می‌دانستم از هیچ کجا حمایتی نمی‌شود مگر احتمالاً برای سوگواری‌ام!
این کارگردان ادامه داد: در طول 40-50 سالی که من در سینما فعالیت می‌کنم، وضعیتم همین‌گونه بوده است و با کم‌بضاعتی فیلم ساخته‌ام و در کنار کسانی قرار گرفته‌ام که با امکانات افسانه‌ای فیلم می‌ساختند و می‌سازند همچون بسیاری از همکارانم. در جشنواره فیلم فجر امسال نیز وضعیت همین‌گونه است. من خوشحالم که انیمیشن ایران حمایت و بخش صنعتی آن تقویت می‌شود و هیچ خرده‌ای نسبت به این قضیه ندارم اما اینکه حمایت‌ها فقط در یک راستا و مخصوص یک‌سری افراد باشد، غم‌انگیز است. من باید با فیلم‌هایی که با بودجه کلان، تیم چندین نفره و 4-5 سال زمان ساخته می‌شوند، رقابت کنم. امیدوارم که این قضیه درک شود که انیمیشن «زال و رودابه» یک کار خلاقانه فردی است و در ادامه همان فیلم‌های سینمایی است که من طی سال‌های اخیر ساخته‌ام.
سجادی در پایان عنوان کرد: من از صداپیشه‌گان این فیلم بسیار سپاسگزارم که بی مزد و منت به تصویر جان بخشیدند. برای من خیلی مهم بود که این افراد «شاهنامه» را درست بخوانند و این داستان و ابیاتش را درک کنند. همین‌طور از 2 دوست نازنین و پرتلاشم سعید شهرام که ساخت موسیقی فیلم را برعهده داشت و بهروز معاونیان و گروهش که صداساز فیلم هستند، تشکر می کنم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1354195/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی برای تشخیص تجهیزات غیراستاندارد صنایع و حریق در پالایشگاه‌ها از راه رسید

ترجمه رمان تاجیکی «آدینه» چاپ شد

واکنش خوب حسینی راه جولانی را سد کرد؛ اولین خطر روی دروازه استقلال در نیمه دوم

فرصت خوب مهران احمدی برای گلزنی که توپ در چهارچوب قرار نگرفت

کارتال: فردا برای کسب 3 امتیاز همه تلاش را می کنیم

کارتال: بازیکنان خوبی دارم که مصدوم هستند

کارتال: برنامه های خوبی برای بازی الهلال داشتیم اما رو اشتباهاتی که خودمان داشتیم گل خوردیم

کارتال : من هم میخواهم در یک استادیوم زیبا و زمین با کیفت بازی کنم

سردار بازیکن با تجربه ای است و در بازی الهلال نمایش خوبی داشت و هماهنگی خوبی با بازیکنان تیم دارد

کارتال: بعضی بازیکنان در بازی الهلال دچار استرس شدند

کارتال: نیمه اول چهار گل خوردیم و همه آنها اشتباه فردی بودند

فرصت استقلال برای رسیدن به گل با ضربه اسلامی توپ از کنار دروازه عبور کرد

ناشنوایان از تجربه تماشای فیلم در جشنواره فجر می گویند

ژست های سیمای زخم کاری در فتوکال «پیشمرگ»

معرفی داوران بخش تجلی اراده ملی دانشگاهیان جشنواره فیلم فجر

اعتراض علی ملاقلی‌پور به بیلبوردهایی از عکس پدرش در شهر

موسیقی جذاب با رقص انگشتان روی پیانو

مرگ سالانه 50000 نفر در کشور به دلیل مصرف دخانیات

جاده رویایی «درازنو» در برف

اهدای خون به سلامت اهداکننده کمک می‌کند

در منزل شمع های طرح دار زیبا درست کنید

افزایش گرمای اقیانوس‌ها و تهدید آن علیه آب و هوای جهانی

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

سن‌سیروس در بهت با گل زودهنگام شکاری

مهاجم سابق استقلال در خرم آباد از کار افتاد

گل دوم سپاهان توسط لیموچی در دقیقه 27 به دلیل آفساید رضایی مردود شد

نصیری بدون مشکل خاص مقابل استقلال!

اتفاق عجیب پیش از شروع مسابقه استقلال و مس

موقعیت بسیار خوب مس رفسنجان که با سیو به موقع حسینی نافرجام ماند

گزارش زنده: مس رفسنجان 0 - 0 استقلال

چرا نشست خبری انیمیشن «زال و رودابه» برگزار نشد؟

درگیری فیزیکی جناب‌خان و محسن کیایی

فتوکال فیلم «پیشمرگ» با حضور الناز ملک و ساناز سعیدی

طعنه کارشناس صداوسیما به فیلم‌های جشنواره فجر

مرگ سالانه 50000 نفر در کشور به دلیل مصرف دخانیات/ 14 درصد ایرانی‌ها مصرف کننده مواد دخانی

آهنگ محلی/ آوای خوش بختیاری با قطعه «چرنگ»

حادثۀ هوایی مرگبار در برزیل

جایگاه خانواده به بیان آیت الله جوادی آملی

سقوط هواپیمای مسافربری در برزیل

یک پاستای سریع و خوشمزه

هشدار یک متخصص قرنیه نسبت به عوارض اکستنشن مژه

دیگه شلوار جین پاره ات رو دور ننداز؛ یک راه حل زیبا

تغییرات آب و هوایی و زندگی روی زمین تا سال 2100

«حلقه گسترنده» در کتابفروشی‌ها؛ پاسخ‌های فیلسوف استرالیایی به سوالات فلسفه اخلاق

تارتار: با وجود وی‌ای‌ار داوران ما محروم میشوند!

اعلام ترکیب استقلال برای دیدار مقابل مس رفسنجان

پاسخ رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به جنجال اخیر رئال مادرید

گل اول سپاهان به ملوان توسط رضا شکاری

روز بد فوتبال در سیرجان؛ دوباره مساوی!

پیروزی یک نیمه‌ای خیبر مقابل فولاد