آریا بانو

آخرين مطالب

جنین کانگورو برای اولین بار در جهان توسط انسان ساخته شد گوناگون

جنین کانگورو برای اولین بار در جهان توسط انسان ساخته شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /برای اولین بار در جهان، دانشمندان توانستند جنین‌های کانگورو را از طریق لقاح آزمایشگاهی (IVF) تولید کنند، که نقطه عطف مهمی برای تکثیر این امر در صدها گونه کیسه‌دار در معرض خطر انقراض است.
گروهی از دانشگاه کوئینزلند با موفقیت از تخمک‌ها و اسپرم‌های برداشت شده از کانگوروهای خاکستری شرقی (Macropus giganteus) یک جنین ایجاد کردند؛ اما این کار به دلیل خطر انقراض خود این گونه انجام نشد. تعداد این حیوانات در واقع به میلیون‌ها مورد می‌رسد و آنها بازماندگان ماهری هستند. با این حال، بسیاری از خویشاوندان کیسه‌دار آنها چندان خوش شانس نیستند و به دلیل از دست دادن زیستگاه، توسعه جاده‌ها، استرس گرمایی و گونه‌های مهاجم، با نبردی سخت برای بقا روبرو هستند. بنابراین، این موضوع دانشمندان را وادار کرد تا کمی بیشتر «خلاق» شوند.
به نقل از نیواطلس، آندرس گامبینی (Andres Gambini)، محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: استرالیا میزبان بیشترین تنوع جانوران کیسه‌دار در این سیاره است، اما بالاترین نرخ انقراض پستانداران را نیز دارد. هدف نهایی ما حمایت از حفظ گونه‌های کیسه‌دار در حال انقراض مانند کوالا، شیاطین تاسمانی، وامبات‌های بینی‌ مودار شمالی و صاریغ‌های لیدبیتر است.
در حالی که کیسه‌داران در قاره آمریکا و پاپوآ گینه نو نیز یافت می‌شوند، حدود 200 گونه از آنها بومی قاره استرالیا هستند. این قاره دارای بالاترین نرخ انقراض پستانداران در جهان است و حدود 35 درصد از تنوع زیستی منحصر به فرد خود را از دهه 1500 از دست داده است. و حیوانات نمادین این کشور همچون کوالاها، وامبات‌ها و کانگوروها همگی کیسه دار هستند.
در فرآیند لقاح آزمایشگاهی تجربی، جنین‌هایی مشاهده شد که با تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) تولید می‌شدند. این یک روش ظریف است که یک اسپرم را مستقیما به یک تخمک بالغ تزریق می‌کند. در حالی که این روش ممکن است برای پستانداران روشی خاص به نظر نرسد؛ اما کیسه‌داران در کل مورد متفاوتی هستند.

آریا بانو


گامبینی می‌گوید: از آنجایی که کانگوروهای خاکستری شرقی بیش از حد فراوان هستند، ما تخمک‌ها و اسپرم‌های آنها را برای استفاده به عنوان مدلی برای تطبیق فناوری‌های جنینی که پیش از این برای حیوانات اهلی و انسان استفاده می‌شد، جمع‌آوری کردیم. دسترسی به بافت‌های کیسه‌دار چالش برانگیز است؛ زیرا آنها نسبت به حیوانات اهلی کمتر مورد مطالعه قرار می‌گیرند، علی‌رغم اینکه نماد جدایی‌ناپذیری از تنوع زیستی در استرالیا هستند.
ما اکنون در حال اصلاح روش‌هایی برای جمع‌آوری، کشت و نگهداری تخم‌ها و اسپرم‌های کیسه‌داران با توسعه روش‌های نگهداری هستیم. هدف ما محافظت از مواد ژنتیکی این حیوانات منحصر به فرد و گرانبها برای استفاده در آینده است تا از حفاظت آنها اطمینان حاصل شود.
در طبیعت، فرزندان کیسه‌داران، نارس به دنیا می‌آیند و در کیسه مادر به زندگی خود ادامه می‌دهند و در آن جا رشد می‌کنند. این باعث می‌شود این حیوانات کوچک، آسیب‌پذیر شوند، زیرا به گونه بزرگسالی که از آنها پرستاری می‌کند وابسته هستند. استفاده از لقاح آزمایشگاهی برای تولید جنینی که به طور ایده‌آل به دانشمندان اجازه می‌دهد از جمعیت گونه‌های در خطر انقراض محافظت کنند.
گامبینی می‌گوید: در حالی که ارائه یک جدول زمانی دقیق، با همکاری پایدار، بودجه و پیشرفت‌های فنی مستمر دشوار است، ما امیدواریم که تولد یک کیسه‌دار از طریق لقاح آزمایشگاهی طی یک دهه به واقعیت تبدیل شود. این موفقیت با جنین‌های کانگورو عمیقا رضایت‌بخش بوده است و نشان‌دهنده اوج سال‌ها آموزش، تحقیق و همکاری است.
بنابراین اگرچه ممکن است این یک پرش کوچک برای کانگوروها باشد؛ اما یک جهش بالقوه غول‌پیکر برای سایر کیسه‌داران در آستانه انقراض محسوب می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1354142/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییرات آب و هوایی و زندگی روی زمین تا سال 2100

«حلقه گسترنده» در کتابفروشی‌ها؛ پاسخ‌های فیلسوف استرالیایی به سوالات فلسفه اخلاق

تارتار: با وجود وی‌ای‌ار داوران ما محروم میشوند!

اعلام ترکیب استقلال برای دیدار مقابل مس رفسنجان

پاسخ رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به جنجال اخیر رئال مادرید

گل اول سپاهان به ملوان توسط رضا شکاری

روز بد فوتبال در سیرجان؛ دوباره مساوی!

پیروزی یک نیمه‌ای خیبر مقابل فولاد

آرزوی محسن کیایی که هیچ‌وقت برآورده نمی‌شود!

واکنش امام جمعه قم به دست دادن برومند و بابک/ جای چشم پوشی نیست

بخش ویژه فجر باعث شد بعضی فیلم‌ها دقیق‌تر قضاوت شوند

اقتباسی از «حمام» هوشنگ مرادی کرمانی؛ «فجر» انگیزه‌ای برای مدیوم جدی‌تر است

سوتی بزرگ و تاریخی محسن کیایی!

کارگردان انیمیشن «پسر دلفینی 2»: برخی از سینمای کودک توقع سینمای الکن دارند

آریا عظیمی‌نژاد: صدای خواننده زن برای پررنگ کردن زنانگی «خاتی» بود

قانون نانوشته بازیگری از زبان کارگردان «قلب رقه»

آهنگ بندری جناب‌خان برای محسن شریفیان

روایت قطعه «ماه عسل» با صدای مهدی یغمایی

عمره دانشجویی؛ فرصتی ناب برای حکمرانی فرهنگی

خودنمایی زمستان و خوشحال مردم با دیدن رحمت الهی

درمان سالانهِ یک میلیون بیمار با رادیو داروهای ایرانی

چهار کشته و زخمی در اثر انحراف خودروی 405

خواستگاری بز کوهی نر از بز کوهی ماده!

او می‌آید تکیه به دیوار حرم می‌زند

طبیعت زیبای زمستانی در کنار دریاچه

حکمت/ مسئولیّت نعمت ها

زیبایی برف امروز در شمشک

یک غذای کردی فوق العاده لذیذ؛ شلگه با گوشت گوسفند

به جای ماست وخیار این ماستهای طعم دار را امتحان کن

آیا ابتلا به "ADHD" در طول عمر افراد نقش دارد؟

با جعبه کفش نظم دهنده بساز

چگونه یک تنگ آکواریومی زیبا و کاربردی بسازیم

با افزودن ‌ورقه‌ بوروفن، ظرفیت خازن‌ها 105 برابر افزایش یافت

دردسر جدی بایرن؛ کیمیش حاضر به تمدید نیست!

جیمی ردنپ: سون به درد کاپیتانی تاتنهام هم نمی‌خورد!

حمله موش‌ها به خانه پرطرفدارترین باشگاه انگلیس

بازگشت مدافع استقلال به شهر خاطرات

مصاحبه جالب پدیده والیبال ایران با سایت باشگاه لوبه

رکورد منحصر به فرد کاپیتان استقلال

ترکیب خیبر برای دوری از پایین جدول

شروع بازی‌های آسیایی زمستانی بعد از هشت سال

نظر کارگردان رستاخیز درباره فیلم «خدای جنگ»

جناب خان از هر فرصتی برای تخریب محسن کیایی استفاده میکنه!

انتقاد تند «محمدرضا داود نژاد» از وضعیت اقتصاد و گیشه سینمای ایران

رمانتیکی دیگر از نرگس و علی در کاخ جشنواره

آناهیتا افشار: برای نقش ترانه در «من ترانه 15 سال دارم» تست دادم و رد شدم!

شروع طوفانی و متفاوت برنامه «هزار و یک»

راهکار مسئولان جشنواره برای مشکل همیشگی صدای نامناسب سالن اکران

سارا روستاپور: تلویزیون از ساختار خاله و عمو فاصله گرفته!

بغض فریبا نادری: زیست فریبا با «ستاره» خیلی فرق دارد!