آریا بانو

آخرين مطالب

استفاده از باکتری‌های مهندسی‌شده برای حمله به تومور سرطانی سیاسی

استفاده از باکتری‌های مهندسی‌شده برای حمله به تومور سرطانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا /نتایج طرح تحقیقاتی یک پزشک و پژوهشگر ایرانی به مهار رشد سلول‌های سرطانی و افزایش مرگ این سلول‌ها انجامید.
 بنیاد ملی علم ایران (INSF)، «بررسی اثرات توموروسیدال باکتری اشریشیا کولی بیان‌کننده‌ پپتید قلبی KP روی رده‌ سلولی سرطان پستان و موش‌های مبتلا به سرطان پستان» طرح پژوهشی کیوان مجیدزاده عضو هیئت‌علمی و استاد تمام ژنتیک سرطان در پژوهشکده معتمد است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.
مجیدزاده، پزشک و متخصص بیوتکنولوژی پزشکی از انستیتو پاستور ایران درباره این طرح توضیح داد: سرطان پستان به‌عنوان شایع‌ترین نوع سرطان در زنان مطرح است. هر سال در حدود بیش از یک میلیون و صد هزار مورد جدید از سرطان پستان مشاهده می‌شود. نرخ شیوع این عارضه در بیشتر نواحی توسعه یافته جهان نیز بالا بوده و بیشترین شیوع در آمریکای شمالی مشاهده شده است.

وی افزود: این سرطان در خاورمیانه، شایع‌ترین بدخیمی در میان زنان بوده است. در ایران نیز شایع‌ترین سرطان در میان جمعیت زنان، سرطان پستان محسوب می‌شود. نرخ شیوع سنی سرطان پستان در میان زنان میان 45 تا 54 سال بوده است که حاکی از پایین بودن سن ابتلا به این نوع سرطان در زنان ایرانی است.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: راهکارهای درمانی موجود در درمان سرطان دارای نارسایی‌هایی است که موفقیت رضایت‌بخش در درمان سرطان پستان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. روش‌های مرسوم در درمان سرطان پستان مانند جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی به‌طور معمول در درمان و حذف کامل سرطان ناتوان هستند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، مشخص شده که شیمی‌درمانی و پرتودرمانی سبب بروز عوارض جانبی بسیاری می‌شوند. این مشکلات سبب پیشبرد و جهت‌گیری به‌سوی درمان‌های جدید شده است.یکی از این راهکارها استفاده از باکتری‌ها در درمان سرطان است.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش نرخ ابتلا به سرطان و به‌خصوص سرطان پستان در جمعیت زنان، یافتن راهکارهای درمانی مناسبی که توان کنترل و بهبود این عارضه را داشته باشند بسیار حیاتی و ضروری به نظر می‌رسد.
مجیدزاده تأکید کرد: تحقیقات در زمینه‌ ارتقا و افزایش کارآیی درمان‌های کنونی سرطان پستان انتظارات را برآورده نمی‌سازد و از سوی دیگر، بالا بودن قابل ملاحظه‌ نرخ مرگ‌ومیر بیماران سرطانی در کشورهای در حال توسعه در مقایسه با کشورهای توسعه‌یافته، نشان از پرهزینه بودن درمان‌های رایج دارد، بنابراین ضروری است تا با افزایش دامنه تحقیقات سرطان به بخش‌های نوین و امیدبخش، گزینه‌های درمانی جدید و کارآمدتری را به حوزه درمان معرفی نماییم.
وی ادامه داد: محققان این مطالعه نوعی باکتری اشریشیا کولی غیر بیماری‌زا را به نحوی مهندسی ژنتیکی کردند که بتوانند پپتیدهای قلبی و پروتئین فلورسنت سبز (GFP) را به‌صورت همزمان در این باکتری و در شرایط کمبود اکسیژن تولید کنند. این باکتری‌های مهندسی‌شده با استفاده از یک پروموتر حساس به کمبود اکسیژن (nirB)، به‌طور خاص در محیط کم‌اکسیژن تومور فعال می‌شوند و دارو را در همان محل آزاد می‌کنند. این روش به باکتری اجازه می‌دهد که هم به‌صورت مکانی به تومور برسد و هم به‌طور اختصاصی دارو را فقط در داخل تومور ترشح کند.
وی در ادامه گفت: در این مطالعه از سه پپتید قلبی، LANP، VD و KP که واجد خواص ضدسرطانی هستند استفاده شده است. این پپتیدها می‌توانند رشد سلول‌های سرطانی را مهار کرده و مرگ سلولی را افزایش دهند. به‌خصوص پپتید VD قوی‌ترین خواص ضدسرطانی را نشان می‌دهد.
این محقق و پژوهشگر اضافه کرد: در این مطالعه از پروتئین فلورسنت سبز به‌عنوان یک نشانگر استفاده شده است تا تجمع باکتری‌ها و بیان ژن را در داخل تومور ردیابی کند. نتایج این مطالعه نشان داد که پپتیدهای قلبی ترشح شده توسط باکتری‌های مهندسی‌شده، رشد سلول‌های سرطانی سینه MCF7 را در سطح آزمایشگاهی کاهش داده و آپوپتوز (مرگ سلولی برنامه‌ریزی‌شده) را افزایش دادند.
وی تصریح کرد: همچنین در مطالعه حیوانی، در موش‌های مبتلا به تومورهای پستانی، تزریق وریدی باکتری‌های مهندسی شده باعث تجمع باکتری‌های مهندسی شده در محل تومور شد. این باکتری‌ها پروتئین فلورسنت سبز (GFP) را در محیط کم‌اکسیژن تومور بیان کردند و درمان با این باکتری‌ها منجر به کاهش رشد تومور، کاهش بیان نشانگرهای رشد تومور و آنژیوژنز و نیز افزایش میزان بقای موش‌ها شد. همچنین، کاهش در سیتوکین‌های پیش‌التهابی و افزایش در سیتوکین‌های ضد التهابی مشاهده شد.
مجیدزاده در پایان خاطرنشان کرد: نتایج این تحقیق نشان داد که باکتری‌های مهندسی‌شده می‌توانند به‌عنوان یک وسیله برای رساندن پروتئین‌های ضدسرطان به محل تومور استفاده شوند. این کار منجر به مهار رشد تومور و بهبود میزان بقا می‌شود. استفاده از پروموترهای حساس به کمبود اکسیژن یک ویژگی کلیدی در این روش هدفمند است.
به‌طور خلاصه، این مطالعه نشان می‌دهد که باکتری‌های مهندسی‌شده با قابلیت هدف‌گیری خاص تومور و ترشح پپتیدهای ضدسرطان در شرایط کمبود اکسیژن، می‌توانند به عنوان یک رویکرد درمانی‌ امیدوارکننده برای درمان سرطان پستان مطرح شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1352408/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیانو نوازی در سکوت سردِ زمستان

ظرفیت سفر‌های عمره سال آینده دو برابر می‌شود؛ آغاز ثبت نام عمره رمضان از فردا

200 میلیون تومان طلا پیدا شده به صاحبش بازگشت

کلاهبرداری از پزشکان با ترفند تماس‌های بیمه‌ای

قتل خونین دزد گوسفند با شلیک صاحب دامداری

افزایش 14 درصدی مبتلایان دیابت در کشور

استخراج مروارید از دل صدف

طبیعت زیبای کجور مازندران

رکوردشکنی بارش برف در ژاپن

ترد ترین وخوشمزه ترین شیرینی زبون رو درست کن

طرز تهیه پاستای پستو به روش رستورانی

آب معدنی بخوریم بهتر است یا آب جوشیده؟

یک ایده جالب برای درست کردن باکس گل

اولین عینک هوشمند مجهز به سمعک از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز گرفت

پل‌های ریلی دیگر نمی‌لرزند

نویسنده معروف به تجاوز و قاچاق انسان متهم شد

مدیر جدید برای رفتن به سیتی عجله دارد

آمدن به میلان را به خدا سپرده بودم

همدردی آنری با پپ: من هم این شرایط را تجربه کردم

برنامه‌ریزی یوونتوس برای حفظ کولوموانی

شکست تیم ملی هاکی ایران مقابل آلمان

کارهای تاکتیکی کارتال در ریاض بازیکنان را به وجد آورده

الریاضیه: شب انتقام دورسون از ژسوس!

آنچلوتی: بله، رونالدو بهترین بازیکن تاریخ است

گل قیچی برگردان دیدنی که فیرمینو در بازی شب گذشته الاهلی مقابل السد

فوتبالیست کروات در اسپانیا غرق شد!

جانبازان با ایثارگری و مجاهدت به نظام اقتدار و کشور ما امنیت بخشیدید

15 بهمن 1357؛ بختیار برای انقلابیون خط و نشان کشید، رضا پهلوی به تگزاس بازگشت/ ملاقات‌های متعدد مهندس بازرگان با امام

فراستی: در جشنواره های خارجی فیلمی خریدار دارد که وطن فروشی کند!

فتوکال«خاتی» با حضور ستارگان مطرح سینما

«اشک هور» ؛ ادامه‌ی روند زندگی شهید علی هاشمی است نه تکرار «اسفند»

گلایه امیر آقایی از یک مدیر سینمایی : شما به فیلم خودت، مجوز نمی‌دهی! پس ما چه بسازیم؟

فراستی «لولی» را باخاک یکسان کرد : خیلی بده آدم فیلم نابلد بسازه بعد بگه هنری و روشنفکریه !

اوجی تهیه کننده فیلم «دست تنها»:تمام دغدغه من حفظ سینمای اجتماعی است

شکیب شجره بازیگر «دست تنها»:برخلاف نقش‌هایم آرام هستم؛ تمام جنونم را در نقشم می‌گذارم

افزایش ابتلا به دیابت در ایران

اجرای احساسی و دلنشین از راغب در کنسرت

همکاری جالب و ریتمیک کودک و پیانو!

سرقت تلفن همراه با ایجاد تصادف صوری

هواشناسی هشدار داد؛ آغاز بارش و افزایش سرما در بیشتر مناطق کشور

آتش‌سوزی در شرکت پتروشیمی با 6 مصدوم

ربیعی: 48.7 درصد از کودکان کار و خیابان بازمانده از تحصیل هستند

افزایش ظرفیت پزشکی به 16 هزار نفر در سال آینده

وقتی داور رو با حریف اشتباه میگیری!

تصویرسازی شخصیت‌های شاهنامه با هوش مصنوعی

رازهایی از زندگی امام سجاد(ع)

پوست سالم، آینه سلامت بدن

با شوهر دروغگو و پنهان کار چکار کنم؟

موشک‌ها آماده پرتاب شدند / در 24 ساعت آینده 5 موشک به پرواز درمی‌آیند

شعر خوانی زیبای حسین پناهی