آریا بانو

آخرين مطالب

آموزش یک میلیون و 200 هزار هنرجو در هنرستان‌های فنی حرفه‌ای و کار دانش سیاسی

آموزش یک میلیون و 200 هزار هنرجو در هنرستان‌های فنی حرفه‌ای و کار دانش
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پوشش تحصیلی در دوره متوسطه اول حدود 90 درصد و در متوسطه دوم حدود 80 درصد است، گفت: بیش از یک میلیون و 200 هزار هنرجو در هنرستان‌های فنی حرفه‌ای و کار دانش در بیش از 7400 هنرستان در حال آموزش هستند.
سید مصطفی آذرکیش در کارگاه تخصصی سیاستگذاری فقرزدایی و رفاه در آینه آموزش و پرورش با بیان اینکه این روزها شاهد اهتمام و حمایت رییس جمهور در جهت توسعه عدالت آموزشی هستیم، گفت: توسعه عدالت آموزشی از دو محور رفع محرومیت فضاهای آموزشی و تحول در فرایند یاددهی و یادگیری به صورت ویژه که منجر به ارتقای کیفیت آموزش خواهد شد مورد توجه است و برای بهبود کارکردها و عملکرد نظام آموزشی کشور در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه دسترسی به آموزش توسط همه یکی از موارد مورد توجه است، افزود: به تضمین آموزش با کیفیت و رایگان برای دانش آموزان که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به آن توجه شده است باید اهتمام ویژه داشت.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یکی از سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش در حال حاضر کاهش نرخ بازماندگان از تحصیل، کاهش نرخ ترک تحصیل و افزایش پوشش تحصیلی دانش آموزان در همه دوره‌های تحصیلی است با اولویتی که در قانون برنامه هفتم توسعه به آن اشاره شده، ادامه داد: کاهش نرخ بازماندگان از تحصیل با اولویت دوره ابتدایی در فصل 19 و 20 به آن اشاره شده است.
آذرکیش با بیان اینکه پوشش تحصیلی در متوسطه اول حدود 90 درصد و در متوسطه دوم حدود 80 درصد است گفت: طبق نشانگرهای ارزشیابی که شاخص های مربوط به نظام ارزشیابی آموزش و نظام آموزشی را بررسی میکند به این اعداد بعنوان شاخص های ارزشیابی یک نظام آموزشی پرداخته شده است. تلاش وزارت آموزش و پرورش و اهتمام رئیس جمهور ناظر بر ایجاد برابری آموزشی بیشتر برای فرزندان در مناطق کمتر برخوردار و در مناطق محروم است.
وی با بیان اینکه برابری آموزشی نمادی از همبستگی و وفاق ملی است، افزود: قطعا برای همه خانواده‌ها، فرزندان اصلی ترین و بهترین سرمایه هستند و سرمایه گذاری برای فرزندان در اولویت نظام تعلیم و تربیت است. در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وقتی صحبت از آموزش و پرورش می‌شود، یعنی نهادی فرهنگی و اجتماعی که نظام تعلیم و تربیت را فرآیندی تعالی جویانه، یکپارچه، تعاملی و توانبخش فرهنگ عمومی کشور بداند که ناظر بر همین همبستگی ملی است که در برابری آموزشی به آن پرداخته شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یکی از کارکردهای برابری آموزشی، پیشران بودن در اقتصاد کشور است، ادامه داد: بیش از یک میلیون و 200 هزار هنرجو در هنرستان های فنی حرفه ای و کار دانش، در بیش از 7400 هنرستان در حال آموزش هستند که در چهار زمینه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر آموزش می بینند و در حال حاضر بیش از 207 رشته مهارتی هم در هنرستان های فنی حرفه ای و کار دانش، مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش را دارند و به تناسب اقتضائات، شرایط و زیرساخت های هر استان از این رشته ها استفاده می کنند.
آذرکیش با بیان اینکه در دوره متوسطه اول، چه در حوزه کار و فناوری و چه در حوزه های یازده گانه یادگیری، تاکید بر آموزش یک مهارت به صورت ویژه در دستور کار است، گفت: در متوسطه نظری، در پایان برنامه هفتم توسعه باید براساس جدول 20 برنامه هفتم، حدود شش میلیون دانش آموز در یکی از مهارت های شغلی، علمی، فنی، ورزشی و هنری به غیر از هنرستانی ها به این مهارت ها دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه این امر مستلزم ایجاد زیرساخت هایی است، افزود: ضرورت این است که سهم آموزش و پرورش از بودجه کشور و یا سهم آموزش و پرورش از تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا کند و می‌تواند جزو مواردی باشد که پیش برنده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اعتقاد داریم که برابری‌های آموزشی خنثی کننده نابرابری های دیگر است، ادامه داد: بنابراین باید بر مهمترین عنصر نظام تعلیم و تربیت تمرکز کنیم که تحقق بخش این اهداف در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، معلمان هستند.
آذرکیش با بیان اینکه طبق پیگیری های رئیس جمهور و وزارت آموزش و پرورش، توسعه عدالت آموزشی با تاکید بر توانمندسازی معلمان به صورت ویژه در دستور کار است، گفت: ارتقای توانمندی های حرفه ای و تخصصی معلمان، مدیران و کارشناسان و گروه های توانمندساز در حوزه های ستادی و مناطق در دستور کار است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: توسعه عدالت آموزشی با تاکید بر توانمندسازی معلمان به صورت ویژه در دستور کار است، گفت: ارتقای توانمندی های حرفه ای و تخصصی معلمان، مدیران و کارشناسان و گروه های توانمندساز در حوزه های ستادی و مناطق در دستور کار است.
وی با بیان اینکه مبارزه با فقر مستلزم شناخت عوامل موثر بر آن است، افزود: طبق گزارش بانک جهانی حدود 40 تا 44 درصد از دانش آموزان در دنیا در سن 10 سالگی دچار فقر یادگیری هستند و خاص ایران نیست. عوامل موثر بر آن شناسایی و برنامه ریزی انجام می‌شود تا نابرابری ها کاهش یابد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر به آموزش فرصت داده شود می‌تواند فقر را حتی ریشه کن کند، ادامه داد: آموزش تاثیر بسیار بی بدیلی دارد. آموزش به عنوان عامل کلیدی برای توسعه پایدار مورد توجه است و کاهش آموزش می تواند توسعه آسیب های اجتماعی را تقویت کند.
آذرکیش با بیان اینکه آموزش و کیفیت دسترسی، یکی از مهمترین عوامل موثر بر کاهش فقر و آسیب های ناشی از آن در جامعه است، گفت: تلاش شده آنچه که در سند تحول بنیادی آموزش و پرورش تحت عنوان بهره مندی بیشتر از ظرفیت های فناوری های نوین است، در دسترس باشد و این دسترسی ها تقویت شود.
وی با بیان اینکه حوزه اقتصادی در پژوهش های فقر مورد توجه است، افزود: افزایش دسترسی به آموزش باکیفیت و برابری آموزشی جزو سیاست هایی است که اکثر کشورها به آن می پردازند. معمولا افرادی که در فقر هستند کمتر از تحصیلات برخوردار هستند، ایجاد فرصت آموزش می‌تواند زندگی را بهبود ببخشد و آموزش یکی از عوامل مهم تعیین کننده کارایی و بهره وری نیروی کار است. هرچه سطح آموزشی و مهارتی فرد افزایش پیدا کند، درآمد، فرصت های شغلی آن نیز افزایش پیدا می‌کند و فرد با مشارکت اجتماعی مناسب می‌تواند به امکانات آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و درمانی دسترسی بیشتری داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1342983/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک گارسون جاسوسی پپ و همسرش را می‌کرد!

تکلیف بیفوما مشخص شد

مربیان پرسپولیس در انتظار سرمربی

رحمتی: نمره عملکردم در هوادار 100 از 100 است!

پاسخ مسی به «هو» شدنش توسط هواداران مکزیکی

لقمان رضایی درگذشت

اعلام داوران بازی‌ های شب نخست هفته هفتم لیگ قهرمانان

هافبک پرسپولیس سریعا از تمرین رفت

نگاهی به مستند های راه یافته به جشنواره فیلم فجر

من تو انشای مدرسه نوشتم ثروت بهتر از علمه

رونمایی از تیزر فینال جوکر آقایان

گنج عقل و شعور داره؟

شکایت بخاطر عدم تمکین

بازخوانی حامیم از آهنگ «گروه آریان» سوژه شد

آهنگ جدید/ قطعه «فریاد» با صدای امیر تاجیک

پیام قالیباف برای شهدای پلاسکو: انصافاً دل بزرگی داشتند

مرگ دلخراش یک دختر 6 ساله در پی کودک‌آزاری پدر و نامادری

سرهنگ کرمی‌اسد رئیس پلیس راه فراجا شد

برداشت از حساب شهروندان با ارسال لینک آلوده

تصویری از درخت زیبای سرو ابر کوه که یکی از کهن‌ترین درخت‌های دنیا است

یکی از دلایلی که متوسط عمر آقایان کمتر است!

تن تن 96 ساله به تهران آمد!

روشی شیک و متفاوت برای کادو کردن

عاشقانه‌ترین نقش برجسته ایران

حکمت/ در معرض تکلیف و مسئولیت بودن انسان

کرپ سوسیس؛ طعمی بی‌نظیر و متفاوت برای لذت بردن از غذا

کوفته؛ سفر به دنیای خوشمزه‌ها با طعم‌هایی جذاب

اهمیت استفاده صحیح از نخ دندان

چطور فرزندانم رو برای تقابل با زورگویی آماده کنم؟

با لوله دستمال توالت این بابا نوئل ناز کاموایی را درست کن!

سبقت تعداد نوزادان پسر متولد امسال

صعود زورف در بازی 2 ساعت و 20 دقیقه‌ای

خشم ستاره بارسا: این رفتار در 2025 باورنکردنی است!

رحمتی: استقلال همیشه بزرگ است، می توانم به شمس آذر کمک کنم

سورپرایز شاگردان کونته

آقای شگفت‌انگیز والیبال جهان و ٣٣ امتیاز دیگر

قضاوت فتحی و رحیمی در انتخابی جام ملت‌های فوتسال بانوان آسیا

فکر می‌کردند آلابا دیگر به فوتبال برنمی‌گردد!

ادعای ستاره سیتی: از قهرمانی ناامید نیستیم

بنیامین فرجی از مسابقات تنیس روی میز استارکانتندر تونس حذف شد

گلزنی از یاد رئال رفته است

آغاز مسابقه «نابغه» با هدف تقویت ذهن

اقدامات و طرح‌های خوبی در زمینه ساماندهی گلزار شهدا و قبور شهدا در حال انجام است

دیدار صمیمانه نماینده مردم همدان در مجلس با پدران شهدا

چقدر گیر میده!

هر کی گیرم بیاد میگیرم

واسه دو زار پول دروغ نمیگه!

مورد انتظارترین فیلم‌های ترسناک سال 2025

دیوید لینچ قصد داشت یک سریال برای نتفلیکس بسازد

«خائن کشی» مسعود کیمیایی به اکران آنلاین آمد