آریا بانو

آخرين مطالب

بورانی بادمجان کردی؛ غذایی خوشمزه و بی‌دردسر خانه داري

بورانی بادمجان کردی؛ غذایی خوشمزه و بی‌دردسر
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید. کردستان یکی از استان‌های زیبای کشورمان است که دارای تنوع غذایی بی‌نظیری است و اگر به این استان سفر کنید، از خوردن غذا‌های اصیل، متنوع و بسیار خوشمزه این استان شگفت‌زده خواهید شد. بورانی بادمجان نوعی غذای اصیل و بسیار خوشمزه کردی است که دستور طبخ آسانی دارد و از ترکیب گوجه، پیاز، گوشت چرخ کرده و بادمجان تهیه می‌شود. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و محلی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش بورانی بادمجان کردی همراه ما باشید.
مواد لازم
بادمجان: 3 عدد
گوجه فرنگی: 1 کیلوگرم
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
سیر: 2 حبه
پیاز: 1 عدد
نمک، فلفل، پاپریکا و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا بادمجان‌ها را پوست و ورقه ورقه کنید. کمی نمک روی بادمجان‌ها بریزید و به مدت یک ساعت آنها را کنار بگذارید، سپس بادمجان‌ها را بشویید و با دستمال تمیز خشکشان کنید. کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و بادمجان را داخل ماهی تابه سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کمی نرم و طلایی شود. سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و سی ثانیه بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کمی نمک، زردچوبه، فلفل و پاپریکا روی گوشت بریزید و اجازه بدهید گوشت با حرارت کم تفت بخورد. رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و 1 دقیقه بعد گوجه فرنگی‌ها را که با دستگاه غذاساز میکس یا رنده کرده‌اید، به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد و آب گوجه فرنگی کشیده شود. بعد از اینکه آب گوجه خشک شد و مواد به روغن افتاد، غذا آماده است. بورانی را داخل ظرف سرو بکشید و بادمجان‌های سرخ شده را روی غذا بچینید، نوش جان. 
نکات مهم
ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجان‌های براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده‌تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. بادمجان دلمه‌ای هم، چون معمولا شیرین است، برای پخت این غذا مناسب است.
ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1342179/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غیبت مریخ در سایه ماه

یادآوری فیفا از اوت‌ دستی میلاد محمدی در جام جهانی

خسروی: قضاوت سوپرجام بی‌نقص بود

غلامعلی بیگی: ابتدای فصل به من بی‌مهری شد

صعود چهار نماینده ایران به دیدار نهایی کاراته آزاد مارسی

شاهین را همین ساعت اخراج کنید!

جدال لفظی فرشاد فرجی با فاتح جام جهانی!

درخواست نیم‌ میلیون کاربر مجازی برای اخراج مدیرعامل پرسپولیس

عکس متفاوت «ناصرالدین شاه و شاگرد بنّا» در کاخ گلستان؛ سال 1268

جدیدترین تصویر از فیلم «شاه نقش» برای حضور در جشنواره فجر 43

ملکه در کاخ اذیت میشود؟!

کادوی شوکه‌کننده جناب خان به امین و الیکا

کفن که هیچ؛ احسان علیخانی رو گذاشتند توی قبر و بش میگن وصیت کن / واکنش جالب آقای مجری را ببینید

بهمن‌ ماه امسال با کدام کنسرت‌ها همراه است؟

قانون هوای پاک چرا اجرایی نشده است؟

بازداشت برادری که 3 خواهرش را کشت

تصاویری از شروع بارش برف در شمال تهران

فیلم شکار بی‌رحمانه پرندگان با تورهای مرگبار هوایی

قطعی برق هزاران نفر در استرالیا در پی طوفان شدید

واکنش وزارت بهداشت به ماجرای فروش سؤالات آزمون بورد پزشکی

ثبت یک میلیون و 900 هزار تخلف موتورسیکلت سواران تهرانی

هوا در تهران آلوده‌تر است یا لس‌آنجلس؟

ضرب المثل/ قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید

دریای دل در آتش هجرت کویر شد

لحظه به آب انداختن کشتى

اگه از خوردن زرشک پلو معمولی خسته شدی؛ حتما این ترکیب بی‌نظیر‌ رو امتحان کن!

تلنگر نابجای تلویزیون درباره مرگ

اینفوگرافی/ فناوری‌هایی که تا سال 2025 ناپدید خواهند شد

فابرگاس مشتری ستاره ناکام بارسا شد

آینده همبازی رونالدو در امارات؛ عربستان یا ترکیه!

مهاجم 38 ساله به لیگ برتر برمی‌گردد

دیویس در بایرن ماندگار شد!

زننده زیباترین گل فصل علیه شایعه بازگشت به لیگ برتر

پادشاه منچستر درگذشت

برگزاری جلسه انضباطی رضاییان و حسینی پس از بازی با شمس‌آذر

ویدیوی باشگاه البطائح از فرهاد مجیدی

شهر نامحبوب پرسپولیس

بازار داغ زمستانی؛ جابجایی‌، معاوضه، جدایی!

هالند فقط به دو باشگاه فروخته می‌شود!

رازی از فریدون شهبازیان که پس از 40 سال افشا شد!

پرسروصداترین و عجیب ترین تبلیغات فیلم و سریال‌ها

گوینده‌ خبر تلویزیون که ناگهان محو شد!

کفن که هیچ!/ صداوسیما سال ها قبل قبر علیخانی و حیایی را کنده بود

تصورات بامزه مردم درباره الیکا عبدالرزاقی

موزیک ویدئوی اجرای زنده «دنیا» از سامان جلیلی

آمار زندانیان بدهکار دیه تصادفات رانندگی نزدیک به صفر شد

جذب 600 هیات علمی در دانشگاه فرهنگیان در 1403

یک انفجار برای چهارمین بار در آمریکا و خطر پخش گازهای سمی

نکات ویژه تهیه شله مشهدی؛ یک غذای خاطره‌انگیز

افزایش کارایی خانه‌داری با ترفندهای روزمره