بزرگنمايي:
آریا بانو - همشهری آنلاین / نمک اصلیترین چاشنی هر غذا است که میتواند طعم و مزهای بینظیر به آن ببخشد. با این حال اضافه کردن نمک هم فوت و فن خاص خود را دارد و در صورتی که مقادیر آن از حد مشخصی بیشتر شود، به سختی میتوان غذا را مصرف کرد؛ حال تصور کنید اگر این غذا را در مهمانی سرو کنید چه اتفاقی میافتد!
جای نگرانی نیست چرا که با استفاده از روش های از بین بردن شوری غذا و به کمک ترکیباتی که در آشپزخانه همه خانهها پیدا میشود، میتوان این مشکل را در کوتاهترین زمان ممکن حل کرد. برای اطلاع از این راهکار مطالعهی این مطلب از همشهری آنلاین را از دست ندهید.
استفاده از سیبزمینی برای جذب نمک اضافی
یکی از بهترین ترکیباتی که میتواند نمک اضافی موجود در غذا را به خود جذب کند، سیبزمینی است. به منظور رفع شوری غذا با استفاده از این ماده خوشمزه باید سیبزمینی را بعد از پوست کندن به دو قسمت تقسیم کنید و درون غذای در حال جوش بگذارید. با این کار طعم غذای شما متعادل میشود و بعد از پخت غذا هم میتوانید سیبزمینیها را به راحتی از آن خارج کنید.
افزایش حجم غذا با افزودن مواد بدون نمک
از موثرترین روش های از بین بردن شوری غذا میتوانیم به اضافه کردن ترکیبات بدون نمک به آن اشاره کنیم. برای این منظور میتوانید به سراغ انواع سبزیجات از قبیل کدو یا هویج بروید و به این شکل ضمن افزایش حجم غذا، طعم و
عطر خوبی به آن ببخشید.
در
صورتی که غذای شما پروتئینی است میتوانید مقداری گوشت به آن اضافه کنید. با این کار جدا از برطرف کردن شوری ارزش غذایی خوراکیهای مصرفی خود را هم به میزان قابل توجهی افزایش میدهید.
رقیق کردن غذاهای آبکی با مایعات
از جمله راهکارهای رایج مادرها و مادربزرگها برای کم کردن میزان شوری غذا اضافه کردن مایعات مختلف به آن است. برای مثال در
صورتی که غذای شما خورشتی یا سوپ است، میتوانید مقداری
شیر به آن اضافه کنید تا ضمن ملایمتر کردن طعم، بافتی خامهای و لطیف پیدا کنند. البته در نظر داشته باشید که اضافه کردن
شیر به غذا میتواند میزان کالری آن را افزایش دهد.
بهرهگیری از آبلیمو یا سرکه برای تعادل طعم
مواد با خاصیت اسیدی نظیر آبلیمو و سرکه هم قادر هستند طعم غذای شما را متعادل کنند. در حقیقت طعم ترش و ملایم این ترکیبات میتواند شوری را کاهش دهد و اضافه کردن یک قاشق غذاخوری از آنها هم برای عمدهی غذاها کارساز خواهد بود.
افزودن مواد نشاستهدار مانند
برنج یا پاستا
شما میتوانید برای برطرف کردن شوری غذای خود به سراغ ترکیبات نشاستهدار مانند
برنج یا پاستا بروید. این ترکیبات توانایی بالایی در جذب نمک دارند و مقادیر زیادی از چاشنی غذاها را به خود جذب میکنند. از طرفی دیگر میتوانید
برنج خام را بعد از پخته شدن از غذا جدا کنید.
استفاده از مواد شیرین مانند شکر یا عسل
از دیگر روش های از بین بردن شوری غذا میتوان به اضافه کردن یک ماده شیرین به آن مثل شکر، قند یا عسل اشاره کرد که عمدتا برای غذاهای آبکی کاربرد دارد. در نظر داشته باشید که برای غذاهایی به رنگ تیره بهتر است از شکر قهوهای استفاده کنید تا رنگ غذای شما تغییر نکند.
حذف بخشی از آب شور غذا و جایگزینی با آب تازه
اگر غذای شما بیش از اندازه شور شد میتوانید قسمتی از آب آن را خارج و آب تازه جایگزین کنید. البته همانطور که مشخص است این روش برای غذاهای آبکی مثل سوپ و خورشت کاربرد دارد و در زمان انجام آن هم باید دقت کنید که حجم آب اضافه شده از میزان مشخصی بیشتر و به این شکل غذا بیمزه نشود.
افزودن گوجه فرنگی برای تعدیل شوری
گوجه فرنگی طعمی ترش و شیرین دارد؛ به همین جهت اضافه کردن آن به غذا میتواند به تعادل طعم آن کمک کند. برای این منظور مقداری گوجه فرنگی تازه را خرد و به غذا اضافه کنید یا اینکه به سراغ جایگزین آن یعنی رب گوجه فرنگی بروید. رب به سبب غلظت بالای خود میتواند به سرعت طعم غذا را تغییر دهد و شوری آن را برطرف کند.
استفاده از نان خشک برای جذب نمک
نان هم از دیگر ترکیبات موجود در تمامی آشپزخانهها است که میتواند به کم شدن شوری غذا کمک کند. برای این کار باید مقداری نان را به غذای پخته شده اضافه و پس از مدتی جدا کنید. در نظر داشته باشید که هرچه نان خشکتر باشد توانایی بیشتری در جذب مایعات دارد و میتواند نقش موثرتری هم در رفع شوری بازی کند.
بهرهگیری از خامه در سبزیجات بخارپز شده
در مورد غذاهایی با سبزیجات پخته شده میتوانید از خامه استفاده کنید. برای این منظور مقداری خامه را با آب مخلوط و به ترکیب اضافه کنید تا طعم آن ملایمتر شود. البته در نظر داشته باشید که کالری خامه بالا است و مقادیر بالای آن برای سلامتی مضر است.
سخن پایانی
همانطور که ملاحظه کردید روش های از بین بردن شوری غذا میتوانند شما را در موقعیتهای حساس نجات دهند و طعم غذا را ملایمتر کنند؛ با این حال بهتر است در طول طبخ، غذای خود را مدام بچشید، برای این کار از کل زبان خود استفاده کنید و اضافه کردن نمک را هم با احتیاط کامل انجام دهید تا غذای شما در وهلهی اول شور نشود و به راهکارهای بررسی شده نیاز پیدا نکند.