آریا بانو

آخرين مطالب

غذای سنتی که از خوردنش پشیمان نمی‌شوید خانه داري

غذای سنتی که از خوردنش پشیمان نمی‌شوید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / عدس پلو دشت مغان یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که از ترکیب عدس با گوشت چرخ کرده و سبزی خورشتی تهیه می‌شود.
پلو‌های مخلوط واقعا بی‌نظیر هستند. کمتر کسی پیدا می‌شود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و... را دوست نداشته باشد. پلو‌های مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، می‌توانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید.
عدس پلو یکی از غذا‌های اصیل و محبوب ایرانی است که از گذشته تا به امروز در سفره غذای ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. عدس پلو را همراه با گوشت قلقلی، گوشت تکه‌ای، مرغ، کشمش و خرما تهیه می‌کنند که هرکدام به اندازه خودش خوشمزه و خاص است.
عدس پلوی دشت مغان نوعی مدل متفاوت از طبخ عدس پلو است که با عدس، برنج، سبزی خورشتی، گوشت چرخ کرده و ادویه پلویی تهیه می‌شود و طعم متفاوتی دارد که باید یکبار آن را امتحان کنید تا با مزه خوبش آشنا شوید. اگر دوست دارید این عدس پلوی خوشمزه و متفاوت را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 4 پیمانه
عدس: 1 لیوان
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز: 1 عدد
سبزی خورشتی: 1 کاسه ماست‌خوری
زعفران دم کرده: به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین و ادویه پلویی: به میزان لازم
عصاره گوشت (قرص ستاک): 1 عدد
روغن: به میزان لازم
کره: به میزان لازم
طرز تهیه

آریا بانو


برای درست کردن این عدس پلوی خوشمزه ابتدا عدس را همراه با یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه عدس پخت، پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقدرای روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود. در مرحله بعد گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و عصاره گوشت را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا گوشت کمی تفت بخورد. در مرحله بعد سبزی خورشتی را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
برنج را آبکش کنید و ته‌دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه بچینید، سپس مقداری از مواد میانی را روی برنج بریزید و کمی دارچین و ادویه پلویی بپاشید، سپس دوباره کمی برنج بریزید و از لایه میانی روی برنج بریزید و باز هم ادویه پلویی و دارچین بپاشید و این کار را تا لایه آخر ادامه بدهید. روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و 45 دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد. در آخر کمی کره آب شده و زعفران دم کرده غلیظ روی برنج بریزید و بعد برنج را هم بزنید، سپس داخل دیس سرو بکشید و میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
1ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
2ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند. استاک در انواع سوپ‌ها، انواع سس‌ها، خورشت‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارد. می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی‌که از آن استفاده می‌کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1339761/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ربات شناور در ایستگاه فضایی چین به فضانوردان کمک می‌کند

واضح‌ترین عکس زهره

این بود زندگی ...

داستانک/ برگه امتحانی

اولین تمرین تیم البطائح امارات زیر نظر فرهاد مجیدی

اولین معاوضه زمستانی ایران انجام شد!

نظر مثبت موسیمانه روی یک بازیکن

پیروزی شمس‌آذر مقابل شاگردان ویسی

شروع مسی و اینترمیامی برای قهرمانی در فصل جدید!

باشگاه قدیمی آلمانی ورشکسته شد

کاپیتان سابق لیورپول، بلاگر حوزه املاک در دوبی!‏

رئال‌ مادرید به دنبال جذب پدیده هجده ساله الچه

عیدی به استقلالی‌ها قبل از شکست برابر خیبر!

نامه باشگاه پرسپولیس به رئیس قوه قضاییه

تقدیم به تمام پدران سرزمین‌مان

برگزاری جلسه هم‌افزایی مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری و اداره کل ارتباطات و مراجعات بنیاد شهید و امور ایثارگران

ماجرای دستگیری محمدرضا شریفی‌نیا پیش از انقلاب چه بود؟!

ماجرای جالب انتخاب اسم مهراوه شریفی نیا از زبان پدرش

آهنگ «زندگی جونم» با خوانندگی علیرضا طلیسچی

قاچاق روزانه حدود 20 تا 30 میلیون لیتر سوخت در کشور

فرمانده مرزبانی هرمزگان: لنج قاچاقچیان سوخت ضدگلوله است

لحظه باز کردن کتیبه در حرم رضوی

ایوان علی (ع) قبله مردم

نه خدا توانمش خواند نه بشر توانمش گفت

مولودی خوانی زیبایی از محمود کریمی

تا صورت و پیوند جهان بود علی بود

گوناگون/ آیین‌های حاجت‌خواهی در 13 رجب؛ از آش مخصوص تا آردِ قرضی همسایه!

استوری/ میلاد مولود کعبه مبارک

برافراشتن پرچم حضرت علی (ع) در بالاترین نقطه استان بصره

عجب سروی عجب ماهی عجب یاقوت و مرجانی

ای علی بن ابی طالب ای مظهر کل عجایب

نان یا برنج، کدام بیشتر چاق می‌کند؟

سفر در زمان واقعیتی که دیگر محدود به داستان‌های علمی تخیلی نیست!

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم...

دعوت استقلال از هواداران برای بازی با الشرطه

ژابی: نباید به سرنوشت دورتموند و بایرن دچار شویم!

تاخیر دوباره در بازگشت به نوکمپ؛ هواداران بی‌تابند!‏

روایت «محمدرضا شریفی نیا» از کارت متفاوت جشن عروسی‌اش

معرفی 10 سریال‌ پرهزینه 2024

دکلمه خوانی احساسی محمدرضا شریفی‌نیا در وصف امیرالمومنین (ع)

پشت صحنه جالب از سریال قهوه پدری

آهنگ معروف فصل دوم سریال «اسکویید گیم» با گیتار

زلزله‌ 6.9 ریشتری در جنوب غرب ژاپن

وضعیت مردم لس‌آنجلس بعد از آتش‌سوزی

معاون دادستان کل کشور: اغلب سایت‌های فروش طلا مجوز ندارند

جاده چالوس بسته شد

لافتی ای پدر لافتی جز شما

هرکس می‌خواهد که به آدم در دانش نظر کند؛ پس به علی (ع) نگاه کند

تراژدی سوگواری پنگوئن مادر برای فرزندش

گوناگون/ روش اصلاح و نیک کردن دنیا از فرمایشات حضرت علی(ع)