آریا بانو

آخرين مطالب

پسران در چه دوره‌ای بیشتر به «پدر» نیاز دارند؟ خانه داري

پسران در چه دوره‌ای بیشتر به «پدر» نیاز دارند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / رابطه بین پدران و پسران در دوران بلوغ، از دوران کودکی شکل می‌گیرد. پدر باید راهنما و رهبر باشد، تا اگر فرزند با بحران‌هایی در طول زندگی خود مواجه شد، او را راهنمایی و حمایت کند و فرزند را رها نکند. در دوران بلوغ پسران نیازمند درک پدران خود هستند، زیرا آن‌ها در دوره‌ای قرار دارند که پدر نیز آن دوره را از سر گذرانده است. بنابراین، پدران باید روش‌های عبور از این دوره را به پسران خود آموزش دهند، تا از ایجاد آسیب‌ها در دوران بزرگسالی جلوگیری کنند.
دوران بلوغ، دورانی است که انسان با تغییرات جسمی زیادی مواجه می‌شود و این تغییرات جدید ممکن است با بحران‌ها و تجربیات جدید همراه باشد که فرزند چگونگی مواجهه با آن‌ها را نمی‌داند. پدران به عنوان والد هم‌جنس پسران و کسانی که خود دوره‌ای شبیه را گذرانده‌اند، می‌توانند راهنمای مناسبی برای آن‌ها باشند. این رابطه تعیین‌کننده چگونگی شکل‌گیری شخصیت پسران در آینده است.
جعفر اردبیلی روانشناس خانواده و مدرس بازنشسته دانشگاه اظهار کرد: چند عامل برای تعریف رابطه میان پدر و پسر وجود دارد. اول اینکه در چه خانواده‌ای این ارتباط شکل گرفته است، آیا این خانواده سنتی، یا مذهبی، یا مدرن، یا سنتی مذهبی و... است؟ و نقش پدر در این وضعیت خانواده که یا خود آن را شکل داده است، یا از خانواده خود و همسرش به ارث برده است، متفاوت است. در حالت اول اگر خانواده مدرن باشد، با فرزندان رفیق می‌شوند؛ در حالت دوم اگر خانواده سنتی باشد، پدر در جایگاه نظارت و بالادستی است؛ در حالت سوم اگر خانواده مذهبی باشد، ترکیبی از جایگاه سنتی و مدرن است که آموزه‌های مذهبی نیز به آن اضافه می‌شود. آموزه‌های مذهبی از حالت سنتی نرم‌تر است و پدران با پسران در خانواده مذهبی بهتر از خانواده سنتی رفتار می‌کنند.
وی درباره نوع ارتباط میان پدران و پسران افزود: در هر صورت رابطه رفاقت بین پدر و مادر با فرزندان صحیح نیست؛ در رابطه رفاقتی، رفیق ممکن است او را در بحران‌ها رها کند اما رفیق بودن در رابطه پدران و پسران را می‌توان از دیدگاه نرم و دوستانه بودن مورد قبول قرار داد.
به گفته این رووانشناس، در دوران بلوغ مسائلی مانند هیجانات، عدم کنترل‌گری و... به وجود می‌آید، در این شرایط نباید پدر اعتراض فرزند در این شرایط را تشدید کند، زیرا او در حال تجربه شرایط جدیدی است و ما اگر در لحاظ سخت و جدید فرزند را درک نکنیم، او به سمت رفتارها، افراد و جامعه نادرست می‌رود که در نهایت منجر به خطا و دلزده شدن از خانواده می‌شود.
پسران از پدران خود چه می‌خواهند؟
این روانشناس نیازمندی‌ها و خواسته‌های پسران از پدران خود را تبیین کرد و گفت: هر کسی رابطه‎‌اش با فرد مقابل در زمان و مکان و شرایط خودش قرار داد، مثلا پدری که به صورت حرفه‌ای یک رشته ورزشی را دنبال می‌کند، رابطه مخصوص خودش را دارد، یا پدری که ماموریت‌های بلندمدت دارد و فرزندانش را کمتر می‌بیند، نوع رابطه‌ای دیگر دارد. رابطه درست به معنای یک نسخه واحد نمی‌توان تعریف کرد اما می‌توان گفت پسر نیازمند درک توسط پدر است، زیرا او در دوره‌ای قرار دارد که پدر نیز آن را گذرانده است. پسر می‌خواهد پدر روش عبورش از این مسیر را به او آموزش دهد.
اردبیلی در ادامه تصریح کرد: رابطه صحیح از فهم صحیح در موقعیت برمی‌آید، برای مثال بستگی دارد فرزند، فرزند چندم یا تک فرزند است که هرکدام بحران‌های ویژه خود را به همراه دارد، بنابراین نسخه واحد نداریم. بهترین روش برای مواجهه با این وضعیت، داشتن یک مشاور کودک است تا بتوانند رابطه بهتری شکل دهند و باید خانواده از مشاور کمک بگیرد. به دلیل آن که، حتی اگر تشویق و همدلی غیرمنطقی باشد، آینده فرزند را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
بیشترین نیاز پسران به پدران در دوران بلوغ
وی در ادامه وجود همه آسیب‌های شخصیتی در بزرگسالی را بدنبال سال‌های نوزادی، کودکی و نوجوانی عنوان کرد و گفت: همه آن‌چه در بزرگسالی شکل می‌گیرد، از کودکی می‌آید. بعد در آینده به دنبال جبران و ... آن‌ها هستیم، بنابراین بسیار باید مراقبت کرد. چند نمونه آسیب، مانند پسری که نتوانسته رابطه مناسب با پدر خود داشته باشد، او به مادر پناه می‌برد که شخص درستی برای پاسخگویی به نیاز او نیست، برای مثال در وضعیت بلوغ و تغییرات جسمی، مادر نمی‌تواند او را راهنمایی کند. در این وضعیت مادر از راهنما تبدیل به دلسوز می‌شود و پدر دشمنی که به ما کمک نکرد. در بزرگسالی به دنبال جبران این شرایط در نوجوانی خود هستند و در همه شرایط بزرگسالی نیز به مادر خود پناه می‌برند. در کودکی هر چه نقش شد، در سنگ نقش شده است. روابط پدر و پسر در دوران بلوغ تنظیم می‌شود و اگر این اتفاق نیفتد دیگر تنظیم روابط آن‌ها بسیار سخت است. در این دوره فرزندان در اختیار افراد نابخرد و نادان سپرده می‌شوند و او آن‌چه را نمی‌داند و نمی‌تواند به پدر بگوید برای مثال از دوست هم‌سنش راهنمایی می‌گیرد و به مادر نیز نمی‌تواند بگوید.
من هم یک انسان هستم
وی ادامه داد: پدر باید اشتباهات خود را بیان و قبول کند و سپس به پسر خود بگوید من هم یک انسان هستم که ممکن است در زندگی خود اشتباه کنم. اگر پدر همیشه بگوید همه رفتارهای من درست است و اشتباه نمی‌کنم، پسر نیز اذعان به اشتباه را یاد نمی‌گیرد. پس پدر باید بررسی اشتباهات را از خود شروع کند و نه فرزند، او در مرحله اول خطاها و کاستی‌ها را ببیند؛ در مرحله دوم باید تلاش کند تا دانش ایجاد یک ارتباط صحیح را بیابد، که یا با مطالعه عمیق از منابع معتبر و یا با کمک مشاور می‌تواند راهنمایی بگیرد و آموزش ببیند. هر کس باید بر اساس شرایط خود کمک بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1337217/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا با افزایش سن زمان سریع‌تر می‌گذرد؟

گل‌ها و پاس گل‌های کولوسفسکی در سال 2024

اصغری مقدم: تمرینات خوبی را پشت سر گذاشتیم

حواشی دیدار بانوان فولاد خوزستان و چابک شیراز

اخراج نماد فوتبال سنتی از اورتون

یحیی خیال فولادی‌ها را راحت کرد

پایان لیگ واترپلو جوانان با قهرمانی دانشگاه آزاد تهران

دختر تنیس‌باز ایران به نیمه نهایی مسابقات امارات نرفت

ترکیب تیم ملی کیک‌بوکسینگ اعزامی به قهرمان آسیا مشخص شد

حرکت عجیب محمد صلاح قبل از ورود به زمین مسابقه

حاج‌صفی امشب صعود می‌خواهد!

گریه تلخ مرجانه گلچین بخاطر تمدید اجاره منزلش

چهره ها/ سلفی جدید مهران غفوریان

نگاهی به فیلم های «سودای سیمرغ» و سازندگانشان و چند نکته

عاشقانه نفس بازغی و مادرش در یک مراسم سینمایی

فهرست 13 فیلم ارگانی جشنواره‌ فیلم فجر امسال

تسلیت قالیباف به «سعید سهیلی»

محمدجواد ظریف مهمان برنامه «حضور» می شود

اولین دستمزد مصطفی زمانی و قیاس آن با تورم دهه 80

مخالفت وزیر بهداشت با انتقال پایتخت به مکران؛ در منطقه چابهار تب دنگی افزایش یافته است

آهنگ زیبای «نگران نباش» با صدای امیرعلی بهادری

انهدام باند سازمان‌یافته سرقت از منازل در پایتخت

اهمیت حق الناس در نظر خداوند

4گوشه دنیا/ افسر ارتش هند همسر و فرزندانش را با همدستی دوستش به قتل رساند!

تکرار سیل و رودخانه شدن بزرگراه های اصلی عربستان!

پنکیک چورو؛ پیش غذا یا صبحانه ای شیک برای روز تعطیل

تأثیر مسمومیت بر ارگان‌های حیاتی بدن

بازی‌های مناسب برای تقویت اعتماد به نفس

زمین از نگاه سیاره کیوان

افشاگری مالک ایرانی دی استرادا از نقش دلالان؛ با کرانچار پنج هزار دلاری، پانصد هزار دلار بستند!

مدیرعامل گل گهر: مذاکره‌ای با پرسپولیس بر سر مهدی تارتار نداشتیم

انتخابات فدراسیون شطرنج بهمن ماه برگزار می‌شود

داستان نیمار و الهلال به پایان خود می‌رسد؛ ستاره برزیلی به کشورش باز خواهد گشت

رفعتی: ورزشگاه آزادی می‌تواند از بهترین‌های دنیا باشد؛ تمام استادیوم‌هایمان آبیاری مکانیزه دارند

رادیک: نگران وضعیت جوکوویچ نیستم

شکست نوشاد عالمیان برابر نفر 25 رنکینگ جهان

یک غایب در اولین جلسه تمرینی تراکتور

ورود زنان تبریزی به سالن‌های ورزشی دوباره ممنوع شد

محمد صلاح در کنار تیری آنری؛ 175 گل افسانه‌ای در لیگ برتر انگلیس

دیدار دوستانه نیکو ویلیامز با ستاره‌های بارسلونا پیش از نبرد سوپرجام اسپانیا

حرکات و مهارت‌های دیوانه‌وار کواراتسخلیا، ستاره گرجستانی ناپولی

یوناتان تا، رهبر خط دفاعی بایرلورکوزن

ترکیب رویایی اسپانیا و پرتغال در تاریخ فیفا، با حضور رونالدو، راموس، اوزه بیو و لیائو

فن‌دایک به تاتنهام بیا، ما دفاع خوبی نداریم

توضیح روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره اظهارات منسوب به رئیس این بنیاد

خانواده شهدا و ایثارگران حامی نظام و ولایت هستند

غبارروبی سردار شهید یاسر بهشتی در ایرانشهر

تام فورد چرا با جهان مد خداحافظی کرد؟

مستند زندگی یک پهلوان ایرانی با صدای همایون ارشادی

معرفی سریال جذابی که برادر «کریستوفر نولان» ساخت