آریا بانو

آخرين مطالب

ثبت 5 تا 10درصد از تولدها توسط رحم اجاره‌ای گفتگو

ثبت 5 تا 10درصد از تولدها توسط رحم اجاره‌ای
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایلنا / استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رئیس انجمن ناباروری ایران گفت:‌ خانواده‌ها بدانند اگر نمی‌توانند بچه‌دار شوند، با استفاده از رحم جایگزین به لحاظ علمی، فقهی و حقوقی هیچ مشکل خاصی بوجود نمی آید.این مسئله در ثبت احوال و قانون هم جا افتاده است.
«محمد ابراهیم پارسانژاد» استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رئیس انجمن ناباروری ایران درباره وضعیت استفاده از «رحم جایگزین» در کشور گفت: وقتی که جنین شکل گرفت، در رحم مادر شروع به رشد و نمو می‌کند، اما گاهی اوقات شرایطی برای رحم پیش می‌آید که دیگر قابل درمان نیست. رحم هم مانند تمام اعضای دیگر بدن دچار بیماری و فیبروم می‌شود. هر مشکلی که در رحم پیش می‌آید درمان می‌شود و مادر دوباره می‌تواند با همان رحم باردار شود، اما برخی موارد وجود دارد که نه تنها مادر باردار نمی‌شود، بلکه مشکلاتی هم پیش می‌آید مانند خونریزی‌های نامتعارف و یا سرطان‌های رحم که جان مادر به خطر می‌افتد. در این شرایط رحم را از بدن مادر خارج می‌کنند و اگر مادر به دنبال بچه دار شدن باشد رحم اجاره‌ای در اینجا موضوعیت پیدا می‌کند.
وی افزود: موارد دیگری هستند که خانم‌ها مادرزاد دارای رحم نیستند یا رحمی دارند که به اصطلاح قابلیت باروری ندارد. آن‌ها هم جزو کسانی هستند که رحم اجاره‌ای درباره آن‌ها موضوعیت پیدا می‌کند. پس اگر بخواهیم از رحم فرد دیگری استفاده کنیم که جنین را در رحم آن فرد بگذاریم تا رشد و نمو پیدا کند که به آن «رحم جایگزین» می‌گویند، انجام این اقدام به لحاظ علمی مشکل نیست، جنین را در آزمایشگاه پرورش می‌دهند و یک یا دو مرحله از رشد جنین که کامل شود آن را برمی‌دارند. از قبل هم رحم فرد دیگری به اصطلاح تحت عنوان رحم جایگزین آماده شده و در آن قرار می‌دهند. این حاملگی به مدت 9 ماه اتفاق می‌افتد و به اصطلاح بچه مهمان آن مادر است.
پارسانژاد ادامه داد: پس از آنکه نوزاد به دنیا آمد به خانواده اصلی که جنین مال آن‌هاست تحویل داده می‌شود. آماده‌سازی جنین و انتقال آن به رحم جایگزین کار مشکلی برای پزشک محسوب نمی‌شود. آنچه که در این زمینه حائز اهمیت است مسائل قانونی، فقهی، روانشناختی و جامعه شناختی است که باید مورد ارزیابی قرار گیرد.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: متأسفانه در کشورهای خارجی هیچ قانونی برای استفاده از رحم جایگزین وجود ندارد و استفاده از رحم جایگزین بسیار مشکل است و در کشورهای منطقه‌ای که اهل تسنن هستند، هیچ‌کدام از این‌ها موضوعیت ندارد به این معنا که نمی‌تواند اجرا شود، اما به برکت پویایی فقه شیعه و اجتهاد که در کشور ما وجود دارد می‌توانیم با مراجعه به فقه شیعه که طوری تنظیم شده که با علم روز ما همراه است، مجوز این کار اخذ شود. همان طور که نوزاد می‌تواند دوران شیردهی را با فرد دیگری که به آن دایه می‌گویند سپری کند، این هم یک نوع دایگی تلقی می‌شود، به این معنا که مادر به نام دایه بچه محسوب می‌شود اما به لحاظ خونی یعنی به لحاظ ژنتیک دقیقاً متعلق به پدر و مادر خود است، اما اینکه آیا نوزاد متولد شده به لحاظ خلق و خو شبیه فردی که از رحم جایگزین آن متولد شده، می‌شود چیزی است که هنوز در دنیا اثبات نشده است. اما به دلیل اینکه خانواده و زندگی‌ها متلاشی نشود از رحم جایگزین استفاده می‌کنند که به لحاظ شرعی هم مشکلی ندارد.
رئیس انجمن ناباروری کشور گفت: حدودا بین پنج تا ده درصد کل مادران نابارور از این روش برای بچه‌دار شدن استفاده می‌کنند. ما فقط اهداء باروری و اهداء رحم که نداریم بلکه اهداء اعضای دیگر بدن مانند قلب، کبد و کلیه نیز انجام می‌شود و اهدا رحم هم در قالب همین موارد است. اهدا رحم به نوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد که به لحاظ شرعی به این اقدام «اهدا» گفته می‌شود. اما خارج از مسائل شرعی و قانونی در پشت پرده ممکن است بین خودشان تبادل مالی برای استفاده از رحم جایگزین صورت گیرد که ما به آن ورود نمی‌کنیم و لذا در این صورت قیمت مشخصی در نظر گرفته نمی‌شود.
پارسانژاد با اشاره به اینکه برخی زنان در کشور هستند که می‌توانند باردار شوند، اما نمی‌خواهند باردار شوند و از رحم جایگزین استفاده می‌کنند، گفت: مادران شاغل مانند پرستاران، خلبانان و برخی ورزشکاران حرفه‌ای مانند شناگران و تنیسورها نمی‌خواهند به خاطر حرفه‌ای که دارند باردار شوند، اما به دنبال آن هستند که با استفاده از رحم جایگزین دارای فرزند شوند. این افراد را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهیم وپزشکی قانونی هم راسا تصمیم نمی‌گیرد. خود این افراد از مراجع تقلید استفتاء می‌کنند که آیا می‌شود این کار را انجام داد یا خیر. اگر مجوز این کار را کسب کنند و بتوانند قاضی و مجتهد را قانع کنند یک نامه می‌آورند و پزشکان متخصص این کار را انجام می‌دهند.
وی در پاسخ به این سوال که چند درصد از این رحم‌های جایگزین به نتیجه می‌رسد و فرزند به دنیا می‌آید، گفت: در بهترین وضعیت آی‌اف‌سی، تا سی و پنج درصد به بچه زنده ختم می‌شود و در بهترین شرایط 30 تا 40 درصد این نوع باروری‌ها به تولد جنین منجر می‌شود. در مجموع بین 5 تا 10 درصد از تولدها در کشور از طریق رحم جایگزین صورت می‌گیرد.
پارسانژاد در پایان گفت: خانواده‌ها بدانند اگر نمی‌توانند بچه دار شوند، استفاده از رحم جایگزین به لحاظ علمی، فقهی و حقوقی هیچ مشکل خاصی بوجود نمی‌آید. این مسئله در ثبت احوال و قانون هم جا افتاده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1336196/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناسا تصمیم‌ خود را درباره آوردن نمونه‌های مریخ در سال 2026 اعلام می‌کند

اولین صندلی گیمینگ با قابلیت کنترل دما

یکی از بزرگترین حسرت‌های زندگی مصطفی مستور!

اسلم دانک دیوانه‌وار لبران جیمز در 40 سالگی

سرزمین شانس رئال

دلیل مکالمه پرحاشیه لاپورتا با رافینیا فاش شد

ثبت نام مدیرعامل نساجی در انتخابات فدراسیون فوتبال

تمرین صبحگاهی تیم ملی جوانان ایران در پِک

رد پای رشفورد پشت درهای سن‌سیرو

تمجید ویژه گاتزتا از طارمی؛ آخرین وضعیت مصدومان اینتر

رئال در دفاع از وینیسیوس شکست خورد!

20 رویداد آسیایی و جهانی در انتظار والیبال ایران

نزاجا قهرمان هفته بیست و دوم لیگ ملی چوگان

مکتب شهید سلیمانی؛ مکتب مقاومت و ایستادگی

واکنش حسن فتحی به حواشی تبلیغ سریال «ازازیل»: من بی‌خبر بودم!

چهره ها/ دلنوشته غم‌انگیز بازیگر «لیسانسه‌ها»

سریال محبوب «شوگان» به فصل دوم رسید

خبر خوش برای عاشقانه خانه خدا / زمان ثبت نام حج تمتع 1404 اعلام شد

تکنوازی ساز «بالابان» را از دست ندهید

بازداشت عاملان قتل پسر افغانستانی در ساختمان نیمه‌کاره

اورست و 12 تن زباله باقی مانده از کوهنوردان و ماجراجویان

تصادف مرگبار وانت نیسان با موتورسیکلت

هزینه سالگرد درگذشت پدر و مادر سبب آزادی 4 مددجو شد

حمایت زیبای هواداران تیم سلتیک از فلسطین در لیگ اروپا

راز خوشمزگی شامی لپه در چیست؟

درمان نازایی آسان شد؛ سهم مردها از ناباروری چقدر است؟

بهترین دستورالعمل مصرف ویتامین D

آشنایی با ویروس HMPV؛ علائم و پیشگیری

بلوغ؛ از خانه تا جامعه

خودروی خورشیدی جدید با سرعت 162.5 کیلومتر برساعت از راه رسید

باتری کاغذی با 6 هفته دوام ابداع شد

بازگشت جو جویس به رینگ

رژیم صهیونیستی خواستار اخراج «جبرئیل رجوب» از فیفا شد

آریگو ساکی: طارمی یا لائوتارو باید تعویض می‌شدند

بزرگترین کادوی روز پدر امسال را یک دختر 15 ساله خرید

قانون معافیت مالیاتی بر ارزش افزوده به تصویب رسید

نگرانی از بروز «پنالتی گیت» در رئال مادرید

توکلی: بعد از 15 سال نباید زور بزنم که خودم را ثابت کنم

واکنش انوشیروانی به قطع همکاری با نواب نصیرشلال

نگاهی به 5 بخت قهرمانی تنیس آزاد استرالیا

سقوط پرسپولیس در رنکینگ آسیا

فیلم سینمایی «میرو» نماینده سینمای ایران در جشنواره بین‌المللی داکا

مادر شهیدان «اکبری» دعوت حق را لبیک گفت

چهره قربان و سوجان در پشت صحنه سریال

کنایه تلویحی داریوش کاردان به چهره‌هایی چون محمدرضا گلزار

مازیار لرستانی: فکر می کردم اولین کت و شلوارم مربوط به دامادیم باشه!

رونمایی از ماشین فوق لاکچری محمدرضا گلزار بازیگر سینما / تیپ جذاب سوپراستار معروف پشت فرمان

چطور از ایجاد سنگ کلیه پیشگیری کنیم؟/ اینفوگرافیک

صحبت های تینا پاکروان در مورد محسن چاوشی در برنامه اکنون سروش صحت

واکنش مدیریت بحران تهران به ناامن بودن پاساژ معروف تهران