آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه ساده خورش سیر قلیه گیلکی خانه داري

طرز تهیه ساده خورش سیر قلیه گیلکی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها /اگر به خواص درمانی سیر علاقه دارید اما به خاطر بویی که ممکن است اطرافیان را آزار دهد از خوردن آن امتناع می‌کنید یک پیشنهاد ویژه برای شما داریم. پاییز و زمستان فصل سیر تازه است و می‌توان با برگ سیر تازه غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ و البته بدون بوی سیر تهیه کرد. «سیر قلیه» یک خورش خوشمزه گیلکی است که در فصل زمستان حداقل هفته‌ای یک بار سر سفره گیلانی‌ها حاضر است. طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را در مجله کوروش بخوانید.
مواد لازم خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ (6 نفر)
لپه: 1و ½ پیمانه برگ سیر: 6 پیمانه (برگ سیر بعد از سرخ شدن نصف می‌شود پس در استفاده از آن دست و دلباز باشید) پیاز: 2 عدد تخم‌مرغ: 5 عدد مرغ: 600 گرم سینه یا ران (می‌توانید با جای گوشت مرغ از گوشت اردک و غاز هم استفاده کنید) نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ
1. طبق روال درست کردن تمام خورش‌هایی که حبوبات هم دارند بهتر است از شب قبل لپه‌ها را بخیسانید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. آب لپه‌ها را چند بار عوض کنید. قبل از پخت خورش سیر قلیه با مرغ ابتدا لپه‌ها، را به صورت جداگانه بپزید اما مراقب باشید له نشوند. سپس برگ‌های سیر را که از قبل شسته‌اید و آب‌شان گرفته شده را ریز خرد کنید. در واقع اندازه برگ سیرهای خرد شده باید مثل سبزی خورشتی باشد.
2. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و کمی تفت دهید تا سبک شود. حالا برگ سیرهای خرد شده را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و هر دو را با هم سرخ کنید تا حسابی سبک و طلایی شوند. مراقب باشید برگ‌های سیر نسوزد و سیاه نشود. بعد از سرخ شدن سیر و پیاز، تخم‌مرغ‌ها را با سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و همراه با آن‌ها سرخ کنید. قبل از هم زدن تخم‌مرغ‌ها اجازه دهید کمی خودشان را بگیرند و سپس هم بزنید. حالا لپه‌هایی را که به صورت جداگانه پخته بودید به ترکیب سیر، پیاز و تخم‌مرغ اضافه کنید.
3. مرغ را به صورت جداگانه همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل و یک عدد پیاز بپزید. اگر از مرغ کوچک یا اردک استفاده می‌کنید می‌توانید بعد از شستن و تمیز کردن به صورت درسته آن را بپزید و در خورش استفاده کنید. بهتر است ابتدا مرغ را با آب خالی بپزید، وقتی آب به جوش آمد کف روی آب مرغ را بگیرید و بگذارید دوباره مرغ همراه با پیاز، فلفل، زردچوبه و نمک بپزد.
4. وقتی که مرغ‌ها کاملا پخت آن‌ها را در یک ظرف جداگانه سرخ کنید. حالا مرغ‌های سرخ شده را به مواد سیر و تخم‌مرغ و پیاز اضافه کنید.
5. برای آب خورش از آب مرغی که دارید استفاده کنید. آب مرغ را هم به مواد فوق اضافه کنید و اجازه دهید خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ خوب جا بیفتد و به روغن بیفتد.
6. برای چاشنی این خورش می‌توانید از دو قاشق غذاخوری آبغوره استفاده کنید. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ یک خورش کم آب است پس هم در ریختن آب مرغ روی خورش دقت کنید و هم اجازه دهید آب آن کم شود.
7. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را با برنج و ترب سفید و انواع ترشی و سالاد و زیتون سرو کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
نکات مهم
خورش سیر قلیه گیلکی را به یک روش دیگر هم می‌توانید بپزید. گوشت را پس از تفت دادن با آبغوره طعم‌دار کنید و همراه با لپه‌هایی که از شب قبل خیسانده‌اید بپزید. سپس برگ سیر خرده شده را سرخ کرده و با تخم‌غ هم زده کمی دیگر تفت دهید. ترکیب برگ سیر به گوشت اضافه می‌شود و خورش تا زمانی که جا بیفتد و به روغن بیفتد روی شعله ملایم گاز می‌پزد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1336110/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکنوازی ساز «بالابان» را از دست ندهید

بازداشت عاملان قتل پسر افغانستانی در ساختمان نیمه‌کاره

اورست و 12 تن زباله باقی مانده از کوهنوردان و ماجراجویان

تصادف مرگبار وانت نیسان با موتورسیکلت

هزینه سالگرد درگذشت پدر و مادر سبب آزادی 4 مددجو شد

حمایت زیبای هواداران تیم سلتیک از فلسطین در لیگ اروپا

راز خوشمزگی شامی لپه در چیست؟

درمان نازایی آسان شد؛ سهم مردها از ناباروری چقدر است؟

بهترین دستورالعمل مصرف ویتامین D

آشنایی با ویروس HMPV؛ علائم و پیشگیری

بلوغ؛ از خانه تا جامعه

خودروی خورشیدی جدید با سرعت 162.5 کیلومتر برساعت از راه رسید

باتری کاغذی با 6 هفته دوام ابداع شد

بازگشت جو جویس به رینگ

رژیم صهیونیستی خواستار اخراج «جبرئیل رجوب» از فیفا شد

آریگو ساکی: طارمی یا لائوتارو باید تعویض می‌شدند

بزرگترین کادوی روز پدر امسال را یک دختر 15 ساله خرید

قانون معافیت مالیاتی بر ارزش افزوده به تصویب رسید

نگرانی از بروز «پنالتی گیت» در رئال مادرید

توکلی: بعد از 15 سال نباید زور بزنم که خودم را ثابت کنم

واکنش انوشیروانی به قطع همکاری با نواب نصیرشلال

نگاهی به 5 بخت قهرمانی تنیس آزاد استرالیا

سقوط پرسپولیس در رنکینگ آسیا

فیلم سینمایی «میرو» نماینده سینمای ایران در جشنواره بین‌المللی داکا

مادر شهیدان «اکبری» دعوت حق را لبیک گفت

چهره قربان و سوجان در پشت صحنه سریال

کنایه تلویحی داریوش کاردان به چهره‌هایی چون محمدرضا گلزار

مازیار لرستانی: فکر می کردم اولین کت و شلوارم مربوط به دامادیم باشه!

رونمایی از ماشین فوق لاکچری محمدرضا گلزار بازیگر سینما / تیپ جذاب سوپراستار معروف پشت فرمان

چطور از ایجاد سنگ کلیه پیشگیری کنیم؟/ اینفوگرافیک

صحبت های تینا پاکروان در مورد محسن چاوشی در برنامه اکنون سروش صحت

واکنش مدیریت بحران تهران به ناامن بودن پاساژ معروف تهران

رمز گشایی از معمای مرگ راننده پراید در بیابان!

نجات معجزه آسای چوپان بهابادی از کوهستان‌های برفی پس از ٧ روز

خاطره اژه‌ای از زندانی غیرمسلمانی که شهادتین خواند

فریب دادن مخاطب به شیوه دلال‌های اینستاگرام

گوناگون/ قلعه‌ای که موزه شد و ناپلئون به نام خود زد

طرز تهیه دیپ مرغ و اسفناج پنیری، پیش‌غذای خوشمزه

پنج خوراکی که نه تنها چاق‌تان نمی‌کند،‌ بلکه لاغر هم می‌شوید

موثرترین ویژگی ها روی عزت‌نفس

ساخت نانوکیت برای تشخیص سریع حمله قلبی در آمبولانس‌ها

چرا اسم برنامه سروش صحت اکنون است؟

فریدون اصفهانیان: فکر باید جوان باشد و من از اول فکرم جوان بود

عنوان بوکسور سال جهان به اوسیک رسید

وزیر ورزش از محسن مهرعلیزاده عیادت کرد

بازگشت امید به استانبول با سرمربی سابق ایران

والیبال ایران و یک جنگ جهانی در آسیا!

مصاف سابریست‌های ایران با برترین‌های جهان در تونس

انوشیروانی: بدهی به پیمانکار سابق فدراسیون 25 میلیارد است

خرید نیوزیلندی تیم هوادار در تست‌های پزشکی