آریا بانو

آخرين مطالب

رمز و رازهای غذای معروف و پرطرفدارِ گلوگاه خانه داري

رمز و رازهای غذای معروف و پرطرفدارِ گلوگاه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها /اکبر جوجه یکی از انواع غذاهای پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوگاه می باشد. این غذای خوشمزه که یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که توسط علی اکبر کلبادی نژاد ابداع شده است. برای تهیه این غذای خوشمزه از مرغ های جوان با وزن کم استفاده می شود و به همین دلیل اکبر جوجه دارای بافتی نرم و بسیار لطیف می باشد. روش پخت این غذا به این شکل است که ابتدا گوشت مرغ را با مواد طعم دهنده طعم دار می کنند، سپس آنرا در مخلوطی از کره و روغن به صورت شناور سرخ می کنند که باعث می شود این غذا کالری بالایی داشته باشد، برای مشاهده آموزش آشپزی شمالی و مرحله به مرحله طرز تهیه اکبر جوجه در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه اکبر جوجه خوشمزه، ابتدا مرغ را از وسط به دو قسمت تقسیم می‌کنیم. حلقه‌های پیاز، سیر خرد شده، آبلیمو، زعفران دم کرده، نمک، و فلفل را به مرغ اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم. پس از طعم دار شدن، مرغ را در قابلمه‌ای با روغن مایع سرخ کرده و سپس در کره تفت می‌دهیم تا کاملا طلایی شود. در نهایت، جوجه‌ها را از روغن خارج کرده و پس از گرفتن روغن اضافی، به همراه کته زعفرانی و رب انار ترش سرو می‌کنیم.
مواد لازم برای 2 نفر 
مرغ کوچک 1 عدد
زعفران دم کرده یک چهارم فنجان
کره 100 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 4 حبه
آبلیمو نصف لیوان
رب انار نصف لیوان
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن مایع 1 لیوان
طرز تهیه اکبر جوجه
مرحله 1: آماده‌سازی مرغ
برای طرز تهیه اکبر جوجه خوشمزه ابتدا مرغ را می شویم، سپس از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و در یک کاسه بزرگ و جادار قرار می دهیم. توجه داشته باشید که برای تهیه اکبر جوجه به هیچ عنوان نباید پوست روی مرغ را جدا کنیم.
مرحله 2: انتخاب مرغ مناسب
نکته مهم در مورد اکبر جوجه این است که در رستوران های اکبر جوجه از جوجه مرغ استفاده می شود و اگر می خواهید اکبر جوجه شما مانند رستوران شود حتما از جوجه مرغ استفاده کنید، یا حداقل از مرغ های کوچک استفاده کنید.
مرحله 3: تهیه و افزودن ترکیبات طعم دهنده
پیاز را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به کاسه حاوی مرغ اضافه می کنیم. در ادامه سیرها را خرد کرده و به کاسه اضافه می کنیم. در ادامه آبلیمو را به همراه زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و خوب مواد را مخلوط می کنیم.

آریا بانو


مرحله 4: ماساژ دادن و طعم‌دار کردن مرغ
مواد طعم دهنده را با دست روی تمام قسمت های گوشت مرغ ماساژ می دهیم تا گوشت مرغ به خوبی طعم دار شود. پس از اینکار روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت 12 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا گوشت مرغ طعم دار شود. در صورت تمایل می توانیم مقداری شیر هم در مود طعم دهنده مرغ استفاده کنیم.
مرحله 5: استراحت کافی، رمز اکبر جوجه لذیذ
توصیه ما این است که هر زمان می خواهید اکبر جوجه درست کنید حتما از شب قبل گوشت مرغ را طعم دار کنید. طعم دار کردن گوشت مرغ یکی از مهم ترین دلایلی است که باعث می شود اکبر جوجه شما خوشمزه تر و لذیذتر شود.
مرحله 6: پخت و سرخ کردن مرغ
پس از اینکه گوشت مرغ طعم دار شد آنرا از یخچال خارج می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و روغن مایع را به آن اضافه می کنیم. حرارت زیر قابلمه باید متوسط باشد تا علاوه بر اینکه روغن نسوزد ، گوشت مرغ مغز پخت شود.
مرحله 7: تفت دادن در کره
قطعات گوشت مرغ را در روغن داغ قرار می دهیم و پس از اینکه دو طرف قطعات مرغ طلایی شد و مرغ مغز پخت شد آنرا از قابلمه خارج می کنیم. در مرحله بعدی باید حدود 5 دقیقه گوشت مرغ را در کره تفت دهیم تا لذیذتر شود.
مرحله 8: روش جایگزین افزودن کره به روغن
البته می توانیم برای اینکه وقت کمتری صرف شود، کره را به قابلمه حاوی روغن اضافه کنیم تا جوجه ها در مخلوط کره و روغن سرخ شوند. پس از اینکه کره به خورد گوشت مرغ رفت مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.
مرحله 9: گرفتن روغن اضافی و سرو کردن
در این مرحله پس از اینکه جوجه ها به طور کامل سرخ و طلایی شدند، آنها را در توری فلزی قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود. در پایان اکبرجوجه ها را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه کته زعفرانی و رب انار ترش سرو می کنیم.

آریا بانو


نکات پخت اکبر جوجه
استفاده از روغن مناسب
مناسب ترین روغن برای سرخ کردن اکبر جوجه روغن مخصوص سرخ کردنی می باشد. به دلیل اینکه اکبر جوجه باید در روغن شناور سرخ شود اگر از روغن خوراکی استفاده شود روغن زیادی جذب مرغ می شود اما روغن های سرخ کردنی جذب کمتری دارند. به همین دلیل روغن های مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن اکبر جوجه مناسب تر هستند. نکته دیگر اینکه روغن مخصوص سرخ کردنی به راحتی نمی سوزد و برای سرخ کردن مناسب تر است و به همین دلیل باعث سیاه شدن مرغ نمی شود.
راز نرمی اکبر جوجه و جلوگیری از سفت شدن آن
هنگامی که اکبر جوجه سفت می‌شود، مطمئنا چیزی از چرخه‌ی آماده‌سازی آن از قلم افتاده است. یکی از دلایل اصلی این مشکل، حذف پوست مرغ است. پوست، مانند یک سپر محافظ، بافت گوشت را در برابر حرارت نگه می‌دارد و مانع از سفت شدن آن می‌شود. همچنین مرحله‌ی مهم دیگری که برای نرم و خوش‌طعم بودن اکبر جوجه باید به آن دقت کرد، مرینیت و مزه‌دهی است. این فرایند به گوشت مرغ فرصت می‌دهد تا طعم و عطر مواد طعم‌دهنده را جذب کند و باعث نرم و خوشمزه بودن آن می‌شود. بنابراین، حتما پوست مرغ را حفظ کنید و مرحله‌ی طعم‌دار کردن گوشت مرغ را با دقت و حوصله انجام دهید.
نکات سرخ کردن اکبر جوجه
یکی از نکات مهمی که هنگام سرخ کردن قطعات مرغ را باید در نظر داشته باشید این است که حتما خرده های پیاز را از گوشت مرغ جدا کنید، زیرا پیاز خیلی سریع می سوزد و علاوه بر اینکه بر طعم غذا تاثیر می گذارد باعث می شود زیبایی ظاهری غذا هم کمتر شود.
اکبر جوجه در سرخ کن
روش درست کردن اکبر جوجه در سرخ کن بسیار ساده است و نکته خاصی ندارد. برای درست کردن این غذای جذاب در سرخ کن ابتدا مخلوط روغن مایع و کره را داخل سرخ کن می ریزیم، سپس جوجه ها را درون سرخ کن قرار می دهیم و اجازه می دهیم به طور کامل طلایی شوند.

آریا بانو


برنج مناسب اکبر جوجه
اکبر جوجه معمولا با دو نوع برنج آبکش شده ساده و کته سرو می شود. البته برای اینکه این غذای خوشمزه را به سبک مازندارنی سرو کنیم حتما باید آنرا با کته سرو کنیم. برای تهیه کته قالبی رستورانی مطلب طرز تهیه کته قالبی را مشاهده نمایید.
طرز تهیه اکبر جوجه با شیر
برای تهیه اکبر جوجه با شیر، ابتدا جوجه را از وسط نصف کرده و در قابلمه مناسبی قرار می‌دهیم. شیر، آب، نمک، و فلفل سیاه را اضافه کرده و پس از جوش آمدن، حرارت را کم کرده و اجازه می‌دهیم جوجه‌ها برای 45 دقیقه بپزند. سپس، جوجه‌ها را سرخ کرده و به مدت یک ساعت دیگر می‌پزیم. در این فاصله، سس را با رب انار، نمک، شکر، و گردو تهیه می‌کنیم. در نهایت، مرغ ها را در ظرف سرو قرار داده و با سس رب انار و برنج زعفرانی سرو می‌کنیم.
طرز تهیه اکبر جوجه با آب نمک
برای تهیه اکبر جوجه با آب نمک، مرغ‌ها را شسته و در ترکیب آب سرد، نمک و آبلیمو به مدت 1.5 ساعت قرار دهید. سپس با زعفران دم‌کرده، سیر، فلفل و آب پیاز مزه‌دار کرده و نیم ساعت استراحت دهید. مرغ‌ها را در روغن سرخ کرده، کره اضافه کنید و با نصف لیوان آب جوش و درب بسته روی حرارت کم بپزید. اکبر جوجه را با رب انار و برنج سرو کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1334657/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستان عجیب میثاقی از یک بازیکن با سابقه تیم ملی

کارشناسی داوری بازی فولاد - ملوان

عجیب ترین هدیه کریسمس تاریخ توسط باشگاه ذوب آهن به بازیکنان خارجی شان داده شد!

طرفدار پر و پاقرص مس رفسنجان در دیدار برابر خیبر

واکنش یحیی‌ به شایعه شبانه!

علی علیپور پس از بازی با هوادار: فحاشی با انتقاد فرق دارد

افشین پیروانی: کریم باقری قبول کند، بهترین گزینه است

جزئیات مذاکره پرسپولیس با یحیی گل محمدی از زبان میثاقی

وضعیت استادیوم های فوتبال از زبان داوود رفعتی

درخواست ایران برای میزبانی جام ملت های آسیا 2034 ؟

اوایل بهمن بررسی بازگشت میزبانی به ایران در AFC

یحیی به اردوی فولاد نرفته است؛ حضور در پرسپولیس؟

کارشناسی داوری دیدار هوادار - پرسپولیس

کنایه میثاقی به سن بالای نامزدهای انتخابات فدراسیون

قانون پایستگی رؤسای هیئت فوتبال

استقلال - شمس آذر؛ اولین بازی در استادیوم آزادی

محمد مهدی زارع: تمام خانواده من استقلالی هستند؛ خانواده مادری، پرسپولیسی هستند

خوشحالی خاص کونسیسائو و بازیکنان میلان در رختکن پس از شکست اینتر در فینال سوپر‌جام

کارشناسی داوری بازی استقلال - سپاهان

کارشناسی داوری بازی گل گهر - چادرملو

تمجید میثاقی از رضاوند؛ آنالیز آرش مقابل سپاهان

وضعیت نابسامان استقلال از زبان میثاقی

تشکر مهدی لیموچی از مجتبی حسینی بابت حمایت کامل از او

مهدی لیموچی: مورایس برای سپاهان زحمات زیادی کشیده است

کارشناسی داوری بازی آلومینیوم - شمس آذر

واکنش نصیرزاده به شایعه یحیی و پرسپولیس

سفر به تهران قدیم؛ هزینه کفن و دفن در تهران 60 سال پیش چقدر بود؟

پله نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟

محمدامین کاظمیان: با سردار آزمون در مس کرمان همبازی بودم

خوشحالی کونسیسائو و ناراحتی طارمی پس از شکست در داربی میلان

بازگشت دیوانه‌وار میلان گل طارمی‌ را خراب کرد!

اهدای مدال به طارمی و بازیکنان اینتر پس از شکست در فینال سوپر‌جام

جشن قهرمانی میلان، قهرمان سوپرجام ایتالیا

مهدی لیموچی: مطمئن بودم که گلی که به استقلال زدم، آفساید نبود

محمد مهدی زارع: آرش برهانی خیلی تلاش کرد که بازیکنان امید به بزرگسالان بروند

گل دوم آث میلان به اینتر توسط پولیشیچ

مهم‌ترین خبر سال در باشگاه پرسپولیس!

گل سوم آث میلان به اینتر توسط آبراهام

طارمی یک قدم با بریس فاصله داشت؛ اینتر 2-1 میلان

10 گل برتر نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال ایران

محمدامین کاظمیان: بیست سال بازیکن مس کرمان بودم

تیم منتخب نیم فصل اول لیگ برتر

ابتلای گسترده و سریع 3 ویروس در کشور/ شیوع آنفلوآنزا به‌دلیل کمبود واکسن

با پاس گل طارمی؛ گل اول اینتر به میلان توسط مارتینز

گل پنجم رئال مادرید به مینرا توسط گولر

کنایه محمدحسین میثاقی به گاریدو و برخی از پیشکسوتان پرسپولیس

ماجرای جدایی دفاع موفق این‌ روزهای لیگ برتر از آکادمی استقلال

گفت و گو با امیرحسین حسین‌زاده ستاره تراکتور در لیگ برتر

برکناری غیرمنتظره سامره؛ حسین‌خانی برگشت!

واکنش میثاقی به لحظه گلزنی طارمی مقابل میلان