آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه قیمه شاه عباسی با ته‌دیگ ته‌چینی خانه داري

طرز تهیه قیمه شاه عباسی با ته‌دیگ ته‌چینی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها /پلوهای مخلوط همیشه محبوب و پرطرفدار هستند که یکی از آنها قیمه شاه عباسی یا قیمه لاپلویی است. این پلوقیمه خوشمزه با گوشت قرمز یا گوشت مرغ طبخ می‌شود. با روش تهیه این غذای بی‌نظیر با ما همراه باشید.
قیمه شاه عباسی یا قیمه لاپلو یکی از پلو‌های پرطرفدار در بین ایرانیان است. قیمه شاه عباسی نوعی قیمه است که با برنج دم می‌کشد، این غذای خوشمزه را می‌توانید با گوشت مرغ یا گوشت قرمز طبخ کنید؛ اما شکل سنتی آن با گوشت قرمز است. اگر بنا به هر دلیلی معذوریت مصرف گوشت قرمز را دارید، می‌توانید آن را با گوشت مرغ درست کنید که در این صورت هم بسیار خوشمزه می‌شود.
از آن جایی که زمان پخت گوشت مرغ کم‌تر از گوشت قرمز است، مواقعی که وقت ندارید می‌توانید از گوشت مرغ استفاده کنید. قیمه شاه عباسی غذای نسبتاً ساده‌ای است؛ اما مثل همه غذا‌های دیگر نکات و فوت و فن‌هایی دارد که اگر رعایت کنید، درنهایت غذای خوشمزه و لذیذی خواهید داشت. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه و فوت و فن‌های این غذای لذیذ و خوشمزه آشنا شوید.

آریا بانو


مواد اولیه لازم برای تهیه قیمه شاه عباسی برای 4 نفر
برنج: 3 پیمانه کره: 40 گرم گوشت راسته یا فیله گوسفند یا گوساله: 400 گرم لپه: 100 گرم لیمو عمانی: 5 عدد پیاز متوسط نگینی خرد شده: 2 عدد پیاز داغ: 4 قاشق غذاخوری قرص استاک گوشت: 1 عدد آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری گلاب: 1 قاشق غذاخوری رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری زردچوبه: 1 قاشق چایخوری چوب دارچین: 2 تکه هل: 4/1 قاشق چایخوری نمک: به میزان لازم فلفل سیاه: به میزان لازم مواد اولیه لازم برای ته دیگ ته‌چینی
برنج: 1 پیمانه ماست چکیده ترش: 3/1 پیمانه زرده تخم مرغ: 2 عدد روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده: غلیظ 2 قاشق غذاخوری نمک: به میزان لازم طرز تهیه قیمه شاه عباسی
1- 4قاشق غذاخوری روغن مایع + پیاز نگینی خرد شده + گوشت + زردچوبه + فلفل سیاه را 15 دقیقه روی حرارت تفت دهید؛ سپس لپه را اضافه کنید. حدود 2 تا 3 دقیقه تفت دهید. حواس‌تان باشد اگر لپه را زیاد تفت دهید، دیگر نمی‌پزد. سپس 2 قاشق غذاخوری رب اضافه کنید. حدود 1 دقیقه تفت بدهید، بعد آب جوش و قرص استاک را اضافه کنید.
این خورشت، خورشت پرآبی نیست؛ بنابراین آب را در حدی اضافه کنید که 1 بند انگشت بالاتر از مواد باشد. بعد در ظرف را بگذارید و اجازه دهید حدود 5/2 ساعت بپزد. اگر در اواسط پخت احساس کردید آب خورشت کم است، فقط می‌توانید آب در حال جوش اضافه کنید.
2- اگر لپه را جدا پختید، وقتی گوشت تقریباً پخته شد، حدود 15 دقیقه آخر لپه + آبلیمو + لیمو عمانی + پیاز داغ + گلاب + هل + چوب دارچین + زعفران + نمک را اضافه کنید و اجازه دهید خورشت ریزجوش بزند. در این مرحله لازم نیست زیاد خورشت را هم بزنید. اگر چاشنی‌ها را زود اضافه کنیم، باعث می‌شود گوشت نپزد. در انتهای پخت چوب دارچین را خارج کنید. به این نکته توجه داشته باشید که گوشت و لپه نباید کاملاً پخته شده باشند؛ زیرا حدود نیم ساعت هم با برنج دم می‌کشند؛ بنابراین اگر کاملاً پخته شده باشند، در فرآیند دم کشیدن له می‌شوند.
3- برای آماده کردن ته‌دیگ ته‌چینی ماست چکیده + زرده تخم مرغ + نمک + زعفران را با همزن برقی مخلوط کنید. بعد روغن مایع را به آن اضافه کنید و دوباره با همزن هم بزنید. برنج را که از قبل آماده کرده‌اید و کمی ولرم شده است، به آرامی به این مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر برنج خیلی داغ باشد، باعث می‌شود ماست آب بیندازد. درنتیجه ته‌چین شما خمیر می‌شود. اگر هم برنج خیلی سرد شده باشد، چسبندگی خود را از دست می‌دهد.
برنج ته‌چین را کمی دان‌تر بردارید؛ زیرا وقتی برنج با تخم مرغ و ماست ترکیب می‌شود، کمی حالت خمیری پیدا می‌کند. علاوه‌بر این برنج ته‌چین باید نسبت به برنج‌های دیگر کمی خوش‌نمک باشد. کف و دیواره قابلمه را با روغن چرب کنید. برنج را با کف‌گیر بریزید و با کمک قاشق روی آن را صاف کنید. بعد 2 کفگیر از برنج سفید را روی آن بریزید. سپس یک ملاقه از خورشتی را که تقریباً آب آن کشیده شده و غلظت آن مثل مواد لوبیا پلو شده است، روی برنج بریزید. در این مرحله می‌توانید کمی پودر دارچین هم بریزید و به همین ترتیب همه مواد را لا به لای برنج بریزد.
وقتی کل برنج را داخل قابلمه ریختید، در این مرحله معمولاً به برنج آب و روغن اضافه می‌کنند که اضافه کردن آب و روغن باعث می‌شود ته‌دیگ شما خیلی روغنی شود؛ چون آب و روغن سریع به کف قابلمه می‌رود. پس بهتر است به جای آب و روغن به آن کره سرد اضافه کنید. به این صورت که بسته به حجم برنج یک قالب کره را به صورت نازک خرد کنید و به برنج اضافه کنید؛ اما اگر طعم کره را دوست ندارید، می‌توانید از همان آب و روغن استفاده کنید. درنهایت نصف استکان آب از دور برنج اضافه کنید. حدود 5 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار برنج بلند شود. بعد حدود 20 دقیقه روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1332078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شمشیربازی و مانعی به نام پول

تعطیلات بانکی عامل بحران بارسلونا

ماجرای ویدیوی تکان‌دهنده از قهرمان پرتاب دیسک

ورود بزرگسالان به قهرمانی آسیا ممنوع!

مشکلات هم‌ نامی محمد نوری پرسپولیس و استقلال

ماموریت سخت پیوس با نیروی زمینی

دستمزد مسی در بارسلونا به اندازه 11 بازیکن رئال!

نیلوفر پارسا: الهام چرخنده ناراحت می شد مردم با من عکس می‌گرفتند!

انتقاد تلویزیون از دستمزد بالای بازیگران در نمایش خانگی!

رونمایی از نامزد سام اصغری مدل ایرانی / عشق جدید همسر سابق بریتنی اسپیرز خواننده مشهور آمریکایی

تازه‌ترین تصویر از هومن حاج‌عبداللهی با گریم جدید / تغییر عجیب رحمت در پشت‌صحنه «پایتخت 7»

مهارت‌های باورنکردنی کودک فوتبالیست برزیلی / رونمایی از ویکتور گابریل نابغه جدید فوتبال

کودکی‌های شیرین علی شادمان / نگاهی به عکس‌های کمتر دیده شده از ستاره سینما

2 کشته و 8 مجروح در برخورد اتوبوس با کامیون

دفتر حفاظت حیات وحش: احتمال زنده ماندن پلنگ دماوند پایین است

صخره های موج دار در قزاقستان

تصاویری از داخل آشیانه عقاب در ارتفاعات زاگرس

ساخت جهانی لبریز از امید و آگاهی برای نابینایان با 6 نقطه کوچک

شعر انتخابی مرضیه سادات هاشمی در مرحله چهارم رقابت شاعران

تراکتور برای قهرمانی باید تقویت شود

صلاح: به وینیسیوس جونیور رأی دادم چون شایستگی‌اش را داشت

داریوش شجاعیان کم مانده بود گریه کند!

چرا استقلال عقب کشید و حمله نکرد؟

اندونگ محروم شد

مقایسه عمیق فصل اول و دوم «بازی مرکب»؛ کدام یک بهتر است؟

وقتی مردم با شنیدن این موسیقی سورپرایز می شوند!

افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار به روایت آمار

آسیب زدن یک گوسفند به کودکی خردسال

قابی زیبا از یک فوک دریایی

لاته ای سبز رنگ و لذت بخش برای روز جمعه

بهترین زمان مصرف ویتامین‌ها و مولتی ویتامین‌ها

کارتون بامزه بره ناقلا برای کوچولوها در روز جمعه

ساکت به یک دلیل لیست مازاد و خرید نداد!

ده گل فوق‌العاده از توتی با ضربه چیپ

سوپرگل‌های فوق‌العاده خاص از روی ضربات کاشته

ستاره پرتغالی تا پایان فصل در چلسی

پاسخ جوکوویچ به ضرورت تغییر سبک بازی‌اش مقابل رقبای جوان‌تر

نویر به تمرینات باواریایی‌ها بازگشت

پست جدید طارمی بعد از صعود اینتر به فینال سوپرکاپ ایتالیا

فرصت طلایی طارمی در فینال سوپر جام ایتالیا

زمستان تئاتر با بهنوش طباطبایی، الناز ملک و صابر ابر گرم می‌شود

چهره ها/ ژست بامزه «علی شادمان» در کودکی اش

ادامه بارش برف و باران در برخی از مناطق کشور

پشت پرده بازار سیاه دارو؛ از ناصرخسرو تا فضای مجازی

روستای زیبای خرانق، یزد

صحبت های جالب اردشیر رستمی

وقتی توپ را هم رنگ می‌کنیم!

هزارتوی بی‌پایان هافبک مغضوب بارسلونا

دین‌محمدی: هدفی جز صعود به لیگ برتر نداریم

پدیده ازبکستانی در فهرست ژانویه گواردیولا