مدیری نیامده ممنوع شد؟/ سریالهای تاریخی جدید؛ رویا یا واقعیت!
فرهنگی هنری
بزرگنمايي:
آریا بانو - مهر /«هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی میپردازد. همچنین در این بسته، نیمنگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاهترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.
امروز پنجشنبه 29 آذر میتوانید با شماره 178 بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.
چهره هفته؛ معاون سیاسی صداوسیما
حسن عابدینی اواخر شهریور به عنوان معاون سیاسی صداوسیما منصوبشد، او قبل از آن به عنوان معاون امور استانهای صداوسیما فعالیت میکرد اما بیشتر از اینکه درباره سریالها و اتفاقاً امور استانها مرجع باشد در بحرانها و حوادث ملتهب چند ماه اول سال از نحوه درگذشت شهید رئیسی تا اتفاقاتی چون وعده صادق و … به عنوان مجری، کارشناس و تحلیلگر پای ثابت شبکه خبر بود. خلأ کارشناسان تحلیلگر از طرف صداوسیما و مجریان کاربلد سیاسی یا نبود اعتماد به افراد حاضر، باعث میشد هر بار او اولین چهرهای باشد که در این حوادث ملتهب رو به روی مخاطب شبکه خبر بنشیند. درنهایت هم اواخر شهریور از امور استانهای صداوسیما به معاونت سیاسی بازگشت و این بار معاون این بخش مهم از سازمان شد.
پیشینه عابدینی البته همیشه با بخش خبری مرتبط بوده است از مدیرکلی اخبار خارجی صداوسیما و قائممقامی تا ریاست خبرگزاری صداوسیما از سمتهای عابدینی است و شاید انتصابش چندان هم اتفاق عجیبی نبود.
با این حال او در این ماهها و در حوادث ملتهب اخیر نتوانسته است هنوز نقش تعیین کننده و تصمیم سازی داشته باشد. هنوز مخاطب در بحرانها شبکه خبر را میگیرد و منتظر خبر است اما این شبکه در بهترین حالت درباره خبرهای مهم صرفاً حرف زده و از سند و دیتای خبری یا حتی تحلیلهای درست جا مانده است.
با این همه عابدینی طی چند روز گذشته به جای اهمیت بخشی به رویکردهای خبری و تاکید بر ضرورت تحلیلهای بهنگام به تغییر هویت بصری شبکه خبر اشاره کرده است. حتماً گرافیک، فرم و جذابیتهای بصری عنصر جدانشدنی از شبکههای تلویزیونی است اما آنچه مخاطب این روزهای رسانه ملی به دنبال آن است خبر و تحلیلها به موقع و دور از جهت گیری های سیاسی است.
حاشیه هفته؛ مدیری نیامده حاشیه شد
روز سه شنبه ویدئویی از همخوانی مهران مدیری و علی زندوکیلی در شبکههای اجتماعی به عنوان بخشی از تیتراژخوانی ویژه برنامه شب یلدا پخش شد. بعد از ساعاتی خود شبکه سه این خبر را به صورت رسمی در صفحه اجتماعی خود قرار داد که البته بعداً نام این 2 هنرمند از این خبر حذف شد و صرفاً به جزئیات دیگر این ویژه برنامه از اجرای ایمان قیاسی تا حضور هنرمندان و … اشاره شده بود.
شب گذشته این تیتراژ پخش نشد و گمانه زنیها را برای صحت و سقم بازگشت مدیری به تلویزیون بالا برد. چند باری در ماههای گذشته مدیران از همکاری دوباره مدیری با صداوسیما خبر دادند و اینکه قرار است برای سیمافیلم سریال بسازد.
برمهانی معاون سیما البته در تابستان در گفتگویی با خبرنگار مهر اعلام کرده بود این همکاری هنوز قطعی نیست و فیلمنامهای از طرف مدیری ارائه شده که باید به تصویب و قطعیت برسد.
هنوز قسمتهایی از برنامه « دورهمی » مهران مدیری که آخرین حضور او در تلویزیون و شبکه نسیم بود باقی مانده و نتوانسته است مجوز پخش بگیرد. تلویزیون و تهیه کننده این برنامه در یکی دو سال گذشته درگیر یک پرونده حقوقی مرتبط با شکایت صداوسیما بوده اند و حالا باید دید در کشمکش این اتفاقات مهران مدیری چه سرانجامی خواهد داشت.
قطعاً برای تیتراژخوانی او برای تلویزیون میبایست مجوزهای لازم اخذ می شده است و اگر این روند طی شده است چرا تیتراژ روی آنتن نرفته است و این میان مخاطب دوباره با کلاف سردرگمی از خبرهای ضد و نقیض تلویزیون مواجه شود.
نقد هفته؛ یلداییها
تلویزیون در سالهای اخیر جشنهای آئینی و ملی مردم را به مثاله رویدادهای مذهبی مهم گرفته است و این رویکرد را فی نفسه و فارغ از کیفیت آن میتوان به فال نیک گرفت. شب یلدا از این جمله آئین هاست که هر ساله شبکههای مختلف سیما برنامهها ی مختلفی برایش تدارک میبینند و از دکورهای بزرگ و رنگی تا حضور مهمانان را در چینش شبانه خود قرار میدهند. با این حال این برنامه در سالهای اخیر کمتر توانسته مخاطب را راضی کند. از شب گذشته برنامههای یلدایی تلویزیون با شروعی زودتر به پیشواز رفته اند . شاید هنوز قضاوت درباره برنامههای یلدایی کمی زود باشد با این حال حداقل شب اول این برنامهها در شبکههای مختلف نتوانست چندان شگفتآفربن باشد.
کاری به حضور مجریانی که یا هنوز کاریزمای لازم را برای مخاطب ندارند و یا قرار است تداعی گر چهرههای دیگری باشند، نداریم اما تهیه کننده ها کمتر پلن و برنامه ریزی و نقشهای برای این شبها دارند و بیشتر طراحیها همان آوردن مهمان و گفتگو و آیتمهای پلی بک خوانی خوانندگان است.
مصاحبه هفته؛ برمهانی و خبر سریالهای جدید
مدتی است مدیران تلویزیون در مصاحبههایشان به آینده وعده میدهند و اتفاقاتی که قرار است تلویزیون را متحول کند. این هفته محسن برمهانی معاون سیما در گفتگویی از سریالهای جدید تاریخی خبر داد و گفت «تعدادی دیگر از سریالهای مربوط به مفاخر هم وجود دارد که برخی از آنها در مرحله نگارشاند و نگارش برخی دیگر بهتازگی آغاز شده است؛ مانند سریالهای خواجه نصیرالدین طوسی، حضرت ابوطالب (ع)، حضرت جعفر صادق (ع)، شهید بهشتی و … که امیدواریم تمام مراحل تولید آنها نیز بهخوبی پیش برود.»
میدانیم که فقط تصمیم گیری برای ساخت یک سریال تاریخی و تصویب و نگارش و پیش تولید آن میتواند چند سالی طول بکشد مگر اینکه این سریالها چند دههای در مراکز مختلف صداوسیما خاک خورده باشند و بارها به امضای مدیران مختلف رسیده باشند اما اقبال تولید پیدا نکرده باشند مثل سریالهای «سلمان فارسی» و «موسی کلیم الله (ع)» که با همت دوره جدید صداوسیما به تولید رسیدند یا «پوریای ولی» که بعد از فیلمنامه آماده آن طی 2 دهه اخیر بالاخره قرار است وارد پیش تولید شود.
با این حال برمهانی در مصاحبه اخیر از ساخت چند سریال تاریخی دیگر خبر داده است که عظمت هر یک میتواند جای چند سریال طولانی و پرکار و پرهزینه تلویزیون باشد. در جایی که تلویزیون هنوز در رقمهای سریالهای «موسی» و «سلمان» مانده است مشخص نیست نام بردن از سریالهای جدید صرفاً یک رویای خوش بینانه است یا قرار است پرکاری تلویزیون را در سرگرمی سازی و سریال سازی نشان دهد یا واقعاً برایشان پلن و برنامه ریزی دارد؟
معاون سیما در این گفتگو به معضل جدی بی کیفیتی سریالهای اخیر اشارهای نکرده است یا به تدارک برنامه ریزی برای مناسبتهای پیش رو و مخاطب هم میداند حالا حالاها نمیتواند پیگیر سریالهای تاریخی باشد.
-
پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۹:۱۱
-
۹ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1325178/