آریا بانو

آخرين مطالب

اولین ابزارهای علمی کاوشگر «اروپا کلیپر» در فضا باز شد گوناگون

اولین ابزارهای علمی کاوشگر «اروپا کلیپر» در فضا باز شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / ماموریت اروپا کلیپر(Europa Clipper) ناسا با موفقیت دو ابزار علمی خود را در مسیر خود به سمت سیاره مشتری و قمرهایش مستقر کرده است. به نقل از اسپیس، فضاپیمای «اروپا کلیپر» که در تاریخ 14 اکتبر 2024 به فضا پرتاب شد، در حال حاضر برای مطالعه قمر یخی مشتری موسوم به «اروپا» در مسیر است. قمری که گمان می‌رود یک اقیانوس زیرسطحی را در خود جای داده باشد.
این ماموریت از مرکز فضایی کِنِدی ناسا در فلوریدا بر فراز موشک فالکون هوی شرکت اسپیس‌ایکس به فضا رفت. بر اساس بیانیه ناسا، از آن زمان تاکنون 20 میلیون کیلومتر از زمین دور شده و با سرعت 35 کیلومتر در ثانیه به سمت مقصد خود حرکت می‌کند.
مقامات ناسا در بیانیه‌ای اعلام کردند: «اروپا کلیپر» بزرگترین فضاپیمایی است که ناسا تاکنون برای یک مأموریت سیاره‌ای ساخته است. این فضاپیما 2.9 میلیارد کیلومتر را طی خواهد کرد تا در سال 2030 به مشتری برسد و در سال 2031 مجموعه‌ای از 49 پرواز و رویارویی نزدیک را آغاز خواهد کرد و با استفاده از مجموعه‌ای از ابزارها و جمع آوری داده‌ها به دانشمندان خواهد گفت که آیا قمر یخی اروپا و اقیانوس داخلی آن شرایط لازم برای میزبانی از حیات را دارند یا نه.
این فضاپیما تاکنون همانطور که انتظار می‌رفته عمل کرده و آرایه‌های خورشیدی بزرگ خود را اندکی پس از پرتاب باز کرده است. آرایه‌های خورشیدی آن که به اندازه طول یک زمین بسکتبال هستند، نور خورشید را جمع‌آوری می‌کنند تا فضاپیما را در سفر به مشتری و در حین کار علمی در سامانه مشتری نیرو ببخشند.
به تازگی دو ابزار علمی این فضاپیما به نام «بوم مغناطیس‌سنج» و چندین آنتن برای ابزار رادار فضاپیما مستقر شده‌اند و در تمام مدت مأموریت استفاده خواهند شد.
بوم مغناطیس‌سنج اروپا کلیپر 8.5 متر است و داده‌ها نشان می‌دهند که به خوبی از محفظه‌ای که در آن قرار داشته بیرون آمده و بر روی بدنه فضاپیما باز شده است.
هنگامی که این فضاپیما به مشتری برسد، از مغناطیس‌سنج برای اندازه‌گیری میدان مغناطیسی اطراف قمر اروپا استفاده می‌کند. این کار به دانشمندان کمک می‌کند تا وجود اقیانوسی را که تصور می‌شود در زیر پوسته یخی آن قرار دارد، تأیید کنند و عمق و شوری آن را نیز اندازه‌گیری کنند.
ابزار راداری اروپا کلیپر نیز شامل چهار آنتن با فرکانس بالا است که به صورت متقاطع از آرایه‌های خورشیدی امتداد می‌یابند و هر کدام 17.6 متر طول دارند و همچنین هشت آنتن مستطیلی با فرکانس بسیار بالا که هر کدام 2.76 متر طول دارند. داده‌های مهندسی ارسال شده از فضاپیما به تیم ماموریت اجازه می‌دهد تا نحوه عملکرد سخت افزارها را ارزیابی کند.
جردن ایوانز(Jordan Evans) مدیر پروژه اروپا کلیپر از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیای جنوبی در بیانیه‌ای گفت: این زمان هیجان انگیزی برای فضاپیماست و انجام این استقرارها کلیدی است. بیشتر چیزی که تیم اکنون روی آن تمرکز کرده است، درک چیزهای کوچک و جالب در داده‌هاست که به آنها کمک می‌کند رفتار فضاپیما را در سطح عمیق‌تری درک کنند.
این تیم به بررسی سخت افزارهای این فضاپیما ادامه خواهد داد و انتظار می‌رود هفت ابزار دیگر در ماه دسامبر و ژانویه روشن و خاموش شوند.
فضاپیمای اروپا کلیپر برای رسیدن به مشتری، با چرخش به دور مریخ و سپس بازگشت به دور زمین، چند کمک گرانشی از آنها خواهد گرفت. این مانور به فضاپیما اجازه می‌دهد تا از کشش گرانشی این دو سیاره برای افزایش سرعت و تغییر مسیر خود استفاده کند.
اولین کمک گرانشی از مریخ برای اول مارس 2025 برنامه‌ریزی شده است، زمانی که دانشمندان قصد دارند چند آزمایش روی ابزار رادار آن انجام دهند و تصویرگر حرارتی فضاپیما را برای گرفتن تصاویر چند رنگ از مریخ روشن کنند.
سپس این فضاپیما در دسامبر 2026 از کنار زمین عبور می‌کند تا با گرفتن کمک گرانشی از زمین، با سرعت بیشتری به سمت مشتری پیش رود. تیم ماموریت از کمک گرانشی نهایی از زمین برای کالیبره کردن مغناطیس‌سنج و اندازه‌گیری میدان مغناطیسی سیاره ما استفاده خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1313689/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حسین تهی: اولین رفیق رپرم سروش هیچکس بود!

موزیک ویدئوی «تمام می شوم شبی» با اجرای امیر تاجیک

فعالیت حدود 40 هزار دندانپزشک در ایران

تشییع شهدای گمنام دفاع مقدس در خراسان شمالی

تصادف زنجیره ای 53 وسیله نقلیه در کره جنوبی با 11 مجروح

عکس گرفتن از پلاک خودرو هنگام ثبت جریمه الزامی شد

برخورد صاعقه به نفتکش در بندر بصره

گوناگون/ حیواناتی که الهام‌بخش اختراعات مهم شدند

کسی که این خصوصیات را داشته باشد، ظالم است!

پاتوق خوشمزه‌ترین‌ غذاهای خیابانی تهران

درباره بیماری اندومتریوز بیشتر بدانید

نکاتی درباره استفاده از لنزهای زیبایی

6 دلیل مهم برای خداحافظی با تابه‌های نچسب

کسب نشان زرین نوآوری توسط بیمه دی

بیمه دی در جایگاه نخست اعتماد مشتریان

پرتاب زباله از ایستگاه فضایی به سمت اتمسفرِ زمین

ثبت اولین تصویر نزدیک از یک ستاره در خارج از کهکشان راه شیری

اول باید به خودت برسی!

دعای زیبای عاشقان!

رقیب رامین رضاییان یک‌سال را از دست داد!

سفر یحیی به تهران برای دیدار با شجاعی

روسیه: تغییر تابعیت ورزشکاران را محکوم می‌کنیم

الوطن: تراکتور راحت تسلیم نمی‌شود!

مورینیو: فقط 15 بازیکن برایم باقی ماند!

کارت به خاطر قسم جان مادر!

عجیب ترین گل به خودی تاریخ فوتبال!

پدیده رئال مربی اسپانیا را سورپرایز کرد

ساخت سریال تلویزیونی در ایران با همراهی بانک ملی و یک شرکت انگلیسی

داغ عشق رو به دلش گذاشت

تغییر چهره ترنج سریال «گمشدگان» بعد از 7 سال

بازپخش مینی سریال «گیله وا» از شبکه دو

عسل و سیر را به این چند دلیل با هم ترکیب کنید

آهنگ جدید/ «توام یکیش» با صدای سامی شریف

هشدار آتش نشانی درباره فروکش کردن زمین

زلزله 5.8 ریشتری در فیلیپین

راهکار استاندار تهران برای کاهش آمار معتادان

تصادف در جاده زابل؛ خودروی کوئیک منهدم شده است!

یک‌ روز عادی در استرالیا؛ حضور یهویی کوالا در منزل مسکونی!

حکمت/ عاقبت اصرار بر گناه در بیان امام علی(ع)

داستانک/ آنچه خودت داری را به بهترین حالتش برسان

مهار کپسول گاز آتش گرفته در لحظه آخر

جابجایی کپسول اکسیژن حادثه آفرید!

ویدئویی بی‌نظیر از عقاب طلایی ایران و شکارش

مقدار حبوبات برای هر غذا

آموزش میوه خشک شب یلدا

شیرین عسل را در خانه آماده کنید

نمک دریا برای بدن خوب است یا بد؟

درمان موقت خشکی چشم با اشک مصنوعی

روش‌های مراقبت از گیاهان خانگی‌ در زمستان

روابط نامناسب برای ازدواج را بشناسید