آریا بانو

آخرين مطالب

کارشناس صنعت خودرو: احتمال افزایش 80،70 درصدی و مرحله‌ای قیمت خودرو وجود دارد سیاسی

کارشناس صنعت خودرو: احتمال افزایش 80،70 درصدی و مرحله‌ای قیمت خودرو وجود دارد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - کارشناس صنعت خودرو گفت: خودروسازان برای خروج از مرحله زیان‌دهی، درخواست افزایش 70 تا 80 درصدی قیمت‌ها را داشتند؛ اما اکنون نزدیک 20 تا 30 درصد اتفاق افتاده است. شاید افزایش 70 تا 80 درصدی قیمت تصویب شده باشد و می‌خواهند این افزایش را در یک پروسه زمانی و به صورت تدریجی اعمال کنند و شاید این افزایش قیمت مرحله به مرحله باشد.
روزنامه توسعه ایرانی نوشت: در ساعات پایانی یکشنبه 27 آبان ناگهان خبر رسید که دو خودروساز نه چندان خوشنام، ایران‌خودرو و سایپا، محصولات خود را 20 تا 30 درصد گران کردند. سابقا ایران‌خودرو محصولات خود را گران کرده بود اما وزارت صمت و شورای رقابت مانع این کار شدند اما این بار افزایش قیمت بر اساس دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری شورای رقابت و تصمیمات اتخاذ شده و محاسبات صورت گرفته انجام شده و بعید است که ابطال شود. خودروسازان بالاخره بعد از 18 ماه مجوز افزایش قیمت گرفتند و ایران خودرو مدعی شد که افزایش اخیر قیمت خودرو شامل حال افرادی که تکمیل وجه کرده‌اند و در صف انتظار صدور فاکتور هستند، نمی‌شود.
اما بوی گرانی خودرو با نامه احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان، به محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، آمد که در این نامه درخواست کرده بود قیمت خودرو 70 تا 80 درصد گران شود تا به پایه قیمت تمام‌شده برسد. بررسی‌ها نشان می‌دهد مجوز افزایش قیمت خودروها هفته گذشته صادر شده بود اما اعلام این خبر نیازمند مقدماتی بود که نامه نعمت‌بخش یکی از این مقدمات بوده است.
در واقع خودروسازان به دلیل زیان انباشته خود درخواست این افزایش قیمت را دارند اما مردم آنها را محق این افزایش قیمت نمی‌دانند زیرا کیفیت محصولات آنها روز به روز نازلتر می‌شود به صورتی که در جامعه عده‌ای نام خودروهای ایرانی، به ویژه پراید را «ارابه مرگ» گذاشته‌اند. در اینجا می‌توان حق بیشتری به مردم داد زیرا خودروسازان هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای برای کاهش کیفیت محصولات خود ارائه نمی‌کنند و کیفیت را به زیان انباشته و قطعه‌سازان نسبت می‌دهند. بنابراین ضمن ارزیابی اعتراض جامعه، باید دید که آیا این افزایش قیمت می‌تواند منجر به کاهش زیان و افزایش کیفیت شود؟
فروش خودروهای با تکنولوژی دهه 50 به قیمت لندکروز و بوگاتی!
همانطور که اشاره شد، این افزایش قیمت با اعتراضات گسترده جامعه همراه شد و برخی مسئولین نیز به این افزایش قیمت واکنش نشان دادند. برای مثال عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه بازار خودروسازی در کشور ما انحصاری است، گفت: خودروهای با تکنولوژی دهه 40 و 50 را به قیمت خودروهای روز دنیا همچون لندکروز و بوگاتی به مردم می‌دهند و در این شرایط اصلا هم کیفیت مهم نیست چون رقیبی در بازار خودرو وجود ندارد.
مجتبی یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: همین موضوع در برخی از محصولات فولادی و سیمانی و پتروشیمی اتفاق می‌افتد چون تولیدکننده‌ها و خریداران محدود هستند. براین اساس به دلیل نبود بازار کامل در کشور ما، بورس کارایی لازم را در محصولات انحصاری ندارد.
او در پایان و در جمع بندی با بیان اینکه نتیجه عرضه خودرو در بورس، افزایش قیمت است،‌ تصریح کرد: ما به عقب برنمی‌گردیم؛ باید واردات خودرو انجام شود تا این انحصار برداشته شود.
افزایش قیمت خودرو بدون سامانه ثمربخش است
یک کارشناس صنعت خودرو درباره ارزیابی خود از افزایش قیمت محصولات خودروسازان گفت: اگر این گران شدن بر مبنای این باشد که باز هم در سامانه باشیم و باز هم تحویل بلندمدت برای خودرو وجود داشته باشد قطعا می‌تواند در بازار آزاد خودرو هم تاثیر بگذارد و قیمت خودرو را گرانتر کند.
بابک صدرایی افزود: این افزایش قیمت زمانی تاثیرگذار است که در یک بازه زمانی سامانه حذف شود، تحویل بموقع باشد و بلندمدت نباشد، هر کسی تقاضا دارد بتواند خودرو را ثبت‌نام کند و در یک بازه زمانی مشخص، مثلا زیر 2 ماه، خودرو را تحویل بگیرد. در این شرایط می‌توانیم بگوییم حباب بازار شکسته می‌شود.
به گفته وی، اگر این افزایش قیمت به همان روال سامانه با تحویل‌های بلندمدت باشد، قطعا قیمت‌ها را در بازار آزاد خودرو تاحدودی بالاتر می‌برد.
افزایش قیمت به بازار سیاه کمک می‌کند
این تحلیلگر بازار خودرو با عنوان اینکه احتمال ادامه فروش در سامانه با افزایش قیمت بیشتر است، تاکید کرد: با وجود سامانه بعید می‌دانم این افزایش قیمت ثمربخش باشد زیرا خود سامانه عاملی است که باعث کمک به بازار سیاه می‌شود.
صدرایی با اشاره به اینکه ساختار سامانه به صورتی نیست که بتواند متقاضی واقعی را از غیرواقعی تشخیص دهد و در این شرایط دلالان می‌توانند در سامانه موفق به خرید خودرو شوند، خاطرنشان کرد: اگر این مکانیسم حل نشود، دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شویم و قیمت‌های بازار آزاد رو به افزایش می‌رود.او ادامه داد: این افزایش قیمت خودرو زمانی می‌تواند معنی‌دار باشد که تعادلی میان عرضه و تقاضا برقرار کند؛ یعنی اگر قرار است قیمت کارخانه به قیمت بازار آزاد نزدیک شود، خودروساز باید بتواند تحویل و تولیدش را بیشتر کند تا بازار سیاه را از بین ببرد.
این کارشناس درباره علل شکل‌گیری بازار سیاه خودرو اظهار کرد: دو عامل، به وجودآورنده بازار سیاه است. یکی سامانه که کنترل‌کننده است و اجازه نمی‌دهد هر متقاضی خودرو بخرد و دوم، هنگامی که بین تحویل و ثبت‌نام خودرو بازه زمانی بلندمدت ایجاد شود.
او تصریح کرد: اگر این دو عامل حذف شوند و خودرو با سرعت تولید و تحویل مشتری داده شود، حباب بازار کاهش پیدا می‌کند اما اگر این دو عامل ادامه پیدا کنند، یعنی به افزایش قیمت بازار سیاه کمک می‌کنیم.
ساختار حل زیان خودروسازان به زودی ایجاد نمی‌شود
صدرایی در ادامه در پاسخ به اینکه «آیا این افزایش قیمت می‌تواند جلوی زیان خودروسازان را بگیرد یا باز به روند زیان‌سازی خود ادامه می‌دهند»، یادآور شد: خود خودروسازان برای خروج از مرحله زیان‌دهی، درخواست افزایش 70 تا 80 درصدی قیمت‌ها را داشتند؛ اما اکنون نزدیک 20 تا 30 درصد اتفاق افتاده است.
او با هشدار درباره اینکه شاید افزایش 70 تا 80 درصدی قیمت تصویب شده باشد و می‌خواهند این افزایش را در یک پروسه زمانی و به صورت تدریجی اعمال کنند، افزود: فکر کنم افزایش قیمت مرحله به مرحله باشد اما عواملی مانند عدم بهره‌وری یا هزینه‌های زاید و دستوری در صنعت یک شبه حل نمی‌شود و یک ساختار ویژه‌ای می‌خواهد که به این زودی به وجود نمی‌آید.
این تحلیلگر صنعت خودرو تاکید کرد: بهره‌وری در بازار رقابتی یا بازار آزاد به وجود می‌آید که اصلا در اقتصاد ایران معنی ندارد. اگر ایده‌آل‌ها را کنار بگذاریم و در واقعیت خودروسازان با همین مکانیسم ادامه دهند، این قیمت‌ها باعث می‌شود ضرر افزوده آنها آنقدر زیاد شود که دیگر توانایی تولید و حرکت نداشته باشند.
او عنوان کرد: چه بخواهیم چه نخواهیم باید این افزایش قیمت صورت بگیرد؛ خوان یک‌شبه که تبعات بسیاری دارد، خواه در چندین مرحله که آن هم تبعاتی خواهد داشت که با مدیریت و برنامه‌ریزی می‌توانند این تبعات را کاهش دهند.
سیستم افزایش کیفیت در اقتصاد ایران موجود نیست
صدرایی با اشاره به اینکه با این افزایش قیمت قطعا سهم تقاضا و سهم بازار تا حدی ریزش خواهد کرد، درباره اعتراض‌ها به افزایش قیمت به دلیل بی‌کیفیتی بیان کرد: مردم حق دارند. ما چیزی به نام تورم و افزایش قیمت دلار داریم و ناترازی‌های اقتصادی در کشور تازه خود را نشان می‌دهد.
او تصریح کرد: وقتی که تورم لجام‌گسیخته می‌شود و قیمت ارز بالا و هزینه‌های تولید در کشور بالا می‌رود، دیگر بازار کیفیت خوب یا بد را نمی‌شناسد و هرآنچه که تولید می‌شود را گران می‌کند.
این کارشناس حوزه خودرو ادامه داد: در این شرایط یا باید بگوییم خودرو کلا تولید نشود یا قیمت‌گذاری دستوری و سرکوب قیمت‌ها را به عنوان عامل کاهش کیفیت محصولات خودروسازان قبول کنیم زیرا در این شرایط خودروساز مجبور است از اولین جایی که می‌زند، هزینه تولید مواد اولیه و قطعات است که به بی‌کیفیتی منجر می‌شود.
صدرایی با تاکید بر اینکه کیفیت در رقابت و بازار آزاد و با بهره‌وری ایجاد می‌شود که فعلا چنین سیستمی در بازار خودرو و اقتصاد کلان کشور نداریم، در پایان خاطرنشان کرد: افزایش قیمت به معنی افزایش کیفیت نیست و فقط به این معنی است که روند تولید جریان بیشتری می‌گیرد وگرنه کیفیت مقوله‌ای است که عوامل مختلفی دارد و تنها مسئله افزایش قیمت‌ها نیست.
رامتین موثق

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1308266/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رباتی که نظافت را برعهده می‌گیرد

«سربازان ساسانی در جامعه اسلامی» در کتابفروشی‌ها

اسکوچیچ: معلوم نیست از ملی‌پوشان استفاده کنم

اسکوچیچ: امیدوارم هوا سرد نباشد و تماشاچی زیادی بیاید

ملیت مربی اهمیتی ندارد، کیفیت مهم است

اشترکالی خوب است اما روی او ریسک نمی‌کنم

رفیعی به دنبال طلسم‌شکنی در پرسپولیس

طارمی و رونالدو در تیم منتخب هفته فیفا

بازیکن استقلال به دیدار با پاختاکور رسید

دردسر جدید فدراسیون فوتبال؛ ورزشگاه آزادی تا دی هم آماده نمی‌شود

ساکت در وطنی نساجی را تمرین می‌دهد

گاهی اوقات حرف‌هایی هست که مجبوری تو قلبت پنهون کنی

بهنوش بختیاری در فصل جدید جوکر

وقتی زیرآب‌زنی جواب نمیده!

ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در جهان!

حس و حال یک نوازنده خوش ذوق به هنگام تست یک ساز جدید

آمار نگران کننده ولادت‌ها در ایران؛ زیر 1 میلیون نفر!

جزئیات سرقت از زنان با بستن دست و دهان آن ها؛ 3 نفر از بانوان سالخورده فوت کردند

باران پاییزی در کاخ نیاوران تهران

بهترین تبلیغ دین

پخت شامی مرغ بازاری

هر آنچه نیاز است درباره دیابت بدانید

راهکارهای ساده در جهت جلوگیری از سکته مغزی

شیوه بلند کردن اجسام به طور صحیح

بیماری دیابت را جدی بگیرید!

فواید بازی با آینه برای کودکان

تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی بامداد امروز راهی مسکو شدند

شهرآورد حساس خودروسازان در هفته نخست لیگ برتر والیبال زنان

فلیک به دنبال پلن B برای روزگار بدون یامال

رئال: اندریک فعلا فروشی نیست

خیابانی: شما مردم را دوست ندارید و برای پول بازی می کنید!

هاشم بیگ زاده: انتقادات آقای خیابانی از تیم ملی شخصی شده است

دلایل کم شدن محبوبیت تیم ملی از زبان هاشم بیگ‌زاده

اسکوچیچ و پاسخ به سؤال عجیب: پیشگو نیستم

زارع: قرار نبود از پاداش مالیات کم شود

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند در تراکتور

مادام گلوریا در طبقه 21

دسیسه شرم‌آور شوهر برای زن جوانش

‌‌فیلم عجیب از تصادف پژو با الاغ

هواپیمای بدون صندلی در حال سفر از برزیل به آفریقای جنوبی!

صدای این ویدیو تراپی محض است!

اثر مشابه «بربرین» استخراج شده از زرشک با قرص متفورمین

وقت نمایش تیم موسیمانه فرا رسید!

جواد خیابانی: بازیکنان جوان ما ویترین هستند

دلایل عدم همکاری دستیاران فرگوسن با دیوید مویس در منچستریونایتد

هاشم بیگ زاده: بازیکنان تیم ملی تمرکز ندارند

هاشم بیگ زاده: با منطق انتقاد کنید

هاشم بیگ زاده: تیم ملی در فاز دفاعی بالانس نیست و مدافعان ما ثبات ندارند

هاشم بیگ زاده: ما پیش از شما به جام جهانی رفتیم

برتری ملی پوشان جوان بسکتبال با ویلچر مقابل هند