آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده خانه داري

طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / در بین فهرست غذاهای ایرانی، خورش قورمه سبزی با آن عطر و بوی دل انگیز جایگاه ویژه ای دارد.
این خورش خوش رنگ و بو، در برنامه غذایی ما ایرانی ها بسیار تکرار می شود. پخت این غذا تنها به مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی محدود نمی شود. سالهاست که سرآشپزهای ماهر ایرانی این غذا را در مجالس خود پخت می کنند.
خورش قورمه سبزی در عین خوشمزه بودن یکی از پر نکته ترین غذاهای ایرانی است. در این متن قصد داریم راز و رمزهای پخت یک خورش قورمه سبزی خوشمزه، جا افتاده و خوش عطر را برایتان مرحله به مرحله بازگو کنیم.
برای پخت خورش قورمه سبزی برای چهار نفر به این مواد نیاز داریم:
سبزی( شامل، تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله به صورت خرد شده) : دو پیمانه
لوبیا قرمز : دو پیمانه
گوشت گوسفندی: 400 گرم
زعفران ساییده شده: نوک قاشق مرباخوری
لیمو عمانی : سه عدد
زردچوبه، نمک، فلفل: به میزان لازم
پیاز : یک عدد درشت
روغن : یک پیمانه
آب جوش: هفت الی ده پیمانه ( آب باید روی مواد را بپوشاند )

آریا بانو


مرحله اول) آماده سازی مواد و خرد کردن پیاز
برای پخت یک قورمه سبزی خوش طعم و جا افتاده که روی خورش روغن سیاه خودنمایی بکند، نیاز به دقت فراوان است. در این مرحله، تمامی مواد را آماده کنید. گوشت گوسفندی اگر منجمد است، یک ساعت قبل از فریزر خارج کرده تا در دمای محیط یخ زدایی شود. سپس یک عدد پیاز درشت را نگینی خرد کرده و درون قابلمه بریزید.
اجازه بدهید یک دقیقه پیازها با شعله ملایم و بدون روغن تفت بخورند. پس از اینکه آب میان بافتی پیازها تبخیر شد، نصف پیمانه از روغن را به پیازها اضافه کنید. با این روش، پیازها سریع سبک شده و شروع به تغییر رنگ می کنند.
مرحله دو) اضافه کردن گوشت و ادویه
در این مرحله از پخت خورش قورمه سبزی، پس از اینکه پیازها به رنگ طلایی درآمدند زردچوبه را اضافه کنید. حالا نوبت آن است که گوشت ها را داخل قابلمه بریزید. گوشت در ابتدای پخت بوی نامطبوعی دارد. کف سیاه رنگ و بدبویی نیز تولید می کند که به خاطر آب میان بافتی گوشت است. پس از اینکه گوشت به روغن افتاد و آب میان بافتی گوشت تبخیر شد، عطر خوش گوشت آزاد می شود. در این مرحله هر از گاهی گوشت ها را با یک قاشق مناسب هم بزنید. حالا می توانید یک پنس نمک و مقدار کمی فلفل سیاه و زعفران ساییده شده به گوشت اضافه کنید.
مرحله سه) اضافه کردن سبزی قورمه سبزی
در این نوبت، سبزی خرد شده را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید. سبزی ها در این مرحله باید کاملا سرخ شوند. اگر می خواهید خورش شما رنگ و لعاب زیبا و مجلسی داشته باشد، باید بگذارید تا نوک سبزی ها کمی متمایل به سیاه شود.
مرحله چهارم) اضافه کردن لوبیا قرمز به قورمه سبزی
اگر زیبایی خورش قورمه سبزی برایتان مهم است، از لوبیا قرمز استفاده کنید. بهتر است این نوع لوبیا را از شب قبل با آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. هر دو ساعت یکبار آب ظرف لوبیا را عوض کنید. در این مرحله باید لوبیا را از آب خارج کرده و در داخل قابلمه بریزید. ریختن آب سرد روی گوشت در حال پخت، بافت آن را سفت می کند. پس بهتر است از آب جوش استفاده کنید. آب را که اضافه کردید، درب قابلمه را ببندید و شعله را ملایم کنید.
مرحله پنجم) تنظیم کردن روغن، نمک و چاشنی خورش قرمزی سبزی
به آخرین مرحله از پخت قورمه سبزی رسیدیم. در این مرحله وقتی آب خورش به یک سوم رسید و گوشت پخته شد، نوبت به اضافه کردن لیمو، نمک و می شود. بهتر است لیمو عمانی ها را از قبل توی لیوان آب گرم قرار داده تا تلخی آن گرفته شود. پس از آن با نوک چنگال لیموها را سوراخ کرده و داخل قابلمه بیندازید. نمک خورش را بچشید. اگر نیاز بود می توانید به خورش نمک بیشتری اضافه کنید.
در انتهای پخت قورمه سبزی وقتی خورش لعاب داد، بهتر است نصف دیگر از پیمانه روغن را داغ کرده و روی خورش بریزید. این ترفند باعث می شود تا روغن روی سطح خورش بایستد و نمای خورش را زیباتر کند. این خورش دارای نکات و فوت و فن های زیادی است که در ادامه به آن می پردازیم.

آریا بانو


فوت و فن های پخت خورش قورمه سبزی
برای اینکه خورش قورمه سبزی خوش عطر تر شود، می توانید از دو پیمانه سبزی که برای این خورش در نظر گرفته بودید، نصف پیمانه کم کنید. در عوض نصف پیمانه سبزی خشک شده مخصوص این خورش را به قابلمه اضافه نمایید. قبل از اضافه کردن، سبزی خشک را بشویید و آب آن را بگیرید و همراه سبزی های تازه با ترکیب روغن، پیاز و گوشت تفت بدهید.
همچنین انداختن چند قطعه یخ ده دقیقه مانده به اتمام پخت خورش قورمه سبزی، باعث می شود تا روغن کاملا به سطح خورش بیاید. شما می توانید از چاشنی مخصوص قورمه سبزی نیز استفاده کنید. این چاشنی به صورت پودر است و در عطاری ها موجود می باشد. این پودر عطر دلپذیری به خورش داده و رنگ آن را نیز زیباتر می کند.
اگر میزان اسفناج را در مقایسه با دیگر سبزی ها کمی بیشتر بگیرید، نتیجه کار درخشان می شود. لعابی که از این سبزی به دست می آید خورش شما را جا افتاده تر نشان می دهد. استفاده بیش از حد شنبلیله باعث تلخی خورش می شود. از همه مهمتر اینکه پخت این خورش نیاز به صبر و حوصله زیاد دارد که لازم است در دستور طبخ این غذا در صدر فهرست قرار بگیرد.
جمع بندی
در این متن دستور پخت یکی از خوشمزه ترین غذاهای اصیل ایرانی را توضیح دادیم. قورمه سبزی در طول دوره های تاریخی دست به دست چرخیده تا وارد عصر مدرنیته شده است. با ورود غذاهای فست فودی و بین المللی این خورش همچنان بی رقیب در برنامه غذایی ایرانی ها جلوه گری می کند. در این مقاله سعی کردیم طبخ این خورش را مرحله به مرحله توضیح بدهیم. آماده سازی مواد اولیه، نکات و فوت و فن های این خورش موضوعاتی بودند که با دقت توضیح داده شدند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1307351/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عملکرد همزمان حذف شوری آب و تولید برق در پژوهش استاد شریف

ایلان ماسک دوباره ویدئویی از کاربر ایرانی منتشر کرد

امیرالمؤمنین در شعر طالب آملی؛ گل سرخِ گلستانِ شهادت، حیدر صفدر

انتشار کتاب «زندگی با آیه‌ها» ویژه فاطمیه 1403

امباپه تعصبش به فرانسه را نشان داد

بارسا قوی‌تر از قبل؛ تعیین زمان بازگشت آرائوخو

بنتو: فقط برابر ایران نتوانستیم موقعیتی خلق کنیم

تلاش اینتر برای جذب قرضی کیه‌زا در پنجره ژانویه

برانکو ایران را صدرنشین آسیا می‌کند!

مانولوپولوس: زمان در حال حاضر تنها دشمن ماست

شروع سردردهای آموریم در منچستریونایتد!

معزی‌فر: با مانولوپولوس بلندمدت کار می‌کنیم

واکنش سرمربی تیم ملی بسکتبال به دعوت نشدن برخی از بازیکنان سابق تیم ملی

برترین گل‌های مثلث مسی، سوارز و نیمار در لالیگا

سریال پلیسی «عملیات مهندسی» کلید خورد

جزئیات پخش یک سریال کره‌ای جدید از تلویزیون

آمار و ریشه های همسرآزاری در ایران

عکس مارال بنی آدم بازیگر “پروین” با همسرش در حال و هوای پاییزی / لحظات عاشقانه زوج محبوب ایرانی

ویدیویی که هوش مصنوعی از استاد محمدرضا شجریان ساخت

پیدا کردن روزنه‌ای برای معرفی موسیقی نواحی از پس یک رویداد

پلیس: قطع برق منجر به افزایش تصادفات فوتی و جرحی می‌شود

اژه‌ای: در مسیر مبارزه با فساد و مفسد قاطع هستیم

6 استان با افت بیش از 50 درصدی بارش‌ها

دختری که با قدرت چشم‌هایش همه را شگفت زده کرد!

شکار حیرت انگیز پرنده توسط ماهی «زردپره»

حکمت/ نیکویى سخن در اختصار است

اگه قهوه دوست داری، توهم عاشق این کیک سه شیر میشی

فشار خون را در افراد چاق چگونه کاهش دهیم؟

HIV؛ بیماری عفونی و قابل کنترل / تغییر الگوی انتقال HIV از اعتیاد تزریقی به روابط پرخطر

عوارض بیماری هموروئید برای بدن

اهمیت درمان به موقع سکته مغزی

سوپانگل یه دسر شکلاتی فوق العاده خوشمزه ترکی

دختر مورد علاقه‌ام مرا به خانه مجردی‌اش دعوت کرده‌است

امید برای درمان بیماری نورون حرکتی با راهکار نانویی

هوش مصنوعی و ریزپرنده‌ها؛ انقلابی در فناوری‌های پیشرفته

شرح نسبت ایرانی‌ها با غزه

رکورد جدید آقای ریش در NBA

گندوز با صفر سیو به پرسپولیس برمی‌گردد

چین و برانکو در مواجهه با سخت‌ترین حریف

پلاتینی: مخالف سرسخت VAR هستم

بازیکن محبوب فرهاد دوباره روی بورس آمد

هالند هر بازی یک گل و چند رکورد!

استقلال و روز سرنوشت‌ساز

قلعه‌نویی: تیم ملی با من در 29 بازی 71 گل زده است

انتقاد از ستاره‌های جوان برزیل

سرمربی سپاهان انتخاب شد!

شوخی هایی که فقط از زبان جناب خان می شود شنید!

چه خبر از  پژمان بازغی و شهره سلطانی؟

تصویر زیر خاکی از کودکی مارال فرجاد که خواهرش مونا با نوشته ای زیبا منتشر کرد / زیبایی و معصومیت کودکانه اش مجذوب تان میکند

امین زندگانی بازیگر فیلم طوبی : همه اطرافیانم میدونن من از تولد بازی و سورپرایزهاش فراریم ولی یکی از دلنشینترین تولدهام در سریال طوبی بود