آریا بانو

آخرين مطالب

انتقاد ابراهیم داروغه‌زاده از روند ضعیف چند دوره گذشته جشنواره فجر سیاسی

انتقاد ابراهیم داروغه‌زاده از روند ضعیف چند دوره گذشته جشنواره فجر
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / ابراهیم داروغه‌زاده باور دارد، تجمیع دو جشنواره ملی و بین‌المللی در یک رویداد فرصتی است برای مدیران که ضعف‌های بخش بین‌الملل را در هیاهوی رسانه‌ای بخش ملی جشنواره فیلم فجر پنهان کنند، در حالی‌که می‌توانند به بهانه بخش بین‌الملل و هزینه‌های دلاری، بودجه جشنواره را چند برابر برآورد کنند.
جشنواره فیلم فجر را حالا دیگر همه می‌شناسند، اگرچه از سال 1398 به بعد همه چیز تغییر کرد اما ماهیت و اهمیت سینمایی جشنواره فیلم فجر همچنان پابرجاست. سینمایی که نه تنها مخاطبان امروزش را بلکه سازندگانش را هم سر در گم کرده است. کیفیت فیلم‌ها و عقیدتی شدن آثار ارسالی به جشنواره، مواجهه با کرونا، ناآرامی‌های 1401 و از طرفی ادغام مجدد جشنواره بین‌المللی و جشنواره ملی با یکدیگر دست به دست هم داد تا اوضاع سینما آنطور که مطلوب بود پیش نرود. اما سینما همیشه در این وضع نبوده است، اگر کمی ذهن‌ها را به عقب ببریم، خاطراتشان برایمان مرور می‌شود.
جشنواره فیلم فجر را قدیمی‌ترین جشنواره منطقه قلمداد می‌کنند اما عمده ویژگی آن را می‌توان همان «بی‌ثباتی» نام نهاد که باعث شده است هنوز ساختار مشخصی نداشته باشد و در همان منطقه از حیز انتفاع خارج باشد، گاه بر بخش‌های آن اضافه می‌کنند، گاه آئین نامه‌اش دستخوش تغییر می‌شود، گاه یک مدیر می‌آید و تصمیم می‌گیرد بخش ملی جشنواره را از بخش بین‌المللی آن جدا کند و گاه مدیر دیگر تصمیم می‌گیرد که این دو جشنواره را با یکدیگر ادغام کند، پس از آخرین تصمیم در دو سال پیش که دو بخش جشنواره با یکدیگر ادغام شد، در متاخرترین تصمیم رائد فریدزاده، رییس سامان سینمایی، تصمیم به تفکیک دوباره این جشنواره گرفته شد.
ورای این تصمیم اما سویه اولیه‌ای ماجرا بحث برانگیز بود، یکی کردن دو جشنواره در همان زمان ملاحظات و منتقدانی داشت. حالا اما ورق برگشته و نام این دو جشنواره را دوباره کنار یکدیگر می‌بینیم. جشنواره‌ای که از 1393 بخش بین‌الملل آن از جشنواره ملی جدا شد و پنج دوره نیز به کار خود ادامه داد و سرانجام در سال 1400 و با روی کار آمدن محمد خزاعی به عنوان رئیس سازمان سینمایی، قرار شد که این دو جشنواره ادغام شوند.
آن هم درست بعد از اردیبهشت1400 که جشنواره جهانی فیلم فجر پس از پنج سال فعالیت توانست به فهرست جشنواره‌های «الف» جهانی راه یابد و بعد از آنکه این ادغام این دو جشنواره آورده‌ای برای سینما نداشت به تناسب تغییر وزیر ارشاد رییس سازمان سینمایی هم تغییر کرد و رائد فریدزاده بنا را بر تفکیک مجدد این دو جشنواره گذاشت.
به همین بهانه به گفت‌وگو با ابراهیم داروغه‌زاده، او دبیری سه دوره جشنواره فیلم فجر را از سال 1396 تا 1398 بر عهده داشته‌است.

از منظر شما تفکیک مجدد جشنواره ملی از بین‌المللی امر درستی است؟
یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها و نقاط آسیب در حوزه فرهنگ‌وهنر کشور ما وابستگی شدید امور این حوزه به دولت‌هاست. دولت‌ها به شکل طبیعی و با هر انتخابات تغییر می‌کنند و متاسفانه هر دولتی که سر کار می‌آید، نگاه‌های سیاسی خود را وارد موضوعات و مسائل حوزه فرهنگ و هنر کرده و بدون نگاه کارشناسی و تخصصی و بدون نظر خواهی از اهالی فرهنگ وهنر تصمیم‌های خلق الساعه می‌گیرند. جشنواره فیلم فجر هم از این قاعده مستثنی نیست.
 پس از سال‌ها، تجربه برگزاری همزمان بخش ملی و بین‌الملل و در پی آن ساعت‌ها بحث کارشناسی و تخصصی با نظر اهالی سینما این دو بخش از هم جدا شدند و چند دوره جشنواره بین المللی به طور مجزا برگزار شد و توانست مخاطبان خود را در داخل و خارج کشور به‌دست بیاورد و به عنوان یک جشنواره استاندارد سینمایی جای خود را در بین جشنواره‌های بین‌المللی فیلم در دنیا باز کند و یکی از بزرگ‌ترین نقاط مثبت این جشنواره برگزاری آن توسط خود اهالی سینمای ایران بود. دبیر و مدیران بخش‌های مختلف جشنواره سینماگران برجسته کشور بودند و توانسته بودند جشنواره‌ای با استاندارد جهانی برگزار کنند. متاسفانه در دولت قبل و طی یک اقدام عجولانه و غیر کارشناسی این جشنواره که می‌توانست پل ارتباط فرهنگی ایران با جهان باشد را حذف کردند.
آیا در دوره‌ای که مجدد این دو جشنواره با یکدیگر ادغام شده بودند، جشنواره بین‌المللی توانست عملکرد درستی داشته باشد و خود را به جهان معرفی کند؟
تجمیع این دو جشنواره در یک رویداد فرصتی است برای مدیران که ضعف‌های بخش بین‌الملل را در هیاهوی رسانه‌ای بخش ملی جشنواره فیلم فجر پنهان کنند، در حالی‌که می‌توانند به بهانه بخش بین‌الملل و هزینه‌های دلاری، بودجه جشنواره را چند برابر برآورد کنند.
ادغام این دو جشنواره تا چه اندازه سبب شد تا جشنواره بین المللی نسبت به پنج سال گذشته به عقب باز گردد؟
رسانه‌های سینمایی داخلی و مخاطبان سینما هم در ایام دهه فجر تمام توجه‌شان به بخش مسابقه ملی سینمای ایران و اخبار پیرامون فیلم‌های ایرانی رونمایی شده در جشنواره و کاندیداها و برندگان احتمالی سیمرغ‌های فجر است و کمتر توجهی به بخش بین الملل دارند.
چه تضمینی وجود دارد تا رییس بعدی سازمان سینمایی دوباره تصمیم به ادغام دو جشنواره نگیرد و چگونه می‌توان از این اقدام جلوگیری کند؟
تا زمانی که این جشنواره‌ها کاملا دولتی هستند و دولت‌ها بدون نظر اهالی سینما و صنوف سینمایی در این حوزه‌ها تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری می‌کنند این احتمال وجود دارد که با تغییر دولت‌ها ، اعمال سلیقه‌ها و سیاست بازی‌ها جای تصمیم‌های کارشناسی را بگیرد و به این رویدادهای فرهنگی هنری را دچار آسیب‌های تکراری کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1307167/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشخیص غدد لنفاوی درگیر سرطان با بومی سازی یک رادیوداروی تحریمی

ماجرای تاجری که اتفاقی سر راه هیتلر قرار گرفت

گندوز گل بد خورد، الجزایر با 5 گل انتقام گرفت!

پاداش برد 7 گله آلمان؛ سفر به شهر بازی

توضیح مهم استقلال درباره لیست مازاد موسیمانه

گل چهارم انکلستان به ایرلند توسط جرود بوون در دقیقه 76؛ انگلستان 4 - 0 ایرلند

گل پنجم انگلستان به ایرلند توسط تیلور هاروود بلیس در دقیقه 79

تمام گل‌های هفته 11 لیگ یک فرانسه

آقافیروز بین رامین و قلعه‌نویی را گرفت!

عکس گرفتن من با رونالدو به کسی ربطی ندارد!

کانسلو: دعوت از الهلال به پرتغال شبیه افسانه است!

چهره ها/ تصویر و استایل جالب رامبد جوان در 4 سالگی

راه حل هایی که با این قیمت دلار برای زندگی میشه گرفت!

چند عکس اندر احوالات خانم بازیگر سابق و بوکسور فعلی

دلم تنگه برای اون خنده های از ته دل!

چهره ها/ گلوریا هاردی بازیگر سریال «کیمیا» در 42 سالگی

7 نکته درباره کارنامه «هانیه توسلی» به بهانه پایان دوره ممنوعیت

بنظرتون مریم سعادت میتونه نخنده و بقیه رو بخندونه؟

مصطفی زمانی: از نوع بازی‌ام در سکانسی از «یوسف پیامبر» پشیمانم!

آهنگی زیبا و پر احساس با صدای طاهر قریشی

فربه‌شدن سودجویان زیبایی با فروش آمپول لاغری

آموزش و پرورش: ایجاد سابقه تحصیلی برای کنکور الزامی است

مرد جنایتکار برای پنهان کردن راز آدم‌کشی، برادر مقتول را هم به قتل رساند

پاییز هزاررنگ چالوس

4گوشه دنیا/ احتمال نجات قاتل سریالی آمریکایی بی‌رگ از اعدام!

روایت ظلم‌ به حضرت زهرا(س) از زبان پیامبر(ص)

باقلوا رو توی خونه خودت با چند قلم مواد ساده درست کن

طرز تهیه پنکیک سوسیس

تعیین هوش و زیبایی فرزند قبل از تولد!

علائم هشدار دهنده دیابت

انواع استرس از نظر طب سنتی

یک روش فوق آسون برای گوجه ای بستن موهاتون

از طلاق عاطفی و نشانه های آن چه می‌دانید؟

حل معضل تامین سوخت و گرمایش در سنگرهای مرزبانی مناطق سردسیر

«مکاشفه‌های زیرزمینی» در بازار نشر

ویدئویی از ارسال ها و پاس‌های هنری پاول اسکولز ستاره باشگاه منچستریونایتد

گیوکرس خیال همه را راحت کرد؛ ژانویه جایی نمی‌روم

نخستین تمرین تیم ملی ایران پیش از دیدار با قرقیزستان

پاسخ وخهورست درباره شادی بعد از گل بی‌رحمانه‌اش

توپ بین جوان‌های تیم ملی گیر می‌کند!

پس گلرهایمان چه! شوت می‌زنند و شوت می‌گیرند!

تقابل سبزهای لیگ برتر برنده نداشت

مطهری: با نیمه دوم بازی کره‌شمالی پدر تیم ملی را در نیاورید!

امارات حریف مس کرمان در یک‌چهارم نهایی جام باشگاه‌های آسیا

واکنش اینفانتینو به کتک خوردن سرمربی مکزیک

هدی زین‌العابدین بازیگر سریال «سقوط یک فرشته» بعد از 13 سال

چقدر زندگیامون یه پسرخاله لازم داره!

چرا کلینیک مبارزه با بی‌حجابی به یک منبع درآمد برای برخی افراد تبدیل شده است؟

سرو قهوه به سبک ایتالیایی / حرکات خلاقانه و جذاب یک زن در کافه‌های محلی

آهنگ حامیم به نام «آی ستاره» را بشنوید