آریا بانو

آخرين مطالب

آموزش و پرورش: 40 درصد کودکان دچار فقر یادگیری هستند سیاسی

آموزش و پرورش: 40 درصد کودکان دچار فقر یادگیری هستند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / البته فقر یادگیری مختص به ایران نیست و طبق گزارش بانک جهانی از 80 درصد کودکی که امکان حضور در مدرسه را پیدا می‌کنند، 25 درصد با فقر یادگیری مواجه هستند. به عبارت بهتر، 40 درصد کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند، به فقر یادگیری دچار هستند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: کیفیت توسعه‌یافتگی جوامع به کیفیت زندگی شهروندان وابسته است و کیفیت زندگی شهروندان به کیفیت نظام تعلیم و تربیت بستگی دارد و در شاخص کیفیت نظام تعلیم و تربیت هیچ عنصری به اندازه معلم اثرگذار نیست.
 رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در مراسم تقدیر از منتخبین طرح و برنامه معاونت آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی، با اشاره به ضرورت افزایش تعامل و همکاری با ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌ها در حوزه برنامه‌ریزی، گفت: اگر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری به صورت غیرمتمرکز و با استفاده از نظرات کارشناسی استان‌ها صورت بگیرد، قطعاً منجر به کسب نتایج بهتری خواهد شد.
سیستم آموزشی کشور نیازمند شبکه‌سازی است
وی افزود: سیستم آموزشی کشور نیازمند شبکه‌سازی است؛ شبکه‌ای که در آن حتی مناطق، نواحی و حتی مدارس نیز بتوانند در برنامه‌ریزی مشارکت کنند و ایده‌های خود را ارائه دهند و از این طریق در جریان تربیت و آموزش کشور تاثیرگذاری حداکثری داشته باشند.
حکیم‌زاده با اشاره به ضرورت ارتقاء مهارت‌های سواد پایه در دانش‌آموزان دوره ابتدایی، تاکید کرد: این موضوع یکی از اولویت‌های اصلی معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در دور جدید است که البته برای تحقق آن همکاری و تعامل ادارات‌کل استان و ارائه نقطه‌نظرات آنها ضروری است.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: این معاونت آمادگی دارد ایده‌ها و نظرات همه فعالان استانی آموزش و پرورش را در این زمینه دریافت کنند تا برنامه‌ها مبتنی بر اقتضائات محیطی و بومی طراحی شوند و شرایط به بهترین شکل برای ارتقاء سطح مهارت‌های پایه در دانش‌آموزان فراهم شود.
کاهش تعداد بازماندگان از تحصیل، اولویت‌ آموزش و پرورش است
حکیم‌زاده ادامه داد: یکی دیگر از اولویت‌های معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در دور جدید کاهش شاخص بازماندگان از تحصیل است؛ افرادی که علیرغم رسیدن به سن قانونی برای ورود به نظام آموزشی رسمی کشور، همچنان از تحصیل محروم مانده‌اند و به هر دلیلی امکان حضور در مدرسه را ندارند. جذب حداکثری این افراد از ماموریت‌های اصلی وزارت آموزش و پرورش و از تاکیدات وزیر آموزش و پرورش است که به صورت جدی پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به مسئله فقر یادگیری، یادآور شد: در کنار مفهوم بازمانده از تحصیل، نظام آموزشی کشور با مفهوم بازمانده از یادگیری نیز مواجه است؛ دانش‌آموزانی که در مدرسه حضور دارند، اما مهارت‌های پایه را با کیفیت مطلوب فرا نمی‌گیرند و در نهایت تفاوت ملموسی بین آنان و بازماندگان از تحصیل در مسئله یادگیری وجود ندارد. البته فقر یادگیری مختص به ایران نیست و طبق گزارش بانک جهانی از 80 درصد کودکی که امکان حضور در مدرسه را پیدا می‌کنند، 25 درصد با فقر یادگیری مواجه هستند. به عبارت بهتر، 40 درصد کودکانی که وارد مدرسه می‌شوند، به فقر یادگیری دچار هستند. 
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: این معاونت در کنار تلاش برای حل مسئله بازماندگان از تحصیل، موضوع بازماندگان از یادگیری را نیز به صورت جدی دنبال می‌کند و تمرکز بر دانش‌آموزان لازم‌التوجه را در دستورکار خود قرار داده است.
حکیم‌زاده اضافه کرد: اگر دانش آموزان بازمانده از یادگیری در سه ماه اول سال شناسایی شوند، می‌توان با برنامه‌های جبرانی این بازماندگی را رفع کرد که البته تحقق این امر نیازمند همت و کمک معلمان و مدیران مدارس به ویژه در مناطق روستایی، عشایری و لازم‌التوجه است.
ارتباط عاطفی دانش‌آموز با مدرسه رکن ایجاد محیط مثبت یادگیری است
حکیم‌زاده زمینه‌سازی برای ایجاد محیط مثبت یادگیری را دیگر برنامه معاونت آموزش ابتدایی در دور جدید برشمرد و گفت: حضور مدیران و معلمانی که بر محتوای آموزشی تسلط کافی داشته باشند و روش‌های متنوع تدریس را بشناسند و به‌کار بگیرند، امری ضروری برای ایجاد محیط مثبت یادگیری است، اما مهمترین رکن در تحقق این هدف ایجاد ارتباط عاطفی بین دانش‌آموزان و مدرسه است؛ به‌طوری‌که دانش‌آموز مدرسه را محیطی امن و سالم برای یادگیری بداند و نسبت به آن حس تعلق‌خاطر کند. این مهم میسر نمی‌شود مگر اینکه دانش‌آموز خود را جزئی از نظام آموزشی بداند و در مدرسه مورد احترام قرار بگیرد.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: فراموش نکنیم مدرسه اولین محیطی است که کودک بدون حضور پدر مادر و اعضای خانواده خود در فضای اجتماعی تجربه می‌کند؛ بنابراین هر بازخوردی در این محیط روی آینده و شخصیت دانش‌آموز اثرگذاری ملموس دارد و می‌تواند باور او نسبت به خود و جامعه را شکل دهد.
ایجاد نظام طبقاتی در مدارس از سنت‌های اشتباه در فرایند تعلیم و تربیت است
حکیم‌زاده در ادامه با اشاره به برخی از معایب موجود در نظام آموزشی کشور، نظام طبقه‌ای و طبقه‌بندی کردن دانش‌آموزان را از چالش‌های بزرگ موجود در سیستم آموزشی کشور قلمداد و تاکید کرد: جداسازی دانش‌آموزان اشتباهی راهبردی است که به لحاظ علمی اثبات شده آسیب‌های بسیار زیادی برای دانش‌آموز در پی خواهد داشت. اشتباه دیگر، برچسب زدن به دانش‌آموزان و ایجاد نظام طبقاتی در فضای کلاس و مدرسه است. مسئله‌ای که اعتمادبه‌نفس دانش‌آموزان را به تدریج کاهش می‌دهد و خودباوری آنان را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. این قبیل رفتارها مانعی بزرگ در ایجاد محیط مثبت یادگیری است که در مناطق دو زبانه و همچنین مناطق کمتربرخوردار و در مورد فرزندان خانواده‌های دهک‌های کم‌درآمد جامعه که از سرمایه فرهنگی و اقتصادی کمتری برخوردارند، اثر منفی بیشتری دارد.
محیط مثبت یادگیری باید بر مبنای اقتضائات محیطی و بومی ایجاد شود
وی بیان داشت: معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش آمادگی دارد ایده‌ها و نظرات ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌ها را پیرامون چگونگی ایجاد محیط یادگیری مثبت دریافت کند و در برنامه‌ریزی‌های خود به کار بگیرد؛ موضوعی که قطعاً می‌تواند جریان تعلیم و تربیت را در کشور به مسیر صحیح هدایت کند.
معلم مهمترین عنصر در توسعه‌یافتگی همه‌جانبه جوامع است
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: کیفیت توسعه‌یافتگی جوامع به کیفیت زندگی شهروندان وابسته است و کیفیت زندگی شهروندان به کیفیت نظام تعلیم و تربیت بستگی دارد و در شاخص کیفیت نظام تعلیم و تربیت هیچ عنصری به اندازه معلم اثرگذار نیست. این زنجیره یعنی برای رسیدن به کیفیت مطلوب در پیشرفت و توسعه همه‌جانبه معلم مهمترین نقش را ایفا می‌کند؛ نقشی که انجام آن تنها به محتوای درسی و آموزشی خلاصه نمی‌شود بلکه وابستگی بالایی به ایجاد محیط مثبت یادگیری دارد. محیطی که در آن دانش‌آموز با حس تعلق خاطر به مدرسه، خود را جزئی از فرایند آموزشی می‌بیند و بالاترین مشارکت را در فرایند یادگیری دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1306794/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بومی سازی دستگاه «میکرو سیتی اسکن» برای تصویربرداری میکرونی

ارتش آمریکا یک فناوری ضد پهپادی‌ جدید آزمایش کرد

نخستین کشف «عدسی گرانشی» دو کهکشان

مردم شعرهای هوش مصنوعی را به شعرهای شکسپیر ترجیح دادند!

نگاهی به زندگی و کارنامه زنده‌کننده فرهنگ و زبان‌های ایران باستان

شهیدی که شرمنده حضرت زهرا(س) نشد

علاقه به کتاب خواندن از کودکی باعث ایجاد شغل در بزرگسالی شد

برگزیدگان کشوری رویداد ملی «کتابال» معرفی شدند

آسیب‌دیدگی شدید ستاره سن‌آنتونیو

فلیک تا فینال، لیگ قهرمانان را پیش‌بینی کرد!

واکنش هم‌تیمی‌های سابق پوگبا به جدایی او از یووه!

تقلید از رونالدو کار دست ستاره صرب داد

تاکید دوباره گاریدو درباره سروش رفیعی

بیرانوند: خدا در بازی با کره شمالی به ما رحم کرد

قربانی: اکثر بازیکنان تیم ملی زیر 30 سال سن دارند

شکستن سر خاویر آگیره سرمربی مکزیک توسط هواداران هندوراس

رافینیا روی رونالدینیو را سفید کرد

سهیل مهدی سمتی رسمی در استقلال ندارد

خواهران مشهور سینمای ایران در اکران یک فیلم

طلسم 1500 ساله با تصویر حضرت سلیمان در ترکیه کشف شد

مصطفی زمانی: از نوع اجرای سکانس دست رد به زلیخا پشیمانم!

پوران درخشنده: سرمایه‌گذاری در حوزه فیلم‌های ورزشی ناچیز است

آغاز نگران‌کننده ترامپ با تهدید رسانه‌ها

پخش فیلم «قانون» در روز تولد فرامرز قریبیان

کوین اسپیسی با نقش شیطان در قاهره دیده شد

«در آغوش درخت»؛ تعادل میان غم و امید

دوبله جالب جواد خواجوی در طنز چهارپایه

پوستر فیلم کوتاه «بدون تعویق» منتشر شد

خاطره جالب محمدرضا شریفی‌‌نیا از بداهه‌پردازی رضا عطاران

اولین ویدئو از اقتباس ترکی سریال «شهرزاد»

نماینده مجلس: ایده ناپخته «کلینیک ترک بی حجابی» غیر قانونی است

عکس از سپیده بزمی پور هنگام قدم زدن در هوای پاییزی خیابان های بلژیک / سبک استایل جدید پاییزه همسر شاهرخ استخری با ست مشکی اش

رونمایی از تغییر چهره سیما تیرانداز بازیگر “سوجان” در گذر زمان / عکس پاییزی خانم بازیگر کنار دریا

ماجرای ازدواج ساعد سهیلی با همسر فرانسوی‌اش گلوریا هاردی / از اولین دیدار تا شروع یک زندگی مشترک

استعلام یارانه با کدملی برای یارانه بگیران / چگونه با کد ملی دهک خود را استعلام کنیم؟

سرطان کبد چگونه درمان می‌شود؟

هم نوازی تمبک زورخانه با هنرنمایی علی زندوکیلی و هنرجوی 4 ساله

انتشار آلبوم «احسان خواجه‌امیری» و چند اتفاق خوب دیگر

کیوان ساکت با آواز وحید تاج به صحنه می‌رود

تیتراژ «بچه های کوه آلپ» به رهبری ارکستر استاد مجید انتظامی

بازخوانی زیبا از ترانه «سربلند» ناصر عبداللهی

موفق ترین همکاری روزبه بمانی با کدام خواننده بوده است؟

نماهنگ پاییزی «رسوای جهان» با صدای همایون شجریان

انتشار دهمین‌ آلبوم احسان خواجه‌ امیری

توضیح رضا رشیدپور درباره عکس دونفره‌اش با ابراهیم تاتلیس

انهدام باند 5 نفره سارقان مسلح

ویدیویی از صید ماهی 1.5 متری

آتش سوزی گسترده در پارک علم و فناوری ارومیه

واگذاری سیم‌کارت و کارت بانکی به اتباع غیرمجاز چه تبعاتی دارد؟

وزیر آموزش‌وپرورش: دریافت کمک مالی اجباری در مدارس ممنوع