متأهلها کمتر دچار افسردگی میشوند
خانواده
بزرگنمايي:
آریا بانو - فارس / تحقیقات نشان میدهد احتمال افسردگی در افراد مجرد نسبت به متأهل 80 درصد بیشتر است.
مجرد بودن خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب اجتماعی و سایر اختلالات خلقی را افزایش میدهد؛ این نتیجه مطالعه محققان «دانشگاه یوتا» است که در سال 2013 منتشر شد. تجزیهوتحلیل اطلاعات بیش از 100 هزار داوطلب در 7 کشور که در مجله Nature Human Behaviour که دو روز گذشته منتشر شده است، نشان میدهد افراد مجرد ممکن است حدود 80 درصد بیشتر از افراد متأهل به علائم افسردگی مبتلا شوند.
این در حالی است که طبق آخرین سرشماری که مربوط به سال 1395 میشود، حدود 25 میلیون خانوار در ایران وجود دارد که 13 درصد از آنها، «تکنفره» هستند؛ یعنی تنها و مجردی زندگی میکنند.
افسردگی یک مسئله مهم بهداشت عمومی است و تقریباً 5 درصد از بزرگسالان در سراسر جهان به اختلال افسردگی اساسی (حاد) مبتلا هستند.
تحقیقات نشان میدهد که ازدواج برای حفظ سلامت روان مفید است، چراکه علائم افسردگی و اضطراب در افراد متأهل در مقایسه با افراد مجرد و مطلقه تا حد زیادی روند کاهشی دارد که این موضوع باعث میشود افراد متأهل عزتنفس بالایی داشته باشند و بتوانند احساس تسلط بر خود و هدفمند بودن در زندگیشان را به میزان زیادتری افزایش دهند.
دکتر علی شیخالاسلامی، مشاور ازدواج و خانواده، میگوید که حضور در جمعها و گروههای مختلف اجتماعی میتوانند زمینه افسردگی مجردها را از بین ببرد و زندگی مثمرثمری را برای این افراد ایجاد کند. درواقع، نباید موفقیت در زندگی را لزوماً در ازدواج خلاصه کرد. «ما میتوانیم ازدواج نکنیم، اما آدمهای موفق و شادی باشیم و میتوانیم هم ازدواج کنیم اما آدمهای موفق و شادی نباشیم». اما دکتر علیرضا تبریزی، روانشناس، میگوید که «طول عمر و امید به زندگی در افراد متأهل نسبت افراد مجرد بیشتر است.» هرچند زندگی مجردی ممکن است ظاهراً خیلی جذاب به نظر برسد، اما نداشتن یک همدم و همصحبت پایدار که بتواند چند ده سال کنار آدم باشد، میتواند برای خیلی از افراد زجرآور باشد و «هر چقدر زمان میگذرد فشار تجرد بیشتر میشود» چون تنهاییِ دوران میانسالی و کهنسالی در انتظار این افراد است.
مهرداد ثابت، روانشناس، معتقد است که تقریباً تمامی نتایج پژوهشهای علمی در حوزه ازدواج و خانواده حاکی از این است که نهتنها کیفیت زندگی، بهزیستی روانشناختی، سلامت روانی و سطح درآمد افراد متأهل بسیار بهتر از افراد مجرد و مطلقه است، بلکه افراد متأهل در مقایسه با مجردها، زندگی طولانیتر، سالمتر، شادتر و مرفهتری دارند، بنابراین مسئولان مربوطه باید مقدمات ازدواج را برای جوانان فراهم کنند و خانوادهها هم ازدواج آسان را رواج دهند و فرزندانشان را برای تشکیل خانواده آماده کنند.
-
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲:۴۶
-
۸ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1305454/