آریا بانو

آخرين مطالب

شیوع بیماری دست و پا و دهان در تهران پزشکي

شیوع بیماری دست و پا و دهان در تهران
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بیماری دست و پا و دهان کودکان زیر 5 سال را درگیر می‌کند و مهم‌ترین علائم آن تب، زخم‌های دهانی و ضایعات پوستی هستند.

این روزها صحبت از شیوع یک بیماری در تهران است که خیلی از ما شاید اسم آن را هم نشنیده‌ایم؛ بیماری "دست و پا و دهان" یا HFMD که کودکان زیر 5 سال را درگیر می‌کند و مهم‌ترین علائم آن تب، زخم‌های دهانی و ضایعات پوستی زیاد و آبدار پشت پاها و دست‌ها، روی باسن، کشاله ران و زانوها و گاهی کف دست‌ها و کف پاها است.
این بیماری در فصل‌های گرم سال یعنی بهار و تابستان شیوع بیشتری دارد. چون ویروس‌ها در گرما به دلیل شرایط محیطی و تجمعات فصلی کودکان در مکان‌هایی مانند مهدکودک‌ها و پارک‌ها راحت‌تر منتشر می‌شوند. با این حال، امکان انتقال این بیماری در فصل‌های سرد هم وجود دارد. دلیل آن نیز گردش ویروس‌ها در تمام سال، شروع مدارس در پاییز و افزایش تماس کودکان با هم، ضعیف شدن سیستم ایمنی کودک با تغییر فصل و کاهش تهویه در فضاهای بسته است.
راه‌های انتقال این بیماری ویروسی
دکتر پیام طبرسی، پزشک متخصص عفونی اطفال، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی درباره این بیماری توضیح می‌دهد: شیوع بیماری دست و پا و دهان در فصل بهار و تابستان بود و الان دیگر دوره‌اش تمام شده است. اواخر تابستان چند مورد مبتلا داشتیم اما الان دیگر تمام شده و اگر هم مورد یا مواردی در این فصل مبتلا شوند، جای نگرانی ندارد و مشاهده چند مورد مبتلا به معنای شیوع بیماری نیست.
وی با تاکید بر این که این بیماریِ ویروسی قدیمی است و تازگی ندارد و همه جای دنیا هم هست، می‌گوید: این بیماری خطری ندارد و نیاز نیست خانواده‌ها نگران شوند. راه انتقال آن هم از طریق قطرات تنفسی (سرفه و عطسه) فرد بیمار، ترشحات بینی و گلو مثل بزاق، آب دهان یا مخاط بینی، تماس پوستی (تماس مستقیم با پوست کودک بیمار) و همچنین از طریق تماس با مدفوع فرد آلوده (تعویض پوشکِ فرد آلوده یا استفاده از سرویس بهداشتی مشترک) است.
این بیماری بیشتر در بین کودکان مهدکودکی دیده شود. چون کودکان در این سن به اسباب‌بازی‌های یکدیگر دست می‌زنند، یا آنها را در دهان خود می‌کنند و اگر کودکی آلوده باشد، می‌تواند ویروس را این گونه به دیگران منتقل ‌کند. همچنین تماس دست کودک آلوده با دستگیره‌ها و سطوح می‌تواند کودکان دیگر را بیمار کند.
فقط کودکان به این بیماری مبتلا می‌شوند؟
اما چرا این بیماری بیشتر کودکان زیر 5 سال را درگیر می‌کند؟ این متخصص توضیح می‌دهد: بچه‌ها سن‌شان پایین است و اگر تا حالا به این بیماری مبتلا نشده باشند، در صورت مواجهه با ویروس، معمولا مبتلا می‌شوند. اگر شما یک بار مبتلا شده باشید، در بزرگسالی ایمنی دارید. اگر هم مبتلا شوید، مثل کودکان درگیر نمی‌شوید.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره شباهت ضایعات پوستی این بیماری و بیماری آبله مرغان می‌گوید: ضایعات پوستی این بیماری با ضایعات پوستی آبله مرغان فرق دارد و اینها هیچ ربطی به هم ندارند. ضایعات پوستی این بیماری دردناک نیست، خارش خاصی دارد، در مدت کوتاهی برطرف می‌شود. جای ضایعات هم با خاریدن، روی پوست بدن کودک نمی‌ماند.
بیماری ویروسی دست و پا و دهان، یک بیماری خفیف و خود محدودشونده است که نیاز به درمان دارویی خاصی ندارد. به خصوص آنتی‌بیوتیک. چراکه بیماری‌های ویروسی به هیچ عنوان با آنتی‌بیوتیک بهتر نمی‌شوند.
کودک بیمار را به مهدکودک و مدرسه نفرستید
این بیماری واکسن نداشته و هیچ مرگ و میری هم ندارد. فقط به توصیه پزشکان، والدین باید اگر علائم بیماری را در کودک خود دیدند، آنها را 3 تا 5 روز به مهد کودک یا مدرسه نفرستند. همچنین به کودک یاد دهند که فقط از وسایل شخصی خود استفاده کند و دست به وسایل کودکان دیگر نزند. درضمن مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از این بیماری شستن مکرر دست‌ها، ضدعفونی کردن سطوح و جلوگیری از تماس نزدیک با کودکان بیمار است.

آریا بانو


او می‌گوید: دست و پا و دهان، یک بیماری ویروسی است که خود به خود خوب می‌شود. فقط اگر تب کودک طول کشید یا بالای 38.5 درجه سانتی‌گراد بود، یا کودک تهوع و استفراغ شدید داشت، یا افت هوشیاری داشت، آن موقع باید به پزشک مراجعه کنند. وگرنه با استراحت و مصرف مایعات کافی 7 تا 10 روزه خوب می‌شود.
به گفته پزشکان، درمان خاصی برای از این بیماری وجود ندارد، اما مراقبت‌های حمایتی می‌توانند علائم آن را تسکین دهند. البته برخی کودکان مبتلا دچار زخم‌های دهانی هم می‌شوند و به دلیل وجود زخم‌های دردناک دهان قادر به نوشیدن مایعات نیستند و درنتیجه ممکن است بدن‌شان دهیدراته یا دچار کم‌آبی شود. کارشناسان تاکید می‌کنند که اگر والدین علائم کم‌آبی بدن مانند خشکی دهان، کاهش ادرار یا ضعف و بی‌حالی را در کودک خود مشاهده کردند، حتما او را نزد پزشک ببرند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1304187/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست جمعی از اعضای فدراسیون بولینگ و بیلیارد از وزیر ورزش

ستاره کره‌ای تا 2026 در تاتنهام

اعتراف لیائو: خودم هم می‌دانم بازیکن کاملی نیستم!

سعید عزت‌اللهی راهنمای زنده نسل جدید تیم ملی

آرسنال امسال هم شانس قهرمانی دارد

ریوالدو: فیگو در فکر یاغی شدن و انتقال به رئال نبود!

ماجرای عروسی فریبرز و پری خانم

عدسی با ماهیچه، غذای سالم و مغذی مینا مختاری برای پسر هشت ماهه اش / ترکیبی از طعم و انرژی در یک وعده ناهار

زلزله کاشمر خراسان رضوی با 11 مصدوم

آبگرفتگی در ایستگاه حقانی - مترو تهران

حال و هوای زمستانی در شیکاگو

حمله یهویی کروکودیل به غزال نگون بخت

فناوری 6G برای باروری مردان خطرناک است

صدا کن مرا!

تیم ملی فوتبال ایران و دو بازی سرنوشت‌ساز

حال و هوای تیم فوتبال بانوان پرسپولیس در آستانه اولین دیدار

کاپیتان چادرملو: نمی‌شود VAR برای چند تیم خاص باشد

اولین اعزام بین‌المللی تیم ملی بسکتبال باویلچر جوانان

کاپیتان استقلال همچنان منتظر چراغ سبز قلعه‌نویی

هاشم بیک‌زاده: یکی از سخت‌ترین بازی‌ها را در پیش داریم

بازی و سیستم قرقیزستان به کره شمالی نزدیک است

هاشم بیک‌زاده: تیم استقلال نیاز به انرژی جدید دارد

واکنش باشگاه بارسلونا به جذب هالند جدید

گروگان‌گیری یا مسخره‌بازی؟!

روزی روزگاری به زندگی برخواهیم گشت

این بیماری اگر دو هفته طول بکشد ناشنوا می‌شوید

اجرای جدید "مرغ سحر" از همایون شجریان در استانبول

ماجرای کشته شدن پزشک متخصص از زبان برادرش

ویدئویی از چاقوکشی در مرکز خرید؛ فرد شرور بازداشت شد

امروز این 11 استان بارانی است

میهمان‌هایی که به خانه برنمی‌گردند!

عروسک‌های پاپت به جای خانواده

دستور پخت یک کیک پاییزی که هم خوشمزه است هم سالم

فواید مصرف ماهی در بارداری

حرکات کششی مفید برای درد شانه

برچسب بیکاری روی پیشانیِ زنان خانه‌دار

پیچیده‌ترین جنبه‌ طراحی اسپیس‌اکس

شعر انتخابی محمدرضا معلمی در مرحله دوم رقابت شاعران

کلکسیون گلزنی ستاره تراکتور با اولین گل ملی!

تنها یک ایرانی در بین 24 غول وزنه‌برداری جهان

حفظ رکورد 52 ساله "تیم‌ ملی" در لائوس؟

پایان دوران بیماری ستاره ازبکی استقلال!

پدرانی که قربانی عشق شدند

به قولش عمل کرد و زنده برنگشت!

«کاتیوشا» با زمانه ما هم‌خوانی دارد

تصنیف «بال من بگشا» با آواز استاد محمدرضا شجریان

زلزله خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان را لرزاند

تصادف خودرو حامل وزیر صمت در سفر به کردستان

هلاکت مردی که به سمت مردم تیراندازی و نارنجک پرتاب کرد

تفال/ حال دل با تو گفتنم هوس است