آریا بانو

آخرين مطالب

آیا هواپزها بی‌خطر هستند؟ خانه داري

آیا هواپزها بی‌خطر هستند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / ​​​​​​​آشپزی با هواپز (air fryer) روش پخت‌وپز محبوبی است که می‌تواند کمک کند بدون از دست دادن طعم و بافت غذا، مصرف چربی را کم کنیم. شاید شما هم به این فکر افتاده باشید که این وسیله آشپزی را که در سال‌های اخیر بسیار مشهور شده، به آشپزخانه‌تان اضافه کنید، اما آیا پختن غذا با هواپز سالم است؟
هواپز چگونه کار می‌کند؟
به‌رغم نام انگلیسی آن که در ترجمه تحت‌اللفظی به فارسی «سرخ‌کن با هوا» معنی می‌دهد، هواپزها غذا را سرخ نمی‌کنند. آن‌ها در واقع فرهای کوچکی هستند که از یک پروانه برای دمیدن هوای گرم اطراف سبدی که حاوی غذای شماست، استفاده می‌کنند. در نتیجه سیب‌زمینی، سبزیجات و سایر مواد غذایی به‌سرعت ترد می‌شوند، در حالی که داخل آن‌ها نرم و آبدار می‌ماند. شما می‌توانید از هواپز برای پختن تقریبا هر چیزی استفاده کنید. هرچند اگر بخواهیم منصف باشیم، هواپز نمی‌تواند بافت سیب‌زمینی سرخ‌‌شده در روغن داغ را کاملا شبیه‌سازی کند، با این حال در مقایسه با بخارپز کردن، خیلی بهتر است.
چرا هواپزها محبوب شدند؟
اما اهمیت هواپز در سالم بودن آن است، چون حتی روغن‌های سالم‌، از جمله روغن‌ زیتون و روغن آووکادو، هم کالری زیادی دارند. چربی‌ها بیش از دو برابر پروتئین‌ها یا کربوهیدرات‌ها کالری دارند. وقتی غذا را سرخ می‌کنید، کالری آن به‌سرعت بالا می‌رود. غذاهای سرخ‌شده همچنین می‌توانند چربی‌های ترانس (شکلی از چربی‌های غیراشباع) بالایی داشته باشند. چربی‌های ترانس روغن‌هایی‌ هستند که به‌طور نیمه‌هیدروژنه (چربی‌های مایع که جامد شده‌اند مانند روغن نباتی جامد) تهیه می‌شوند و می‌توانند ال‌دی‌ال یا کلسترول بد را افزایش دهند و خطر بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت را بالا ببرند، به‌خصوص غذاهای سرخ‌شده در رستوران‌ها که احتمالا در روغن‌های حاوی چربی‌های ترانس یا روغن‌های ناسالم سرخ می‌شوند. استفاده از هواپز که به حدود یک قاشق غذاخوری روغن نیاز دارد، می‌تواند کالری دریافتی از غذاهای سرخ‌کردنی را تا 80 درصد کاهش دهد. در ضمن آکریل آمید ماده‌ای شیمیایی است که هنگام پخت‌وپز با حرارت بالا مانند سرخ کردن، برشته کردن و پختن ایجاد می‌شود و معمولا در مواد غذایی گیاهی مانند سیب‌زمینی و غلات وجود دارد. گوشت، لبنیات و ماهی مقدار کم یا ناچیزی از آن دارند. مطالعات نشان می‌دهد که هواپزها می‌توانند آکریل آمید را تا 90 درصد کاهش دهند، اما توجه به این نکته مهم است که در غذاهای پخته‌شده در هواپز نیز همچنان مقداری آکریل آمید وجود دارد.
خطرات هواپز برای سلامت

مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از هواپز می‌تواند سطح محصولات اکسیداسیون کلسترول یا سی‌او‌پی (COP) در ماهی را افزایش دهد. سی‌او‌پی‌ها ترکیباتی‌اند که هنگام اکسیدشدن کلسترول در غذاهای حیوانی، به‌ویژه در اثر حرارت بالا، شکل می‌گیرند و با افزایش بیماری‌های قلبی، سرطان و برخی دیگر از مشکلات پزشکی مرتبط هستند. ممکن است درباره هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAHs) هم چیزهایی شنیده باشید؛ مواد سرطان‌زایی که هنگام پختن غذا در دمای بالا به صورت بخار تولید می‌شوند اما باید توجه داشت که احتمال تولید آن‌ها در فرایند هواپزی بسیار کمتر است، زیرا در هواپز نسبت به سرخ کردن روغن کمتری مصرف می‌شود. خلاصه این‌که غذایی که در هواپز تهیه می‌شود، هنوز خطراتی دارد، اما این خطرات بسیار کمتر از غذاهای سرخ‌شده به روش سنتی‌اند. نکته جالب دیگر این‌که برخلاف مایکروویو که از تابش برای گرم کردن غذا استفاده می‌کند، هواپز گرما را با یک پنکه پروانه‌ای تولید می‌کند و آن را اطراف غذا به گردش درمی‌آورد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1303795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با درد بساز چون دوای تو منم

گل اول پرسپولیس به مس سونگون توسط علی علیپور

گزارش زنده؛ پرسپولیس 1-0 مس سونگون

تابوشکنی‌های نمایش خانگی ناشی از بی‌قانونی است

خاطره بازی با فیلم زیبای «خواستگاری» ساخته 1368

شهرام چطور کشته شد؟

قطعه دلنشین و به یاد ماندنی «بیا بریم کوه» با صدای مهران مدیری

ساماندهی اتباع خارجی و آزار مجوز دارها

برخورد صاعقه به ایستگاه دوم توچال

گردشگری/ بازار میلیارد دلاری «گردشگری خواب»!

نکات مهم درباره مصرف آسپرین

تعریف جامع و بین‌المللی سکته

شناخت تفاوت های علم و شبه علم

پنج جواب منفی که تاریخ رئال را عوض کرد!

اورونوف تماشاگر پرسپولیس - سونگون شد

بهترین گلزن پرسپولیس از منطقه گلزنی دور شد!

آنچلوتی: ما به‌خاطر پرز قهرمان می‌شویم

وی‌ای‌آر بازی پرسپولیس قطع شد!

وی‌ای‌آر بازی پرسپولیس-مس سونگون قطع شد!

گزارش زنده؛ پرسپولیس 0-0 مس سونگون

نباید آرزوی مرگم رو می‌کردی!

تلاشی برای احضار روح نورالدین!

آهنگ احساسی «دیدی» با صدای مرتضی پاشایی

داستانک/ مراقب باش بنده مال دنیا نشوی

فرنی مخصوص برای شب های بلند پاییز

نکات مهمی که درباره مغز باید بدانید

عوارض ناشی از سکته مغزی چگونه درمان می‌شود؟

تکنیک درمان تنبلی چشم کودک در خانه

علم حقیقی یا علم مجازی؟

پیشرفت عجیب هوش مصنوعی در ده سال آینده

«میاندار»؛ سفری صمیمانه به زندگی شهید حسن عبدالله‌زاده

یک ملی‌پوش به لیست پرسپولیس رسید

پرسپولیس با 6 غایب و 6 ستاره روی نیمکت!

ترکیب ناشناخته حریف پرسپولیس اعلام شد

گرم کردن بازیکنان پرسپولیس و مس سونگون قبل از شروع مسابقه

حال و هوای ورزشگاه شهر قدس قبل از شروع بازی پرسپولیس و مس سونگون

قواعد بازی شطرنج در برره

ابراهیم تاتلیسه یا ماهسون؟

دهه شصت و هفتادی ها این تیتراژ رو یادتونه؟

ده سال زندان، بخاطر این حرکت!

حکمت/ حال افراد حسود

پخت سوپ قارچ سفید به روشی ساده اما خوشمزه

معجزه سلامتی با سوپ تره فرنگی

تاثیر مستقیم اخلاق و شخصیت بر بروز سکته قلبی

از قهوه‌خانه به کافه زیستی!

چرا نباید به هوش مصنوعی اعتماد کنیم؟

کتاب «هیچکس کوالا را ندید» برای بچه‌ها منتشر شد

توضیح مظفری‌زاده درباره بلیت‌فروشی دیدار تراکتور - گل‌گهر

صحبت های حمید استیلی در حاشیه مراسم ختم مادرش

توضیحات دکتر حقیقت پزشک سابق باشگاه پرسپولیس در مورد جعل در پرونده پزشکی نبیل باهویی