آریا بانو

آخرين مطالب

تخریب بنیان خانواده با استفاده افراطی از شبکه‌های مجازی خانواده

تخریب بنیان خانواده با استفاده افراطی از شبکه‌های مجازی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /یک روانشناس می‌گوید: زندگی افراد در فضای مجازی به شکلی کاملا خوش رنگ و لعاب در مقابل دید همگان قرار می‌گیرد. این امر باعث ایجاد حسادت‌ و چشم و هم چشمی‌های زیادی در محیط خانواده می‌شود در نتیجه باعث ایجاد توقعات نابجای همسران از هم خواهد شد.
امروزه استفاده از فضای مجازی، بخشی جدایی ناپذیر از زندگی افراد شده است. اگر چه این فضا فوایدی دارد و کسب و کارهای زیادی در آن رونق گرفته یا تعاملات افراد از طریق آن گسترش یافته با این وجود، استفاده افراطی از آن می‌تواند برای خانواده‌ها آغازگر مشکلاتی بزرگ باشد. در واقع این فضا شمشیر دو لبه‌ای است که هم سودمند است هم مضر. این موضوع به ما بستگی دارد که چگونه از این فضا استفاده کنیم تا مانع آسیب‌اش به خود و خانواده‌مان شویم. چرا که خانواده‌های زیادی از طریق این فضا از هم پاشیده‌اند یا در آستانه فروپاشی قرار گرفته‌اند.
از آنجایی که خانواده به عنوان مهم‌ترین واحد اجتماعی نقش به سزایی در سرنوشت یک جامعه ایفا می‌کند، برای داشتن جامعه‌ای سالم و قدرتمند باید در راستای سلامت روحی خانواده‌ها کوشا باشیم. بنابراین باید افراد از ارزش‌های خانوادگی و اجتماعی آگاه باشند تا بتوانند با تکیه بر این ارزش‌ها در محیط خانواده به سمت جامعه‌ای سالم‌تر گام بردارند.
این که این فضا چه تاثیری بر روابط زوجین می‌تواند داشته باشد یا آثار آن بر زندگی کودکان چیست؟ موضوعی است، که به بهانه آن با خانم «مهتا ساداتی» کارشناس ارشد علوم تربیتی به گفت‌و گو نشستیم، که در ادامه می‌خوانید:
استفاده افراطی از شبکه‌های مجازی چه تاثیری بر روابط زوجین می‌گذارد؟
استفاده بیش از حد از شبکه‌های مجازی در محیط خانواده می‌تواند با کاهش شدید ارتباطات عاطفی زوجین همراه باشد و همین طور این روند معیوب سطح گفت‌وگو میان زن و مرد را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش‌ می‌دهد. همان‌طور که می‌دانیم یکی از نقاط عطف یک رابطه سالم بین زوجین، تعامل و گفت‌وگوی بین آن‌ها است، لیک فضای مجازی با جذابیت‌های بالای خود فرصتی برای این امر مهم باقی نمی‌گذارد.
از طرف دیگر از آنجایی که زندگی افراد در فضای مجازی به صورت کاملا خوش رنگ و لعاب در مقابل دید همگان قرار می‌گیرد باعث ایجاد حسادت‌ها، چشم و هم چشمی‌های زیادی در محیط خانواده می‌گردد و این مساله باعث ایجاد توقعات نابجای همسران از هم خواهد شد. کما این که اگر بدون فیلتر دنیای مجازی به زندگی حقیقی آن‌ها نگاهی اندازیم قطعا این گونه فریب نخواهیم خورد.

یکی دیگر از معایب مصرف افراطی زوجین از فضای مجازی، ارتباطات ناسالم در این فضای بی‌در و پیکر است. کما این که شروع خیلی از ارتباطات زوجین در این فضای وسوسه‌انگیز پا گرفته است. در نتیجه وقتی تعاملات در خانواده کم رنگ می‌شود وابستگی عاطفی به حداقل می‌رسد و روابط فرازناشویی در محیط ناامن مجازی به وجود می‌آید و خیانت شکل می‌گیرد. همچنین آمار طلاق در این گونه خانواده‌ها بیشتر و بیشتر می‌گردد.
آثار این رفتارها بر روی کودکان چیست؟
سرگرم شدن والدین در فضای مجازی اگر از حد معمول فراتر رود دیگر نمی‌توانند نظارتی بر روی فرزندان داشته باشند و کم‌کم فاصله فرزندان از آن‌ها بیشتر می‌شود. از طرف دیگر چون والدین الگوی اول فرزندان خود هستند کودکان نیز به صورت اتوماتیک این رفتار را از والدین‌شان یاد می‌گیرند چون آن‌ها چیزی را که می‌بینند، یاد می‌گیرند.
وقتی والدین ساعت‌های زیادی را صرف فضاهای مجازی می‌کنند فرصتی برای تعامل افراد خانواده باقی نخواهد ماند و سردی در فضای خانه حکمفرما خواهد شد، بنابراین فرزندان نیز از این گزند دور نخواهند ماند. چه بسا خانواده‌هایی که نه تنها خود را در گیر این آسیب جدی کرده‌اند بلکه به کودکان‌شان هم این اجازه را داده‌اند که مدت زیادی از وقت خود را صرف پرسه زدن در فضاهای مجازی کنند.
مدتی پیش مراجعی داشتم که وقتی از او در مورد محیط خانواده و روزمره‌گی‌هایش توضیح کوتاهی خواستم اشاره کرد که محیط خانه ما بسیار آرام است در اکثر ساعت‌هایی که در خانه هستیم من و همسرم با گوشی‌های خود مشغولیم و پسرم هم که 6 ساله است با تبلت‌اش بازی می‌کند و اصلا کشمکش و دعوایی در محیط خانه وجود ندارد. به او گفتم وقتی هر کدام‌تان سرگرم کار خود هستید و تعامل و گفت‌وگویی صورت نمی‌گیرد پس موضوع مشترکی بین اعضای خانواده مطرح نمی‌شود که بخواهد اختلاف نظری به وجود بیاید و در پی آن بحثی صورت گیرد. برایش توضیح دادم که این کودک بیشتر از تبلت به محیط گرم و صمیمی نیاز دارد تا بتواند مراحل رشد را به درستی پشت سر گذاشته و هویت واقعی خود را پیدا کند و به او خاطر نشان کردم که با این اوضاعی که در خانه‌شان حاکم است کودکش مستعد اضطراب، افسردگی، انزوا، تنهایی و ... است.
همچنین والدینی که به جای صحبت کردن با کودک مدت زیادی را سرگرم فضاهای مجازی می‌باشند، می‌توانند مانعی برای رشد طبیعی مهارت‌های گفتاری در آن‌ها شوند. از طرف دیگر وقتی کودکان و نوجوانان در محیط خانه آرامش واقعی را تجربه نمی‌کنند به سوی تجربه این اصل مهم در خارج از خانه هستند و چه بسا برای ارضای نیازهای عاطفی خود در دام افراد ناسالم اسیر گردند و برای پر کردن تنهایی خود تاوان سنگینی بپردازند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1302522/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رباتی که نظافت را برعهده می‌گیرد

«سربازان ساسانی در جامعه اسلامی» در کتابفروشی‌ها

اسکوچیچ: معلوم نیست از ملی‌پوشان استفاده کنم

اسکوچیچ: امیدوارم هوا سرد نباشد و تماشاچی زیادی بیاید

ملیت مربی اهمیتی ندارد، کیفیت مهم است

اشترکالی خوب است اما روی او ریسک نمی‌کنم

رفیعی به دنبال طلسم‌شکنی در پرسپولیس

طارمی و رونالدو در تیم منتخب هفته فیفا

بازیکن استقلال به دیدار با پاختاکور رسید

دردسر جدید فدراسیون فوتبال؛ ورزشگاه آزادی تا دی هم آماده نمی‌شود

ساکت در وطنی نساجی را تمرین می‌دهد

گاهی اوقات حرف‌هایی هست که مجبوری تو قلبت پنهون کنی

بهنوش بختیاری در فصل جدید جوکر

وقتی زیرآب‌زنی جواب نمیده!

ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در جهان!

حس و حال یک نوازنده خوش ذوق به هنگام تست یک ساز جدید

آمار نگران کننده ولادت‌ها در ایران؛ زیر 1 میلیون نفر!

جزئیات سرقت از زنان با بستن دست و دهان آن ها؛ 3 نفر از بانوان سالخورده فوت کردند

باران پاییزی در کاخ نیاوران تهران

بهترین تبلیغ دین

پخت شامی مرغ بازاری

هر آنچه نیاز است درباره دیابت بدانید

راهکارهای ساده در جهت جلوگیری از سکته مغزی

شیوه بلند کردن اجسام به طور صحیح

بیماری دیابت را جدی بگیرید!

فواید بازی با آینه برای کودکان

تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی بامداد امروز راهی مسکو شدند

شهرآورد حساس خودروسازان در هفته نخست لیگ برتر والیبال زنان

فلیک به دنبال پلن B برای روزگار بدون یامال

رئال: اندریک فعلا فروشی نیست

خیابانی: شما مردم را دوست ندارید و برای پول بازی می کنید!

هاشم بیگ زاده: انتقادات آقای خیابانی از تیم ملی شخصی شده است

دلایل کم شدن محبوبیت تیم ملی از زبان هاشم بیگ‌زاده

اسکوچیچ و پاسخ به سؤال عجیب: پیشگو نیستم

زارع: قرار نبود از پاداش مالیات کم شود

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند در تراکتور

مادام گلوریا در طبقه 21

دسیسه شرم‌آور شوهر برای زن جوانش

‌‌فیلم عجیب از تصادف پژو با الاغ

هواپیمای بدون صندلی در حال سفر از برزیل به آفریقای جنوبی!

صدای این ویدیو تراپی محض است!

اثر مشابه «بربرین» استخراج شده از زرشک با قرص متفورمین

وقت نمایش تیم موسیمانه فرا رسید!

جواد خیابانی: بازیکنان جوان ما ویترین هستند

دلایل عدم همکاری دستیاران فرگوسن با دیوید مویس در منچستریونایتد

هاشم بیگ زاده: بازیکنان تیم ملی تمرکز ندارند

هاشم بیگ زاده: با منطق انتقاد کنید

هاشم بیگ زاده: تیم ملی در فاز دفاعی بالانس نیست و مدافعان ما ثبات ندارند

هاشم بیگ زاده: ما پیش از شما به جام جهانی رفتیم

برتری ملی پوشان جوان بسکتبال با ویلچر مقابل هند