کامالا هریس؛ شکست به خاطر اروپاییبازی/ 60 سال قبل در تهران: ترور نخستوزیر به دلیل آمریکاییبازی؟
سیاسی
بزرگنمايي:
آریا بانو - شصت سال قبل و در بهمن 1343 در راهرو بیمارستان پارس تهران همسر منصور نخست وزیر بر سر رفیق نزدیک و وزیر دارایی کابینه فریاد کشید و خطاب به امیر عباس هویدا گفت: "آن قدر آمریکاییبازی درآوردید که انگلیسیها او را زدند." حالا در آمریکا عده ای میگویند هریس آن قدر اروپاییبازی درآورد تا باختند.
همچنان بحث و تحلیل دربارۀ شکست سنگین دموکراتها در انتخابات آمریکا در کانون تحلیلهای سیاسی جهان قرار دارد.
در ایران هم البته جز صدا و سیما - که طبق معمول خود را به آن راه زده و منتظر دریافت دستورالعملهای کلیشهای برای تکرار یک مضمون به صد زبان در صد شبکه و از جانب شبهکارشناسان گمنام یا در حد جواد لاریجانی است و شبانهروز به پوشش اخبار لبنان و غزه و فلسطین با تأکید بر غلبه حزبالله اختصاص دارد- بقیه رسانهها به بازگشت دونالد ترامپ واکنش نشان دادهاند.
کیهان تیتر زد: "آمریکا شیطان بزرگ است / فرقی نمیکند چه کسی رییس جمهور شود " و لابد چون اصلا فرقی نداشته این موضوع را در تیتر اول آوردند و انگار یادمان رفته نوشته بود اگر هریس انتخاب شود و هواداران ترامپ اعتراض کنند از یک نظر بهتر است چون آشوب میشود! (نقل به مضمون)
موضع جواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور پزشکیان از همه فنیتر بود چون با تأکید بر زوج ترامپ- ونس بر این که قول دادهاند آغازگر جنگی تازه نباشند از آنان خواست به این عهد وفادار بمانند.
او فارغ از شعارهای معمول و بر خلاف شیوۀ مرسوم مقامات جمهوری اسلامی بر نکتهای انگشت گذاشت که میتواند راهبرد دولت باشد اگر آقای رییس جمهور نخواهد ادبیات رسمی و جملۀ مورد علاقه کیهان را در چارچوب وفاق تکرار کند.
غالب تحلیلگران اما راز پیروزی ترامپ را جدای نقش استثنایی ایلان ماسک ثروتمندترین و خلاقترین کارآفرین جهان به ضعف مفرط رقیب و گفتار و رفتار بایدن-هریس و مسؤولیت هر دو در فجایع یک سالۀ خاورمیانه نسبت میدهند.
درباره شخص رییس جمهوری فعلی طبعاً گیجی و اختلال حواس و نشانههای زوال عقل در او به کل طیف متبوع آسیب رساند و کامالا هریس برای ترمیم همین وضعیت دیرهنگام و بدون رقابتهای درون حزبی و محک در آنجا ناگهان وارد کارزار نهایی شد تا در نقش دادستان سابق مناظره با ترامپ را به محاکمه بدل کند. منتها ترامپ بعد از ترور نافرجام و مشکوک تنها در سیمای یک متهم ظاهر نشد بلکه یک نجات یافته در یک معجزه به نظر میرسید که میخواست به تعبیر خود مجد و عظمت آمریکا را بازگرداند.
برای کسانی که اولویتشان احیای آنچه مجد و عظمت آمریکا میدانستند ترامپ نماد و نمود یک آمریکایی بود و خانم هریس غیر اصیل و مهاجر و نهایتا با ژست و شعارهای اروپایی.
چون رفتار هریس بیشتر اروپایی بود تا آمریکایی و تازه وقتی در یک سال اخیر شریک رییس خود در تماشای جنایات غزه بود ارزشهای اروپایی ادعایی حقوق بشری هم زیر سؤال رفت.
به عبارت دیگر کاملا هریس و حزب دموکرات به اروپاییبازیِ خود باختند چرا که آمریکاییها خود را به مراتب برتر از اروپا میدانند و معتقدند در جنگ جهانگیر دوم هم آمریکا به یاری آنان شتافت و نبود هیتلر کل اروپا را گرفته بود.
آمریکا بود که بر سر ژاپن بمب ریخت و جنگ را تمام کرد وگرنه چرچیل و استالین به تنهایی نمیتوانستند و بامزهتر فرانسه است که به استناد دولتِ در تبعیدِ دوگل او را هم در کنار فاتحان جنگ مینشانند در حالی که فرانسه تسلیم شده و هیتلر در کنار برج ایفل عکس یادگاری انداخته بود!
به زبان روشنتر آمریکاییها در مخالفت با گفتار و رفتار کاملاً اروپایی "کامالا هریس" -که گاهی رگههای آسیایی هم از آن بیرون میزد - به ترامپِ آمریکایی رأی دادند ولو اصالت او هم تمامآمریکایی نباشد.
60 سال پیش در اول بهمن 1343 در تهران حسنعلی منصور نخستوزیر وقت ایران را یک عضو ارشد مؤتلفه اسلامی ترور کرد. منصور 5 روز در بیمارستان پارس با مرگ دست و پنجه نرم میکرد و سرانجام درگذشت.
در آن 5 روز ورود خبرنگاران ممنوع بود و تنها محمد بلوری توانست با ترفندی روپوش پزشکی یا پرستاری بپوشد و اوضاع را گزارش کند. جز او اما یکی از اعضای کادر درمان نخستوزیر صدای فریاد همسر منصور بر سر رفیق نزدیک و وزیر دارایی کابینه را شنیدند که خطاب به امیر عباس هویدا میگفت: "آن قدر آمریکاییبازی درآوردید که انگلیسیها او را زدند."
همسر منصور زنی برخاسته از خانوادهای معمولی نبود. خود دختر نظامالدین امامی برادر جمال امامی بود و هر دو شهره به رابطه یا گرایش به بریتانیا و با هویدا هم نسبت داشت.
چون ترور را گروهی انجام داده بود که به عنوان وارث فداییان اسلام شناخته میشد و سابقه ترور ضدانگلیسیترین رجل تاریخ معاصر ( دکتر فاطمی ) و مخالفت با دکتر مصدق و ملیشدن نفت (و احتمالاً رابطه پنهان با سید ضیا ) را داشتند آن خانم انگ انگلیسی بر آنها نشانده بود اگرچه هیچ دلیلی در این زمینه یافت نشد اما میخواست بگوید حسنعلی منصور تاوان بها دادن به رجال آمریکایی به جای انگلیسیها را میپردازد.
احتمالا این سخن به گوش شاه هم رسیده بود که 14 سال بعد و در جریان انقلاب 57 برای نجات خود دست به دامن شریفامامییی شد که رسماً فراماسونر بود و بعد که دید خطا کرده و دولت نظامی هم جواب نداده سراغ بختیار رفت که با آمریکاییها دم خور و از انگلیسیها دور بود.
به هر رو اگر خانم منصور دلیل ترور و بعدتر مرگ شوهر 41 ساله خود را آمریکاییبازی حکومت میدانست -که انگلیسیها برنتافتند- و مستقیم یا با تحریک واکنش نشان دادند خیلیها هم علت شکست خانم هریس را اروپاییبازیِ او میدانند و این که آمریکاییها برنتافتند و چه بسا اگر بایدن، گیج نشده بود یا یک مرد از حزب دموکرات با شعارهای آمریکاییتر با ترامپ رقابت میکرد نتیجه متفاوت میشد. اکنون هم راه نجات حزب دموکرات بازگشت به ارزش های آمریکایی دانسته می شود و فاصله گرفتن ازژست های اروپایی که برای خودشان هم خریدار ندارد و ترامپیستهای اروپا درصدد فتح دولت ها برآمدهاند.
یک تحلیلگر غربی نوشته: خانم هریس فراموش کرده بود قرار است رییس جمهوری آمریکا شود و خیال میکرد در مبارزات پارلمانی یک کشور اسکاندیناوی شرکت کرده و مثلا قرار است نخستوزیر سوئد یا فنلاند شود و زنانگی او و شعارهای او تازه اگر باور میشد باز اروپایی بود چه رسد به این که ریاکارانه و مانند سلف ناکام خود - هیلاری کلینتون- تصویر و تصور میشد. یک ایالت از یهودیان حمایت میکرد و در ایالت دیگر دنبال رأی مسلمانان بود!
همسر حسنعلی منصور نخستوزیر مقتول ایران در سال 1343 خورشیدی قتل او را به آمریکاییبازی شاه و هویدا بعد از دوران اسدالله عَلَم نسبت میداد و در عصر جمهوری اسلامی هم یک بار رییس آن -احمدی نژاد - ابراز تعجب کرد که چرا به جای عَلَم که در کشتار 15 خرداد نقش مستقیم داشت منصور را ترور کردند و 60 سال بعد در آمریکا برخی دلیل شکست کامالا هریس را به اروپایی بازی او نسبت میدهند در حالی که آمریکاییها معتقدند اگر آنها نبودند ارزشهای اروپایی جان نمیگرفت و همین حالا هم اگر غول روسیه از اوکراین جلوتر نیامده به خاطر آنهاست و آتش اوکراین را هم ترامپ میتواند خاموش کند نه خودشان.
وقتی فرانسه نتوانست سوگلی خود در منطقه - لبنان- را از آتش برهاند و اسراییل را براند و آن قدر که از ایران حرف شنوی دارند از آنها ندارند چه اروپایی که خانم هریس بخواهد بازیاش را درآورد و رییس جمهوری آمریکا شود؟!
پس همانگونه که کفۀ ایلان ماسک -حامی ترامپ- بر کفۀ سلبریتیهای حامیِ هریس چربید، گفتمان آمریکایی ترامپ-ونس هم بر گفتمان اروپایی هریس-والرز غلبه کرد و صدای خانم منصور به گوش میرسد که خطاب به خانم هریس میگوید: آن قدر اروپاییبازی درآوردی که متهم نه تنها از چنگ تو گریخت که بار دیگر رییس جمهوری قدرتمند ترین و ثروت مندترین کشور دنیا شد! کشوری که خود از اتحاد 50 حکومت شکل گرفته و ساز و کار انتخاباتی آن به گونه ای است که نه شبیه پادشاهیهای سنتی اروپا باشد و نه جمهوریهاشان و این یعنی نمیخواهند اروپایی زندگی کنند میخواهند آمریکایی بمانند. چون از دل دموکراسی اروپایی کمونیسم و فاشیسم به درآمد و آمریکاییها حتی با ترامپ هم نگران برآمدن فاشیسم نیستند چه رسد به کمونیسم.
-
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸:۵۵
-
۱۵ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1301572/