آریا بانو

آخرين مطالب

وضعیت مبهم پادگان 06 ارتش؛ سرنوشت درختان و بناهای تاریخی چه می‌شود؟ سیاسی

وضعیت مبهم پادگان 06 ارتش؛ سرنوشت درختان و بناهای تاریخی چه می‌شود؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / عضو شورای شهر تهران درباره نگهداری از بناهای تاریخی در پادگان 06 ارتش گفت: اگر میراث نگران بناهای میراثی آنجاست بایستی نقش آفرینی کند. چیزی که از ارتش دیدم این است که منعی از بازدید از پروژه ها وجود ندارد. نباید این بهانه ای باشد برای این که مسئولیت ها توسط دستگاه ها اجرا نشود.
سرانجام درختان جا به جا شده پادگان 06 مشخص نیست. مسئولان ارتش مدعی هستند که جا به جایی درختان برعهده پیمانکار فضای سبز شهرداری تهران بوده اما مسئولی در شهرداری این ادعا را تأیید نمی‌کند. شورای شهر خواستار ارائه گزارشی از جزییات نحوه جابه جا درختان در این پادگان شده است،این که چه تعداد درخت و به چه نقطه‌ای جا به جا شده و چه تعداد از این درختان سبز مانده‌اند.
رئیس شورای شهر تهران هم به تازگی از آغاز ساخت و ساز در این پادگان قبل از صدور پروانه ساخت خبر داده است. در این پادگان بناهایی داراری ارزش میراثی وجود داشت سال 96 رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفته بود: ساخت بناهای جدید در پادگان 06 ارتش باید با رعایت ضوابط میراث فرهنگی انجام شود.ساختمان‌های پادگان 06 به لحاظ قدمت، کارکرد و شیوه معماری بسیار ارزشمند هستند.
در سال 98 هم عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی سابق شهرداری تهران درباره این پادگان گفته بود: اینکه پادگان 06 هویت تاریخی دارد و به بخشی از خاطره شهروندان تبدیل شده است، در مجموع کل پادگان 06 بخش‌های میراثی و ارزش طبیعی دارد و سعی بر حفظ آن است. همچنین ساختمان‌هایی که در این منطقه حدود 100 سال قدمت دارند به عنوان ساختمان‌های تاریخی و باارزش حفظ خواهند شد.

آریا بانو


آریا بانو


در زمانی که پیروزحناچی مسئولیت شهرداری تهران را بر عهده داشت تلاش کرد توافق برای ساخت و ساز در این پادگان و آزادسازی 35 هکتار فضای این پادگان به نفع فضای عمومی اجرایی شود و معتقد بود که با اجرای این مصوبه شورای عالی شهرسازی می‌تواند یک پارک ملت دیگر به تهرانی‌ها هدیه دهد. او حتی در گفت و گویی پس از پایان مسئولیتش اجرایی نشدن این توافق را تلخ‌ترین اتفاق دوره شهردار بودنش توصیف کرده بود. اما مخالفان ساخت و ساز در این پادگان معتقد بودند که حتی اگر این پادگان رها شود به نفع مردم تهران است و ساخت و ساز در این محدوده هم به فضای سبز این پادگان آسیب وارد می‌کند و هم ترافیک منطقه را دچار بحران می‌کند.
د ر دوره مدیریت ششم شهر تهران توافق با ارتش پشت درهای بسته و بدون دسترسی رسانه‌ها و کارشناسان شهری ومحیط زیست به توافقات پیش رفت. تا آنجا که تصاویری از تنه درختان پشت کامیون که درحال خروج از این پادگان بودند منتشر شد.
نقشه‌های هوایی هم نشان می‌داد، خبری از بخشی از درختان این پادگان نیست. ساخت وساز در پادگان 06 منتقدان بسیاری داشت.

آریا بانو


در همان روزهای نخست شورای ششم، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران که به نظر می‌آمد چندان با بارگذاری در این پادگان موافق نباشد، درباره وضعیت این پادگان در مدیریت شهری ششم و ادامه توافقات قدیم به رسانه‌ها گفته بود هنوز تصمیمی برای توافق با ارتش دراین باره نگرفته است. او به خبرگزاری ایلنا گفته بود توافقی که شده، از نظر حساب و کتاب‌هایی که بین دو طرف مقرر است، خوب است، اما من نظری داشتم مبنی بر اینکه در آن مکان قرار است حدود 560 هزار متر مربع زیربنا به شهر اضافه شود و در شهر تهران اضافه شدن این میزان تراکم، باری را روی دوش شهر می‌گذارد. الان که این اتفاق رخ نداده، 560 هزار مترمربع وجود ندارد و راحت‌تر نفس می‌کشیم و رفت و آمد انجام می‌شود. از این نظر باید دید کلی به این مسائل داشته باشیم. اما از جهتی که بالاخره پادگان 06 باید به فضای سبز تبدیل شود و بخشی از آن نیز زمین‌های ارتش است و می‌خواهد ساخت وساز انجام دهد، توافقی که شهرداری و ارتش انجام دادند، تقریباً توافق مناسبی است؛ ولی اگر از این دید به آن نگاه کنیم، دچار تردید می‌شویم.
پادگان 06 ارتش، پادگانی در شمال شرق تهران با مساحت 52 هکتار است که قرار بود سال 72 با طرح قانون انتقال پادگان‌ها و اراضی نظامی به خارج از شهر، به شهرداری‌ها واگذار شود. در این قانون تأکید شده بود که یا این زمین‌ها به قیمت 35 درصد املاک پیرامون با کاربری مسکونی خریداری شود، یا 40 درصد مساحت زمین به خدمات عمومی اختصاص یابد و 60 درصد دیگر برای تأمین هزینه‌های انتقال پادگان بارگذاری شود. بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی شهرسازی درخصوص پادگان 06، مجموعه تراکم ساختمانی قابل احداث در کل عرصه پادگان از 630 هزار مترمربع به 569هزار و 900 متر مربع تقلیل یافت. همچنین هرگونه احداث بنای جدید در عرصه ثبتی پادگان، بهره‌برداری با فعالیت‌های متناسب با گردشگری، فرهنگی و هنری از همه بناهای موجود در عرصه ثبتی پادگان اعم از سهم ارتش و سهم شهر صرفاً با رعایت الزامات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجاز بود. در این مصوبه تأکید شده بود رعایت همه الزامات شورای ترافیک شهر تهران درباره این پادگان الزامی است. همچنین رعایت ضوابط عمومی پهنه‌ها، مطابق طرح تفصیلی تهران و همچنین الزامات و ملاحظات مربوط به جرائم امنیتی ساختمان‌های مجاور پادگان بر اساس آخرین قانون و آیین‌نامه‌های مربوطه در هنگام صدور پروانه همه ساخت و سازها واقع در عرصه پادگان الزامی است. شورای عالی شهرسازی در این مصوبه تأکید کرده بود هرچه سریع‌تر بوستان عمومی و بهره‌مندی شهروندان از آن اتفاق بیفتد.
با مهدی عباسی رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در خصوص روند غیر شفاف تفاهم شهرداری و ارتش در این پادگان در دوره مدیریت شهری ششم گفت و گوی کوتاهی کرده ایم که می خوانید :

آریا بانو


آقای عباسی به تازگی شما و آقای چمران از پادگان 06 بازدید کرده اید ، دراین بازدید مشخص شد که درختان پادگان 06 به چه نحوی جا به جا شده چقدر از درختان این پادگان باقی مانده است، ساخت و سازی که بدون صدور پروانه آغاز شده براساس آخرین توافق شورای عالی شهرسازی است یا توافق جدیدی در این رابطه شده است ؟
ساخت و ساز در آنجا شکل نگرفته و گودی را در پادگان 06 برداشتند؛ ولی بر اساس گزارشی که داده شد هم جانمایی ها، هم سطح و سطوح و هم میزان طبقات بر اساس آخرین مصوبه عالی شورای شهرسازی و معماری بوده و هم ملاک عمل و هم طراحی ها بر اساس آن انجام می گیرد.
دراین پادگان بناهای میراثی دارای ارزش هم وجود داشت ،وضعیت این بناها به چه صورت است؟
-خانه های میراثی توسط ارتش در حال مرمت است و طبق توافقی که بوده گویا بهره بردار خود ارتش است و مدتی باید استفاده کند و بعد واگذار شود.
مرمت با نظارت میراث است یا نه؟
خیلی وارد بحث مرمت بافت میراثی آنجا نشدیم. بحث مفصلی بود و در جریان صحبت ها متوجه شدیم بخشی از مرمت دارد انجام می شود؛ ولی چیزی که مهم بود حفاظت از باقی مانده درختان بود. تعدادی از درختانی که در این پروژه بود توسط ارتش که مدعی بودند با همکاری شهرداری تهران در داخل بوستان جا به جا شده و قرار شد گزارشی از این جا به جایی به شورا ارائه دهند که کدام درختان بوده و به کجای باقی مانده زمین جا به جا شدند؛ ولی بیشتر تاکید برای اجرای مصوبه و حفاظت از مصوبه عالی شورای شهرسازی بود.
در مصوبه عالی شورای شهرسازی تاکید بر پیوست های ترافیکی هم بود؛ این انجام شده است؟
چون هنوز برای آنجا پروانه صادر نشده حتی در خصوص اماکن گردشگری و اقامت های هتلی آنجا هم صحبتی شد، نگاه جدیدی بود که درست است مصوبه عالی شهرسازی اجازه داده میزان و متراژ ساختمان ها و فضای اداری آنجا قدری بیشتر از فضای هتل باشد، ولی سیاست این بود که ارتش بتواند قدری این را تعادل بدهد و یک جا به جایی در پروژه شرقی بین اداری و هتل انجام بدهد و سطح و سطوح هتل و اقامتی را بالاتر ببرد.
تعداد درختانی که جا به جا شدند مشخص است و به کجا منتقل شده اند و چه تعداداز درختان باقی مانده است؟ برخی از کارشناسان محیط زیست معتقدند دراین جابه جایی درختان یک حرکت نمایشی است و بسیاری از درختان پس از جا به جایی دیگر جان نمی گیرند و عملا از بین می روند.
جا به جایی درختان در گونه های مختلف متفاوت است و در همه درختان به یک شکل عمل نمی کند. جا به جایی فصل مناسب دارد و باید در فصل مناسب اتفاق بیافتد و گونه های مختلف هم نتیجه ماندگاری درخت متفاوت می شود. در اینجا به نظر می رسد یک جایی شهرداری در تعامل با ارتش اشتباه کرده و نتوانسته الزامات خودش را به آنها برساند، منتظر گزارش از جانب ارتش به شهرداری هستیم که ببینیم جا به جایی به کدام نقطه از بوستان منتقل شده و نتیجه بعد از این یک سال به چه صورت است.
روند پروژه 06 در دوره مدیریت ششم یک روند غیرشفاف بوده تا جایی که حتی اعضای شورا هم اجازه ورود به 06 را نداشتند ...
بخشی که در پادگان 06 به صورت غیر هماهنگ اقدام شد به سرعت جلویش گرفته شد. درست است متعلق به ارتش بود و توافق ها هنوز کامل اجرا نشده بود، ولی سازمان پارک ها به سرعت ورود کرد و بعد از آن یک هماهنگی بین مجموعه شهرداری و مجموعه ارتش صورت گرفت؛ اما در خصوص بناهای میراثی قابل پیگیری است. چیزی که در جلسه از ارتش دیدم این بود که سطح همکاری ارتش را پایین ندیدم و دستگاه ها هستند که نمی روند و باعث می شوند این اتفاقات بیافتد. اگر به جای شهرداری تهران بودم در تعامل با ارتش الزامات جا به جایی درخت و نحوه اش را به ارتش می گفتم و خودم همکاری می کردم و به دلیل این که قرار است باقی مانده عرصه به شهر الحاق شود و در اختیار شهروندان قرار بگیرد، از همین الآن پروژه حفاظت و احیای درختان و فضای سبز عرصه باقی مانده را در دستور کار می گذاشتم. اینها نکاتی است که به صورت قطعی در کمیسیون بعد از بازدید هم دنبال شده و به شهرداری تهران ابلاغ شده است. باید هماهنگی بین دستگاه ها بالاتر برود. اگر میراث نگران بناهای میراثی آنجاست بایستی نقش آفرینی کند. چیزی که از ارتش دیدم این است که منعی از بازدید از پروژه ها وجود ندارد. نباید این بهانه ای باشد برای این که مسئولیت ها توسط دستگاه ها اجرا نشود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1301503/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محل اختلافی به نام کانون مربیان؛ ماجرا از چه قرار است؟

حراج پیراهن تیم ملی در جام ملت‌های آسیا با امضای تمام بازیکنان

تکلیف VAR در جلسه هماهنگی استقلال - مس مشخص نشد!

ملی‌پوشان فوتبال روانشناسی شدند

اختلاف سانه و بایرن جدی شد

فدراسیون‌ها در انتظار تزریق منابع مالی

دوران اوج نیمار فوق ستاره‌ای که نظیر نداشت

آخرین تمرین پرسپولیس برای بازگشت به صدر

آرنه اشلوت: از نقشه امری باخبر هستم!

موسیمانه: می‌دانیم استقلال در شرایط خوبی قرار ندارد

کامالا هریس؛ شکست به خاطر اروپایی‌بازی/ 60 سال قبل در تهران: ترور نخست‌وزیر به دلیل آمریکایی‌بازی؟

پخش فصل اول سریال «زیر خاکی» از شبکه آی فیلم

اجرایی جذاب از سینا بطحایی، نوازنده ساز سنتور

صحبت کردن جالب چوپان با خرسی که به گله حمله کرده‌است؛ نترسی خرسی!

اظهارات وزیر آموزش و پرورش درباره امتحانات نهایی

وزیر کشور: با دستور رئیس جمهور مازوت سازی در نیروگاه شازند متوقف شد

شدت طوفان رافائل هنگام رسیدن به کوبا

لحظه فوران یک آتشفشان در اندونزی

لحظه تماشایی نجات زرافه از چنگال شیر

این آقا خون پسرش رو به خودش تزریق کرده تا جوان بشه!

عوارض کمبود کلسیم در بدن

جلوگیری از تبدیل شدن حملات قلبی به نارسایی قلبی با ایمنی درمانی

اکبری: تغییرات متوالی بازیکنان و پست‌ها به سپاهان ضربه زد

مربی تیم تنیس روی میز نوجوانان معرفی شد

لئوناردو ژاردیم سرمربی العین شد

داستان دزدی انگشتر نیمار تخیلی از آب درآمد!

پشت‌ صحنه ورژن ترکی سریال شهرزاد لو رفت

ساخت سه‌ گانه جدید «جنگ ستارگان»

موزیک ویدئوی «افعی تهران» با صدای رضا یزدانی

چراغ خانه تازه عروس و دامادهای ارومیه‌ای روشن شد

وزیر کشور: چند میلیون اتباع خارجی از همه بخش‌های یارانه‌ای استفاده می‌کنند/ انسداد مرزها شدت گرفت

شکار تمساح غول پیکر توسط جگوار!

شکست پلنگ در بالا بردن لاشه ایمپالا از درخت!

این حیوان درنده بهترین شکارچی جهان لقب گرفت

شکار کاپیبارا توسط جگوار

خفاش خون آشام از خون تازه انرژی می‌گیرد

خانه‌هایی که ارواح رهایشان نمی‌کنند!

طرز تهیه خوراک بادمجان ساده با طعمی بی نظی

چالش‌ها و مشکلات بیماران دیالیزی

رفع مشکل چسبندگی مژه ها بعد ریمل زدن

جراحی رباتیک قلب با یک تکه پلاستیک!

شاهین حیوانی منصوب به شاه بود

گل های برتر هفته دهم لیگ برتر پرتغال

برترین مهارهای دروازه‌بانان هفته 10 لیگ یک فرانسه

تداوم سریال بد امباپه

یامال دُردانه تاریخ فوتبال

آندره اونانا: دوست داریم نیستلروی بماند

اوتامندی به دنبال بازگشت به آرژانتین

مراسم حراج پیراهن علی دایی در اتاق بازرگانی تهران

راز برد درخشان گالاتاسرا برابر تاتنهام از دید اوسیمن