آریا بانو

آخرين مطالب

هشدار مهم یک استاد حقوق؛ کلاهبرداری شرکت‌های مهاجرتی از ایرانی‌ها اجتماعي

هشدار مهم یک استاد حقوق؛ کلاهبرداری شرکت‌های مهاجرتی از ایرانی‌ها
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / امروزه بازار مهاجرت تبدیل به یک موضوع اقتصادی برای فعالان عرصه مهاجر فرست شده و در نتیجه بسیاری از شرکت‌ها به طور واقعی یا غیر واقعی در تلاش هستند تا از جمعیت بزرگ نخبگان، قربانیان خود را پیدا کرده و با جلب اعتماد آن‌ها در قالب انواعی از شرکت‌های عمدتا صوری و با وعده‌های رنگارنگ این افراد را به سمت تبلیغاتی که در این مورد انجام می‌شود جذب کنند.
«مهاجرت» پدیده‌ای است که طی سال‌های اخیر و با وجود وضعیت اشتغال و کسب درآمد، یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های انتخابی جوانان کشور به شمار می‌آید. بسیاری از جوانان ایرانی با وجود دارا بودن تحصیلات دانشگاهی در مقاطع ارشد و دکتری، نمی‌توانند شغل مناسبی را برای خود داشته باشند و اینجاست که به فکر مهاجرت می‌افتند.
در مسیر مهاجرت و عملی شدن چنین تصمیمی، مشکلات بسیاری پیش روی مهاجران قرار دارد و به هیچ عنوان نمی‌توان گفت که اجرای این تصمیم ساده و آسان است.
حسین غلامی استاد حقوق جزا و جرم شناسی دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرآنلاین، از کلاهبرداری افراد سودجو تحت عنوان شرکت‌های مهاجرتی از مهاجران ایرانی خبر داده است؛ مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
در طول سال‌های اخیر و به دلایل مختلف از جمله ناپایداریهای سیاسی و اقتصادی و کاهش رواداری فرهنگی در عرصه حکمرانی ما شاهد یک دور جدیدی از مهاجرت و به خصوص مهاجرت نخبگان عرصه‌های مختلف اقتصادی، علمی، آموزشی، بهداشتی، درمانی و امثال این‌ها هستیم و خروج این میزان از سرمایه انسانی از کشور ایران یک خسارت و ضایعه بزرگ برای کشور است.
بسیاری از افرادی که تصمیم به مهاجرت می‌گیرند ثمره سال‌ها زحمت، دارایی خود و خانواده‌های خود را به جای دیگری منتقل می‌کنند و گاهی قربانی یا آسیب دیده شرایطی می‌شوند که مهاجرت برای آن‌ها رقم می‌زند.
در حال حاضر با توجه به روندی که شکل گرفته است بازار مهاجرت تبدیل به یک موضوع اقتصادی برای فعالان عرصه مهاجر فرست شده و در نتیجه بسیاری از شرکت‌ها به طور واقعی یا غیر واقعی در تلاش هستند تا از جمعیت بزرگ نخبگان، قربانیان خود را پیدا کرده و با جلب اعتماد آن‌ها در قالب انواعی از شرکت‌های عمدتا صوری و با وعده‌های رنگارنگ این افراد را به سمت تبلیغاتی که در این مورد انجام می‌شود جذب کنند.
نحوه کارکرد شرکت‌های مهاجرتی غیرواقعی چگونه است؟
گردانندگان این شرکت‌های صوری که عمدتا ایرانی هستند و بسیاری از انها در خارج از کشور اقامت دارند در ابتدا مبالغی را از افراد گرفته و با این وعده که شما را به فلان کشور می‌فرستیم و برایتان شغل هم ایجاد می‌کنیم افراد را فریب می‌دهند و امروزه تبلیغاتشان از در و دیوار شهرها تا کف پیاده روها به چشم می‌خورد؛ در برخی موارد نیز به لحاظ فیزیکی دفتری وجود دارد که البته عمدتاً بدون مجوز تشکیل می‌شود و در بعضی موارد هم از دفاتر قانونی کاریابی، یا دفاتر شرکت‌ها و یا حتی از دفاتر وکالت به عنوان پوشش استفاده می‌کنند.
در بسیاری از موارد روند کلاهبرداری شرکتهای تبلیغات مهاجرت آسان به این شکل است که افرادی که در خارج از ایران زندگی می‌کنند این قبیل فعالیت‌ها را مدیریت کرده و در واقع تحت عنوان جعلی وکیل مهاجرت، از کسانی که قصد مهاجرت دارند کلاهبرداری می‌کنند.
گاهی حتی ممکن است این افراد کلاهبردار وارد برخی از دانشگاه‌های به اصطلاح درجه یک شده و از این طریق هم نیروهای جوان که به فکر مهاجرت هستند را شکار کنند.
در یک سری از این شرکت‌ها یا شبه شرکت‌ها نیز گاهی افراد کلاهبردار اقامت خارج از کشور ایران را هم دارند و به نوعی خودشان با تعدادی از افراد یا شبه شرکت‌ها در ایران تماس برقرار می‌کنند و پکیج های تبلیغاتی خود را در اختیار آنها می‌گذارند و به آن‌ها می‌گویند شما به دنبال جلب مشتری باشید و در واقع وعده اخذ اقامت و استخدام در مشاغل مناسب را نیز به آن‌ها می‌دهند و بعد از مدتی افراد را در یک روند مضمحل کننده قرار می‌دهند و باعث می‌شوند فرد همه زندگی خود را برای انجام مهاجرت فروخته و به دلار یا یورو تبدیل کند تا هزینه‌های مربوط به این روند را که گاه بسیار گران است بپردازد.
آیا پای طرف خارجی هم در کلاهبرداری از نخبه‌های ایرانی در میان است؟
گاهی در کلاهبرداری شرکتهای صوری مهاجرتی، پای افراد خارجی هم در میان است و طرف‌های خارجی هم با آگاه بودن از شرایط سخت شغلی و اقتصادی نخبه‌های ایرانی و تصمیم مهاجرت آن‌ها از این مسئله سوء استفاده می‌کنند و این روند کلاهبردارانه در برخی در کشورهای منطقه مانند امارات متحده عربی، ترکیه، قبرس و حتی بعضی کشورهای توسعه یافته اروپایی‌، و نیز کانادا که به عنوان کشورهای مهاجر پذیر هم شهرت داشته و به نیروی کار ماهر نیز نیاز دارند، قابل بررسی است.
این کشورها به دلیل نرخ پایین رشد جمعیت و در واقع میزان بالای رشد و درآمد بالای اقتصادی که از آن برخوردار هستند نیازمند جذب نیروی کار بوده و از روش‌های مختلفی را برای تحقق این امر استفاده می‌کنند و از جمله این که زمینه فعالیت برخی شرکت‌های صوری یا افراد سودجو و غیر واقعی را در کشور خودشان ایجاد کرده و یا بدون حساسیت لازم و از طرق مختلف نسبت به جذب نیروی کار اقدام می‌کنند.
به عنوان مثال شرکتی در یکی از این کشورها در حال فعالیت مشخص و قانونی است، اما یکی از این افرادی که در قالب پروژه‌های مهاجر پذیری و مهاجر فرستی و کاریابی فعالیت می‌کند با آن شرکت ارتباط برقرار کرده و می‌گوید مثلا من صد تا مجوز کار می‌خواهم و میتوانی با قرارداد صوری متقاضیان مهاجرت را استخدام کرده و درصدی از وجوه دریافتی را به چنین شرکتی می‌دهد. این در حالی است که این قبیل قراردادها برای فردی که برای شغل یا ادامه تحصیل قصد مهاجرت دارد، صرفا هزینه بر است.
در واقع از طریق مشارکت طرف خارجی در کلاهبرداری از مهاجران هم به سیستم اداری و اقتصادی کشور میزبان خیانت می‌کنند و هم به این فردی که در اینجا به دنبال مهاجرت است و با طرح پیشنهاد یک فرصت غیر واقعی پول بسیار گزافی را از او دریافت می‌کنند.
در حال حاضر طرف خارجی یا فرد ایرانی که اقامت کشور مقصد را دارد متاسفانه در ایران توانسته‌اند انواعی از نمایندگی‌ها را به صورت غیر قانونی و غیر رسمی ایجاد کرده و آن نمایندگی‌ها با توجه به بازار قدرتمند مهاجرتی که در ایران وجود دارد، عمدتاً افراد جوان، نخبگان، تحصیل کرده‌ها و سرمایه‌گذاران را قربانی و طعمه خود می‌کنند .در این موارد از متقاضیان مهاجرت با وعده اشتغال، اقامت و اخذ تابعیت پول های گزافی می‌گیرند. اگر کار اعزام و مهاجرت آن‌ها را هم انجام دهند، او را در خارج از کشور چنان دچار شرایط ناپایدار و پراسترس می‌کنند که شخص از ترس اخراج و عدم تمدید اقامت مجبور به پذیرش شرایط پیشنهادی آن‌ها شده و دور جدیدی از بزه‌دیدگی را تجربه می‌کند.
آیا تا کنون موضوع کلاهبرداری این شرکت‌های مهاجرتی صوری و غیرقانونی را با مقامات انتظامی یا قضایی در میان گذاشته‌اید؟
به نظر می رسد مراجع مسئول از این شرایط بی اطلاع نیستند؛ لیکن پرداختن جدی به این موضوع کمتر در اولویت سیاستگذاری و اقدامات پیشگیرانه آن‌ها بوده است. در هر حال توجه رسانه‌ها به این موضوع می‌تواند موجب جلب توجه بیشتر مسئولان به این معضل شود.
امیدوارم مسئولان در دستگاه‌های مختلف مثل پلیس، قوه قضائیه، وزارت کار رفاه و تعاون و حتی وزارت خارجه حساسیت بیشتری در خصوص مهاجرت و فعالیت شرکت‌های صوری مهاجرتی و کلاهبرداری‌های متعدد آنها به خرج بدهند.
 در ضمن مسئولان باید به این مطلب بیشتر توجه کنند که اگر چه مهاجرت به صورت عادی از جمله حقوق شناخته شده افراد ملت است اما فعالیت غیر مجاز و کلاهبردارانه افراد ، شرکتهای صوری و گروههای سازمان یافته در این خصوص آسیب‌های جدی را متوجه کشور و آحاد افراد جامعه می‌کند.
بدیهی است در صورت ضرورت در گفتگوی بعدی می توان با جزئیات و تفصیل بیشتر راجع به شگردها و شیوه های کلاهبردارانه در عرصه مهاجرت سخن گفت و به معرفی برخی از انواع اقدامات آنان در کشورهای مهاجرپذیر پرداخت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1293456/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاریخ تقابل‌های دو تیم بایرن مونیخ - بارسلونا

پیروزی رُم و توقف خارج از خانه منچستریونایتد در لیگ اروپا

چهره متفاوت گندوز در تمرین پرسپولیس

الاتحاد با گلزنی کانته همچنان در تعقیب الهلال

خلاصه بازی فنرباغچه 1 - منچستریونایتد 1

خلاصه بازی الریاض 0 - الاتحاد 1

خلاصه بازی تاتنهام 1 - آلکمار 0

داستان یک بازی؛ اینتر - آاس رم

یامال: مسی الگوی من نیست!

گل اول فنرباغچه به منچستر یونایتد توسط یوسف النصیری در دقیقه 49

مورد عجیب تیم نوجوانان کره شمالی؛ واقعا زیر 16 سال؟

چلسی هنوز هم تیم نیست!

دومین مدال شیرجه ایران در قهرمانی آسیا؛ برنز تیمی واژیر و اصلانی

مسعود شجاعی بدون معارفه در رفسنجان

گل اول تاتنهام توسط ریچالیسون؛تاتنهام 1-0 آلکمار

اخراج مورینیو به‌ دلیل اعتراض شدید به داور؛ فنرباغچه 1-1 منچستریونایتد

تبریک مولر به فلیک و بارسا برای پیروزی مقابل بایرن!

قیمت بلیت پرواز ایران‌ایر، 48 سال پیش

رنگ و جنس جوراب چه تاثیری بر سلامت پاها دارد؟

صحبت‌های مهم معاون سیاسی وزیر کشور درباره اتباع

هشدار «امام موسی صدر» درباره رژیم متجاوز صهیونیستی

خوشا به حال شهدا و بدا به حال ما...

شکست یک پروژه مهم «امیر کبیر» با شایعه سازی و دوقطبی سازی انگلیس!

بلو اوریجین نمادی از «ادیسه فضایی 2001» را به فضا برد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

تعویق بازی بولونیا - میلان به دلیل باران شدید!

ربودن آرامش از مدافع عنوان قهرمانی در پایتخت

اخراج الصحفی در دقیقه 28؛ الاتحاد 0-0 الریاض

گل اول الاتحاد توسط کانته؛ الاتحاد 1-0 الریاض

پایان یونایتد، آغاز سیتی

ادعای عجیب پس از اولین شکست؛ ای داور ترسو!

ستاره کلمبیا: من باعث اخراج کی‌روش نشد

تارتار، سرمربی گل‌گهر: فقط برای کسب 3 امتیاز بازی خواهیم کرد

ربیعی، سرمربی ذوب‌آهن: با توجه به سبک بازی گل‌گهر، استراتژی خود را انتخاب می‌کنیم

گل اول منچستریونایتد توسط اریکسن؛ فنرباغچه 0-1 منچستریونایتد

پارسا پیروزفر وجه دیگری از بازیگری را عیان کرد

پاسخ کمال تبریزی به برخی سوءتفاهم‌ها در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه تهران

«امپراتور دریا»؛ سریالی که بخاطر بازیگرانش معروف شد

چهره ها/ رامبد جوان حسابی از فیلم و بازیگرانش تعریف کرد!

چهره ها/ گوشه ای از میز زیبا اما یک نفره «ساره بیات»!

مهدی باقربیگی: برای مردم هنوز همان مجید 12 ساله‌ام

کشف «معبد عربی» در زیر آب‌های سواحل ایتالیا

چرا عضلاتمان ضعیف می‌شوند؟

قطعه «ارمغان تاریکی» با سه تار نوازی

تکنوازی پیانو احساسی و بسیار دلنشین از پیانیست محبوب، یروما

حناچی: جاده‌های ایران سالانه معادل جنگ تحمیلی جان مردم را می‌گیرند

دعایی برای عاقبت بخیری در آخرالزمان

ای شیعیان مرتضی علی! اسرائیل متجاوز و طماع است...

استوری/ آزاده بمیر و در ذلت زندگی نکن

شما چکاره اید که در مقدرات مسلمین دخالت می کنید؟