آریا بانو

آخرين مطالب

چگونه با انتقاد و نفرت پراکنی در رسانه های اجتماعی مقابله کنیم؟ خانه داري

چگونه با انتقاد و نفرت پراکنی در رسانه های اجتماعی مقابله کنیم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سواد زندگی / ظرفیت افراد در برابر نقد یکسان نیست؛ برخی هر گونه انتقادی را برمی تابند و برخی با کوچک ترین نقدی از کوره در می روند.
به همین نسبت تحمل افراد در برابر نفرت پراکنی ها و توهین و تخطئه در فضای مجازی نیز متفاوت است؛ برخی افراد بسیار آسیب پذیر هستند و برخی دیگران کمی به قول معروف پوست کلفت تر هستند.
به هر صورت در فضای مجازی هم مانند فضای عینی و واقعی مواجه با انتقاد اعم از مثبت و منفی و نیز نظرات مغرضانه و آزاردهنده نیازمند مدیریت است، در غیر این صورت ممکن است آسیب زا باشد.
امروزه اکثر ما در شبکه های اجتماعی حساب کاربری داریم. این امکان به ما اجازه می دهد با افراد بسیار متنوعی ارتباط برقرار کنیم و تعامل داشته باشیم که هم سرگرم کننده و هم سازنده است. 
اینترنت پنجره بزرگی رو به جهان است؛ ارتباطاتی وسیع و متنوع، با این حال، ممکن است با افشای عمومی خود، در معرض خطر دریافت انتقادهای منفی و نفرت در این پلتفرم قرار بگیریم.
در واقع، ارسال عکس‌ها، متن‌ها یا نظرات در رسانه‌های اجتماعی ما را در معرض پاسخ‌های خصمانه قرار می دهد. این حقیقت در مرکز تحقیقاتی پو تایید شده است. بنا بر این تحقیق، این خطرات برای کسانی که حساب‌های عمومی دارند یا کسانی که رسانه‌های اجتماعی را روش زندگی خود می‌سازند یا به نوعی تأثیرگذار هستند، به مراتب بیشتر است.


مشکل این است که همیشه کسی پشت پرده وجود دارد. هرچند ممکن است این طور به نظر برسد که تعاملات مجازی تأثیر زیادی ندارند، اما در واقعیت، بر رفاه و سلامت روان ما تأثیر می گذارد.
انتقاد و نفرت در شبکه های اجتماعی
در ابتدا این نکته باید روشن شود که انتقاد کردن با نفرت پراکنی کردن متفاوت است. انتقاد مجموعه‌ای از نظرات، قضاوت‌ها یا ارزیابی‌هایی است که یک فرد در مورد گفته ها و رفتارها و کردار کسی ابراز می کند. 
انتقاد می تواند حاوی نظرات سازنده و مثبت یا منفی باشد. وقتی کسی صاحب نظر با احترام و بدون اینکه قصد توهین یا تحقیر داشته باشد، نکاتی را بیان می کند که به بهبود و رشد شخص نقد شده کمک می کند چه بسا که ارزشمند است. 
هر چند ممکن است برخی تحمل همین نکته های مثبت را هم نداشته باشند، اما این نوع نقد سبب ساز رشد است و برای ارتقای هر وضعیتی کمک کننده است. 
اما کسی که صرفاً نکاتی منفی را آن هم با توهین و با ادبیاتی سخیف بیان می کند، قصدی به جز آسیب رساندن ندارد. وقتی کسی با نفرت حمله می کند، می کوشد با طعنه یا تمسخر یا پرخاش راهی برای انتشار نظرات بی پایه خود پیدا کند، مشخصاً در پی آسیب رساندن است
پیامدهای نفرت پراکنی و نقد در فضای مجازی
تأثیرات نقد کردن و نفرت پراکنی در رسانه های اجتماعی به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال، انواع نظرات، فراوانی آنها و شخصیت گیرنده. با توجه به هر یک از این ها آسیبی که به روان گیرنده وارد می کنند ، مشخصا سلامت روان او را هدف می گیرد.
بنابر تجقیق و پژوهش روشمندی که در این زمینه انجام و نتایج آن در نشریه روانشناسی سایبری، رفتار و شبکه های اجتماعی منتشر شده است، قلدری آنلاین سبب ایجاد اضطراب، حملات پانیک، افسردگی و حتی خود کشی می شوند. 
بنابراین تحقیق دریافت پیام‌های خصمانه یا توهین‌آمیز ممکن است باعث ترس افراد از استفاده از حساب‌های خود در رسانه‌های اجتماعی شود، همچنین ممکن است باعث ایجاد احساس خشم و ناامیدی شود و به طور قابل‌توجهی بر میزان عزت نفس کاربران تأثیر بگذارد. 
علاوه بر این، هنگامی که این نفرت به سمت شرکت ها یا برندهای شخصی هدایت می شود، احتمالاً به طور قابل توجهی بر نگرش مصرف کننده تأثیر می گذارد و منجر به زیان های بزرگ می شود.
نحوه برخورد با نفرت یا انتقاد در شبکه های اجتماعی
هیچ کس از انتقاد منفی خوشش نمی آید، چه بسا بسیاری از انتقاد مثبت هم دل خوشی ندارند. گاهی غرور فرد مانع از پذیرش نظر حتی سازنده می شود. اما در چنین شرایطی چه کنیم؟ 
نظرات را تجزیه و تحلیل کنید
اگر از آن دسته افرادی هستید که به انتقاد حساس هستید، ممکن است اشتباه کنید و نسبت به یک نظر بیش از حد واکنش نشان دهید. پس بهتر است کمی مکث کنید و ابتدا آن را تجزیه و تحلیل کنید و بفهمید که آیا خصمانه است، یا انتقادی است سازنده و خیرخواهانه؟ اگر این طور باشد این نقد به نفع شماست، مطمئن باشید حقایقی در آن وجود دارد که به ارتقای شما در زمینه کاری تان کمک می کند.
متنفران را بشناسید
از سوی دیگر، اگر نظری واقعاً خصمانه باشد، و هدفمند قصد آسیب زدن داشته باشد، اول از هر چیزی خونسرد باشید. افراد متخاصم و متنفر در فضای مجازی بسیارند. ابزار آنها توهین است و قصد تحقیر و آسیسب زدن دارند. آنان دنبال قربانی می گردند. هر کسی می‌تواند قربانی بالقوه‌ای باشد، زیرا محرک رفتار چنین کسی شخص مقابلش نیست، بلکه وضعیت درونی خودش است.
آنان حسادت، سرخوردگی و وضعیت روانی خاصی دارند و در پی فرافکنی اند. در وهله اول آنان را شناسایی کنید. با شناسایی این افراد متوجه می شوید که نظرات آنها هیچ ارزشی ندارد. نظرات شان را به خودتان نگیرید، در غیر این صورت به دام شان می افتید.


حد و مرزی برای هر یک تعیین کنید
این که چه اقدامی برای هر نظر مبتنی بر دشمنی و نفرت مناسب است، کاملاً بستگی به خود شما دارد. چه چیز خیال شما را آسوده می کند؟ مرزی برای خودتان تعیین کنید. 
حذف پیام‌های تحقیرآمیز، مسدود کردن افراد متنفر و فیلتر کردن کسانی که با وقاحت در مورد پست‌های شما نظر می‌دهند، این ها استراتژی هوشمندانه ای برای مراقبت از خود است. 
به هر صورت یادتان باشد تنها امنیت و آسودگی خیال شما تعیین کننده است. و شما حق دارید انتقادات مخرب و نظرات نفرت انگیز در رسانه های اجتماعی را به پلیس فتا گزارش دهید. 
آزار و اذیت سایبری مانند هر آزار دیگری پیگرد قانونی دارد. اگر در فضای مجازی کار می کنید، بکوشید با حداقلی از موارد حقوقی این فضا آشنایی داشته باشید. 
احساسات خود را بشناسید و مدیریت کنید
در نهایت، راه مناسب برای مقابله با نفرت یا انتقاد در رسانه های اجتماعی مدیریت احساسات تان است. همه ما مکانیسم های مقابله ای متفاوتی داریم. برخی از ما تصمیم می گیریم آنچه را که احساس می کنیم سرکوب یا انکار کنیم و ممکن است سعی کنیم قوی به نظر برسیم یا با همان پرخاشگری از خود دفاع کنیم. برخی دیگر ترجیح می دهند از درگیری اجتناب کنند و حتی ممکن است حساب های رسانه های اجتماعی خود را حذف کنند.
اما، مناسب‌ترین راه این است که تشخیص دهید و بپذیرید که این نظرات چه احساسی در شما ایجاد می‌کنند (خواه غم، خشم، شرم یا اضطراب) و مدیریت مناسب آن.
 ممکن است بخواهید از یک فرد دیگر کمک بگیرید یا به دنبال حمایت اجتماعی باشید یا ناراحتی خود را از طریق نوشتن در این باب رفع کنید. 
مهمتر از همه اینکه بلافاصله واکنش نشان ندهید. ممکن است اشتباهی از شما سر بزند که بعداً پشیمان شوید، بگذارید کمی زمان بگذرد. نفس عمیق بکشید و خونسرد باشید. 
بنا بر مقاله منتشر شده در هاروارد مدیسین وقتی فردی عصبانی است، آمیگدال یا مغز عاطفی کنترل رفتار او را به دست می گیرد و بخش منطقی را غیرفعال می کند. در نتیجه، آنها تحت الحمایه انگیزه های خود قرار می گیرند.
از خود در برابر انتقاد و نفرت در رسانه های اجتماعی محافظت کنید
اگر در شبکه های اجتماعی حضور داشته باشید، در برخی مواقع با انتقاد و نظرات خصمانه مواجه خواهید شد، پس آماده باشید. طبیعی است که احساسات خوشایند، دردناک و ناخوشایند در روبه رو شدن با نظرات مغرضانه برانگیخته شود. به خودتان اجازه دهید آنها را تجربه کنید. 
 از اینکه مورد انتقاد قرار بگیرید نهراسید. از مواجه شدن با آنچه خوشایندتان نیست عصبی نشوید. همواره یادتان باشد همیشه ممکن است فرد یا افرادی به هر دلیلی برای شما کامنت بگذارند و بخواهند ناراحت تان کنند. باید که پوست کلفت باشید.
مهمتر از همه، مهم است که مراقب عزت نفس خود باشید. همچنین یاد بگیرید که در مورد نظرات و اعمال دیگران حد و مرز تعیین کنید. با این حال، اگر این کار برای شما دشوار است و نفرتی که در فضای آنلاین مورد آن قرار می‌گیرید به طور قابل توجهی بر رفاه و سلامت روان شما تأثیر می‌گذارد، در جستجوی پشتیبانی حرفه‌ای تردید نکنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1279855/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدیویی جالب از افرادی که تازه به ماه رفتند!

دو خط کتاب/ این کار، دوستی را مستحکم می‌کند

استوری جالب مادوئکه برای پالمر؛ حریص!

لیورپول صدرنشین جدید لیگ برتر

پهلوان : بسیار منظم بازی کردیم و بردیم

اسدبیگی: خدا را شکر خیلی زود با تیم هماهنگ شدم

خلاصه بازی ولورهمپتون 1 - لیورپول 2

دنیای هری پاتر بدون ستاره‌هایش

زنده به گور شدن تاوان کمک به طوبی شد

متأسفم که ستاره‌هامون جفتِ هم نیفتاد

وقتی که ردپای خانواده رو در زندگیت میبینی

پخش 2 فیلم برای اعلام حمایت از مردم بیروت

تغییر کنداکتور سیما با محور تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به لبنان

تار و تاریخ به آرامگاه «شمس تبریزی» رسید

اجرای احساسی بابک جهانبخش از آهنگ پاییزی اش

فراخوان جمعیت هلال احمر برای اعزام نیروهای داوطلب به لبنان

اطلاعیه آموزش و پرورش برای رسیدگی به اعتراضات آزمون‌های استخدامی معلمی

زندگینامه شهید راه قدس، سید حسن نصرالله

عقاب آذربایجانِ ایران، سرلشکر جواد فکوری

سید حسن نصرالله از تحصیل تا جهاد

سوپ پاشی مجدد به تابلوی ونگوگ در لندن

شهید محمد جهان آرا نماد فداکاری و مقاومت

گوناگون/ پیرترین کروکودیل جهان با 123 سال سن و هزاران فرزند

گوناگون/ چشم امید «هنگ کنگ» به پانداهای بامزه

تصاویری از گشت و گذار گونه در معرض انقراض در اردبیل

سالاد ویژه رستورانی با کلم بروکلی

آسان‌ترین روش پخت رب در منزل

روش های تشخیص اطلاع از فشار خون بالا در فرد چیست؟

جلوی بچه ها گریه کنید چون به نفع آنهاست

ساخت اندام‌های مصنوعی کوچک برای تست داروهای مبتنی بر زهر عنکبوت

ما خرابیم هنوز از غم ویرانی خود!

درویش: فدراسیون هر چه سریع‌تر رای پرونده بیرانوند را صادر کند

اینزاگی: به چشم بچه‌ها نگاه کردم و گفتم ما می‌بریم!‏

تاثیر مثبت خبر فروش باشگاه؛ اورتون بالاخره برد!

شلیک دقیق آندریش به قلب آلیانز آره‌نا

مارسکا: باید نابینا باشید تا درخشش پالمر را نبینید!

طوفان اوسیمن؛ بگذار عاشقت بشویم ویکتور!

جشن مهر سینمای ایران به تعویق افتاد

چرا این همه سال بهم دروغ گفتی مامان؟!

عملیات غرورآفرین ثامن‌الائمه نقطه عطفی در تاریخ سال‌های دفاع مقدس بود

نشست رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضائی سازمان بازرسی کل کشور

پیام مهندس سعید اوحدی در پی شهادت شهید سید حسن نصرالله

پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به مناسبت شهادت سیدحسن نصرالله رضوان‌الله‌علیه

پیام نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت سید حسن نصرالله

عقب‌نشینی 70 سانتی متری دریای خزر طی 2 سال

انکار اتهام قتل مرد ثروتمند در آخرین دفاعیات متهمان پرونده پیچیده

وقوع 1800 صاعقه در آسمان یکی از شهر‌های برزیل

خاطره «سیدحسن نصرالله» از توصیه آیت‌الله بهجت در جنگ 33 روزه

از گارد شاهنشاهی تا قائم‌مقامی در سپاه؛ شهید یوسف کلاهدوز

نمای نزدیک از فرآیند دیدنی رشد قارچ چتری گلدانی