آریا بانو

آخرين مطالب

کودکان در محاصره صفحه نمایش خانه داري

کودکان در محاصره صفحه نمایش
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / خانواده ها مراقب استفاده از وسایل الکترونیکی خود در مقابل چشم فرزندانشان باشند.
با رایج‌تر شدن مواجهه زودهنگام خردسالان با صفحه نمایشِ دستگاه‌های مختلف دیجیتال اعم از تلویزیون، رایانه، موبایل و بازی‌های کامپیوتری، کارشناسان هشدار می‌دهند که این شرایط می‌تواند تاثیر سوء بر رشد عاطفی و رفتاریِ کودکان داشته باشد.
«یورونیوز» در گزارشی در این باره نوشت: دور تا دور کودکانی که در چند سال گذشته و در عصر انقلاب دیجیتال متولد شده‌اند، پُر شده از انواع و اقسام صفحه‌نمایش‌های قد و نیم قدی که بعضا نوزادان از همان لحظات اولیه عمرشان در معرض آنها قرار می‌گیرند.
یکی از راه‌هایی که این امر را اثبات می‌کند، گرایش روزافزون والدین به استفاده از وسایل دیجیتال به عنوان ابزاری برای مدیریت احساسات فرزندانشان به ویژه برای ساکت کردن احساسات منفی در آنها است.
درست است که این روش می‌تواند در کوتاه‌مدت موثر باشد، اما پژوهش‌های تازه نشان می‌دهد این پدیده می‌تواند به طور قابل توجهی مانع رشد عاطفی کودکان شده و منجر به مشکلات رفتاری و عاطفی در بلندمدت شود.
دکتر مایکل ناگل، دانشیار رشد کودکان و نوجوانان در دانشگاه «سان‌شاین کوست» استرالیا در مصاحبه با خبرنگار حوزه سلامت یورونیوز گفت: کنترل احساسات یا تنظیم هیجانات با افزایش سن و از طریق تعاملات اجتماعی با دیگران بهبود می‌یابد. حال آنکه صفحه‌نمایش (تلویزیون، موبایل یا کامپیوتر و ...) فرصت‌ها را برای انواع تعاملات لازم برای ایجاد تنظیم هیجانی محدود می‌کنند.

امروزه غالبا دستگاه‌های دیجیتال به‌عنوان ابزاری مانند پستانک برای آرام کردن کودکان به کار گرفته می‌شوند و به همین دلیل می‌توان به آنها نام «پستانک‌های دیجیتال» را اطلاق کرد. اما گروهی از پژوهشگران مجارستانی و کانادایی به تازگی به این موضوع پرداخته‌اند که چگونه استفاده از این پستانک‌های دیجیتال می‌تواند بر رشد عاطفی کودکان تأثیر بگذارد.
این یافته‌ها در مجله «مرز‌های روانپزشکی کودکان و نوجوانان» منتشر شده است.
این پژوهش نشان می‌دهد کودکانی که به طور مکرر در هنگام عصبانیت در مقابل دستگاه‌های دیجیتال قرار می‌گیرند، مهارت‌های مدیریت خشم ضعیف‌تر و مشکلات تنظیم هیجانی بیشتری را با بزرگ‌تر خواهند داشت.
دکتر ورونیکا کونوک، نویسنده اول این مقاله نیز در بیانیه‌ای گفت: در این مقاله نشان می‌دهیم که اگر والدین مرتباً یک دستگاه دیجیتالی به فرزندشان نشان دهند تا او را آرام کنند یا از عصبانیت او جلوگیری نمایند، کودک نمی‌تواند یاد بگیرد که احساسات خود را کنترل کند.
اما موضوع فقط عدم کنترل احساسات نیست. تأثیر منفی مواجهه زودهنگام و منظم با صفحه نمایش تنها به استفاده از آن برای تنظیم عصبانیت محدود نمی‌شود. در دسترس گذاشتن زودهنگام دستگاه‌های دیجیتال به طور کلی یک نگرانی فزاینده در میان پزشکان و محققان در این زمینه بوده است.
دکتر دانیل گنجیان، متخصص اطفال در مرکز بهداشت از ایالات متحده تاکید کرد تماشای بیش از حد صفحه نمایش می‌تواند منجر به کاهش مهارت‌های تنظیم هیجانی در کودکان شود چرا که آنها به دلیل حواس‌پرتی‌های صفحه نمایش نمی‌توانند روش‌های سالم کنار آمدن با مشکلات را یاد گیرند.
دردسر‌های «خستگی دیجیتال»
این متخصص به یورونیوز گفت: گذراندن زمان بیش از حد آنلاین می‌تواند فرصت‌های تعامل چهره به چهره و رشد اجتماعی را کاهش دهد و به طور بالقوه منجر به تنهایی و اضطراب اجتماعی شود.
علاوه بر این، دکتر مایکل ناگل هم در کتابی که به یاری یکی از همکارانش نوشته است، اشاره می‌کند که ارتباط فزاینده‌ای بین «مواجه زودهنگام شدید با صفحه‌نمایش - IESE» یا بیش از چهار ساعت در روز و ظهور «رفتار‌های شبیه به اوتیسم» در کودکان وجود دارد.
او در توضیح خود افزود: کودکانی که بیشتر از دنیای واقعی در دنیای مجازی وقت می‌گذرانند، در معرض خطر ضعف مهارت‌های اجتماعی و عاطفی مانند تنظیم هیجانات خود هستند که می‌تواند شبیه رفتار‌های اوتیسم باشد.
تحقیقات دیگر نیز نشان می‌دهد کودکان خردسالی که به شدت در معرض نمایشگر قرار می‌گیرند، اغلب علائمی مشابه «اختلال طیف اوتیسم - ASD» همچون بیش‌فعالی و حالات غیرمعمول چهره بروز می‌دهند. با این حال، این علائم دائمی نیستند و می‌توانند در طول زمان تغییر کنند.
زمانی که مدت زمان قرار گرفتن در معرض صفحه نمایش کاهش یافت و کودکان بیشتر درگیر تعاملات چهره به چهره با والدین خود شوند، می‌توان گفت که این علائم نیز اغلب از بین می‌روند یا به طور قابل توجهی اثر خود را از دست می‌دهند.
بنابر این گزارش، در حالی که مشخص کردن مدت زمان استفاده از دستگاه‌های دیجیتال بسیار دشوار است، اما برخی از علائم هشدار دهنده کلی وجود دارد که والدین و مراقبان می‌توانند به آنها توجه کنند.
دکتر ناگل مسائل رفتاری، مشکل در حفظ تماس چشمی، تاخیر در رشد زبان، اختلالات خواب، شتابزدگی و چالش در تعاملات اجتماعی را از جمله این نشانه‌ها می‌داند.
ناگل گفت: واقعا نمی‌توانیم بگوییم چقدر وقت گذراندن با صفحه نمایش، زمان زیادی است، اما چیزی که می‌توانیم بگوییم این است که کودکان باید زمان بیشتری را در زمان واقعی با افراد واقعی بگذرانند تا زمانی که روی صفحه نمایش‌ها هستند.
هرچند که تعیین دقیق مدت زمان مناسب برای نگاه کردن به صفحه نمایش دشوار است، اما واضح است که کودکان بیشتر از زمانی که روی صفحه نمایش می‌گذرانند به تعامل رو در رو با افراد واقعی نیاز دارند.
همانطور که رفته‌رفته مطالعات بیشتری حاکی از ارتباط دستگاه‌های دیجیتال با اختلال رشد عاطفی کودکان هستند، به همان نسبت هم اقدامات متعددی وجود دارد که می‌تواند به کاهش این اثرات کمک کند.
دکتر گنجیان به والدین پیشنهاد می‌کند که محدودیت‌های واضح و مشخصی برای زمان صرف شده در مقابل صفحه‌نمایش تعیین کنند، مناطق و زمان‌های بدون صفحه‌نمایش ایجاد کنند و فعالیت بدنی، بازی خلاقانه و تعامل اجتماعی را هم در دستور کار خود و فرزندانشان قرار دهند.
علاوه بر این، او افزود که الگوسازی برای بچه‌ها نیز مهم است و به والدین توصیه می‌شود که مراقب استفاده از وسایل الکترونیکی خود در جلوی چشم فرزندانشان باشند و خود را به سمت ایجاد یک عادات سالم سوق دهند.
توصیه دکتر ناگل نیز این است که بر اساس بیشتر معیار‌ها و شواهد روزافزون، کودکان از ابتدای نوزادی تا 2 سالگی مطلقا نباید به نمایشگر‌ها نگاه کنند. از 2 تا 5 سالگی حداکثر یک ساعت در روز آن هم ترجیحا به همراه والدین یا خواهر و برادر باشد و از 5 تا 17 سالگی نیز به طور کلی بیش از دو ساعت در روز به جز برای کار‌های مربوط به درس و مدرسه، نباشد. همچنین برای جلوگیری از ایجاد اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی و حتی خودآزاری، دسترسی به شبکه‌های اجتماعی باید تا قبل از سن 16 سالگی محدود باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1237002/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گفت و گو با معتمدکیا مدیر رسانه ای تیم ملی درباره وضعیت ملی پوشان برای تقابل با امارات

قسمت چهل و دوم؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

قسمت چهل و سوم؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

برد پرگل نیجریه با درخشش اوسیمن و لوکمن

کومان: نمی‌خواهم با مصاحبه‌ام کشور را به هم بریزم

کیمیش: موسیالا نشان داد باید نامزد توپ طلا باشد

گزارش عملکرد نمایندگان ایران در روز دهم مسابقات پارالمپیک 2024

موسیالا: می‌توانستیم کل شب بازی کنیم و گل بزنیم

خاطره فن‌دایک در اولین دیدار با یورگن کلوپ

مصدومیت اولمو جدی نیست

سیو دیدنی مارک آندره تراشتگن در مقابل مجارستان

به بهانه ثبت گل 900 توسط رونالدو، نگاهی کنید به اولین گل دوران حرفه‌ای او در سال 2002

اثر جدید حمید سحری؛ واکنش ها نسبت به اعلام لیست توپ طلای 2024

یورگن کلوپ و شادی خاص خودش همراه با دیوار زرد در بازی امروز

اولین روز از مقدماتی جام جهانی در قاره آسیا

نهصدمین گل رونالدو؛ شروع چالش جدید

قسمت سی و ششم؛ پرتغال و رونالدو چگونه قهرمان یورو 2016 شدن؟

قسمت سی و هفتم؛ پرتغال و رونالدو چگونه قهرمان یورو 2016 شدن؟

قسمت سی و هشتم؛ پرتغال و رونالدو چگونه قهرمان یورو 2016 شدن؟

قسمت سی و نهم؛ پرتغال و رونالدو چگونه قهرمان یورو 2016 شدن؟

قسمت چهل؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

قسمت چهل و یکم؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

پیروزی آلمان و هلند با تحقیر رقبا!

خلاصه بازی آلمان 5 - مجارستان 0

رایس: شلوغ نکنید، چیز خاصی به هری کین نگفتم

تهدید سلامت مغز به دلیلی که فکرش را نمی‌کنید

گل چهارم آلمان به مجارستان توسط پاولوویچ

گل پنجم آلمان به مجارستان توسط هاورتز

گل دوم بوسنی به هلند توسط ژکو

رئیس جدید شورای المپیک آسیا فردا انتخاب می‌شود

گل چهارم هلند به بوسنی توسط وخهورست

گل پنجم هلند به بوسنی توسط سیمونز

اعتراض دوم ایران هم رد شد، طلای بیت سیاح برنگشت

طلای بیت‌سیاح پس گرفته شد؛ اعتراض بی‌فایده ایران

گل دوم هلند به بوسنی توسط ریندرز

گریلیش: بدترین فصل زندگی من تمام شد

توضیحات مسئولان تیم پارادوومیدانی ایران درباره دیسکالیفه‌شدن صادق بیت‌سیاح

گل دوم آلمان به مجارستان توسط موسیالا

گل سوم هلند به بوسنی توسط خاکپو

رد اعتراض اول ایران به دیسکالیفه شدن بیت سیاح

صادق بیت‌سیاح: در مسابقات پارالمپیک توکیو پرچم حضرت ام‌البنین را در دست گرفتم و مشکلی پیش نیامد

شوک به کاروان ایران؛ اعتراض رد و طلای صادق سوخت

گل سوم آلمان به مجارستان توسط ویرتز

چهره ها/ عکس جدید از یاسمنِ سریال لحظه گرگ‌ و‌ میش

شیر طلایی ونیز به فیلم آلمودوار رسید

خبر بد برای "هاشم" و "سهراب"

ادامه اعتراض پرستاران در چند شهر/ مناسبات تغییر کند

ویدئویی کوتاه از اجرای زیبای فرزاد فرزین در آمریکا

نالد به حال زار من!

تازه داماد پرسپولیس همچنان دور از تمرینات گروهی