آریا بانو

آخرين مطالب

همسری بی‌عیب و نقصم آرزوست! خانه داري

همسری بی‌عیب و نقصم آرزوست!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / دلایل رایجی که نباید باعث رد کردن گزینه‌های ازدواج شوند اما ذهن جوان‌های بسیاری را درگیر خودشان کرده‌اند
 بعد از چندین جلسه خواستگاری رفتن و بررسی معیارهای طرف‌مقابل، گاهی ترازوی سنجش ملاک‌های برخی از دختر و پسرها برای ازدواج و انتخاب همسر آینده درست کار نمی‌کند! به عبارتی دیگر، هرچه آن‌ها سبک و سنگین می‌کنند، نمی‌توانند به این نتیجه برسند که آیا «بله» را بگویند یا همچنان منتظر گزینه‌های جدیدی باشند. اگر این تعلل بی‌دلیل باشد یا حداقل دلیل منطقی برای آن وجود نداشته باشد، به احتمال زیاد نتیجه‌اش حسرت خوردن و شاید پشیمانی در آینده به خاطر از دست دادن آن خواهد بود. حتما شنیده‌اید که فلانی چشم بسته همه خواستگارهایش را رد می‌کند یا فلانی کل شهر را خواستگاری رفته و کسی را نمی‌پسندد. مخاطب ادامه این مطلب، چنین افرادی هستند.
ریشه این مشکل چیست؟
قبل از اشاره به دلایل این اتفاق، باید بدانیم ریشه این مشکل که برای خیلی از دخترها و پسرها به وجود می‌آید، این است که برای ازدواج‌شان طرح و برنامه مشخصی ندارند. وقتی دخترها و پسرها چارچوب و ابعاد مختلف یک ازدواج موفق را نمی‌دانند، به طور قطع در انتخاب‌شان به وسواس‌های بی‌جا دچار خواهند شد. اگر جوانان آماده ازدواج این ابعاد را بدانند، دیگر دلیلی برای تعلل کردن نخواهند داشت. 
با این حال، رد کردن کورکورانه گزینه های ازدواج از جمله مواردی است که نیازمند توجه ویژه است که در ادامه به رایج‌ترین این دلایل که اشتباه هم هست، اشاره خواهیم کرد.
در انتظار همسری بدون ایراد هستید!

به نظر می‌رسد این شایع‌ترین دلیلی باشد که بعضی افراد سعی می‌کنند تا از هول حلیم در دیگ نیفتند! واقعیت این است که هیچ‌گاه نمی‌توان به طور قطعی گفت که مورد بهتری پیدا می‌شود یا نه؟ اما مسئله‌ای وجود دارد به نام کمال‌گرایی. منتظر بودن برای شاهزاده سوار بر اسب سفید یا نشستن در انتظار فردی که نتوان هیچ ایرادی از او گرفت، بیشتر از تردید سالم در ازدواج، نشان دهنده کمال‌گرایی نابه‌جاست. توصیه می‌شود اگر فردی 60 تا 70 درصد ملاک‌های شما برای ازدواج را داشت، او را مورد مناسب در نظر بگیرید و انتظار برای فردی که 100 درصد منطبق بر ملاک‌های ما باشد، کاملا اشتباه است. در واقع چنین فردی اصلا وجود ندارد و اگر هم داشته باشد چرا باید با ما که خود دارای ایراداتی هستیم، ازدواج کند؟! توجه به این نکته هم مهم است که اگر دارای تردیدهای منطقی هستید و برای مثال ملاک‌های اولیه شما در طرف مقابل‌تان دیده نمی‌شود، باید برای یافتن مورد بهتر صبر کنید.
همسری بهتر از همسر اطرافیان‌تان می‌خواهید!
بعضی دختر و پسرها، خواستگار یا گزینه ازدواج شان را با همسران دوستان یا فامیل مقایسه می‌کنند و در تلاش هستند تا فردی را به همسری برگزینند که از همسران بقیه بهتر یا حداقل مانند آن‌ها باشد! در واقع این افراد هنوز آمادگی ازدواج را ندارند و هدف و انگیزه اولیه آن‌ها از ازدواج بالغانه نیست. پیشتر گفته بودیم بلوغ اجتماعی، عاطفی و فکری پیش شرط مهمی برای داشتن ازدواجی اصولی است.
خودتان تصمیم گیرنده نهایی نیستید
حالت ایده آل ازدواج این است که دختر و پسر تصمیم گیرنده اصلی و نهایی برای این ماجرا باشند و از راهنمایی خانواده بهره بگیرند. وقتی تصمیم گیرنده خود فرد نیست یا نقش مشورت دهنده خانواده و میزان آن محل اختلاف است، فرایند تصمیم‌گیری دچار اختلال می‌شود و چون نظرات متفاوت در تصمیم‌گیری دخیل اند، تردید اوج می‌گیرد. تردیدی که نباید مانع ازدواج شود اما دردسرساز خواهد شد و نیاز به مدیریت دارد.
ملاک‌های‌تان هر روز تغییر می‌کنند
وقتی فرد هنوز خود را نشناخته باشد و نداند که چه می‌خواهد، قطعا برای انتخاب همسر به دردسر می‌افتد. در این حالت ملاک‌ها، ملاک‌های خود فرد نیست و صرفا شنیده‌های او یا نظرات دوستان یا خانواده است و مدام تغییر می‌کند. برای مثال فردی که می‌خواهد همسرش تحصیلات بالایی داشته باشد و از طرفی حاضر به پذیرش سختی‌های راه تحصیلات تکمیلی نیست یا دختر و پسری که هنوز نمی‌دانند با اصل و نسب بودن خانواده طرف مقابل برای‌شان مهم‌تر است یا داشتن وضع مالی بسیار خوب، فقط باعث تاخیر در ازدواج خودشان می‌شوند.
به جزئیات، بیش از حد توجه می‌کنید
افرادی که به اختلال شخصیت وسواسی مبتلا هستند به جزئیات توجه بیش از حد می‌کنند و بسیار انعطاف‌ناپذیر هستند. این افراد به سختی می‌توانند فرد مد نظر خود را برای ازدواج انتخاب کنند. چنین افرادی به دلیل نگرش منفی به دنیا، آینده و دیگران در پیدا کردن فردی که بتوانند به او اعتماد کنند و تصور آینده خوبی را کنار هم داشته باشند، دچار افسردگی می‌شوند. بنابراین توجه بیش از حد به جزئیات و سخت‌گیری درباره آن‌ها مانند این‌که چرا آن‌طور در جلسه خواستگاری به ما نگاه کردند یا ... ، درست به نظر نمی رسد.
از طلاق می‌ترسید
اگر فرد در خانواده‌ای بزرگ شده باشد که روابط پدر و مادر چندان عاطفی نبوده و در خانه مدام تنش وجود داشته باشد یا نزدیکان فرد طلاق گرفته باشند، احتمال بروز ترس از ازدواج حتی به صورت ناهوشیار وجود دارد. در این شرایط فرد به صورت ناهوشیار از ازدواج کردن می‌ترسد چراکه پایانش را طلاق می‌داند ولی در ظاهر برای هر خواستگار و گزینه ای، بهانه‌ای می‌تراشد و خودش هم نمی‌داند چرا فردی به دلش نمی‌نشیند. در ضمن، گاهی افراد به دلیل فشار خانواده‌ها به خواستگاری رفتن یا خواستگار راه دادن راضی می‌شوند اما در باطن احساس آمادگی برای ازدواج ندارند و از پذیرش این مسئولیت سنگین می‌ترسند. این افراد هم به دنبال بهانه‌گیری و آوردن دلایل غیر منطقی برای رد کردن خواستگار و طرف مقابل هستند. 
نویسنده : نگار مظلوم حسینی | دانشجوی دکترای روان‌شناسی بالینی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1224210/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جایزه قلم پینتر نویسنده هندی را برگزید

صحبت های سرمربی تیم ملی وزنه برداری در حضور وزیر ورزش

ستاره بارسا به قهرمان هلند پیوست

دریبل زیبای وینیسیوس در بازی بامداد امروز برزیل مقابل پاراگوئه

عذرخواهی بلژیک از امباپه؛ ساق پایت را نمی‌زنیم!‏

اینفانتینو: ایتالیا - سوئیس، حساس‌ترین دیدار زندگی من

نیمار: روز به روز بیشتر عاشق این دو رئالی می‌شوم!‏

سوپر واکنش دوناروما دروازه ایتالیا را بسته نگه داشت

تیم فوتبال جوانان ایران راهی قرقیزستان شد

گرجستان با روحیه می‌تواند اسپانیا را شکست دهد

گزارش زنده:؛ ایتالیا 0-1 سوئیس

تنهام نذار منو با این خیابونا و این زخمای کاری

انتقام نیما شعبان نژاد از دوستانش در جوکر 2!

حضور پررنگ خانواده شهدا و ایثارگران پای صندوق‌های اخذ رای در گیلان

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه با رئیس کل دادگستری استان

موزیک ویدئوی «دوری و دوستی» با اجرای حمید هیراد

بازگرداندن 66 حاجی بدحال به کشور

4 گوشه دنیا/ بزرگ‌ترین «مهاجرت» جهان اینجا اتفاق می‌افتد

"ای باد صبا برسون به حسین" با صدای میثم مطیعی

صحبت های خنده دار آقای قرائتی در مورد سیگار کشیدن

خلاقیت خنده دار پدر ایرانی برای ساخت کولر آبی با قوطی روغن نباتی

عجیب ترین خدای هندیان! تعظیم مردم هند در برابر خدای میکروب!

حادثه وحشتناک وسط یک زمین فوتبال در آمریکا

آموزش تهیه کلوچه فومن در خانه

شواهد علمی درمان میگرن

5 غذایی که از درد زانو جلوگیری می‌کنند

6 نکته برای خوابیدن با موهای فر

12 نشانه که شما نه فقط باهوش بلکه یک نابغه واقعی هستید

واقعا همه‌چیز ریشه در کودکی دارد؟

زایمان بدون درد چیست؟

هوش مصنوعی از روی گفتار احتمال ابتلا به آلزایمر را پیش‌بینی می‌کند!

«حالا تو حلوا بساز»؛ ماجرای پسری نوجوان که پیراهن سخنگو دارد

هلندی‌ها به هم بد و بیراه گفتند ولی صلح برقرار است!‏

ترکیب ایتالیا و سوئیس؛ دیدار با آتزوریِ فاجولی و بارلا

برگزاری مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور به میزبانی اصفهان

قدرتنمایی سیرجانی‌ها در دیدارهای تدارکاتی با گلبارانِ حریفان

حضور کیومرث هاشمی در اردوی تیم ملی وزنه برداری

خلایق هر چه لایق!

اولین عکس از نوید و محسن در فیلم جدید رامبد

آغاز پخش سریالی با بازی هدایت هاشمی از امشب

چرا به همه خواستگارهات جواب منفی دادی؟

جدیدترین توئیت وزیر فرهنگ در حوزه تئاتر

شوخی محسن کیایی با محمد بحرانی در «صداتو»

آهنگ «مو به مو» با صدای ماهان بهرام خان

فیلم وحشتناک سرقت مسلحانه از خانه مرد تهرانی!

فضائلِ امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در بیان امام سجّاد علیه السلام

دیدار خواهر و برادر گمشده بعد از 71 سال برای اولین بار!

جشن تولد تنها پاندای تایوانی

یک دالگانوی کافی شاپی بدون همزن

نحوه مصرف کندر در دوران بارداری