آریا بانو -
«سوغان سوی اهر» غذای محلی برای پاک کردن عفونتهای بدن
٨٥٠
١
باشگاه خبرنگاران / یک محقق و پژوهشگر
طب سنتی مصرف نوعی غذا را در رفع گرفتگی صدا و رفع انواع عفونت از بدن موثر دانست.
سوغان سوی اهر یکی از غذاهای
سنتی آذربایجان غربی و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، فیبر، فسفر، اسیدفولیک، سلنیوم، گوگرد، سولفور و ... است.
برای بررسی خواص سوغان سوی اهر و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر
طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص سوغان سوی اهر
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر
طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص سوغان سوی اهر گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند، ورزشکاران و مخصوصا بدنسازان،
سالمندان و
کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
وی افزود: فیبر موجود در سوغان سوی اهر موجب بهبود عملکرد روده، تقویت دستگاه گوارش و هضم آسان غذا میشود؛ لذا برای افراد مبتلا به یبوست و بواسیر بسیار مفید و اثربخش است.
این محقق و پژوهشگر
طب سنتی گفت: این غذا خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و موجب رفع انواع عفونت بدن، از جمله عفونتهای
معده و
روده میشود.
عظمایی بیان کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در رفع دردهای مفصلی دارد؛ لذا توصیه میشود افراد مبتلا به این عارضه، از خواص این غذای محلی بهره ببرند.
این محقق و پژوهشگر
طب سنتی اظهار کرد: مصرف سوغان سوی اهر موجب بهبود عملکرد عصبی و تقویت حافظه میشود و از آلزایمر پیشگیری میکند؛ لذا برای
سالمندان بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن
ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای
زنان باردار و
جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی گفت: از دیگر خواص سوغان سوی اهر میتوان به رفع گرفتگی صدا اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر
طب سنتی بیان کرد: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی
پوست و رشد
مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
عظمایی اظهار کرد: سوغان سوی اهر به علت داشتن
ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و
دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
وی بیان کرد: مصرف این غذا موجب تقویت بینایی میشود و از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری میکند.
مواد لازم سوغان سوی اهر
-پیاز متوسط 2 عدد
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-رشته
آش 300 گرم
-تخممرغ 4 عدد
-آب 2-1.5 لیتر
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه سوغان سوی اهر
-برای تهیه این غذا ابتدا درون یک قابلمه
پیاز را نگینی خرد میکنیم و با
روغن کنجد یا دنبه تفت میدهیم.
-سپس آب را به
پیاز تفت داده شده اضافه کرده و صبر میکنیم تا جوش بیاید.
-پس از جوش آمدن آب، رشته
آش را به آن اضافه میکنیم.
-هنگامی که غذا به مدت 5 دقیقه جوشید تخممرغ را به آن اضافه میکنیم.
-در این مرحله صبر میکنیم تا غذا بپزد و جابیفتد.
-این غذا همراه نان سنگک تازه و
سبزی میل میشود.
http://www.banounews.ir/fa/News/137608/«سوغان-سوی-اهر»-غذای-محلی-برای-پاک-کردن-عفونتهای-بدن