آریا بانو
دلمه کلم مجلسی؛ مخصوص مهمانی و دورهمی
دوشنبه 13 اسفند 1397 - 12:55:45
آریا بانو -
دلمه کلم مجلسی؛ مخصوص مهمانی و دورهمی
k ١.٣
١
اطلاعات / دلمه کلم از آن غذاهایی است که شاید همه طعم آن را نپسندند اما آنهایی که قدر کلم و خواص بیشمارش را می‌دانند، ممکن نیست از خوردن دلمه کلم استقبال نکنند. به ویژه این که دلمه کلم شکل و شمایل زیبا و مجلسی و اشتهاآوری دارد و می‌تواند میز غذای شما را زیباتر کند.‏
چی لازم دارم:
کلم پیچ بزرگ ‏1 عدد
برنج ‏2 پیمانه
لپه یک استکان
گوشت چرخ کرده ‏400 گرم
سبزی دلمه ‏1 کیلو
پیاز ‏2 عدد بزرگ
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
رب به میزان لازم
آبغوره یک استکان
شکر دو قاشق
چطور بپزم:
سبزی این دلمه شامل تره، گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه، شو‌ید، نعنا و پیازچه است. برای پخت آن، ابتدا برگ‌های کلم را که از بند بند ساقه جدا کرده و در قابلمه بزرگی با آب بپزید. وقتی برگ‌ها نرم شدند، آنها را در سبد قرار داده و اجازه دهید خنک شوند. بهتر است قبل از پخت، قسمت ضخیم و سفت پایین برگ را جدا کنید. پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و نمک و زردچوبه و رب را به آن بیفزایید. برنج را شسته در یک قابلمه ریخته با کمی نمک نیم پز کنید. لپه را هم بشویید و کامل بپزید. حالا سبزی‌های خرد شده را تفت دهید و با گوشت و برنج و لپه مخلوط کرده و یکدست کنید. در صورت تمایل می‌توانید دارچین هم به آن اضافه کنید. این مواد را لای برگ کلم بریزید و کلم را بپیچید. ‏
کف قابلمه مناسبی که دلمه‌ها در آن جا بشوند، چند برگ کلم قرار دهید. سپس دلمه‌های پیچیده شده را روی آن بگذارید. در پایان دو قاشق روغن و نمک را روی دلمه‌ها ریخته و با 3 تا 4 لیوان آب بپزید. در همین حین، سس دلمه را آماده کرده و روی آن بریزید. برای این کار، در یک کاسه نصف استکان آبغوره و دو قاشق غذا خوری شکر، 4 قاشق رب و کمی نمک را با هم در تابه بریزید و مرتب هم بزنید. می‌توانید شکر را از این دستور حذف کنید. در یک ربع پایانی پخت، سس غلیظ را روی دلمه‌ها بریزید و اجازه دهید خوب به خورد دلمه برود. بعد از آن، غذای شما آماده است.‏

http://www.banounews.ir/fa/News/133692/دلمه-کلم-مجلسی؛-مخصوص-مهمانی-و-دورهمی
بستن   چاپ