آریا بانو

آخرين مطالب

قرص اکسی بوتینین چیست؟ + موارد مصرف و عوارض پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - قرص اکسی بوتینین (Oxybutynin) از داروهایی است که با کاهش اسپاسم مثانه و دستگاه ادراری علائم مروبط به مثانه بسیار فعال مانند تکرر ادرار و بی‌‌اختیاری ادرار را برطرف می‌کند. تاری دید، خشکی چشم، خشکی دهان، یبوست، سرگیجه، خواب‌آلودگی و ناتوانی جنسی برخی از عوارض این داروست.


سرویس سلامت - تا به حال شده است که در یک جلسه مهم کاری یا در یک سالن سینما دقیقا زمانی که به سکانس حساس فیلم رسیده‌اید احساس نیاز به ادرار فوری پیدا کنید؟! این وضعیت زمانی ایجاد می‌شود که شما مثانه‌ای پرکار داشته باشید. زمانیکه مثانه بیش از حد فعال باشد تکرر ادرار و در مواردی بی‌اختیاری ادرار ممکن است بروز کند. خوشبختانه برای درمان این مشکلات درمان‌های دارویی مختلفی وجود دارد که پزشک با گرفتن شرح حال بیمار می‌تواند هر کدام را تجویز کند. یکی از این داروها قرص اکسی بوتینین نام دارد که در ادامه قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم.

قرص اکسی بوتینین چیست؟
قرص اکسی بوتینین اسپاسم مثانه و دستگاه ادراری را کاهش می‌دهد. از این دارو برای رفع علائم مثانه بسیار فعال مانند تکرر ادرار و بی‌ اختیاری ادرار و افزایش ادرار شبانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که این دارو در افرادی که سابقه احتباس ادرار دارند با احتیاط باید مصرف شود؛ چرا که مصرف آن ممکن است باعث تشدید این عارضه شود.
نام‌های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام‌های تجاری
Ditropan, Ditropan XL, Oxytrol, Gelnique
موارد مصرف
درمان تکرر ادرار یا بی‌اختیاری ادرار
عوارض تاری دید، خشکی چشم ، خشکی دهان ، یبوست ، سرگیجه ، خواب‌آلودگی، ناتوانی جنسی ، تهوع ، استفراغ، کاهش تعریق، احتباس ادراری، برافروختگی
اختلال دارویی داروهای خواب‌آور، داروهای ضددرد، داروهای ضدتشنج، داروهای ضداضطراب و افسردگی، داروهای مربوط به مشکلات گوارشی، سایر داروهای برطرف‌کننده مشکلات ادراری مثل دارفناکین، فستوترودین، تولترودین و داروهای آنتی‌هیستامین

مقدار و نحوه مصرف قرص اکسی بوتینین
میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک تعیین گردد. ممکن است میزان اولیه تجویز دارو در بزرگسالان 5 میلی‌گرم دو تا سه بار در روز باشد. اکسی بوتینین را می‌توان همراه با غذا و یا بدون آن مصرف کرد. مصرف این دارو برای کودکان زیر 5 سال مجاز نیست.

نکاتی که در ارتباط با مصرف قرص اکسی بوتینین باید بدانید
اگر مجاری ادرار شما بسته شده است و نمی‌توانید به آسانی ادرار کنید، نباید از این دارو استفاده کنید. در صورتیکه مبتلا به بیماری‌هایی مثل گلوکوم ( آب سیاه )، بیماری کبد یا کلیه، بزرگ شدن پروستات ، انسداد در معده یا روده یا برخی اختلالات معده مانند ریفلاکس معده هستید قبل از مصرف قرص اکسی بوتینین با پزشک مشورت کنید. طی درمان با این دارو از قرار گرفتن در محیط‌های خیلی گرم و خشک پرهیز کنید. در صورت داشتن سابقه حساسیت دارویی قبل از مصرف این مکمل دارویی پزشک را در جریان قرار دهید. این دارو ممکن است روی میزان هوشیاری شما تاثیر بگذارد؛ بنابراین در صورت انجام رانندگی و سایر فعالیت‌هایی که نیازمند هوشیاری بالا هستند احتیاط کنید. در صورت نارسایی کبدی و کلیوی شدید به هیچ عنوان این دارو نباید تجویز گردد. مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی باید زیر نظر پزشک باشد. فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی) در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند. در مورد نحوه صحیح قطع مصرف دارو با پزشک معالج مشورت کنید. اکسی بوتینین را طبق دستور پزشک مصرف کنید. در صورت فراموش کردن یک دوز دارو، به محض به خاطر آوردن دوز فراموش شده آن را میل کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده طبق برنامه منظم خود عمل کنید و مقدار دارو را دو برابر نکنید. برای اثرگذاری بیشتر، دارو را هر روز در زمان‌های منظمی مصرف کنید. ممکن است سالمندان نسبت به عوارض این دارو حساس‌تر باشند. بنابراین مقدار مصرف آن حتما باید توسط پزشک تجویز شود. چنانچه با مصرف این دارو به عوارضی مثل خشکی پوست، تشنگی شدید، درد شدید معده، یبوست، توقف ادرار، درد و یا سوزش ادرار مبتلا شدید، با پزشک خود تماس بگیرید. چنانچه با مصرف این دارو دچار تنفس سخت، تورم چهره، لب‌ها، زبان یا گلو شدید مصرف را قطع و به اورژانس مراجعه کنید. این موارد نشانه حساسیت بدن شما به داروست.
درمان بی‌اختیاری ادرار با روش‌های خانگی
سال‌هاست که استفاده از طب سنتی و گیاهی جایگاه خاص خود را داشته و در درمان بیماری‌ها می‌تواند کمک‌کننده باشد. همانند بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها برای درمان بی‌اختیاری ادرار هم علاوه بر درمان‌های دارویی برخی از درمان‌های خانگی و البته موثر هم وجود دارد. به این منظور پیشنهاد می‌کنیم لینک‌های زیر را در این زمینه مطالعه کنید.
بیشتر بدانید: درمان بی اختیاری ادرار در طب سنتی
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته‌اید، نظرات و دیدگاه‌های خود را در این‌باره با دیگر خوانندگان مجله ستاره در قسمت "ارسال نظر" به اشتراک بگذارید.
صفورا دادخواه

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/94474/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همکارتان اگر این نشانه ها را دارد، از شما متنفر است!!!

10 اقدام برای خلاق‌بودن

پدیده ای پیچیده به نام «سادومازوخیسم»

این گونه همه چیز را به خاطر بسپارید

اهمیت دادن به ظاهر تا کجا نشانه بیماری نیست؟

افسردگی، سقوط به دنیای زیرین و پذیرش مرگ است

با ترس‌های‌تان مواجه شوید؛ راه دیگری در زندگی ندارید!

در چه شرایطی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

استرس و نگرانی؛ بیچاره اعضای بدن تان!

آیا فحش های رکیک باعث تعادل مغزی می شوند؟

اگر انگیزه ای ندارید، بخوانید

ریشه همه اختلاف‌نظرها

این نشانه های می گوید شما افسردگی پنهان دارید!!

خلق و خوی فرزندم تغییر کرده است!

چگونه از شر فکر کردن به او خلاص شوم؟

هنر تعریف کردن و تعریف شنیدن

شکست های عشقی را چطور درمان کنید؟

چرا دروغ نگوییم؟

چرا موفق‌ ترین افراد بیشتر مورد تنفر قرار می‌گیرند؟

آیا می‌توانیم شخصیتمان را تغییر دهیم؟

چگونه با ترس مقابله کنیم؟

با حواس پرتی ام چه کنم!؟

از استرس سبقت بگیرید

تحصیلات، درک و فهم و استعداد را سرکوب می‌کند؟

چطور با نوجوانمان که سیگاری شده، رفتار کنیم؟

کی به سن بلوغ می رسم؟

حالت تدافعی نقش قاتل یک رابطه را ایفا می‌کند! چطور از آن بیرون بیاییم؟

چرا باید به دلمان اعتماد کنیم؟

قانون جاذبه

بالاخره ثابت شد کچل‎ها باهوش‎ترند!

5 روش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران در همان هفته اول کار جدید

روش های غلبه بر ترس

چگونه یک کارمند موفق باشیم؟

راهکارهایی برای همنشینی کمتر با تلگرام

فن بیان‌تان را اینطوری تقویت کنید

مشخص کن چه می‌خواهی، و مهم‌تر از آن چه نمی‌خواهی

روز اول مدرسه

چطور در محل کار دچار خواب آلودگی نشویم؟

استرس روز اول مدرسه را چگونه کنترل کنیم؟

افتخارات زودگذر!

قبل از صدمه خوردن، «نه» بگویید

سر و صدا را تحمل کنید تا روانی نشوید

تیزهوشی مغز با یادگیری یک زبان دیگر

می‌توانید یک روز بدون تلفن‌ همراهتان زندگی کنید؟

تغذیه مناسب راهی برای مبارزه با استرس

حرف هایی که نباید به یک فرد افسرده بزنید

قلب شما هم صبح شنبه را دوست ندارد!

چه کسانی به موفقیت دیگران غبطه نمی خورند؟

مواظب حرف زدن خود باشید!

10 دلیلی که باعث می‌شود از شغل خود متنفر باشید