آریا بانو

آخرين مطالب

گزارشگر پرس تی وی؛ از چالش روایت حقیقت تا شیرینی اخبار غرورآمیز فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
گزارشگر پرس تی وی؛ از چالش روایت حقیقت تا شیرینی اخبار غرورآمیز
١٣
٠
مهر / یوسف جلالی گزارشگر شبکه پرس‌تی‌وی همزمان با روز خبرنگار از تجربه‌های خود در دوره همکاری با این شبکه جهانی و ملاحظات و حساسیت‌های آن گفت.
یوسف جلالی گزارشگر دفتر تهران در شبکه بین المللی پرس تی‌وی است که همزمان با روز خبرنگار درباره سختی‌ها و اتفاقات تلخ و شیرین کار خود توضیحاتی ارائه کرده است.
متن گفتگو با این گزارشگر و خبرنگار شبکه پرس تی‌وی را در ادامه می‌خوانید:
* کار کردن برای پرس تی‌وی به عنوان یک رسانه برون مرزی نسبت به رسانه‌های دیگر چه تفاوتی دارد؟
با توجه به‌اینکه پرس تی وی اخباری را منعکس می‌کند که معمولا شبکه‌های دیگر به آن نمی‌پردازند، طبیعتا همکاری با آن تفاوت‌هایی هم دارد، مثل مخابره ظلمی که به مردم یمن از طرف عربستان می‌شود و شاهد آن هستیم، فلسطین و اخباری که در منطقه خاورمیانه اتفاق می‌افتد.
این اخبار توسط رسانه‌هایی که همه یک خط را دنبال می‌کنند و آن خط، خط تفکر غرب است و به گونه‌ای دیگر سعی می‌کنند که اتفاقات و تحولاتی که در خاورمیانه رخ می‌دهد را منعکس کنند، بایکوت یا کمرنگ می‌شوند. پرس تی وی تقریبا تنها و اولین رسانه‌ای است که در سطح بین الملل، واقعیت اخباری را که رسانه‌های غرب به آن می‌پردازند، نشان می‌دهد و نوری را به حقایق می‌تاباند تا مردم دنیا متوجه آنها شوند.
حالا بعد از گذشت تقریبا 12 سال از کار شبکه، میلیون‌ها مخاطب در سراسر جهان داریم و در شرایطی که بی بی سی و سی ان ان به گونه‌ای می‌خواهند به مخاطبانی که در سراسر جهان و مخصوصا غرب هستند وانمود کنند که اسلام دین خطرناکی است، تمام تلاش خود را می‌کنیم تا حقیقت را نشان دهیم و از همین طریق مخاطبان زیادی جذب کرده‌ایم. ما در شبکه سعی کرده‌ایم حقیقت را همانگونه که هست نشان دهیم و این روایت متفاوت از اتفاقات، برای مخاطب جذاب است.
* خبرنگاران برون‌مرزی چقدر در زمینه همکاری با رسانه مطلوب خود، دایره انتخابشان می‌تواند گسترده باشد؟
خبرنگارانی که در پرس تی‌وی کار می‌کنند معمولا دایره انتخابشان زیاد است ولی به شخصه قبل و حین کار و حتی بعد از آن در آینده من انتخابم همین شبکه خواهد بود.
* حضور خبرنگاران برون‌مرزی یک ویژگی با دیگر گزارشگران و خبرنگاران دارد که وارد کشورهای دیگر می‌شوند و گاهی در مناطق جنگی و بحران قرار می‌گیرند در این زمینه چه تجربه‌ای داشته‌اید؟
من خاطره‌ای تلخ دارم که به از دست دادن همکارانم در مناطق جنگی مربوط می‌شود مانند خانم سرینا شیم که خبرنگاری بسیار حرفه‌ای بود و در جریان اطلاع رسانی در مورد تحرکات داعش و حامیانش در مرز سوریه و ترکیه در یک حادثه بسیار مشکوک به شهادت رسید.
تاثیرگذاری پرس تی‌وی به قدری بوده است که حتی خیلی از کسانی که در خود اسرائیل هستند به واسطه مواجهه‌ای که با پرس‌تی‌وی داشته‌اند طرز فکرشان عوض شده و این به نظر من یکی از موفقیت‌های خیلی مهمی است که شبکه توانسته به دست آورد
او هم جای انتخاب داشت و می‌توانست برای رسانه‌های امریکایی کار کند ولی ترجیح داد که برای پرس تی‌وی کار کند برای رسانه‌ای بدون تعصب و در همین راه کشف حقیقت جان خودش را از دست داد و این برای من خیلی تلخ بود.
* مهمترین رویدادی که گزارش کرده‌اید و حس غرور به شما دست داد چه بوده است؟
اخباری که در این چند وقت شنیدم برایم بیشتر مایه غرور بود مثل بحث شکار پهپاد اخیر امریکایی که توسط سپاه مورد اصابت قرار گرفته بود و تحولات اخیری که در بحث تنگه هرمز و خلیج فارس و... افتاد، این‌ها واقعا اخباری است که انسان به آن‌ها می‌بالد و افتخار می‌کند.
* شناختتان نسبت به مخاطبان برون مرزی و بازخوردشان در قبال عملکرد پرس تی‌وی چقدر است؟
بیشترین شناختی که نسبت به مخاطبان می‌توانیم داشته باشیم از طریق فضای مجازی است، با توجه به‌ اینکه پرس‌تی‌وی در فضای مجازی کانال دارد، این بازخوردهایی که از مردم می‌گیریم باعث می‌شود که شناختمان نسبت به مخاطبان بیشتر شود، چون در ایران مستقر هستیم شاید مثل آن خبرنگارانی که در کشورهای مختلف کار می‌کنند و می‌توانند شناخت بیشتری نسبت به مخاطبان پرس‌تی‌وی داشته باشند، نباشیم، ولی فضای مجازی مثل آینه‌ای است که در آن می‌توانیم بازخورد مخاطبان را حس کنیم.. شبکه ما به زبان انگلیسی است و رویکرد اخبار ما و جامعه هدف ما ایرانی‌ها نیستند، اگر چه یک سری از مخاطبان ایرانی هستند ولی بیشتر خارج از کشور دنبال می‌شویم؛ اما با توجه به بازخوردهایی که در فضای مجازی می‌گیریم تا الان بازتاب منفی نداشته‌ایم و در کل مخاطبان راضی بوده‌اند.
* اصولا این شناخت مخاطب چقدر در موفقیت یک خبرنگار برون مرزی می‌تواند اثرگذار باشد؟
خیلی تاثیر دارد. یک معلم را هم که فرض بگیرید اگر جامعه هدف که شاگردان هستند را به خوبی بشناسد می‌تواند موفقیت بیشتری در کلاس کسب کند. در هرکار دیگری از جمله خبرنگاری، اگر جامعه هدف به خوبی شناخته شود روش پوشش خبر و موضوعات و دغدغه‌های مختلف که در هر جریانی ایجاد می‌شود را با رویکرد بهتر و شفاف تری می‌توان پوشش داد.
تاثیرگذاری پرس تی وی به قدری بوده است که حتی خیلی از کسانی که در خود اسرائیل هستند به واسطه مواجهه‌ای که با پرس‌تی‌وی داشته‌اند طرز فکرشان عوض شده و این به نظر من یکی از موفقیت‌های خیلی مهمی است که شبکه توانسته به دست آورد.
* در مورد بازخوردهایی که طی مدت همکاریتان با پرس تی‌وی دریافت کردید، بفرمایید؟
هیچ وقت نباید در هر زمینه و فعالیتی همه چیز صد در صد مورد تایید همه باشد، ما از انتقادها هم استفاده می‌کنیم؛ یعنی دوست داریم انتقاد شود آن هم انتقاد سازنده، ما باید یاد بگیریم همیشه تعریف و تمجید برای اینکه سازمان یا شبکه‌ای تقویت شود، لازم و کافی نیست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/182398/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

دلیل ایجاد افسردگی زمستانی را بشناسید

اگر کسی روی اعصابمان راه رفت، چه کنیم؟

استرس چگونه ما را بیمار می‌کند؟

خبر بد قدرت تفکر منطقی را از انسان می‌گیرد

هفت ویژگی‌ افرادی که ذهن قوی دارند

روان‌پریش‌ کیست؟!

اهداف‌تان را با این افراد در میان نگذارید

اضطراب اولین و مهم ترین نشانه بروز آلزایمر

دوزبانه بودن به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند

استرس، زودتر از آنچه فکر کنید پیرتان میکند!

صداهای مخرب مغز چه هستند؟

با تقاضای دورکاری موافقت می‌کنید یا خیر؟

سرد بودن بینی نشانه استرس است

چگونه شغلی متناسب با شخصیت خود پیدا کنیم؟

چگونه با ترس‌هایمان مبارزه کنیم؟

سه راهکار برای آن‌که بفهمیم طرف مقابل دروغ می‌گوید

افراد الهام بخشی که باعث می‌شوند تسلیم نشوید

با این روش های استثنایی حافظه خود را تقویت کنید

چرا عکس خودمان را دوست نداریم؟!

8 علامت دور از ذهن ابتلا به افسردگی را بشناسید

اگر پول اضافی به دست آوردید، با آن چه کنید؟

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

«هیجان خوب» و «هیجان بد» چیست؟

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان

درمان وسواس با روش های طبیعی

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟

یوگا و رهایی از اضطراب مادربودن

حقایق عجیب زنانه!

درمان وسواس و افسردگی با چند راهکار کم‌خرج

با این ترفند ساده از اعتیاد به تلفن همراه خلاص شوید

غلبه بر ترس و راه اندازی کسب و کار جدید

5 نشانه‌ ظاهری اضطراب بیمارگونه

رژیم غذایی برای مقابله با افسردگی

فرار دختران از خانه، دلایل و راه های پیشگیری

اکراه مردان در پذیرش مشکلات سلامت روان

بی‌ادب ها هرگز موفق نمی‌شوند!

راهکارهایی برای کنترل عصبانیت