شما هم با مصرف شیر و لبنیات مشکل دارید؟!
پزشکي
بزرگنمايي:
آریا بانو - سلامانه: بدن برخی افراد بهخصوص ایرانیها و آسیاییها آنزیم لاکتاز کمی تولید میکند. این حالت یا علت ژنتیکی دارد یا به دلیل مصرف نکردن یا کم مصرف کردن شیر در بزرگسالی اتفاق میافتد. زمانی که میزان آنزیم لاکتاز در بدن کاهش مییابد، لاکتوز یا قند شیر به خوبی در دستگاه گوارش هضم نمیشود و علائمی مانند نفخ، اسهال و دلدرد ایجاد میکند.
وقتی فردی شیر نمیخورد، ترشح آنزیم لاکتاز در بدنش کاهش مییابد و برعکس اگر مصرف شیر بهتدریج آغاز شود، ترشح این آنزیم هم کمکم به حالت اول برمیگردد و مشکل طی زمان حل خواهد شد. بنابراین اولین توصیه به چنین افرادی این است که مصرف شیر را در هیچ سنی قطع نکنند و از کودکی تا سالمندی آن را در سبد غذایی بگنجانند.
توصیه دوم این است که اگر تحمل مصرف شیر را ندارند، مقداری آب در لیوان شیر بریزند و آن را رقیق کنند و بعد بهتدریج و طی زمان مقدار آب را کاهش و مقدار شیر را افزایش دهند. اگر تمایلی به انجام این کار ندارند میتوانند از سایر فراوردههای شیر مانند پنیر، دوغ، کشک و ماست استفاده کنند زیرا لاکتوز موجود در این محصولات توسط باکتریهای مفید موجود در آنها کاهش یافته و خوردن محصولات لبنی به جز شیر کمتر فرد را دچار مشکل میکند.
خوشبختانه امروزه در فروشگاهها شیرهای کملاکتوز و بدون لاکتوز هم به فروش میرسند که میتوان بدون نگرانی از ایجاد عوارض لاکتوز، آنها را مصرف کرد. همچنین میتوان قرصها یا پودرهای موسوم به لاکتاز با اسمهای تجاری مختلف از داروخانه تهیه کرده و آن را داخل شیر یا سایر محصولات لبنی ریخت تا فرد دچار مشکل نشود. در صورتی که با انجام همه این کارها باز هم این افراد نتوانند شیر و لبنیات بخورند، با نظر پزشکتان از مکملهای کلسیم و ویتامین D استفاده کنند تا در معرض پوکی استخوان قرار نگیرند.
-
سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۷:۲۲
-
۸۰ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/180208/