آریا بانو

آخرين مطالب

سردرد می‌تواند زنگ‌خطری برای شروع یک بیماری باشد پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سلامانه: یک متخصص مغز و اعصاب در اصفهان گفت: هرچند سردرد به تنهایی بیماری نیست ولی معمولاً نشانه‌ای از بیماری بوده و همیشه هشداردهنده محسوب می‌شود و می‌تواند به دلایل مختلف از سرماخوردگی ساده و سینوزیت گرفته تا تومور مغزی ایجاد شود. دکتر مرضیه رحیمی افزود: سردردها به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شوند که در سردردهای اولیه، مشکلی در سر و جمجمه وجود ندارد مانند: سردرد میگرنی و تنشی ولی در سردرد ثانویه، ایرادی در فضای جمجمه و گردن رُخ می دهد که اغلب ناشی از اختلالات با منشأ تومور، عفونت‌، بیماری‌های عروقی یا آسیب‌های جمجمه است.
وی افزود: رایج‌ترین سردردها در کشور ما، نوع میگرنی و تنشی آن است که مشکلات اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و عوامل اضطراب آفرین موجود در زندگی روزمره افراد موجب افزایش قابل توجه آمار این گونه سردردهاست که جای تأمل دارد.
رحیمی خاطرنشان کرد: در اکثر جوامع حدود 10 درصد از آقایان و حدود 25 درصد از خانم‌ها به سردردهای میگرنی و تنشی مبتلا هستند ولی این میزان در کشور ما کمی بیشتر است و در سال های اخیر نیز افزایش یافته است.
دارنده بورد تخصصی مغز و اعصاب گفت: سردردهای قدیمی هرچند آزاردهنده است اما اغلب خطرناک نبوده اما سردردهای جدید ممکن است نشانه یک بیماری جدی و زنگ خطر باشد.
این مدرس دانشگاه، سردردهایی را که بیمار در گذشته به مقدار کمی داشته و با گذشت زمان افزایش یافته است را "سردرد با سیر پیش رونده" توصیف کرد که احتیاج به بررسی دقیق دارد.
دکتر رحیمی تاکید کرد: هرچند بخش زیادی از سردردها، عصبی است و تنها 2 درصد از آنها به دلیل تومور مغزی یا ضایعه مغزی رُخ می دهد اما در باره سردردهای خیلی شدید و ناگهانی که منجر به بیدار شدن فرد از خواب می‌شود و معمولاً با استفراغ همراه است، بیمار حتماً باید با اورژانس مراجعه کند.
وی شایع‌ترین علت سردرد را ناشی از بیماری‌های عصبی، آلودگی هوا، بی‌خوابی، میگرن، سینوزیت، تومور مغزی و یا مننژیت دانست و افزود: سردردهای ثانویه می‌تواند ناشی از افزایش فشار خون، نارسایی تنفسی، اختلال خواب و افسردگی باشد.
این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: تغییر شیوه زندگی، نوشیدن آب زیاد، ورزش، تغذیه مناسب و مصرف ویتامین‌ها بخصوص ویتامین D در پیشگیری و کاهش سردرد مؤثر است.
رحیمی ادامه داد: گشاد شدن و التهاب و عفونت عروق داخل و خارج جمجمه، انقباض مُمتد عضلات کاسه سر و گردن و تغییر فشار داخل جمجمه از عوامل بروز سردرد محسوب می شود.
به گفته این پزشک متخصص، عیوب انکساری چشم نیز سبب پیدایش سردردهای مکرر در ناحیه پیشانی بخصوص هنگام مطالعه یا تماشای تلویزیون می‌شود.
رحیمی افزود: سردرد با منشأ تومور مغزی، متناوب بوده و با حرکت سر، عطسه و سرفه تشدید می‌شود و معمولاً در اوایل صبح بیشتر مشاهده می‌شود و این عارضه با اختلالات خواب همراه است بطوریکه گاهی بیمار به علت سردرد از خواب بیدار می‌شود.
وی یکی از مشکلات اساسی در درمان سردرد را بحث "خود درمانی" دانست و افزود: بسیاری از افراد بدون مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب شروع به مصرف مسکن می‌کنند در حالی که التیام سردرد با مسکن به معنی درمان آن نیست و در مواردی مانند سردردهای ناشی از تومور، با مصرف مسکن ظاهراً درد از بین می رود ولی مشکل همچنان باقی است.
این استاد دانشگاه با تاکید براینکه اکثر داروهای سردرد حاوی مواد مخدر است، گفت: این داروها در آغاز مصرف باعث التیام درد بیمار می‌شود ولی مصرف بیش از حد آنها اگر در طول ماه بیشتر از 15 عدد باشد، سردرد را به سمت دردهای روزانه وابسته به مُسکن می‌کند.
این پزشک اصفهانی افزود: افرادی که سابقه سردرد ندارند، با وقوع سردرد جدید باید به پزشک نورولوژیست مراجعه کنند و چنانچه علامت‌های دیگری مانند استفراغ، عدم تعادل، دوبینی و تاری دید هم به وجود آید نشان از وقوع اتفاق مهمی در مغز است که حتماً باید زیر نظر پزشک درمان شود.
منبع خبر:
ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/174772/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه با فرزندانمان صمیمی تر باشیم؟

بازی، آینه تمام نمای ویژگی های کودک

نوزادان از چه نوع موسیقی لذت می‌برند؟

16 نکته کلیدی برای رفتار با کودک بیش فعال

دور هدیه‌های تکراری برای کودکان را خط بکشید

فیلم‌های ترسناک در روحیه بچه ها چه تاثیری می گذارند

رفتارهای عجیب کودکان نوپا

کدام گریه کودک نشانه افسردگی است؟

یک زندگی هیجان انگیز

همه چیز در مورد پاسخگویی به سوالات مکرر کودک

به کودکان خود نگویید "من را تنها بگذار"

10 ویژگی بچه‌های مستعد اعتیاد !

بچه ها، عاشق شنیدن قصه های تکراری

قبل از تنبیه کردن کودکتان، حتماً بخوانید

فکر کودکان را پرواز دهیم

توصیه های مهم به مادران شاغل

خیال‌پردازی بچه ها خوبه یا بد؟

به کودکتان کمک کنید تا زودتر زبان باز کند

با این روش ها اعتماد به نفس کودکتان را بالا ببرید !

کودکان وقتی دروغ می‌گویند که:

فرزندان کم تحمل نتیجه چه والدینی هستند

فرزندتان با ظاهرش مشکل دارد؟

چگونه الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟

خلاقیت های دردسر ساز!

گفتار درمانی: روشی موثر برای بهبود مشکلات گفتاری

چطور برای فرزندانتان وقت بیشتری بگذارید

فکرهای بزرگ کودکانه

آینده کودکان باهوش چگونه خواهد بود؟

چرا بلوغ زودرس خوب نیست؟

از عصبی شدن کودکتان جلوگیری کنید !

انواع تیک عصبی در کودکان !

تبلت چه بر سر کودکانمان می‌آورد؟

همه چیز درباره ی رشد هوش کودکان !

چگونه فرزندم را به مدرسه علاقه‌مند کنم؟

کمک والدین به کلاس اولی‌ها

علائم مدرسه‌هراسی چیست؟

به فرزندتان فحش ندهید!

عوامل عمده مؤثر بر فراگیری دانش آموز

با کودک بد غذا چه کنیم؟

روشهای کاهش استرس بچه های طلاق

استرس در کودکی موجب تغییراتی در سازه‌های اصلی مغز می‌شود

از چه سنی به کودک بیاموزیم بدون اجازه وسایل دیگران را برندارد؟

تصورات اشتباه درباره «بغلی شدن» کودکان

تست هوش برای کودکان 4 تا 10 ساله

چگونه اعتماد به‌ نفس کودک را افزایش دهیم؟

استرس دیر شدن مدرسه و آثار آن بر روحیه و درس فرزند شما

اهمیت گذراندن وقت کافی با فرزندان

بازی‌ درمانی، چیست؟

اختلافات والدین چه بر سر کودکان می آورد؟

دست نزن عزیزم