آریا بانو

آخرين مطالب

میز اردور/ دو روش تهیه دسر لگیمات با تخم مرغ و بدون تخم مرغ خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
میز اردور/ دو روش تهیه دسر لگیمات با تخم مرغ و بدون تخم مرغ 3
١٥٢
٠
افق کوروش/ لُگیمات یا به قول عرب‌ها لُقیمات یکی از دسرهای عربی و مخصوص استان‌های جنوبی ایران برای ماه مبارک رمضان است که در کشورهای حاشیه خلیج فارس، مصر و هندوستان هم زیاد سرو می‌شود. این دسر قدیمی با قدمتی حدود 200 سال که به «لقمه قاضی» هم مشهور است به خاطر بافت لطیف و شیرینی ملایمش بیشتر با چای و قهوه یا بستنی سرو می‌شود. 2 طرز تهیه لگیمات یا لقیمات یا همان بامیه عربی را در مجله کوروش بخوانید.
طرز تهیه دسر لگیمات بدون تخم مرغ
چی لازم دارم:
آرد سفید: 2 پیمانه (هر پیمانه آرد برابر با 120 گرم است)
نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
شیرخشک قنادی: 3 قاشق غذاخوری
ماست پر چرب: 2 پیمانه
شکر: 2 قاشق غذاخوری
خمیرمایه فوری: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1/8 قاشق چایخوری
هل: ½ قاشق چایخوری
رازیانه: ½ قاشق چایخوری
روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع برای سرخ کردن لگیمات: به مقدار لازم
آب ولرم: به مقدار لازم
چطوری درست کنم:
برای درست کردن دسر لگیمات ابتدا آرد سفید، نشاسته ذرت، شیر خشک قنادی، شکر، خمیر مایه فوری، نمک، هل و رازیانه را با هم مخلوط کنید. سپس ماست را به تدریج و کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که مواد حالتی مثل یک مایه شل و چسبنده و مرطوب مثل ماست پیدا کنند. یادتان باشد خمیر این شیرینی باید شل باشد
روی خمیر را به مدت یک ساعت بپوشانید و ظرف خمیر را در یک جای گرم قرار دهید تا خمیر مایه سبب شود که خمیر به اصطلاح شیرینی پزی “برسد” و حجم خمیر دو برابر شود. یک دستکش یک بار مصرف بپوشید و کمی دستکش را چرب کنید. خمیر را کمی ورز دهید تا پف آن گرفته شود. حالا در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. مقدار روغن باید به اندازه‌ای باشد که لگیمات‌ها در آن شناور شوند. خمیر را داخل ماسوره مخصوص درست کردن شیرینی بامیه بریزید و به همان ترتیبی که بامیه را داخل روغن می‌ریختید لگیمات را هم در روغن به صورت گرد گرد بریزید و سرخ کنید.
حتما بخوانید طرز تهیه یک شیرینی خانگی فانتزی مخصوص عید؛ کوکی شکلاتی
حین سرخ شدن مرتب لگیمات‌ها را به آرامی هم بزنید (اگر قیف ندارید از اسکوپ بستنی استفاده کنید، برای این کار اسکوپ بستنی را چرب کنید و به همین منظور یک ظرف روغن مایع کنار دست‌تان بگذارید و هر بار اسکوپ را در روغن مایع فرو کنید و سپس از خمیر لگیمات بردارید). همین که سطح شیرینی طلایی شد کافی است. می‌توانید لگیمات‌های داغ داغ را در شهد سرد شده در دمای محیط بریزید یا روی لگیمات عسل یا شیره خرما یا شیره انگور بریزید. لگیمات را بعد از بیرون آوردن از شهد در یک صافی یا آبکش فلزی بگذارید تا هم شربت اضافی آن‌ها گرفته شود و هم نرم و خمیری نشوند.
مواد لازم برای شهد لگیمات
آب: ½ یک لیوان فرانسوی
شکر: 2 و ½ لیوان فرانسوی
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار دلخواه
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
گلوکز مایع یا شربت ذرت: 2 قاشق غذاخوری
گلاب: ¼ لیوان فرانسوی
طرز تهیه شهد دسر لگیمات
برای درست کردن شهد این شیرینی ابتدا آب و گلاب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز به جوش بیاورید. زمانی که ترکیب آب و گلاب به جوش آمد زعفران و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید. سپس شکر را اضافه کنید. شکر را هم نزنید، اجازه دهید کمی ته نشین شود و کمی خود به خود حل شود. سپس با کفگیر چوبی شکر را هم بزنید. گلوکز مایع را هم اضافه کنید و هم بزنید. زیر شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شهد حسابی سرد شود و به غلظت خوبی برسد. ‌
طرز تهیه دسر لگیمات با تخم مرغ
چی لازم دارم: آرد سفید: 1 لیوان فرانسوی
تخم مرغ:1 عدد
آرد برنج: 3 قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
خمیر مایه فوری :1 قاشق غذاخوری
ماست: 1/2 لیوان
آب ولرم: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
چطوری درست کنم:
برای درست کردن دسر لگیماتی که تخم مرغ دارد ابتدا باید تخم مرغ را با ماست، خمیرمایه فوری، آرد برنج و بیکینگ پودر مخلوط کنید. در مرحله بعد آرد را بریزید و با دست خمیر را ورز دهید. در صورتی که خمیر سفت بود کمی آب ولرم هم به آن اضافه می کنیم تا خمیر رقیق شود(همانطور که گفتیم خمیر لگیمات باید مثل ماست شل و رقیق باشد و البته چسبنده باشد) . خمیر را به مدت یک ساعت در جای گرمی می گذاریم تا خمیر برسد و پف کند.
روغن را داخل ماهیتابه یا قابلمه تفلون یا چدن عمیق بریزید. حالا به همان ترتیب خمیر را در قیف ماسوره بریزید یا با قاشق غذاخوری بردارید و در روغن داغ گرد گرد بیندازید و سرخ کنید. خمیر داخل روغن پف می کند و به اندازه یک گردوی بزرگ می‌شود. وقتی رنگ لگیمات طلایی شد از روغن خارج کنید و به همان ترتیب در شهدی که در دمای محیط سرد شده بیندازید تا روی آن حسابی شهد دار و شربتی شود. روی دسر لگیمات را با پودر پسته یا پودر نارگیل یا شکلات نوتلای ذوب شده تزیین کنید. برای این کار ‌در یک کاسه مایکروویو مقداری از نوتلا را ماکروویو کنید تا گرم و روان شود. سپس نوتلا را روی آنها بریزید تا از شکلات پوشانده شوند.
نکات مهم
*حرارت روغن برای سرخ کردن لگیمات حتما باید متوسط باشد.
*هربار خمیر را هم بزنید و پفش رو بگیرید و فقط به اندازه ظرفیت تابه از خمیر بردارید و داخل قیف بریزید. اگر اضافی خمیر در قیف بماند پف می‌کند وظاهر لقیمات خوب نمی‌شود.
‌*می‌توانید لگیمات‌ها را بعد از آغشته شدن در شهد در پودر قند و پودر دارچین بغلتانید تا طعم متفاوتی پیدا کنند. اگر پودر قند دوست ندارید روی لگیمات فقط کمی پودر دارچین بپاشید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/165190/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ انسان های بازنده

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

تصویری تازه از پسر فرهاد مجیدی کنار پدر

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

دی‌بروینه حتی از جرارد و لمپارد هم بهتر است!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

خلاقیت منحصر بفرد نبات استخری با سنگ کاغذ قیچی بازی کردن برای پیچوندن مادرش / عجب بچه تخسیه

ستاره معصومی همسر سابق مهدی قایدی با یک استوری سکوتش را شکست / واقعیت تمام حرف و حدیث ها

آوازخوانی دلنشین منوچهر هادی برای دخترش سوفیا / عجب صدایی هم داره ؛ آقای کارگردان همه فن حریف ها

مادرانگی احساسی و عاشقانه به سبک مستانه مهاجر و دخترش نفس بازغی + ویدیو / خدا حفظتون کنه

آیا می شود داروی تاریخ گذشته و فاسد را مصرف کرد؟

یک بررسی: بیش از نیمی از جمعیت جهان تا سال 2050 در معرض بیماری‌های مالاریا و تب دنگی هستند

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

موسیقی بی‌کلام زیبا و آرامش‌بخش «بهشت» با هنرمندی پیدر بی هلند

موزیک ویدئوی متفاوت از قطعه وطنیِ همایون شجریان

نماهنگ تماشایی آرون افشار بنام «شب رویایی»

واردات خودروی مجانی و خیرات هم تاثیری بر بازار ندارد/ چرا خودروهای چینی در عراق ارزان‌تر از ایران است؟

شورای رقابت: عرضه خودرو در بورس به طور کلی منتفی شد

جزئیات افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها | افزایش 40 درصدی قیمت کارخانه‌ای

اطلاعیه شورای رقابت درباره واقعی شدن قیمت خودرو/ فرمول افزایش قیمت خودروها اعلام شد

خودرو، طلایه‌دار افزایش قیمت در سال مهار تورم

صعود نوروزی قیمت خودرو

مصوبه افزایش قیمت خودرو وتو شد/ واکنش شورای رقابت به نامه مخبر

قیمت‌گذاری خودرو برعهده شورای رقابت نیست/ وزارت صمت می‌تواند قیمت‌ها را تعدیل کند

ثبت‌نام خودروهای داخلی امشب تمام می‌شود/ برای ویرایش اشتباه نکنید