آریا بانو

آخرين مطالب

در صورت افشای کودک آزاری توسط فرزندمان چه کار کنیم؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
در صورت افشای کودک آزاری توسط فرزندمان چه کار کنیم؟
k ٢
٠
کودکت / افشای کودک آزاری توسط کودکان یا نوجوانانی که مورد سو‌ استفاده قرار گرفته‌اند، بسیار سخت است. اکثر آن‌ها از ترس عواقب ناشی از صحبت کردن درباره کودک آزاری، سکوت می‌کنند. ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا کودک در این مورد صحبت کند. عده‌ای از کودکان هم ممکن است هرگز سکوتشان را نشکنند. اما اگر فردی که مورد کودک آزاری قرار گرفته، راز بزرگش را به شما بگوید، این که چه واکنشی در برابر افشای کودک آزاری نشان می‌دهیم، بسیار مهم است. در ادامه ما شما را با واکنش‌ها و اقدامات مناسب در برابر این پدیده آشنا می‌کنیم.
افشای کودک آزاری؛ واکنش‌های مناسب
زمانی که فرزند شما از حادثه‌ای که در جریان کودک‌آزاری برای او اتفاق افتاده است، صحبت می‌کند، بهتر است خونسردی خودتان را حفظ کنید و برخورد مناسبی با او داشته باشید. برخی از این واکنش‌ها در ادامه آمده است:
به حرف‌های فرزندتان با دقت گوش کنید. صحبت‌های او را به هیچ عنوان قطع نکنید و در میان صحبت‌های او نپرید. در مورد صحبت‌های او، نظر ندهید. هر نوع واکنش مانند شوک یا ناباوری می‌تواند باعث سکوت یا مانع از ادامه‌ی صحبت‌های کودک شود.
این اطمینان را به کودک دهید که درباره‌ی افشای کودک آزاری کار درستی انجام داده است. ایجاد اطمینان در فرزند درباره‌ی این موضوع، تاثیر مهمی روی کودکی دارد که احتمالا کودک آزاری را مخفی نگاه داشته است.
به کودک بگویید که او در این مورد هیچ تقصیری ندارد و نباید خودش را گناهکار بداند یا سرزنش کند.
به کودک بگویید که کاملا او را باور دارید و به حرف‌های او اعتماد می‌کنید. اگر کودکی به شما اطمینان داشته باشد، ترس‌های خودش را کنار می‌گذارد و در این مورد با شما صحبت می‌کند.
با شخص کودک آزار به هیچ وجه برخورد مستقیم نکنید. در صورت برخورد، درباره‌ی صحبت‌های کودک، با او وارد گفت و گو و بحث نشوید. این مسئله، وضعیت را بدتر می ‌کند.
به کودک توضیح دهید که در این مورد می‌خواهید چه اقدامی انجام دهید. در صورتی که سن کودک شما مناسب است به او بگویید که باید این مسئله را با یک فرد مورد اعتماد یا یک مقام مسئول در میان بگذارید.
گزارش کودک آزاری از فرزندتان را به تاخیر نیندازید. هر چه قدر زودتر گزارش دهید، جزئیات این آزار همچنان در ذهن شما باقی است و می‌توانید آن را در اختیار مقامات مسئول قرار دهید. گزارش به موقع باعث می‌‌شود، جزئیات این آزار ثبت شود و بعد‌ها می‌توانید از آن برای پیگیری‌های بیشتر و شکایت از فرد کودک آزار استفاده کنید.
شما می‌توانید موارد سو‌استفاده از کودک خود یا سایر کودکان را به نزدیک‌ترین مرکز حمایت از کودکان در محل زندگی خود اطلاع دهید.
دلایل افشای کودک آزاری
اخیرا مطالعه‌ای توسط NSPCC روی 60 نوجوان که در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند، نشان داده که اکثر آن‌ها درباره‌ی کودک آزاری و شخص آزار‌دهنده، قبل از سن 18 سالگی صحبت کرده‌اند. اما افشای کودک آزاری توسط آن‌ها سال‌ها طول کشیده است. در برخی موارد، افشای آزار جنسی توسط کودک، حدود 7 سال بعد از اولین سو‌ استفاده انجام شده است. از علت‌های شکستن سکوت کودکان در این مورد عبارت است از:
درک نادرست بودن عملی که در مورد آن‌ها انجام شده است
به هیچ وجه قادر به مقابله با کودک آزاری نیستند
سو استفاده از آن‌ها ادامه پیدا کرده است
تمایل به محافظت از کودکان دیگر در برابر کودک آزاری دارند
خواهان مجازات فرد کودک آزار هستند
رسیدن به نقطه‌ای از اعتماد نسبت به دیگران برای افشا و در میان گذاشتن کودک‌آزاری
صحبت از کودک آزاری با مادر، دوست و معلم
کودکان معمولا حادثه‌ی کودک آزاری را ابتدا با دوست یا مادرشان مطرح می‌کنند. به غیر از دوست و مادر ممکن است با معلمشان هم در میان بگذارند. آن‌ها زمانی که خواهان متوقف ساختن عمل کودک آزاری هستند، در این مورد با مادر خود صحبت می‌کنند. آن‌ها زمانی که خواهان دریافت حمایت عاطفی هستند، درباره‌ی این حادثه با دوست خود درد و دل می‌کنند.
نحوه‌ی افشای کودک آزاری توسط کودکان
کودکان و نوجوانان معمولا راز خود را درباره‌ی کودک آزاری، به روش‌‌های مختلفی برملا می‌کنند. آن‌ها ممکن است این حادثه را به صورت شفاهی یا غیر شفاهی، کامل یا به طور سر بسته، مستقیم یا غیر مستقیم مطرح کنند. در بعضی موارد، آن‌ها داوطلبانه در این مورد صحبت کرده‌اند و در بعضی موارد دیگر به مطرح کردن این مسئله ترغیب شده‌اند یا به طور تصادفی صحبت کرده‌اند. عده‌ای از کودکان زمانی که تلاش خانواده را برای مخفی نگاه داشتن این حادثه و عدم گزارش آن به مقامات مسئول دیدند، احساس سرخوردگی کرده‌اند. در بسیاری از موارد، با این که کودک هنوز در معرض آسیب قرار دارد، هنگام افشای کودک آزاری می‌گوید که دیگر در معرض خطر نیست. از جمله این دلایل عبارت است از:
بی توجهی یا نشنیده گرفتن صحبت‌های کودک
انکار یا نادیده گرفتن صحبت‌های کودک
اقدام ناکافی و غیر‌ موثر یا دخالت فرد آزار‌ دهنده
وظایف سازمان‌ها در برابر کودک آزاری
مقابله با کودک آزاری
همه‌ی سازمان‌هایی که به نحوی با کودکان و نوجوانان سر و کار دارند، باید سیاست‌ها و رویه‌های حمایتی خود را در اختیار تمام کارکنان خود قرار دهند. این امر برای اطمینان از این که هر کودک بدون در نظر گرفتن سن، جنسیت و نژادش مورد حمایت قرار می‌گیرد، اهمیت دارد. در صورت افشای کودک آزاری توسط کودک باید همه‌ی سیاست‌ها و راهکار‌های حمایتی درباره‌ی او اجرا شود. این سیاست‌ها، دستور‌العمل‌های روشنی درباره‌ی اقدامات اجرایی، در اختیار شما قرار می‌دهد. این سیاست‌ها مشخص می‌کند که چه کسی در سازمان شما مسئول رسیدگی و حمایت از کودک آسیب‌دیده است. اگر کودکی در معرض خطر کودک آزاری قرار دارد یا قبلا آسیب دیده است، قانون از شما در مقابل گزارش به سازمان‌های مربوطه بدون رضایت مادر یا فرزند حمایت می‌کند.
با رعایت مواردی که در این مقاله به آن پرداخته شد، آینده‌ای سرشار از شادی، امنیت و آسایش به کودکان آسیب‌دیده یا در معرض آسیب هدیه کنیم.
نسترن خسور

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/147959/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاثیر موسیقی بر مهارت‌های کودکان

برای آرام کردن کودک از موسیقی استفاده کنید!

با تولد کودکم سرکار بروم یا نه؟‌

از کجا بفهمم کودکم به من علاقه دارد؟

چگونه با فرزندانمان صمیمی تر باشیم؟

بازی، آینه تمام نمای ویژگی های کودک

نوزادان از چه نوع موسیقی لذت می‌برند؟

16 نکته کلیدی برای رفتار با کودک بیش فعال

دور هدیه‌های تکراری برای کودکان را خط بکشید

فیلم‌های ترسناک در روحیه بچه ها چه تاثیری می گذارند

رفتارهای عجیب کودکان نوپا

کدام گریه کودک نشانه افسردگی است؟

یک زندگی هیجان انگیز

همه چیز در مورد پاسخگویی به سوالات مکرر کودک

به کودکان خود نگویید "من را تنها بگذار"

10 ویژگی بچه‌های مستعد اعتیاد !

بچه ها، عاشق شنیدن قصه های تکراری

قبل از تنبیه کردن کودکتان، حتماً بخوانید

فکر کودکان را پرواز دهیم

توصیه های مهم به مادران شاغل

خیال‌پردازی بچه ها خوبه یا بد؟

به کودکتان کمک کنید تا زودتر زبان باز کند

با این روش ها اعتماد به نفس کودکتان را بالا ببرید !

کودکان وقتی دروغ می‌گویند که:

فرزندان کم تحمل نتیجه چه والدینی هستند

فرزندتان با ظاهرش مشکل دارد؟

چگونه الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟

خلاقیت های دردسر ساز!

گفتار درمانی: روشی موثر برای بهبود مشکلات گفتاری

چطور برای فرزندانتان وقت بیشتری بگذارید

فکرهای بزرگ کودکانه

آینده کودکان باهوش چگونه خواهد بود؟

چرا بلوغ زودرس خوب نیست؟

از عصبی شدن کودکتان جلوگیری کنید !

انواع تیک عصبی در کودکان !

تبلت چه بر سر کودکانمان می‌آورد؟

همه چیز درباره ی رشد هوش کودکان !

چگونه فرزندم را به مدرسه علاقه‌مند کنم؟

کمک والدین به کلاس اولی‌ها

علائم مدرسه‌هراسی چیست؟

به فرزندتان فحش ندهید!

عوامل عمده مؤثر بر فراگیری دانش آموز

با کودک بد غذا چه کنیم؟

روشهای کاهش استرس بچه های طلاق

استرس در کودکی موجب تغییراتی در سازه‌های اصلی مغز می‌شود

از چه سنی به کودک بیاموزیم بدون اجازه وسایل دیگران را برندارد؟

تصورات اشتباه درباره «بغلی شدن» کودکان

تست هوش برای کودکان 4 تا 10 ساله

چگونه اعتماد به‌ نفس کودک را افزایش دهیم؟

استرس دیر شدن مدرسه و آثار آن بر روحیه و درس فرزند شما