آریا بانو

آخرين مطالب

طبع بادمجان چیست و مصرف آن برای چه افرادی مضر است؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - طبع بادمجان گرم و خشک است و زیاده‌روی در مصرف آن به دلیل افزایش گرمی و سودا، برای افراد با مزاج سوداوی، دموی و صفراوی مضر است. طبخ بادمجان با گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، آب انار، کشک و سرکه به عنوان مصلح، برای تعدیل مزاج آن توصیه می‌شود.

سرویس سلامت - بادمجان و غذا‌هایی که با آن درست می‌شود، خوشمزه و متنوع هستند و طرفداران بسیاری دارد. همانطور که می‌دانید، مصرف بادمجان به صورت خام برای بدن مضر است و باید پخته شده آن را مورد مصرف قرار دارد، همچنین توجه به طبع بادمجان و مواد غذایی که می‌توان به عنوان مصلح در کنار آن مصرف کرد، باعث بهره‌مندی بیشتر از خواص این سبزی خوشمزه خواهد شد. در ادامه با طبع بادمجان، مصلحات بادمجان و مناسبترین شیوه طبخ آن آشنا می‌شوید.
طبع بادمجان
از دیدگاه طب سنتی طبع بادمجان گرم و خشک در درجه دوم یا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبۀ خشکی در بدن، باعث ایجاد سودا و بیماری سودایی می‌شود و پوست را بدرنگ، سیاه و یا زرد می‌کند.
در اینجا به این نکته توجه داشته باشید با اینکه بادمجان طبع گرم دارد، اما سودا که سرد است تولید می‌کند. اصولا بر اساس طب سنتی، خوراکی‌هایی که هضم سختی دارند (مثل عدس، بادمجان، گوشت گاو و یا گوشت‌های مانده) تولید سودا را در بدن افزایش می‌دهند و هنگامی که سودا در بدن افزایش می‌یابد، منجر به بروز لک‌های پوستی، بعضی انواع دمل، جوش، واریس و حتی خونریزی مقعدی و بواسیر در افراد یا درد پهلو و عانه می‌شود.
مصرف بادمجان به دلیل گرم و خشک بودن طبع آن برای افراد با مزاج بلغمی مفید (البته به اعتدال) و زیاده‌روی در مصرف آن برای افراد با مزاج صفراوی، دموی و سوداوی نامناسب است و حتما باید با مصلح آن مصرف شود. به ویژه این افراد بایستی از زیاده‌روی در خوردن بادمجان در مناطق دارای اقلیم گرم و خشک به دلیل غلبه گرمی و عوارض جانبی آن اجتناب کنند.
بیشتر بدانید: خواص بادمجان چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص بادمجان)
مصلحات بادمجان
به دلیل طبع بادمجان، مصرف زیاد این سبزی به تنهایی، امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را در پی خواهد داشت. به همین علت پخت آن با مصلح‌هایی مانند گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، دانه انار، کشک، آب انار ترش و شیرین و گاهی با سرکه توصیه می‌شود.

مناسب‌ ترین نحوه پخت بادمجان در طب سنتی
اکثر افراد بادمجان را سرخ می‌کنند در حالی که این شیوه از طبخ باعث از بین رفتن خواص بادمجان و هدر رفتن ویتامین‌ها و ارزش غذایی این سبزی خواهد شد. از همین رو، طبخ بادمجان به صورت آب‌پز، بخارپز و کباب کردن آن در فر از مناسبترین شیوه‌های طبخ این سبزی پرخاصیت است که باعث حفظ مواد مغذی و از دست نرفتن ویتامین‌ها و عناصر معدنی آن می‌شود.
در طب سنتی بهترین شیوه طبخ بادمجان به شرح زیر است:
بهتر است بادمجان را ابتدا پوست گرفته و ورقه ورقه کنید. سپس لابه‌لای هریک از ورقه‌ها را نمک پاشیده و برای 2 تا 3 ساعت داخل آب سرد بیندازید. بعد از مدتی رنگ آب تیره می‌شود که باید چند بار آب عوض شده و این عمل تکرار شود تا دیگر آب سیاه نشود و تیزی بادمجان کم شود. این عمل باعث دفع سودا و بعضی مواد آلرژی‌زا موجود در بادمجان می‌شود. سپس بادمجان را با گوشت بره، بزغاله یا سایر مصلحات آن پخته شود.
البته پخت آن بصورت تنوری و کباب کردن بادمجان هم باعث تعدیل سودای آن خواهد شد. با این وجود در این روش ها، به دلیل آن که بادمجان در حرارت مستقیم آتش قرار می‌گیرد، قسمت عمده‌ای از ارزش غذایی آن کاسته و زمینه تشکیل ترکیبات سرطان‌زا در آن فراهم می‌شود. بر این اساس اگر می‌خواهید بادمجان را کبابی کنید چه بهتر که پوست آن بعد از کباب شدن کاملا جدا شود یا بادمجان‌ها را در کاغذ آلومینیوم در فر قرار دهید تا کاملاً مغزپخت شود؛ به این ترتیب، حرارت به طور غیر مستقیم موجب پخته شدن این سبزی شده و خواص و ارزش غذایی فوق‌العاده آن حفظ می‌شود.
مهناز پیرزاده

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/106399/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دورتموند برنده راند اول؛ پاریسی‌ها امیدوار به کامبک در خانه

تصویر دیده نشده لیلا اوتادی 17 سال پیش در کنار زنده یاد داریوش مهرجویی

شرایط دریافت دسته چک باز هم تغییر کرد/ خبر جدید مجلس برای دارندگان دسته‌چک

کنایه تند نورافکن به ناکامی پرسپولیس!

درویش با یحیی گل‌محمدی دوباره تماس گرفت

واکنش جواد نکونام به برکناری خطیر

شوت امباپه به تیر دروازه دورتموند برخورد کرد

ضربه سر فابیان رویز، خطرناک از کنار دروازه دورتموند به بیرون رفت

شوت خطرناک فولکروگ در چهارچوب نبود

واکنش خوب دروازبان دورتموند روی شوت دمبله

شوت دمبله از روی دروازه دورتموند به بیرون رفت

شکایت باشگاه سپاهان از پرسپولیس

پرسپولیس، پرتماشاگرترین با بلیت 300 هزار تومانی

مراسم ازدواج خواهرزاده محمود احمدی نژاد در استانبول

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

اتهام مدیرعامل پرسپولیس به بازیکنان سپاهان

واکنش تند درویش به درگیری سپاهانی‌ها با بانوان

آغاز رسمی مذاکرات پرسپولیس با 10 بازیکن

موقعیت خطرناک برای دورتموند و شوت مارسیل سابیتزر که ثمری نداشت

رزاق پور: قدر فرصت‌ها را ندانستیم

هادی محمدی: امید به صورت دابو ضربه زد

جو فوق العاده دیوار زرد دورتموند

فقط صدای رضا عنایتی!

نماینده ایران در فینال غرب آسیا زنده ماند

شکایت پرسپولیس از سپاهان به دلیل اهانت به بانوان

سند برکناری علی خطیر از مدیریت استقلال

معمای عجیب: این 500 نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند

ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو

شاعرانه/ بگو به باران ببارد امشب

علیرضا بیرانوند بدون مصاحبه با خبرنگاران، ورزشگاه آزادی را ترک کرد

صحبتهای محمد کریمی کاپیتان سپاهان در پایان بازی با پرسپولیس

صحبتهای امید نورافکن بازیکن سپاهان در پایان بازی با پرسپولیس

پورموسوی: تیم ما به جدول برمی‌گردد

نوری: متاسفانه 2 امتیاز از دست دادیم

باقری: کیفیت بازی‌های قبلی را نداشتیم

سحرخیزان: نتیجه‌ای که لایقش بودیم را نگرفتیم

شوت دمبله از کنار دروازه دورتموند به بیرون رفت

مورایس: پرسپولیس از بهترین تیم های لیگ است

زنده: همراه با تحولات ناگهانی در استقلال

دیدار الناز حبیبی و جواد عزتی در مشهد عاشقانه شد

ویدئویی جالب از بحث جومونگ و سوسانو وایرال شد

چهره‌ها/ حس مادرانه شبنم قلی‌خانی

«سرخوشی در پاییز» با قطعه ای از «انریکه اوگارته» نوازنده اسپانیایی

حمله مسلحانه افراد ناشناس به پزشکان در کرخه

تکذیب فوت پزشک طرحی در هرمزگان

خفاش‌ها نباشند دیگر از قهوه خبری نیست!

ماجرای نجات یک پرنده هما در پنجشیر افغانستان

گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است

آفتاب گرفتنِ بامزه ی جوجه تیغی

صبحانه خوردن به سبک یک گوریل