آریا بانو

آخرين مطالب

لزوم ایجاد قطب‌های متعدد در مددکاری اجتماعی اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: باید به سمت ایجاد قطب‌های متعدد در مددکاری اجتماعی در سطوح دنشگاهی و سازمانی حرکت کنیم.

به‌ گزارش ‌ایسنا، حبیب الله مسعودی فرید در همایش ملی مددکاری اجتماعی و توسعه پایدار که صبح امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، با اشاره به این که با هم بودن می‌تواند برای ما اهداف عالی‌تری را متصور کند، گفت‌: مددکاری اجتماعی در عرصه‌های مختلف می‌تواند عمل کند و کارکردهای متفاوتی دارد، اگر مدل‌های مختلف در جامعه شناسی و بوم شناختی در حوزه های فردی، بین فردی و محله‌ای را نگاه کنیم می بینیم که مددکاری اجتماعی می‌تواند نقش اثرگذار و کلیدی را داشته باشد.
وی ادامه‌ داد: به نظر می‌رسد در بخش پیرامونی مداخله نکرده‌ایم و عمدتا در سطوح ضروری که شامل سطوح فردی و خانوادگی است تمرکز کرده‌ایم، بنابراین فکر می‌کنم باید به سمت بخش‌های بیرونی که از جنس سیاستگذاری اجتماعی و تغییر ساختاری است حرکت کنیم ، زیرا گاهی اوقات خود ساختارها مانع رسیدن به دسترسی و فرصت‌ها است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه‌ خاطر نشان کرد: اگر توانمندسازی، دسترسی به فرصت‌ها، امکان انتخاب فرصت‌ها و عملیاتی کردن فرصت‌ها را ترجمه کنیم، از مواری هستند که باید بیشتر از این به آن توجه کنیم. برای مثال در موضوعاتی همچون شهر دوستدار کودک یا مدرسه دوستدار کودک نقش مددکاری اجتماعی می‌تواند موثر باشد.
وی همچنین تصریح کرد: باید به سمت ایجاد پست‌های متعدد مددکاری اجتماعی چه در سطوح دانشگاهی و چه در سطوح سازمانی حرکت کنیم. به طور مثال وزارت بهداشت و عرصه مددکاری اجتماعی و عرصه سلامت در بیمارستانها می‌تواند پرچمدار این موضوع باشد یا طرح مددکاری اجتماعی در مدرسه تحت عنوان "طرح نماد" (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) نیز می‌تواند در این زمینه موثر باشد. برای این که در بسیاری از کشورها یکصدمین سال مددکاری اجتماعی در مدارس گذرانده می‌شود و پیشنهاد سازمان بهزیستی نیز این بود که مددکاری اجتماعی را در مدارس نهادینه کنیم و چه خوب است که توجه در آموزش و پرورش به این موضوع ایجاد شده و سریدار مددکاری اجتماعی در مدرسه آموزش و پرورش باشد و این موضوع را راهبری کند.
مسعودی فرید در ادامه صحبت‌های خود، اظهار کرد: این امر می‌تواند به فراوان شدن حضور مددکاران اجتماعی در عرصه های مختلف و تخصصی کردن خدماتی که دستگاه‌ها و سایر نهادها می‌توانند انجام دهند، کمک کند و در کنار این نیز قطعا نقش سازمان‌های مردم نهاد، انجمن‌های علمی، بخش‌های غیر دولتی حائز اهمیت است و ما نیز با کمال میل آماده هستیم که این بخش از کار را که مربوط به بهزیستی است را به اشتراک بگذاریم.
وی با بیان این که بیش از 480 کلینیک مددکاری اجتماعی وجود دارد، گفت‌: باید به سمت مددکاری اجتماعی فراتر از حوزه خدمات به افراد حرکت کنیم. اگر چه صرف ارائه خدمات به افراد نیز واجب است، اما باید به سمت ایجاد دسترسی های فراتر برویم. این موضوع از جنس سیاست‌های اجتماعی است و تغییر ساختارهای دسترسی است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به عدالت اجتماعی و کاهش نابرابری نیز اشاره کرد و گفت‌: در جامعه ای که نابرابری باشد همین نابرابری‌ها می‌تواند منجر به بروز مشکلات و آسیب های اجتماعی شود یعنی مانع بزرگ در همه جوامع وجود نابرابری است که هر چه در سطح فردی تلاش کنیم اگر چه این تلاش نیز لازم است اما ساختارهای نابرابر ساز می‌تواند مانع از رسیدن افراد به ظرفیت توانمندی‌های خودشان باشد.
وی بیان‌ کرد: به طور مثال در حوزه فقر که بایستی به سمت توانمند کردن افراد حرکت کنیم، دو دیدگاه در دنیا وجود دارد. عده‌ای معتقد هستند که افراد را توانمند کنیم که از استقلال بالاتر و درآمد اقتصادی بالاتر برخوردار باشند و عده دیگر نیز عقیده دارند که بایستی سیاست‌ها گذاشته شود و افرادی که از چرخه اقتصادی باز ماندند به آنها کمک شود. در حقیقت علاوه بر این که باید به هر دو جنبه توجه کرد، اما به نظر می‌رسد بایستی بیشتر بر روی بخش اول کار شود و افراد از ابتدا توانمند شوند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به این که ما در کشور به نقشه ملی توانمندسازی توجه نمی‌کنیم، در این باره اظهار کرد: موضوع و رویکرد توانمندسازی می‌تواند موضوع نهادی و زیربنایی از جنس مداخلات توانمندساز و اقتدار افزا در افراد باشد. اگر این گونه نگاه کنیم مداخلاتمان می‌تواند موثرتر باشد.
وی خاطر نشان کرد: دو جهت گیری بایستی انجام شود که یکی از آنها در حوزه اجرا و دیگری در حوزه دانشگاهی است. در حوزه اجرا همکاران باید بر شیوه مبتنی بر شواهد بودن حرکت کنند و ما نیز نیازمند مدیرانی با تفکر سیستمی و راهبردی در کشور هستیم که بتوانند این کار را انجام دهند. همچنین در عرصه دانشگاهی نیز دانشگاه‌ها باید به سمت جامعه محور تر شدن بروند. یعنی مسائل جامعه را تحلیل راهبردی کنند و باز خورد آن به دانشگاه باز گردد. به عبارت دیگر اگر این جهت‌گیری‌ها در دانشگاه اجرا شود، به اهداف بالاتر یعنی همان ارتقای کیفیت زندگی مردم خواهیم رسید.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/101314/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نامه وزیر صمت به سازمان حمایت: قرعه کشی خودرو فعلا حذف نمی‌شود

برنامه واردات خودرو به کیش و قشم

سونامی جدید در بازار خودرو/ چرا به خودرو سازان قطعه نمی‌دهند؟

درخواست واردات خودرو به مناطق‌آزاد به خاطر جام جهانی

کانال جدید قرعه‌کشی خودرو

فروش خودرو خارج از " سامانه یکپارچه فروش" متوقف شد

خودروهای خارجی 500 میلیون تومانی در مسیر ایران

پیشنهاد نماینده تهران برای شکسته شدن افزایش قیمت خودرو ایرانی

روزنامه دولت: همه جناحها با واردات خودرو موافقند/ با وارادت قیمت ها کاهشی می شود

واردات خودرو آزاد شد

وزیر صمت: واردات خودرو محدودیت نخواهد داشت/ نظر مثبت مجمع تشخیص مصلحت نظام

تغییر جهت دوباره قیمت خودرو

جزئیات سامانه یکپارچه فروش خودرو/ آغاز به‌کار سامانه از هفته‌آینده

مصوبه مجلس برای واردات خودرو در مجمع تشخیص مصلحت نظام نهایی شد

افشاگری نماینده مجلس از دو شرط دولت برای واردات خودرو؛ حجم موتور 1000 سی‌سی، سقف قیمت 7 هزاردلار

واردات خودرو بدون سقف شد

پیش‌بینی سقوط قیمت خودرو با شروع واردات/ قرعه‌کشی خودرو تا چه زمانی ادامه دارد؟

خودروهای وارداتی شهریور به ایران می‌رسند

تغییر شرایط واردات خودرو؛ حجم موتور بین 1500 تا 2500 سی‌سی شد، سقف قیمت بین 20 تا 25‌هزار دلار

ادعای عجیب سایپا: به ازای تولید هر خودرو 70 میلیون ضرر می‌دهیم!

اولین سناریوی واردات خودرو

سقف دلاری واردات خودرو

نرخ خودروهای وارداتی از 700 میلیون تا 1.4 میلیارد تومان خواهد بود

آغاز فعالیت سامانه یکپارچه فروش خودرو از امروز/ ثبت‌نام خودروها از 27 اردیبهشت

قوه قضائیه: از ساخت خودروی غیراستاندارد جلوگیری می‌شود

واردات خودرو با پایه 7 تا 20 هزار دلار صورت می‌گیرد

آقای سایپا! راضی به ضرر شما نیستیم

کاهش تعرفه واردات خودرو

نسخه جدید فروش خودرو

آغاز ثبت‌نام متقاضیان در سامانه یکپارچه فروش خودرو/ چگونه ثبت‌نام کنیم؟

آغاز پروسه واردات خودرو به کشور

منطقی: دولت ناظر بر فروش و عرضه خواهد بود؛ نه مداخله‌گر/ قرعه‌کشی را خودروسازان انجام می‌دهند

رهگیری مالیاتی سفته‌بازان خودرو

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: واردات خودرو سقف ندارد

خبر مهم معاون وزیر صنعت درباره قیمت خودرو/ خودرو گران‌تر می‌شود؟

یک‌ سال پس از پایان مناقشه نقل‌و‌انتقال خودرو در این بازار چه می‌گذرد؟/ نقل و انتقال خودرو در دنیا چگونه است؟

دولت 41 درصد از سهام سایپا را می‌فروشد

خودرو سه نرخی می‌شود

افشاگری عضو کمیسیون صنایع مجلس از گستاخی جدید خودروسازان/ احتکار و دپوی خودروها به بهانه نبود قطعات

نماینده مجلس: آیین‌نامه واردات خودرو شفاف نیست

ژاپن10شرکت خودروسازی دارد که 9.5میلیون خودرو تولید می کند/ ایران18 خودروساز دارد،یک میلیون خودرو تولید می کند

آقای مدیرعامل ایران خودرو! توی چشم مردم نگاه می‌کنید و می‌گویید ماست سیاه است؟

نحوه واگذاری خودرو به مادران صاحب دو فرزند | 15 هزار خودرو واگذار شد

اینجا نمایشگاه خودرو ایران است یا چین؟! +عکس

فرمول فروش خودرو بدون قرعه‌کشی چیست؟

عضو کمیسیون صنایع مجلس: واردات خودرو قیمت‌ها را کاهش می‌دهد

مهلت ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش خودرو فردا تمام می‌شود

عوارض 10 تا 75 درصدی برای واردات خودرو!

مسیر مه آلود واردات خودرو

تعرفه بالا و عوارض خاص واردات خودرو