آریا بانو
طرز تهیه خورش کنگر به سبک تهرانی
پنجشنبه 4 ارديبهشت 1404 - 14:16:01
آریا بانو - همشهری آنلاین / خورش کنگر با عطر کنگر تازه و ادویه‌های معطر یکی از خاص‌ترین غذاهای فصل بهار است که طرفداران زیادی در تهران دارد. با این دستور ساده، یک غذای اصیل ایرانی بپزید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.
خورش کنگر یکی از غذاهای مجلسی و محبوب فصل بهار است که با عطر و طعم بی‌نظیرش، به سفره‌های تهرانی ها رنگ و بو بخشیده است.
این خورش لذیذ، ترکیبی از سبزیجات بهاری و گوشت تازه است که با ادویه‌های معطر و لیمو عمانی، طعمی منحصربه‌فرد پیدا می‌کند.
اگر می‌خواهید یک غذای اصیل تهرانی را تجربه کنید، این دستور پخت خوشمزه را از دست ندهید.
مواد لازم برای خورش کنگر تهرانی برای 5 نفر
- کنگر پاک‌شده: 700 گرم
- گوشت گوسفندی یا گاوی (ترجیحاً راسته یا سردست): 400 گرم
- پیاز متوسط: یک عدد
- جعفری تازه: 200 گرم
- نعنا خشک یا تازه: 50 گرم
- رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی: 3 عدد
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک: به میزان لازم
- زعفران دم‌کرده: به میزان دلخواه
- روغن مایع یا دنبه: به مقدار لازم
خورش کنگر تهرانی ؛ طعم بهاری اصیل در سفره‌های ایرانی
طرز تهیه خورش کنگر به سبک تهرانی
مرحله اول: آماده‌سازی کنگر
1. برگ‌های سفت و خارهای کنگر را جدا کنید.
2. پوست قسمت انتهایی ساقه (که ترد و نرم است) را بگیرید و کنگرها را به صورت مورب خرد کنید.
3. برای جلوگیری از سیاه شدن، کنگرهای خردشده را در آب سرد با کمی نمک یا آبلیمو قرار دهید.
مرحله دوم: تفت گوشت
1. گوشت را به تکه‌های متوسط خرد کنید.
2. در یک قابلمه مناسب، کمی روغن بریزید و گوشت را با حرارت ملایم تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
3. زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید تا عطر آن بلند شود.
مرحله سوم: تفت پیاز و ادویه‌ها
1. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
2. فلفل سیاه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن خارج شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن کنگر و طعم‌دهنده‌ها
1. کنگرهای آبکش‌شده را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت دهید.
2. لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و به مواد اضافه کنید. ( تلخی لیمو عمانی را چگونه بگیریم ؟ | روش های ساده و موثر برای گرفتن تلخی لیمو عمانی )
3. رب گوجه‌فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و سپس به قابلمه بیفزایید.
مرحله پنجم: افزودن آب و پخت نهایی
1. آب گرم را به اندازه‌ای اضافه کنید که مواد کاملا پوشیده شود.
2. حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش به آرامی بپزد (حدود 2 ساعت).
مرحله ششم: اضافه کردن سبزیجات معطر
1. در نیم ساعت پایانی پخت، جعفری و نعنا را ساطوری کرده و به همراه زعفران دم‌کرده به خورش اضافه کنید.
2. نمک و فلفل را در این مرحله تنظیم کنید.
نکات کلیدی برای پختن خورش کنگر ایده‌آل
برای غلظت بیشتر: می‌توانید کمی آرد نخودچی یا لپه تفت‌داده شده به خورش اضافه کنید.
جایگزین گوشت: اگر مایلید، می‌توانید از مرغ به‌جای گوشت استفاده کنید. در این صورت، مرغ را با پیاز و ادویه تفت دهید و سپس بقیه مراحل را ادامه دهید.
ترش مزه کردن: اگر دوست دارید خورش ترش‌تر شود، می‌توانید از آبلیمو تازه یا لیمو عمانی بیشتر استفاده کنید.
امیدواریم با این دستور پخت، یک خورش کنگر خوشمزه و بهاری را در خانه آماده کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید!
پ
-->

http://www.banounews.ir/fa/News/1394720/طرز-تهیه-خورش-کنگر-به-سبک-تهرانی
بستن   چاپ