آریا بانو
شیب معکوس مهاجرت پزشکان 18 درصدی شد
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 15:05:31
آریا بانو - فارس /وزیر بهداشت از معکوس شدن شیب صعودی مهاجرت پزشکان در یک سال گذشته خبر داد.
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی صبح امروز سوم اردیبهشت 1404 در بیست و ششمین همایش آموزش پزشکی گفت: وظیفه آموزش پزشکی امروز در عرصه فناوری و فضای دیجیتال تغییر کرده و وظیفه دارد که ارتباط بهتر و مؤثرتری با مردم برقرار کند.
وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر پنج و نیم درصد از مردم کشور دیابت دارند که نیمی از آنها از بیماری خود اطلاع ندارند. 30 درصد از افرادی که مبتلا به فشارخون هستند از وضعیت بیماری خود مطلع نیستند و 40 درصد از افرادی که دچار کاهش شنوایی هستند چه کودکان چه بزرگسالان از مشکل خود بی‌اطلاع هستند.
ظفرقندی در خصوص افزایش سطح سواد عمومی سلامت توضیح داد: وظیفه امروز ما در حوزه آموزش پزشکی این است که سواد عمومی را بالا ببریم؛ اگر بتوانیم این آموزش و اصل سلامت را در داخل جامعه حتی موبایل‌ها ببریم در زمینه سلامت پیشرفت خواهیم کرد.
وزیر بهداشت در خصوص تأثیر کم‌سوادی سلامت در افزایش سرطان‌های بدخیم گفت: شایع‌ترین سرطان‌ها در خانم‌ها و آقایان با یک شناخت ابتدایی قابل‌درمان است. فرآیند درمان یک سرطان قابل‌درمان با آموزش، با یک سرطان بدخیم خیلی فرق می‌کند.
بازار
ما باید برنامه‌ریزی کنیم تا آموزش و سواد عمومی را افزایش دهیم.وی تأکید کرد: آموزش سواد عمومی سلامت، باید پیش از پیشگیری باشد.
ظفرقندی با تأکید بر اینکه نسبت آموزش، با کیفیت در علومِ پزشکی قابل‌تخفیف نیست، توضیح داد: ما نمی‌توانیم با جان مردم بازی کنیم؛ زیرا ما با سلامت مردم طرف هستیم. آموزش پزشکی نیازهایی دارد که باید تأمین کنیم؛ زیرا آموزش فقط کلاس و تخته درس نیست بلکه باید مهارت را به دانشجوها آموزش بدهیم.وی در ادامه بیان کرد: در کنار علم باید از مهارت کافی برخوردار باشیم. نگرش، مهارت و علم، کیفیت را کامل می‌کند؛ همچنین اخلاق در آموزش بسیار مهم است. البته آموزش باعدالت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وزیر بهداشت با اشاره به روش سهمیه‌بندی دانشجویان توضیح داد: باید در سهمیه‌بندی‌های شورای انقلاب‌فرهنگی بازنگری داشته باشیم که این بازنگری در حال انجام است؛ باید در مناطق محروم بومی‌گزینی کنیم و از ظرفیت‌های همان مناطق استفاده کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: باید نسبت آموزش با عرق ملی همخوانی داشته باشد. ما با هزینه مردم آموزش می‌دهیم برای همین مردم.
ظفرقندی در آخر با تأکید بر شیب معکوس مهاجرت پزشکان در کشور گفت: سازمان نظام پزشکی مدرکی برای مهاجرت پزشکان به خارج از کشور صادر می‌کند که در سال 1402 یک شیب صعودی 60 درصدی داشته است.
فضای صلح، آرامش و آموزش بسیار مهم است. البته این آمار از سال 1403 شیب معکوس 18 درصدی داشته است.

http://www.banounews.ir/fa/News/1394292/شیب-معکوس-مهاجرت-پزشکان-18-درصدی-شد
بستن   چاپ