آریا بانو
واکنش جشنواره «کن» به شهادت فاطمه حسونه
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 13:17:02
آریا بانو - ایسنا / بخش مستقل «ACID» جشنواره فیلم کن نسبت به شهادت فاطمه حسونه، سوژه مستند «روحت را در دستت بگیر و راه برو» واکنش نشان داد.
 شهادت فاطمه حسونه، عکاس اهل غزه و سوژه اصلی مستند «روحت را در دستت بگیر و راه برو» به کارگردانی سپیده فارسی، واکنش گروه مستقل «ACID»، بخش جانبی جشنواره کن را در پی داشت.
این فیلم که در بخش 2025 این رویداد انتخاب شده، حالا با بار معنایی متفاوتی در جشنواره به نمایش درخواهد آمد.
در بیانیه منتشرشده از سوی تیم برگزارکننده بخش «ACID» و فیلم‌سازان حاضر در این بخش آمده است:
«با شوک باخبر شدیم که موشکی اسرائیلی ساختمانی را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن فاطمه و خانواده‌اش شد. ما فیلمی را تماشا کردیم و در برنامه گنجاندیم که در آن نیروی حیات این زن جوان همچون معجزه‌ای به‌نظر می‌رسید. اکنون این دیگر همان فیلمی نیست که قصد داریم از آن حمایت کرده و آن را در سینماها – از جمله در کن – به نمایش بگذاریم. همگی ما، فیلم‌سازان و تماشاگران، باید شایسته نور او باشیم.»
فاطمه حسونه عکاسی بود که با پوشش تصویری تأثیر حملات نظامی اسرائیل به مردم غزه، توجه جهانی را به خود جلب کرد.
بازار
او طبق گزارش‌ها، صبح روز چهارشنبه 16 آوریل، تنها یک روز پس از اعلام انتخاب فیلم «روحت را دستت بگیرو راه برو» برای کن، به همراه 9 نفر از اعضای خانواده‌اش به شهادت رسید.
در ادامه بیانیه «ACID» آمده است: «لبخندش به همان اندازه جادویی بود که استقامتش. او در حالی که زیر بمباران بود، از غزه عکس می‌گرفت، غذا توزیع می‌کرد، و با سوگواری و گرسنگی می‌جنگید. ما داستانش را شنیدیم، از دیدنش شاد می‌شدیم، و همواره نگران او بودیم.»
فیلم «روحت را در دستت بگیر و راه برو» که توسط سپیده فارسی، کارگردان ایرانی ساکن فرانسه ساخته شده، 110 دقیقه زمان دارد و به گفته او «پنجره‌ای‌ است برای دیدن گوشه‌هایی از نسل‌کشی مداوم فلسطینیان». او می‌گوید این فیلم نتیجه «دیداری معجزه‌آسا با فاطمه» و ارتباط‌هایی‌ است که نزدیک به یک سال با او داشته است.
سپیده فارسی در گفت‌وگو با روزنامه فرانسوی لیبراسیون می‌گوید: «وقتی خبر را شنیدم، ابتدا باور نکردم. فکر کردم اشتباه شده؛ مثل چند ماه پیش که خانواده‌ای با همین نام خانوادگی در یک حمله اسرائیلی کشته شدند. با ناباوری با او تماس گرفتم، پیام فرستادم، یکی دیگر، و باز هم یکی دیگر...»
او ادامه می‌دهد: «تمام این وجودهای درخشان با فشردن یک دکمه و رها شدن بمبی، از بین رفتند؛ بمبی که یک خانه دیگر در غزه را محو کرد. دیگر هیچ شکی نیست: آنچه امروز در غزه می‌گذرد یک نسل‌کشی است که توسط اسرائیل صورت می‌گیرد. من نه‌تنها عاملان آن را مقصر می‌دانم، بلکه همدستانشان را نیز محکوم می‌کنم و خواهان عدالت برای فاطمه و تمام فلسطینیان بی‌گناهی هستم که جان باخته‌اند.»
بر اساس گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، از آغاز درگیری‌های کنونی تاکنون، دست‌کم 157 خبرنگار و فعال رسانه‌ای در غزه جان باخته‌اند.

http://www.banounews.ir/fa/News/1392996/واکنش-جشنواره-«کن»-به-شهادت-فاطمه-حسونه
بستن   چاپ