آریا بانو - تابناک با تو /
آش شنگ یک غذای
سنتی مربوط به استان لرستان و چهار محال و بختیاری است که از
سبزی کوهی شنگ استفاده شده است.
شنگ علاوه بر
عطر خوبی که دارد، خواص متنوع و زیادی دارد که برای سلامتی مفید است. شنگ را می توان علاوه بر
آش در سالاد و به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کرد.
مواد لازم:
نخود 1 پیمانه
لوبیا چیتی 1 پیمانه
بازار
![]()
عدس 1 پیمانه
سبزی شنگ نیم کیلو
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم
پیاز داغ و نعناع داغ به مقدار لازم
سیر 3 حبه
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را با آب درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. شنگ را شسسته و درشت خرد می کنیم.
سپس به حبوبات اضافه می کنیم. شنگ دیر پز است و زمان زیادی لازم دارد تا بپزد. وقتی که شنگ و حبوبات نیم پز شد.
عدس را که 1
ساعت خیس کرده ایم به آن اضافه می کنیم. سیر له شده هم اضافه کرده و حرارت را کم می کنیم تا
آش پخته و جا بیفتد.
سپس نیمی از کشک را اضافه می کنیم. در ادامه
پیاز را شسته و به صورت خلالی ریز می کنیم.
سپس یک تابه مناسب برداشته و با کمی
روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود.
پیاز ها را درون تابه ریخته و تفت می دهیم تا طلایی شود.
سپس زرد چوبه هم به آن اضافه می کنیم.
وقتی
آش به طور کامل جا افتاد و غلیظ شد، کمی از نعنا و
پیاز داغ را در
آش ریخته و مخلوط می کنیم.
سپس درون ظرف مناسب سرو کرده و با کشک و
پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.
http://www.banounews.ir/fa/News/1388237/طرز-تهیه-آش-شنگ-بهاری؛-غذای-سنتی-محبوب-لرستان