آریا بانو
طرز تهیه یخنی نخود؛ آبگوشتِ شیرازی‌ها
شنبه 2 فروردين 1404 - 14:31:45
آریا بانو - ایرنا / یخنی همان آب‌گوشت شیرازی‌هاست که طعم بی‌نظیری دارد.
مواد لازم
گوشت گوسفند: 400 گرم
نخود: نصف پیمانه
لوبیا قرمز یا لوبیا چیت: پیمانه
رب گوجه فرنگی: 3 ق غ
پیاز: 1عدد متوسط
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
بازار


آب جوش: به میزان لازم
گوجه فرنگی: 2عدد چهار قاچ خورد شده
سیب‌زمینی: 3 عدد


طرز تهیه
1. ابتدا گوشت را با پیاز و کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند.
2. نخود و لوبیا و در صورت تمایل گندم پوست کنده را هم اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید. ترجیحا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. در بعضی از نقاط فارس فقط با نخود پخته می‌شود و لوبیا نداره که اصطلاحا به یخنی نخود معروف است.

آریا بانو


3. سپس نمک و فلفل سیب زمینی‌ها و گوجه را هم اضافه کنید کمی مخلوط کنید و آب جوش روی آن بریزید تا کاملا روی مواد را بگیرد. بعد از اینکه چند قل زد زیر آن را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضی از مناطق فارس تکه‌هایی از کلم قمری هم به اون اضافه می‌کنند.
4. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنید و پوست سیب‌زمینی‌ها را جدا کنید. در صورتی که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگیرید و مواد را با گوشت‌کوب یا گوشت‌کوب برقی نرم کنید. با کمی از آب گوشت سرو کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/1377495/طرز-تهیه-یخنی-نخود؛-آبگوشتِ-شیرازی‌ها
بستن   چاپ