آریا بانو - همشهری آنلاین / مرصع پلو یکی از لذیذ ترین و اصیل ترین غذاهای
ایرانی است که جزو غذاهای مجلسی و پرطرفدار به حساب می آید و خیلی ها آن را به اسم جواهر پلو می شناسند. این غذای لذیذ می تواند یک انتخاب عالی برای شب عید و سفره افطار در کنار
خانواده و دوستان باشد.
مرصع پلو از ترکیب
برنج سفید به همراه بادام، پسته،
پوست پرتقال، زرشک و کشمش در کنار گوشت مرغ یا گوسفندی است. تاریخچه این غذا به دوران صفوی برمیگردد و زادگاه آن در شهر قزوین است. در این مقاله طرز تهیه مرصع پلو با فیله مرغ را آموزش داده ایم.
مواد لازم
برنج 5 پیمانه
فیله مرغ 500 گرم
کشمش پلویی نصف پیمانه
زرشک یک پیمانه
هویج 2 عدد
خلال بادام 100 گرم
خلال پسته 100 گرم
پوست پرتغال خلالی 1.4 پیمانه
زعفران دم کشیده 4 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
گلاب به میزان لازم
پودرسیر، پودر پیاز، نمک، فلفلسیاه، دارچین و شکر به اندازه لازم
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد متوسط
هل 2 عدد
کره 100 گرم
روغن به اندازه لازم

طرز تهیه
نیم کیلوگرم فیله مرغ را به زعفران آغشته و خوب مخلوط می کنیم و بعد ادویه های پودرسیر، فلفل سیاه، نمک، پودر
پیاز و دارچین و مقداری آبلیمو را به فیله ها اضافه می کنیم و روی فیله ها
پیاز حلقه ای می گذاریم و با سلفون می پوشانیم و به مدت یک
ساعت داخل یخچال می گذاریم تا مزه دار شوند.
در این فاصله
برنج را دم می کنیم و دو عدد هل روی آن می گذاریم تا
عطر هل به خود بگیرد. در فاصله ای که
برنج دم می کشد به سراغ آماده کردن موادی می رویم که قرار است
برنج را با آنها تزیین کنیم.
ما به 100 گرم خلال پسته، 100 گرم خلال بادام درختی، نصف پیمانه زرشک، نصف پیمانه کشمش و 1.4 پیمانه
پوست پرتقال نیاز داریم که زرشک و کشمش را با آب و خلال پسته و بادام را با گلاب خیس می کنیم و اجازه می دهیم ده دقیقه خیس بخورند.
پوست پرتقال را نیز با آب از یک
ساعت قبل خیس کنید.
در ادامه فیله هایی که در یخچال بود را به شکل حلزونی درست کنید و در
روغن سرخ کنید. برای حلزونی شکل کردن وسط فیله ها را با چاقو برش می زنیم و نصف می کنیم، حواستان باشد سر فیله ها از هم جدا نشود و از یک طرف شروع به رول کردن فیله ها می کنیم و برای جلوگیری از باز شدن در تابه، با یک خلال کوچک آن را فیکس می کنیم. فیله ها را در تابه با حرارت بالا سرخ می کنیم تا آب نیندازد و داخل آن نرم بماند. یک طرف که کاملا سرخ شد برمی گردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود. حواستان باشد تا یک طرف کاملا سرخ نشده فیله ها را برنگردانید چون آب می اندازد.
برای آماده کردن مواد روی برنج، داخل یک تابه مقداری کره می ریزیم و خلال ها یک دقیقه تفت می دهیم. پسته ها را نیز جدا تفت می دهیم و بعد از یک دقیقه از روی حرارت بر می داریم. کشمش را نیز کمی با کره تفت می دهیم و از روی حرارت برمی داریم. خلال پرتقال را نیز در آب جوش به مدت 3 دقیقه می جوشانیم و آبکش می کنیم. این کار را 4 بار انجام می دهیم و آب قابلمه را عوض می کنیم تا تلخی
پوست پرتقال گرفته شود. در آخر هم داخل آب یخ می ریزیم و بعد از 5 دقیقه خارج می کنیم. حالا
پوست پرتقال را با یک قاشق شکر و کمی زعفران دم کرده در کره دو دقیقه تفت می دهیم. زرشک را هم با یک قاشق شکر دو دقیقه تفت می دهیم.
دو عدد هویج را خلالی خرد می کنیم و داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و اجازه می دهیم با یک قاشق شکر و نصف استکان آب بپزد تا کمی نرم شود و آب آن کشیده شود. بعد از اینکه آب آن کشیده شد یک قاشق کره به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. بعد هم از روی حرارت برمی داریم.
وقتی
برنج دم کشید دانه های هل را برمی داریم و در دیس می کشیم. حالا روی
برنج را با هویج های تفت داده شده، زرشک، خلال بادام و پسته، کشمش،
پوست پرتقال،
برنج زعفرانی و فیله مرغ تزیین می کنیم. نوش جان.

http://www.banounews.ir/fa/News/1376922/طرز-تهیه-جواهر-پلو-مجلسی-و-لذیذ-مناسب-برای-دورهمی-های-عید