آریا بانو - خبرآنلاین / به گفته یک متخصص بهداشت مواد غذایی، ارزش تعذیه ای ماهیهای ریز، درشت، ارزان، گران و ماهیهای تازه و منجمد تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. اما در خصوص ماهیهای منجمد نکاتی وجود دارد که مصرف کنندگان باید به آن توجه کنند. دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه ماهی ها ی ریز یا درشت ارزان قیمت موجود در بازار نسبت به انواع آبزیان گران قیمت از نظر خواص تغذیهای با یکدیگر تفاوت چندانی ندارند، به خبرآنلاین میگوید : تنها تفاوت این ماهی ها در « کام پذیری » یا در اصطلاح عامیانه خوش خوراکی و بازار پسندی آن ها خلاصه میشود و برهمین اساس، ماهی ها را تقسیم بندی میکنند . به عنوان مثال ماهی ها ی تجاری جنوب کشور به پنج گروه تقسیم بندی میشود . انواع ممتاز شامل حلوا سفید، شوریده و راشگوست و به همین ترتیب ماهی ها یی چون
شیر و قباد درجه یک، سنگسر، میش ماهی، سرخو، شانک، ها مور، حلوا سیاه، کفشک، کوتر و گیش درجه 2 ، حسون، صافی، بیاه، گواف، خارو، طلال درجه 3 و نیزه ماهی، صبور هندی و کارو در گروه ماهی ها ی درجه 4 قرار میگیرد که با توجه به این که سرانه مصرف ماهی در
ایران پایین است، مصرف هر نوع ماهی برای
سلامت مفید است .
ماهی بیش از حد درشت نخرید
البته از دیدگاه علم
تغذیه و ایمنی و بهداشت مواد غذایی بهتر است در مصرف ماهی تنوع رعایت شود تا هم از مواد مختلف بدن ماهیان گوناگون بهره مند شوید و هم این که اگر به هر دلیل آلاینده ای شیمیایی در بدن یک نوع ماهی وجود دارد در بدن مصرف کننده به دلیل استمرار در مصرف انباشته نشود . ضمن این که در هنگام
خرید ماهی، از تهیه ماهیانی که بیش از حد معمول درشت است اجتناب شود . زیرا هم کام پذیری آن ها کمتر است و هم احتمال وجود آلایندههای ها ی شیمیایی در آن ها افزایش می یابد .

خطر
آلرژی زایی ماهی ها ی منجمد شکم پر
برابر قوانین سازمان دامپزشکی کشور، انجماد ماهی شکم پر ممنوع است . زیرا در این صورت فساد ماهی علاوه بر آبشش ها از اندرونه ها نیز شروع میشود و بویژه اگر ماهی در دماهای بالای صفر نگهداری شود احتمال تولید هیستامین به دلیل فعالیت باکتری ها افزایش می یابد . سردرد، خشکی دهان، سوزش زبان، احساس طعم گس فلزی، تعریق، تپش قلب، تنگی نفس و کهیر همگی از علایم مسمومیت با هیستامین است .
برخلاف باور عامه مردم که بر این باورند ماهی ها ی منجمد در مقایسه با انواع ماهی ها ی تازه ارزش و کیفیت کمتری دارند باید بگویم، اگر انجماد به صورت اصولی انجام شود و نگهداری در سردخانه و انجمادزدایی به شیوه درست صورت گیرد تغییر چندانی در کیفیت و ارزش غذایی ماهی ایجاد نمیشود . اما اگر این مراحل درست انجام نشود که متاسفانه در کشور ما در مواردی این چنین است، کیفیت و ارزش غذایی ماهی کاهش می یابد .
http://www.banounews.ir/fa/News/1375724/آیا-ماهیهای-ارزان-قیمت،-ارزش-غذایی-کمتری-دارند؟--ماهی-بیش-از-حد-درشت-نخرید!